 Vyvoď z úryvku téma, kterým se podle tebe budeme dnes zabývat? Proč si to myslíš?  Poraďte se ve skupině čemu se dnes budeme věnovat. Proč si to myslíte?

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Popis budovy / místnosti
Advertisements

Trhlina ve džbánu Neklikej Zapni zvuk.
OBCHOD A HOSPODÁŘSTVÍ Vyzkoušejte si samostatně obchodovat…
PUNSKÉ VÁLKY.
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Strom přátelství Ročník: 3. ročník Autor: Kateřina Holaňová
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_HLAVE_CESKYJAZYK1_11
Jak vybírat povolání?. Jaká máme povolání?Víte, že…? Povolání nejsou stále stejná, vznikají, zanikají, mění se… Pro drtivou většinu povolání je nutné.
Dobytí Ameriky.
Jak vést diskuzi Zásady – rady - nebezpečí Výhody diskuze Společné dopracování se výsledku Společné dopracování se výsledku Odstranění pochybností a.
Česká republika … pohraniční pohoří
České země po husitských válkách
Už zase skáču přes kaluže
POŽADAVKY NA ZÁPOČET Z MAEK1 Ing. Martina Hedvičáková, Ph.D.
Přečtěte si ve trojici texty, představte si postavy z vašich příběhů. Co je spojovalo? Kdo jim pomohl? Kdo je zachránil?
Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?
Vyber si některý z obrázků Přemýšlej pomocí obrázku, o čem by mohla být dnešní hodina, co tě k obrázku napadá? Zapiš si své nápady do sešitu + Zkus svůj.
Pohádka Zpracovala: Mgr
7. třídy. Věštění z křišťálové koule Prohlédněte si obrázek, který jste si vybrali a zamyslete se nad tím, co by mohlo být dnešním tématem. Zkuste jednou.
Vztahy ve třídě, sociální klima
Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: únor 2013 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ PŘIPRAVA JEDNOCHUCHÝCH POKRMŮ 8. třída.
Laboratorní práce č. 2 Jehličnany Mgr. Helena Roubalová
Přátelství v literatuře
Použití dotazu jako zdroje dat pro pohled Iva Kraicigerová, 4Y2.
Zpracování a využití informací Autorem materiálu je Mgr. Eva Švarcová ZŠ Dobříš, Komenského nám. 35, okres Příbram Inovace školy – Dobříš, EUpenizeskolam.cz.
Autor výukového materiálu: Adéla Fišerová Základní škola a Praktická škola, Kutná Hora Datum (období) vytvoření výukového materiálu: 21. září 2012 Číslo.
Co jsem se dozvěděl o Templářích? Mám ještě nějaké otázky?
OTA PAVEL Praha Praha.
Příručka k tvorbě oříšků. Tak do toho!. Co by měly a neměly obsahovat kvalitní oříšky Co by měli obsahovat: -Měli by obsahovat hlavně otázky na logické.
Na to aby jsi mohl začít hrát RPG Numínia budeš potřebovat znalost spisovného jazyka českého / slovenského, znalost RPG pravidel a především pořádnou.
ČLOVĚK 2 Mgr. Alena Ščuková Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Bylo nebylo ... Před dlouhou, dlouhou dobou existoval ostrov, na kterém žily všechny pocity člověka: dobrá nálada, smutek, vědění … a kromě ostatních různých.
"Pepíčku, jak zní rozkazovací způsob od slovesa mlčet
Měření síly vytvoř si vlastní siloměr
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Plánování hodiny pozpátku Text: Ivan Klíma, Jak daleko je slunce Příprava hodiny literární výchovy pro žáky 4. a 5. ročníku ZŠ A. Studentka vyhledá text.
Přijímací pohovor prakticky „ Hledáme-li nového člověka do firmy, pak vybíráme vždy konkrétního člověka pro konkrétní činnost v konkrétním podniku.“
Život v rodině Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblast Motivace praktické výuky uměním, společenskými a přírodními.
Práce v týmu L OG O Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Metody psychologie IV. Část Experiment, sociometrická metody Anotace : Prezentace slouží jako osnova, která má pomoci učiteli při výkladu. Výukový materiál.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Společnost Autor: Mgr. Miluše Džuberová KDO JSEM? Mám rád přírodu a zvířata. Rád sportuji. Jsem veselý a kamarádský.
Název školy: Základní škola Pomezí, okres Svitavy Autor: Simona Valachová Název: VY_12_INOVACE_3104_divadlo Téma: Divadlo Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
Rozhovor se… slečnou Magdalenou Žižkovou Co jsme zjistily o Majdě ? Co ji baví? Jak ji (ne)znáte…..
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Kateřina Polívková MAPA PŘÍBĚHU KDO ? KDE ? JAK ? KDY ? PROČ ? S KÝM ? CO ? KAM ?
SEM VLOŽTE RAZÍTKO. Poznámka: Tato brožura je určená k tisku. Pokud chcete mít jistotu, že je umístění pro tisk správně nastavené, zkuste si ji nejdřív.
Název společnosti Produkty a služby
Content marketing Hripsime Zohrabyan
Život lidí za 2. světové války
Referát – památka ČR Kritéria hodnocení.
VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE
Domov Domov je tam, kde….
Jméno autora Mgr. Stanislava Junková Datum vytvoření únor 2012 Ročník
Informace o průběhu informačních seminářů a výsledcích strukturovaných rozhovorů za stranu zaměstnavatelů BP Stavebnictví I.
KCH/SWMOS.
VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!
„Vzkaz v lahvi“ (Osobnostní a sociální výchova)
Autor Mgr. Hana Drchotová Škola ZŠ Bor, Školní 440, Bor, Téma
Autor: Mgr. Jitka Šteflová Název : VY_32_INOVACE_02_Podzim v zahradě
Základní škola a Mateřská škola Choustník, okres Tábor
Zoner Photo Studio 16 Koláž. Zoner Photo Studio 16 Koláž.
Ukázka dotazníku Dotazník SOKL JUNIOR pracuje s galerií obrázků, se kterou jsi se právě seznámil.
AUTOR: Mgr. Erika Hovorková TEMA: VY_32_INOVACE_17_Třídění odpadu_1
ČLOVĚK 3 Mgr. Alena Ščuková
Název školy: Základní škola Pardubice - Spořilov Autor: Mgr
Autor: Mgr. Eva Kotounová Název: VY_32_INOVACE_2C45Čj6_Pohádky
Váháte kam po maturitě? Podívejte se na 8 rad, jak si vybrat VŠ!
Váháte kam po maturitě?. Podívejte se na 8 rad, jak si vybrat VŠ!
Transkript prezentace:

