Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO"— Transkript prezentace:

1 VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO
Mgr. Alena Ščuková Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Alena Ščuková. Dostupné z Metodického portálu ISSN: Provozuje Národní ústav pro vzdělávání, školské poradenské zařízení a zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků (NÚV).

2 BRAINSTORMING KOMU SLOUŽÍ? KDO POUŽÍVÁ? KDE? KDY? JAKOU? PROČ?
CO JE VIZITKA? JAKOU? PROČ? CO SDĚLUJE PŘÍJEMCI? JAK JE VELKÁ?

3 SHRNUTÍ TEORIE VIZITKA – NAVŠTÍVENKA INFORMAČNÍ PROSTŘEDEK
MALÁ KARTIČKA ČASTO GRAFICKY ZAJÍMAVÁ URČENÁ K PROPAGACI I K OSOBNÍ PREZENTACI STANDARDNÍ FORMÁT 90 MM x 50 MM (EURO – 85 MM x 54 MM)

4 UKÁZKY Obr. 1 Obr. 2–4 vlastní foto

5 TYPY OSOBNÍ – SOUKROMÁ Jméno FIREMNÍ Kontaktní údaje Motto Název firmy
FIREMNÍ Název firmy Jméno zástupce Kontaktní údaje Logo NEBO JEN AKCE Obr. 3 – vlastní Obr. 5 – vlastní

6 KOMPOZICE – ROZLOŽENÍ Dle potřeby – k čemu je určena Množství údajů Dodržet kompoziční výtvarná pravidla Estetika Originalita – nápad Méně znamená více. Volba podkladu Vlastní tvorba Zadávání grafikům Následný tisk Distribuce Lze zvolit on-line programy pro tvorbu – neoriginální NAJDI NA INTERNETU 3 VIZITKY, KTERÉ JSOU ZAJÍMAVÉ, A 1, KTERÁ JE DLE TEBE NEVKUSNÁ.

7 POSTUP PŘÍPRAVY ZVOL PROGRAM – Malování nebo jiný *) , *)).
ROZMYSLI SI KOMPOZICI – včetně podkladu. Připrav si potřebné údaje, fotografie – upravené… V Malování zvol velikost obrázku 1060 px x 590 px. Vlož pozadí, texty a nakonec obrázek. Obr. 6–7 VLASTNÍ A VIZ ZDROJE

8 Připrav si další verze vizitek.
Zaměň barvy pozadí a písma. Užij pozitiv a negativ. Vkládej další obrázky. Pozoruj změny kompozice. Vyber jednu nejzajímavější. Tu vlož do textového souboru a připrav k tisku.

9 REFLEXE Porovnej svou vizitku s vybranými, které jsi zvolil/la z internetu. Okomentujte navzájem se spolužáky ve skupině (třídě) své vizitky. Jak byste dosáhli zajímavějších kompozic? Které další výtvarné techniky by bylo možné využít pro tvorbu vizitek?

10 ZDROJE OBRÁZKY http://cs.wikipedia.org/wiki/Vizitka
OBRÁZKY Obr. 1 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Obr. 2 – [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: < Obr. 6–7 vlastní a [online].[cit ]. Dostupný pod licencí Public domain na WWW: <


Stáhnout ppt "VIZITKA aneb MÉ PORTFOLIO"

Podobné prezentace


Reklamy Google