Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Připravovaná dokumentace
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Realizace rozvojových aktivit v obcích regionu České Švýcarsko 1. schůzka PS
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
2. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Přílohy související s podáním a realizací dotace z PRV Lipová, „Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Návrh postupu - výsledky jednání koordinační skupiny 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod.
Odbory zemědělských agentur a pozemkových úřadů Činnost ZAPÚ v Programu LEADER ČR.
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Využití Společného regionálního operačního programu pro podporu IT projektů v regionech Jihlava 17. února 2004.
Tento seminář je financován z technické pomoci SROP Informace o 5. výzvě k podávání žádostí individuálních projektů do SROP Povinné přílohy v rámci opatření.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 2 regionu soudržnosti Praha na období 2004 – 2006 Povinné přílohy žádosti Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m.
POSOUZENÍ VLIVU NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Podklady k posouzení vlivu akce z hlediska vlivu na životní prostředí (EIA) dle zákona č. 100/2001 Sb., o posuzování.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Způsoby podávání projektů na úrovni krajů Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod, 18. –
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR
MONITOROVACÍ SYSTÉM SF a FS PRO OBDOBÍ WEBOVÝ ÚČET ŽADATELE A PŘÍJEMCE PODPORY Nová aplikace monitorovacího systému Mgr. Matěj Mareš Odbor evropských.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 8. dubna.
Koncepce internetizace knihoven Vít Richter Národní knihovna ČR ISSS 2004.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
SROP 2.2 Internetizace knihoven Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky Krajský úřad Plzeňského kraje Václav Koudele - Odbor informatiky.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
1KÚKK, ORR Krajský úřad Karlovarského kraje odbor regionálního rozvoje Ing. Jana Bělohoubková „Internetizace knihoven Karlovarského kraje“
Projekt internetizace knihoven (PIK) Mgr. Martin Boka 08/2004.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Aktuální stav příprav na realizaci SROP – Opatření 2.2 Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán Společného regionálního operačního programu 20. května.
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
1 Informační a komunikační technologie pro veřejnost Karlovarského kraje Projekt byl spolufinancován ze strukturálních fondů Evropské Unie Knihovny a strukturální.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
3. pracovní seminář internetizace knihoven Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Informační a komunikační technologie KRAJSKÝ ÚŘAD MORAVSKOSLEZSKÉHO KRAJE Internet ve státní správě a samosprávě.
Operační program ESPON 2013 Informační den Program ESPON 2013 Projektová partneři Mgr. Milada Hroňková Ministerstvo pro místní rozvoj ČR 21. února 2011.
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Sekretariát Regionální rady regionu soudržnosti NUTS II Střední Morava, pracoviště Zlín Povinné přílohy k žádosti.
Seminář pro žadatele v rámci Výzvy č. 2/ /11/2010 Ing. Iva Cahelová Ing. Kateřina Gřondilová Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace
ROP JV – informace o novém programovém období
Informace o výzvě pro školy
PROJEKTOVÝ LIST Pro zjišťování informací o projektových záměrech pro účely zvýšení absorpční kapacity v prioritních osách VaVpI.
Michal Šperling - EUREDIS
Implementace SCLLD FRÝDLANTSKO 2030
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Návrh dalšího postupu – závěry koordinační skupiny
Kraj Vysočina Projekt ROWANet.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Návrh způsobu řešení projektu a přípravy projektové dokumentace 1. Pracovní seminář – Financování internetizace knihoven Havlíčkův Brod

Obsah prezentace -Cíle projektu Internetizace knihoven -Proč se projektu účastnit? -Návrh řešení projektu -Role jednotlivých účastníků -Postup přípravy projektů -Návrh na ustavení řídicí skupiny -Rozdělení do skupin pro týmovou práci

Globální cíl projektu internetizace knihoven Vyrovnání šancí z hlediska přístupu k internetu pro obyvatele ČR z menších obcí prostřednictvím knihoven jako veřejných informačních center.

Cíle projektu Vybavit knihovny výpočetní technikou Vybavit knihovny připojením k internetu – nejlépe širokopásmovým Vyškolit knihovníky v oblasti využívání výpočetní techniky Propagovat knihovny jako veřejná informační centra obcí

Proč se projektu účastnit? Jedinečná šance skokově zvýšit vybavenost knihoven z prostředků EU! V dalším programovacím období se již tato šance nemusí opakovat!

Předkladatelé projektu Krajské knihovny budou zastupovat místní knihovny Krajské knihovny budou tvůrcem a předkladatelem projektu

Zásady řešení projektu Aktivity v případě přijetí projektu: Krajská knihovna vypíše výběrové řízení na dodavatele Dodavatel zajistí: -Vybavení knihoven výpočetní technikou -Připojení knihoven k internetu – preferováno širokopásmové připojení -Řízení a administraci projektu -Financování projektu

Financování projektu Výpočetní technika, realizace připojení, zaškolení obsluhy – financováno v rámci projektu 75 % EU 13 % MMR 8 % kraje 4 % provozovatelé knihoven Provoz a připojení k internetu – financuje obec (? Projekt Internetizace knihoven připravovaný MI?)

