Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
SYSTÉMY A SUBSYSTÉMY EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ © Prof. ing
Advertisements

Ing. Hana Procházková (Úřad práce Pardubice)
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání.
Nový způsob financování RF od roku 2004 Vít Richter Národní knihovna ČR tel , mobil Praha
1. 2 Hospodářská komora ČR  Hospodářská komora České republiky je právnická osoba založená zákonem č.301/1992 Sb., o Hospodářské komoře České republiky.
Národní koordinační skupina pro digitální vysílání v ČR Ing. Zdeněk Duspiva Cíle a financování informační kampaně na podporu digitalizace.
Spisová služba a její vazba na datové schránky
MĚSTSKÝ ROK INFORMATIKY GIS – současnost a budoucnost mapových služeb města Plzně gis.plzen-city.cz Václav Kučera Správa GIS, Správa informačních.
Okresní hospodářská komora Louny Datum vzniku:
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
13. prosinec 2006 Kontrolní den VÚBP, Praha Projekt č. CZ / /0349 Kontaktní místo bezpečnosti a ochrany zdraví při práci pro region hl. m.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Celostátní síť pro venkov
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Organizace sociální správy
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
Setkání pracovníků kontaktních míst pro podnikatele MPO, Praha Kontaktní místa Hospodářské komory České republiky.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Absolventská práce 2002 Aplikace XML rozhraní v prostředí krajského úřadu Autor : Marek Cop Vedoucí : Ing. Petr Pavlinec 2002.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: Výuková prezentace Předmět:
Členění a organizace veřejné správy
Cestovní ruch: zákon pro posílení oboru i ekonomiky ČR Jitka Fatková ředitelka odboru cestovního ruchu Tisková konference MMR 24. červen 2010.
Partnerství u projektů financovaných z Globálních grantů Sociální inkluze v kontextu přípravy na nové programovací období – zkušenosti, problémy a překážky.
 Ministerstvo kultury je podle tzv. kompetenčního zákona ústředním orgánem státní správy pro.... věci církví a náboženských společností...".  Hlavní.
NÁRODNÍ SOUSTAVA POVOLÁNÍ. Národní soustava povolání (NSP) je otevřená soustavně aktualizovaná databáze informací o potřebách trhu práce, vytvářená zaměstnavateli.
Rozvíjení rovných příležitostí a podpora zaměstnatelnosti v Jihočeském kraji Záměr projektu do programu Equal (3.pilíř: Podpora adaptability) Tento příspěvek.
Hospodářská komora České republiky Informační systém HK ČR pro malé a střední podnikání (IS MSP) a jeho zapojení do informačních systémů veřejné správy.
Pozitivní lobbying pro růst průmyslu Bc. Vladimír Šiška tajemník Hospodářské komory ČR.
Využití infrastruktury školské sítě pro internetizaci obcí Daniel Dočekal.
Česká asociace rozvojových agentur Regionální inovační strategie Manfred Hellmich Inovace 2006 Praha 5. prosince 2006.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Základní koncepce a prototyp Ing. Břetislav Moc
PricewaterhouseCoopers Date NTS – národní tématické sítě Ing. Libor Witassek, MBA WorkshopNTS-B „Podpora drobného podnikání“ 19. listopadu 2007, Praha.
Petra Skryjová, Zuzana Kubičíková, Beata Kupová,.
Iniciativa EQUAL v ČR. Iniciativa EQUAL Samostatná forma pomoci ze strukturálních fondů týkající se mezinárodní spolupráce při prosazování nových prostředků.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
Společnost Eurotel pro státní správu. 2 Silný partner pro veřejnou správu ›Společnost Eurotel poskytuje dlouhodobě všem zákazníkům profesionální servis.
ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Na padesátém 81, Praha 10 ČESKÝ STATISTICKÝ ÚŘAD Moderní zdroj statistických informací.
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Digitální mapa veřejné správy - DMVS.  Memorandum  o spolupráci, přípravě a realizaci projektu DMVS podepsáno na ČÚZK  Ministerstvo vnitra,
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
OSTATNÍ STÁTNÍ ORGANIZACE. Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1176 Ročník:1. Vzdělávací obor:Ekonomika podniku Tematický okruh:Právní formy podnikání.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Hospodářský registr Ing. Jiří Pavlíček Konference ISSS 2006 Hradec Králové, 4. dubna 2006.
Současné prostředí v České republice pro víceúrovňové vládnutí RNDr. Josef Postránecký Ministerstvo vnitra.
RNDr. Ivana Havlíková Ing. Jiří Štochel. STAVEBNÍ ZÁKON - STARÝ.
Národní síť Zdravých měst ČR Zdravotní plán města.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Krajská hospodářská komora Střední Čechy. Základní informace o Krajské hospodářské komoře Střední Čechy  Regionální hospodářská komora  Princip dobrovolného.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Zuzana Pauserová. Dostupné z Metodického portálu ; ISSN Provozuje.
Regionální hospodářská komora Zlínského kraje Projekty přeshraniční spolupráce Kroměříž
Možná podpora na získání ETV certifikátu z OP PIK Ing. Radek Navrátil, září 2016.
Ekonomika podniku STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A STŘEDNÍ ODBORNÉ UČILIŠTĚ
Trh práce v ČR, veřejné služby zaměstnanosti ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Vzdělávací oblast: Člověk a společnost
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
Krajská hospodářská komora Zlínského kraje
Informační zdroje české veřejné správy
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR)
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
Ekonomika provozu a podnikání Ekonomika podnikání
Obecná část rozpočtového práva III
Ing. Pavel Vinkler, Ph.D., ředitel odboru podnikatelského prostředí
Obecná část rozpočtového práva III
Transkript prezentace:

