Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Zastupování zájmů v EU Jak obhajovat zájmy podnikatelů v Bruselu? Praha I.Voleš,
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
Enterprise Europe Network ČR a Svaz obchodu a cestovního ruchu ČR Úspěšná spolupráce.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
1 HK ČR, workshop a 2. exkurze Integrovaná střední škola Cheb Projekt AKONA (Výstavba kooperační sítě v oblasti automatizace za.
Citigroup soutěž o nejlepší firmu s rovnými příležitostmi pro ženy a muže v ČR Bc. Jitka Kolářová, Gender Studies o.p.s.
Spolupráce s firmami – cesta k partnerství školy a praxe Doc. RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D.
Ww Česko Marocká Smíšená Obchodní Komora
Finanční možností svépomocných skupin
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
14. září Jihočeská hospodářská komora (JHK) byla založena JHK je sdružení podnikatelů, které působí nezávisle na politických stranách,
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Podpora dobrovolných přístupů ze strany MPO včetně existujících mechanismů finanční podpory PhDr. Věra Havránková © 2011 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
Celostátní síť pro venkov
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Akční plán pro Evropu a resortní koncepce výzkumu a vývoje – návrh opatření v kompetenci jednotlivých resortů.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Projekty PHARE v gesci odboru informatizace veřejné správy Ministerstva vnitra ČR PHARE 97 informační a komunikační systémy VS přednáší Ing. Tomáš Holenda.
1 Etika podnikání Společenská odpovědnost organizací Ing. Jaroslav Prachař – výkonný ředitel, Korektní podnikání, o.s CEBRE – Kam směřuje Společenská.
Návrh strategie PMF 2015 – Očekávané změny a trendy v HR v příštích 4 letech  Zvyšování efektivity všech HR procesů  Velký důraz na profesionalitu.
1 Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační infrastruktura a inovační proces v krajích Manfred Hellmich Praha 29. listopadu 2005.
HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání KRAJSKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA LIBEREC Od počátečního vzdělávání k dalšímu vzdělávání
Proč „komunitní knihovna“ Knihovnická dílna Zlata Houšková.
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Mentoring a Magistrát HR Know - How & Fórum personalistů Ing. Libor Peprný
Ing. Petr Czekaj, Mgr. Zdeněk Karásek Velké Karlovice, Vytváření strategických partnerství na trhu práce v MSK.
ČTK a státní správa komunikace v zájmu veřejnosti.
407 – Vzdělávání pro 21. století Žadatel: Learning Society, občanské sdružení Kontaktní osoba: PhDr Lenka Emrová Mobil: e- mail :
1 HK ČR, E x p o r t n í s e m i n á ř Hradec Králové 6. září 2011 Služby poskytované exportérům sítí složek HK ČR.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Studentská digitální karta Institut Trhu Práce Bc. Jan Heřmánek Okresní zastoupení ITP při HK – Ústí nad Labem.
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
KONFERENCE „Konkurenceschopnost okresu Hodonín“ , PRUŠÁNKY
Partner projektu: podnikatelská samospráva, reprezentant podnikatelů.
Hospodářská Komora České republiky / FITPRO Bc. Vladimír Šiška Hradec Králové
1 Krizové řízení Seminář. Správa státních hmotných rezerv ústředním orgánem státní správy v oblastech hospodářských opatření pro krizové stavy a státních.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
1 Regionální inovační strategie RIS. 2 O Regionálních inovačních strategiích Projekty RIS mají za cíl podporu rozvoje regionálních inovačních strategií,
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
JHK a její podpora začínajícím podnikatelům JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Podpora zaměstnanosti na místní úrovni: odpovědné zadávání Česká města a příklady ze zahraničí Praha
Hotelový provoz VY_INOVACE_Kaluzova_ Organizace hájící zájmy hotelů. Tento výukový materiál byl zpracován v rámci projektu EU peníze středním školám.
Neziskové formy podniku -> Ekonomika a neziskový sektor Ekonomika a neziskový sektor
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Role MŠMT a Národní rady pro kvalifikace v procesu tvorby, posuzování a schvalování NSK Monika Pokorná.
Ing. Aleš Průša. Co bylo na počátku ? Primárně je nutné předcházet protiprávním jednáním ve městě, obci Společná odpovědnost samosprávy a PČR za oblast.
Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Příležitosti a rizika profesní komory pro sociální pracovníky v sociálních službách Presentace pro seminář Výboru pro sociální politiku PČR Daniela.
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název školy: SOU a ZŠ Planá, Kostelní 129, Planá Vzdělávací oblast: Ekonomie Předmět: Inovace výuky prostřednictvím.
Kvalita v sociálních službách jako proces
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Společensky odpovědné podnikání
Novela zákona o střetu zájmů 09/2016
Společenská odpovědnost v rámci Národní politiky kvality
Role sektorových rad jako reprezentantů zaměstnavatelů v procesech NSK
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Výzvy digitální ekonomiky pro společnost
Transkript prezentace:

Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Co je lobbying? Negativně vnímaný termín Podle slovníku cizích slov –„Zákulisní kuloárové ovlivňování poslanců nebo pracovníků úřadu sledující prosazení zájmů určité skupiny.“

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Co podle mne není lobbying Lobbying není nelegální Lobbying není korupce Lobbying nesmí vytvářet výhody na úkor poškozování někoho třetího Lobying je dlouhodobá spolupráce, ne změna věty na poslední chvíli.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Pozitivní lobby Zákonodárci a exekutiva nemohou mít vždy dostatečné odborné znalosti ve všech oblastech Podstatou lobbyingu je dodávání a výměna především odborných informací - DIALOG

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Může být lobbying prospěšný? Určitě ano, otázka je komu Dobrý lobbying je prospěšný všem Při prosazování takových zájmů podnikatelů, které povedou k prosperitě celé společnosti Transparentní podnikatelské prostředí Rovné podmínky pro podnikání

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Situace v zahraničí Hospodářské komory všude ve světě fungují jako "navigace" pro podnikatele. Členství v komoře znamená, že firma patří ke spolehlivým, prověřeným partnerům a že se vyplatí s ní spolupracovat. Komory pomáhají svým členům orientovat se v zákonech, ale i například v získávání dotací z fondů.

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Lobbying a HKČR Ze zákona 301/1993Sb. –„... komory organizují vzdělávací činnost a spolupracují s orgány státní správy v zajišťování informačního servisu…“ Nejen informační servis pro podnikatele, ale i stejně důležitá „zpětná vazba“ s informacemi od podnikatelů pro státní zprávu

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Proč právě HK ČR? V ČR jsou desítky sdružení zastupujících podnikatele, ale jen HK má svůj původ a existenci danou zákonem. HK ČR má přibližně třináct tisíc členů. Členové v reálných číslech produkují přibližně dvě třetiny hrubého domácího produktu a zaměstnávají kolem 60% práceschopného obyvatelstva

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Praktické realizace lobbyingu HK Akční plán HKČR - 4. pilíř „Služby“ má motto „Služby pro všechny - lobby pro členy“ Jen seriózní podnikatelé se mohou připojit k dialogu, tím je zaručena odborná stránka lobbyingu HKČR je oficiální připomínkové místo v legislativním procesu

HOSPODÁŘSKÁ KOMORA ČESKÉ REPUBLIKY - Pevný bod ve světě podnikání Další krok Nejbližším cílem je účast HK v tripartitě Odborná pomoc při správě fondů z EU

Děkuji za pozornost