Koloběh vody v přírodě Dominik Cilc.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Škola: Gymnázium, Brno, Slovanské náměstí 7
Advertisements

Co už známe? tání tuhnutí var a vypařování.
Změny skupenství látek
Var, sublimace a desublimace
Zemská atmosféra - stavba - soustředné vrstvy - různé vlastnosti
VYPAŘOVÁNÍ A VAR.
Počasí a podnebí Počasí Podnebí ( klima )
autor: Jakub Jirák, 8. ročník
Voda Stejně jako vzduch, světlo a teplo je i voda neživou součástí přírody a nezbytnou podmínkou života na naší planetě. Vodu přijímáme spolu s potravou,
ZMĚNY SKUPENSTVÍ Pevná látka tuhnutí tání Kapalina Plyn
Hydrosféra.
Vše o vodě a jejich vlastnostech.
Aneta Říhová Lukáš Kahoun Marek Pertlík Adam Stibůrek
Název školy: Základní škola Lanškroun, nám. A. Jiráska 140
Krajina a životní prostředí
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
PŘÍRODNÍ SLOŽKY A OBLASTI ZEMĚ II.
Vojtěch Škvor, Robert Kočí, Zuzana Podhorská, Lucie Syslová
Voda Co o ní víme?.
VY_32_INOVACE_08 - VODA, KOLOBĚH VODY
VODA Lukáš Mráček, 2.L VOS a SPŠE Božetěchova 3, Olomouc.
Teplo Ing. Radek Pavela.
Aneta Brabencová Kristýna Nachtigalová Zuzana Aimová Jiří Dušek
Vypařování a kapalnění
Registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Šablona/číslo materiálu:III/2 VY_32_INOVACE_BI611 Jméno autora:Mgr. Lucie Křepelová Třída/ročník3. ročník.
Tlak a proudění vzduchu
Změny skupenství látek
Skupenství a vnitřní energie ZŠ Velké Březno. Co budu na konci hodiny znát? Souvislost změny vnitřní energie a změny skupenství tělesa. Souvislost změny.
Skupenské změny.
Pohyb vody na Zemi.
Základní škola Karviná – Nové Město tř. Družby 1383
Zpacoval:Miroslav Trumpeš
Název příjemce: Základní škola a Mateřská škola Řečice, příspěvková organizace Registrační číslo projektu: CZ / Tematický celek: Přírodověda.
POČASÍ.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Oběh vody v přírodě Anotace: Kód: VY_52_INOVACE_Přv-Z 4.,6.05
Složky krajiny a životní prostředí
POHYB VODY NA ZEMI.
Hydrosféra Anotace Prezentace zpracovává informace o vodstvu na Zemi, jejím významu, seznamuje se základními pojmy z oblasti hydrosféry, oběhem vody na.
Vodivost látek.
Atmosféra - Je vzdušný obal Země.
VI. SKUPENSTVÍ. Víme, že látky se skládají z atomů, molekul nebo iontů. Částice jsou v neustálém pohybu. Jejich kinetická energie je úměrná teplotě. skup.
ŠkolaStřední průmyslová škola Zlín Název projektu, reg. č.Inovace výuky prostřednictvím ICT v SPŠ Zlín, CZ.1.07/1.5.00/ Vzdělávací.
ZMĚNY SKUPENSTVÍ LÁTEK II.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Voda je jedna z nejdůležitejších látek na Zemi. Převážná část 97% tvoří oceány a moře (slaná voda). jezera a řeky tvoří 3% (sladká voda), a 2% tvoří.
Změny skupenství Zpracovali: Radka Voříšková Petra Rýznarová
Hydrosféra Vodní obal země.
Vypařování a kapalnění
Hydrosféra. obsah úvod skupenství vody výskyt vody v přírodě zásoby vody význam vody funkce vod použití vody oběh vody kontrolní otázky.
KAPALNĚNÍ.
K oběhu vody dochází hlavně díky sluneční energii. Voda se vypařuje z oceánů, vodních toků a nádrží, ze zemského povrchu a z rostlin. Droboučké kapičky.
Užití automatických tvarů příklady Užití automatických tvarů – SmartArt Pomocí tvarů SmartArt se pokuste zpracovat následující problematiky: 1. vytvořte.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název školyGymnázium, Soběslav, Dr. Edvarda Beneše 449/II Kód materiáluVY_32_INOVACE_32_10 Název materiáluVypařování.
VY_32_INOVACE_05-47 Ročník: VIII. r. Vzdělávací oblast:Člověk a příroda Vzdělávací obor:Fyzika Tematický okruh:Termika Téma:Skupenství látek - tání a tuhnutí.
Neživá příroda - voda. Voda Voda je součástí neživé přírody, patří mezi kapalné látky. Voda je bezbarvá (průhledná) látka, bez vůně a bez chuti. Nemá.
ZMĚNY SKUPENSTVÍ LÁTEK
Součásti neživé přírody
EU_32_sada 2_07_PV_Počasí-koloběh vody_Duch
SKUPENSKÉ PŘEMĚNY.
Vypařování a kapalnění
Voda – oběh vody Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Radomír Hůrka. Dostupné.
VY_32_INOVACE_C9-013 Název školy ZŠ Elementária s.r.o Adresa školy
Autor: Mgr. Michaela Čapková Datum: Název: VY_52_INOVACE_12_ZEMĚPIS
NEŽIVÁ PŘÍRODA Anotace: Materiál je určen k výuce přírodovědy ve 4. ročníku ZŠ. Seznamuje žáky se základními znaky a dělením neživé přírody.
Název školy: Základní škola a Mateřská škola, Libhošť 90, příspěvková organizace Autor: Mgr. Monika Hanzelková Reg.číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/
9. ABIOTICKÉ PODMÍNKY ŽIVOTA
ATMOSFÉRA.
Dotkněte se inovací CZ.1.07/1.3.00/
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr. Blanka Machovcová
Transkript prezentace:

Koloběh vody v přírodě Dominik Cilc

Sluneční energie K oběhu dochází účinkem sluneční energie, zemské gravitace a rotace Země Voda se vypařuje z oceánů, vodních toků, ze zemského povrchu a z rostlin

Cirkulace atmosféry Vodní páry a kapky vody se ovzduší pohybem vzduchových mas způsobených jiným zahříváním vzduchu nad pevninou a oceány i zemskou rotací,neustále se přemísťují

Srážky Po kondenzaci páry z ovzduší dopadá voda ve formě srážek na zemský povrch většinou ve formě deště a sněhu (kondenzace je skupenská přeměna, při které se plyn mění na kapalinu)

Infiltrace Část vody se začne hromadit a odtéká jako povrchová voda, vypařuje se zpět do ovzduší nebo se vsakuje pod zemský povrch

Děkuji za pozornost!  