Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?"— Transkript prezentace:

1 Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?

2 Židé v českých zemích v 2. pol. 19. století

3 Co víš o životě, tradicích a kultuře Židů?

4 Přiřaď pojmy:

5 Metoda I. N. S. E. R. T. Přečtěte si text. Při čtení si na okraji textu dělejte poznámky. Udělejte fajfku na okraji textu, jestliže něco z toho, co čtete, potvrzuje, co jste věděli nebo si mysleli, že víte. + Udělejte plus, pakliže informace, kterou se dozvíte, je pro vás nová. ? Udělejte otazník, objeví-li se informace, které nerozumíte, jež vás mate nebo o níž byste se chtěli dozvědět víc

6 Po přečtení se otoč k sousedovi a diskutujte s ním o tom. Co se vám potvrdilo? Jaké nové informace jste se dozvěděli? Nač byste se chtěli zeptat?

7 Nyní si každý vytvořte svou přehlednou tabulku I. N. S. E. R. T., do které zaneste nejpodstatnější informace a zařaďte je pod jednotlivé značky. Odpověz na otázky pod tabulkou.

8 Co nás odlišuje od Židů, co naopak spojuje? Proč se lidé Židů obávali? Neměli je rádi? Češi Židé


Stáhnout ppt "Proč někteří lidé museli v historii nosit nějaké zvláštní označení na oděvu? Co může dělat člověk odlišného od jiných lidí?"

Podobné prezentace


Reklamy Google