 Vyvoď z úryvku téma, kterým se podle tebe budeme dnes zabývat? Proč si to myslíš?  Poraďte se ve skupině čemu se dnes budeme věnovat. Proč si to myslíte?

 Jakou má Selkirk povahu?  Jaké vlastnosti bys mu připsal?  Co Selkirkovi pomohlo přežít na ostrově?  Jakou povahu a vlastnosti měl kapitán Dampier?

 Přečti si ukázku.

 Nakresli takového člověka. Jak by podle tebe měl vypadat?  Jak by měl stát? Jak by měl být oblečen? Jak by se měl tvářit? Jaké předměty potřebuje k přežití?(atributy)  Pod obrázkem svou postavu popiš.  Skryj obrázek a přečti svůj popis sousedovi. Ten podle popisu nakreslí trosečníka.  Porovnejte obrázky a vyměňte si role.

 Prohlédni si obrázky spolužáků.  Které by jsi chtěl ocenit? Všímej si nápadu, originality, provedení.  Vyber si jednoho. Proč?

 Úkol: vytvořte ve skupině reportáž  Možnosti:  Diskuze ve studiu  Přepojení do studia  Reportáž v terénu  Scénář:  Poraďte nám jak to děláte, že si udržíte vůdčí pozici?(že jste dobrý vůdce?)  Co vám vadí na vašem vůdci? Pokud nic, zkuste se zamyslet nad tím, co by mohl ještě vylepšit.  3. otázka dobrovolná – vymyslete si vlastní