Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!"— Transkript prezentace:

1 VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!
Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT VY_32_INOVACE_16_Všude dobře, doma nejlíp. Žák se dozví rozdíly mezi domovem a cizinou. Mgr. Monika Frolcová

2 Anotace: Žák si vybavuje souvislosti spojené s domovem a cizinou
Anotace: Žák si vybavuje souvislosti spojené s domovem a cizinou. Uvědomuje si rozdíl mezi nimi. Žák píše krátký text na téma Domov, cizina a prezentuje je to spolužákovi. Ročník: 5. Vzdělávací oblast: Osobnostní a sociální výchova Druh učebního materiálu: prezentace Power Point

3 Co se ti vybaví pod pojmem DOMOV?
Rodina Dům Kamarádi Zahrada Domácí zvířata

4 Co se ti vybaví pod pojmem CIZINA?
Dovolená Moře Zábava Písek sluníčko ….

5 DOMOV X CIZINA Domov máme tam, kde bydlíme, máme svoji rodinu a kamarády. Domov je tam, kde jsme se narodili a kde žijeme. Naším domovem je Česká republika. Do ciziny jezdíme na dovolenou, za prací, za studiem. Když přijedeme do ciziny, měli bychom umět jejich jazyk. K cizincům se chováme zdvořile, jsou to přece lidé jako my. Všichni žijeme na planetě Zemi, tak bychom spolu měli vycházet dobře, i když každý mluvíme jiným jazykem.

6

7 Úkol Tvým úkolem bude 3 minuty psát na téma Domov, cizina. (volné psaní) Po uplynutí času přečti spolužákovi, to co jsi napsal. Následně budeme pokračovat diskuzí na toto téma.

8 Bibliografické citace
[cit ]. Dostupný na WWW: < cz/images/results.aspx?qu=domov&ex=1#>. [cit ]. Dostupný na WWW: < cz/images/results.aspx?qu=dovolen%C3%A1 &ex=1>.


Stáhnout ppt "VŠUDE DOBŘE, DOMA NEJLÍP!"

Podobné prezentace


Reklamy Google