Hlavní zúčastněné subjekty Krajské knihovny Kraje Místní knihovny Národní knihovna ČR Ministerstvo kultury ČR Ministerstvo informatiky ČR

Role krajské knihovny Příprava projektové dokumentace Komunikace s jednotlivými knihovnami Prosazení projektu na úrovni kraje Výběr řídícího subjektu a dodavatele Administrace projektu vůči knihovnám a implementačním orgánům

Role knihoven v projektu Zapojení knihovny do projektu Zajištění závazku provozovatele s spolufinancování projektu Provozování knihovny jako informačního centra obce – financování konektivity a provozu

Role Národní knihovny ČR Koordinace Projektu na centrální úrovni – zajištění podpory Projektu na úrovni Ministerstva kultury ČR a Ministerstva informatiky ČR Monitoring při přípravě a samotné realizaci Projektu

Role Ministerstva kultury ČR v projektu - návrh Podpora projektu na centrální a krajských úrovních Jednání s Ministerstvem informatiky Podpora přípravy krajských projetů

Role Ministerstva informatiky Možnost financování připojení v rámci IVS – připravovaný projekt Internetizace knihoven na MI

Role Euredis Možná role společnosti Euredis na centrální úrovni: V případě dohody s Národní knihovnou ČR a Ministerstvem kultury ČR : Příprava metodik přípravy a realizace projektu Příprava vzorové projektové dokumentace Koordinace Projektu na centrální úrovni Možná role společnosti Euredis na krajské úrovni: Podpora krajských knihoven přípravě projektů konzultace připravovaných dokumentů Projektové řízení spolupráce krajských knihoven a místních knihoven Příprava projektové dokumentace

Seznam povinných příloh 2 Doklad o subjektivitě žadatele (zřizovací listina/statut) Doklad o beztrestnosti žadatele (výpis z rejstříku trestů statutárních zástupců) Podklady pro posouzení finančního zdraví žadatele (rozpočet, auditorská zpráva) Doklady o bezdlužnosti žadatele vůči orgánům veřejné správy a zdravotním pojišťovnám formou čestného prohlášení Logický rámec projektu Doklady o vlastnictví objektů, popř. nájemní smlouvy

Seznam povinných příloh 2 Analýza nákladů a výnosů: –U projektů do 4 mil. Kč zjednodušený finanční plán –U projektů nad 4 mil. Kč CBA analýza (podle připravené metodiky) –U projektů nad 10 mil. Kč analýza výnosů a nákladů a CBA analýza Projektová dokumentace zpracovaná do úrovně územního rozhodnutí (k podpisu smlouvy stavební povolení) Podrobný rozpočet podle položek uznatelných nákladů

Seznam povinných příloh 3 Smlouva o zřízení odděleného účtu pro financování ze SROP (při podpisu smlouvy) Stanovisko příslušného KÚ/MŽP o skutečnosti, zda projekt vyžaduje nebo nevyžaduje EIA Kladné stanovisko EIA, pokud jej projekt vyžaduje Doklad o partnerství, smlouva s partnerem s vymezením práv a povinností Pravomocné územní rozhodnutí nebo doklad, že není vyžadováno Doklad o spolufinancování projektu Doklad o zajištění finančních zdrojů (úvěrový příslib banky apod. ) Seznam povinných příloh

Příprava projektů Náročný úkol krajských knihoven!

Návrh harmonogramu přípravy projektů 1 1. seminář se zástupci krajských knihoven, krajů, MMR ČR, NK ČR a Euredis v Havlíčkově Brodě, kdy: Příprava vzorového logického rámce, kdo: účastníci semináře, kdy: Jednání Euredis a Národní knihovny ČR ohledně přípravy vzorového Projektu, kdo: Euredis, NK ČR, do kdy Příprava první verze projektového záměru, kdo: NK ČR, Euredis, kdy:

Návrh harmonogramu přípravy projektů 2 Úprava projektového záměru podle potřeb kraje, kdo: krajské knihovny, kdy: Prezentace projektového záměru na úrovni krajů, získání stanoviska zodpovědných orgánů kraje k Projektu, kdo: krajské knihovny, kdy: Rozhodnutí krajských knihoven o účasti v Projektu, kdo: krajské knihovny, kdy:

Návrh harmonogramu přípravy projektů 3 2. pracovní seminář, kdo: organizátoři, krajské knihovny, kdy: Příprava plánu Projektu a rozpočtu Projektu, vytvoření studie proveditelnosti, vytvoření dokumentů pro oslovení knihoven, kdo: krajské knihovny, kdy: Oslovení knihoven a získání vyjádření knihoven, kdo: krajské knihovny, kdy: Rozdělení knihoven do etap pro podávání žádostí, kdo: krajské knihovny, kdy:

Návrh harmonogramu přípravy projektů 4 3. pracovní seminář, kdo: organizátoři, krajské knihovny, kdy: Finalizace projektové dokumentace, odsouhlasení projektové dokumentace krajem, vypracování projektové žádosti, kdo: krajské knihovny, kdy: Odevzdání prvního kola projektových žádostí, kdo: krajské knihovny, kdy: podle termínu výzvy – cca

Řídicí skupina Koordinace postupu projektu Příprava úkolů Prosazování projektu na centrální úrovni Pravidelná setkání Návrh obsazení: 3 zástupci krajských knihoven Zástupce NK Zástupce MK Zástupce MI Zástupce kraje?

Další postup Zvolení řídicí skupiny – každá skupina nominuje jednoho zástupce Vyjádření zástupců KK k návrhu řešení a postupu přípravy projektů – do 19:00 sdělit zástupcům v řídicí skupině Projednání v řídicí skupině – prezentace výsledků pátek ráno Sdělení informace o centrální přípravě dokumentace – do

Ing. Michal Šperling