Informace jsou základním předpokladem úspěšného podnikání

Hospodářská komora České republiky Hospodářská komora České republiky je právnická osoba založená zákonem č.301/1992 Sb., o Hospodářské komoře České republiky a Agrární komoře České republiky Sdružuje podnikatele a plní funkci podnikatelské samosprávy. Členství v komoře je dobrovolné. V současné době má cca 13 tisíc členů z řad velkých podniků, MSP i živnostníků Není financována ze státního rozpočtu a není správcem rozpočtové položky. Zákon ji při rozdělování prostředků ze SR nijak nezvýhodňuje oproti jiným subjektům, které také nejsou organizačními složkami státu Nemá žádné jedinečné kompetence garantované zákonem, svou činnost financuje ze služeb, které poskytuje podnikatelům či státu. Tyto služby jsou však v plné konkurenci ostatních podnikatelů a organizačních složek státu Dalším možným zdrojem finančních prostředků jsou projekty

 Portál BussinessInfo.cz informuje na internetu o všech otázkách spojených s podnikáním  Je určen pro uživatele s přístupem k internetu a určitými znalostmi v práci s informacemi

 Statistiky však ukazují na existenci nemalého počtu podnikatelů, kteří pokud mohou, raději upřednostní osobní kontakt nebo nemohou či neumí internet využívat  Pro ně našla řešení Hospodářská komora ČR v rámci projektu „Informačních míst pro podnikatele (InMP)“

Informační místa pro podnikatele (InMP) Síť kontaktních míst pro poskytování služeb podnikatelům Síť center pro vyřizování podnikatelských formalit Síť informačních pracovišť pro podnikatelskou veřejnost Jeden z pilířů aktivit státu na podporu malého a středního podnikání v oblasti přístupu ke strukturovaným informacím Distribuční kanál orgánů veřejné správy pro všechny produkty na podporu malého a středního podnikání financovaných z veřejných rozpočtů

Cíle Hospodářské komory ČR v projektu InMP Příprava „našich“ podnikatelů na novinky v oblasti jednotného evropského trhu Zprůhlednění podnikatelského prostředí v České republice Homogenní strukturou kontaktních míst vytvořit podmínky pro převzetí části činností stání správy směrem k podnikatelům Jediné místo podnikatelských formalit Zjednodušení administrativy při podnikatelské činnosti

Cíle Hospodářské komory ČR v projektu InMP Dle požadavků klienta získání a zpracování všech dostupných spolehlivých informačních zdrojů (státní správa, svazy a společenstva začleněny do HK ČR, tiskové agentury, odborné servery apod.) Nadstandardní forma podpory prostřednictvím poskytování komerčních služeb Zpětná vazba ve formě vyšší poptávky po službách Informovaný podnikatel

Centrální informační místo při úřadu HK ČR Řídí a koordinuje projekt. Komunikuje se správcem programu (MPO) a orgány státní správy. Spravuje IS InMP. Regionální síť - tvoří kontaktní část pro projekt InMP 14 krajských koordinačních míst (KKM) koordinují činnost v regionech 77 regionálních informačních míst (RM) a jejich tvz. expozitur (ERM). Dnes 49, do konce roku 2005 chceme mít kanceláře InMP ve všech obcích s rozšířenou působností Oborová síť tvoří zdrojovou část projektu InMP 19 oborových koordinačních míst (OKM) Struktura informačních míst pro podnikatele

Umožňuje efektivní realizaci projektu Dokáže vyhledat informace s následným uložením do znalostní báze Eviduje a následně statisticky vyhodnocuje činnosti v projektu Jednoduchým způsobem zabezpečuje oběh požadavku v rámci sítě InMP Lze přes něj prodávat zakatalogizované komerční služby Informační systém pro Informační místa pro podnikatele

Hlavní části IS InMP Modul Deskhelp – automatický oběh požadavku od AUTORA k ŘEŠITELI a zpět za dohledu CALLCENTRA Modul Souhrny – statisticky prezentuje údaje uložené v IS Modul Informační rafinerie – automaticky sbírá a třídí do tematických celků informace z vybraných informačních zdrojů Modul Pokladna – eviduje prodej komerčních služeb a poskytuje podklady pro účtárnu HK ČR Informační systém pro Informační místa pro podnikatele

Informace o podnikatelské legislativě v České republice a Evropské unii Přehled o programech podpory malého a středního podnikání na regionální a celostátní úrovni Vzdělávací programy Distribuce produktů dalších institucí na podporu malého a středního podnikání Nabídka a poskytování komerčních služeb Další užitečné služby a informace pro podnikatele Produkty projektu Informační místa pro podnikatele

Děkuji za pozornost Tomáš Vostřel Hospodářská komora ČR Freyova 27 Praha 9 – Vysočany