Jiří Voskovec.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
VY_32_INOVACE_ČJ. 8.07_Jan Werich, prezentace Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Advertisements

OSVOBOZENÉ DIVADLO.
Herectví za první republiky
Meziválečné české divadlo
Mgr. Lenka Venclová 8. ročník
Meziválečné české divadlo
Osvobozené divadlo.
Život za První republiky
Orchestr Glenna Millera
Základní škola národního umělce Petra Bezruče, Frýdek-Místek, tř. T. G. Masaryka 454 Projekt SIPVZ 2005.
zpracovaný v rámci projektu
VY_32_INOVACE_ČJ _ Osvobozené divadlo Název šablony : Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT Zaměření VM :Jazyk a jazyková komunikace.
Populární hudba v letech
Tematická oblast: Dějiny hudebního umění
Jméno autora: Mgr. Hana Boháčová Datum vytvoření:
 Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_03  Název materiálu: Drama  Tematická oblast: Estetika, 1. ročník  Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
jméno autora  Mgr. Štěpánka Kočová název projektu
OSVOBOZENÉ DIVADLO Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petra Holajová.
FIMFÁRUM.
Jan Werich Jiří Voskovec
ČESKÉ DRAMA 1. POLOVINY 20. STOLETÍ
Identifikátor materiálu: EU –
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ ZŠ, Týn nad Vltavou, Malá Strana Nové.
VY_III/2_INOVACE_81_Jan Werich
VY_32_INOVACE_3D.9.01 Autor: Kateřina Vyčichlová Projekt Škola do života CZ.1.07/1.4.00/ Dějepis, 9. třída ZŠ Základní škola Kutná Hora, Kremnická.
Jiří Voskovec, jan werich
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO:
Poezie, písnička (V domě straší duch)
Název šablony: Inovace v HV 32/Hv11/ Zbíral Vzdělávací oblast: Umění a kultura Název výukového materiálu: Historie české populární hudby Autor:
MAHENOVO DIVADLO Markéta Kilianová 8.C, 2011/2012.
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Osvobozené divadlo I Mgr. Lucie Rusová
Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vyučovací předmět: Český jazyk a literatura Ročník: 6. ročník Anotace: Autorská pohádka výklad pojmu.
Petr Suk Gymnázium Jiřího ortena V8A
Osvobozené divadlo 9. ročník.
○ Narodil se 6.února 1905 v Praze. ○ A zemřel 31.řijna1980 v Praze. ○Byl český divadelní a filmový herec, dramatik, filmový scénárista a spisovatel.
Jiří Voskovec Jméno: Jiří Wachsmann * 19.červa 1905 na Sázavě † 1.července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Účinkoval v osvobozeném.
Jan Werich Vytvořil: Jiří Burda
Osvobozené divadlo.
Osvobozené divadlo Semafor & Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Divadlo zaujímalo za I. světové války významné postavení – Národní divadlo a Městské divadlo na Vinohradech mělo vynikající dramatiky a režiséry Národní.
*6. února 1905 Praha †31.října 1980 Praha český filmový a divadelní herec, dra- matik, filmový scenárista, spisovatel.
Název projektu:ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu Číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Oblast podpory: Zlepšení podmínek pro vzdělávání na základních.
Elektronické učební materiály - II. stupeň Český jazyk Autor: Mgr. Zdeněk Kóňa Nezapomenutelná dvojrole ve filmu Císařův pekař - Pekařův císař. JAN WERICH.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Mgr. Eva Bartošová Název DUM: VY_32_Inovace_6.2.8 Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
Číslo materiálu: VY 32 INOVACE 19/07 Název materiálu: Osvobozené divadlo Zpracoval: Mgr. Bc. BcA. Michal Jančík.
Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA SADSKÁ Autor: Michaela Blažková Název DUM: VY_32_Inovace_ Osvobozené divadlo Název sady: Český jazyk 9. ročník Číslo.
UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w UKÁZKAUKÁZKA – Tmavomodrý svět + fotografie v + w.
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ a MŠ Osoblaha AUTOR: Mgr. Jana Kolbeová NÁZEV: VY_32_INOVACE_20_ČESKÝ_JAZYK_A_LITERATURA TEMA: Česká literatura 2. poloviny 20. století.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA SLOVAN, KROMĚŘÍŽ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE ZEYEROVA 3354, KROMĚŘÍŽ projekt v rámci vzdělávacího programu VZDĚLÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 9. ročníku, slouží k výkladu nového učiva Použité zdroje Datum: Ročník: 9. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV: VY_32_INOVACE_30_02_HV9_Skála AUTOR: Mgr. Aleš Skála Základní škola Libina, příspěvková organizace, Libina.
Anotace: Materiál je určen pro žáky 3. ročníku střední odborné školy a pro žáky nástavbového studia. Text se zabývá meziválečným obdobím v české literatuře,
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, JIČÍN, HUSOVA 170 Číslo projektu
Financováno z prostředků ESF a státního rozpočtu ČR
& Osvobozené divadlo Semafor
Základní škola a Mateřská škola Bílá Třemešná, okres Trutnov
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
TÉMA: KULTURA A ŽIVOT V PŘEDVÁLEČNÉM ČESKOSLOVENSKU
Jan Werich Monika Kupková.
Název projektu - Moderní technologie ve výuce
Jan Werich a Jiří Voskovec (1905 – 1980) ( )
VY_32_INOVACE_14_Kultura za první republiky
Spisovatelé a ilustrátoři
Jaroslav Ježek AUTOR: Mgr. Aleš Skála
Speciální vzdělávací potřeby - žádné - Klíčová slova
Název projektu: ZŠ Háj ve Slezsku – Modernizujeme školu
Mgr. Lenka Vrzáňová VY_32_INOVACE_5B_O9_JAZZ Dějiny hudby 8. ročník
Osvobozené divadlo VY_12_INOVACE_Rů_I_16
Umění a kultura Jan Werich a Jiří Voskovec
Transkript prezentace:

Jiří Voskovec

Jiří Voskovec Jiří Voskovec – vlastním jménem Jiří Wachsman Narodil se: 19. června 1905 v Sázavě Zemřel: 1. července 1981 v USA Byl český herec, spisovatel, dramatik a textař Spolupracoval s J. Werichem a J. Ježkem. Kritizovali politiky, hráli v Osvobozeném divadle. Spolupracoval s J. Werichem a J. Ježkem. Za války emigrovali do USA, tak také hráli pro Čechy tvz. „Čtvrt hodinky“.

Písničky Civilizace (Jan Werich-Jaroslav Ježek/Jan Werich a Jiří Voskovec) - Pozn. dříve pod názvem Civilizace David a Goliáš (Jaroslav Ježek/Jan Werich a Jiří Voskovec) Divotvorný hrnec (Burt Lane/Jiří Voskovec a Jan Werich) Ezop a brabenec (Jaroslav Ježek/Jan Werich a Jiří Voskovec)

Hry Caesar – 1932, představuje Benita Mussoliniho jako Caesara, který touží po válce. Od této hry je Osvobozené považováno za politické divadlo. Osel a stín – 1933, lidé se hádají o nesmyslné věci. Antická historka – spor o poplatek za odpočinek ve stínu osla. Kat a blázen – 1934, kritika fašismu.

Filmy Pudr a benzín – 1931 Peníze nebo život – 1932 U nás v Kocourkově – 1932 Hej rup! – 1934 Svět patří nám – 1937

Zdroje http://cs.wikipedia.org/wiki/Ji%C5%99%C3%AD_Voskovec http://cs.wikipedia.org/wiki/Werich