VY_32_INOVACE_04_ Přírodověda pro 4. ročník

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Orientace firmy FitVitalita s.r.o v aktuálním podnikatelském prostředí
Advertisements

VÝŽIVA – základní složky potravy
Škola: SŠ Oselce, Oselce 1, Nepomuk,
Zdravý životní styl – pohyb a strava
Zdravý životní styl základní principy.
Dny zdraví ZŠ a MŠ Nemojany 1. –
VÝŽIVOVÁ HODNOTA POTRAVY 6. ROČNÍK
SPRÁVNÁ VÝŽIVA PROJEKT „ZDRAVĚ JÍST, ZDRAVĚ ŽÍT“.
Také si myslíte, že to děláte správně?
Výživové a zdravotní značení (tvrzení)
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
ZDRAVÍ 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
Číslo šablony: III/2 VY_32_INOVACE_P9_2.18 TEMATICKÁ OBLAST: Vybraná témata z teorie tělesné kultury Zdravý životní styl. TYP: DUM výkladový Předmět: TVZ.
Zdravá výživa aneb výživou ke zdraví.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA PODBOŘANY, HUSOVA 276, OKRES LOUNY
ZDRAVÁ VÝŽIVA 6. ROČNÍK Autorem materiálu je Ing. Eva Skalická
Jitka Rusková, DiS. nutriční terapeutka Poradenské centrum Výživa dětí
Potraviny – zdroje energie
SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník. SPRÁVNÁ VÝŽIVA Prvouka 3.ročník.
Autor: Mgr. Helena Koždoňová
VY_32_INOVACE_09_ Přírodověda pro 4. ročník
Lidské zdraví a potrava
Příprava stravy v rodině
16.1 Jaké živiny jsou obsaženy ve stravě?
. CIVILIZAČNÍ CHOROBY.
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. Beneše 456 okres Karviná, příspěvková organizace Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_DVOLE_SUROVINY1_10
ZŠ A MŠ BOHUMÍN TŘ. DR. E. B ENEŠE 456 OKRES K ARVINÁ, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Digitální učební materiály ŠIII/2 VÝCHOVA KE ZDRAVÍ.
EU PENÍZE ŠKOLÁM Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost ZÁKLADNÍ ŠKOLA OLOMOUC příspěvková organizace MOZARTOVA 48, OLOMOUC tel.: 585.
VY_32_INOVACE_16_ Přírodověda pro 4. ročník
Prudký nárůst nových případů Zdvojnásobení příštích 25 let 300 milionu lidí Zdvojnásobení příštích 25 let 300 milionu lidí.
Péče o zdraví 3. ročník Autorem materiálu je Miroslava Šafránková
ZÁKLADY ZDRAVOTNÍ VÝCHOVY ZDRAVÝ ZPŮSOB ŽIVOTA 09
VY_32_INOVACE_10_ Přírodověda pro 4. ročník
Zdravé stravování KC3.
Zásady zdravé výživy Dagmar Šťastná.
Zdravá výživa I Dagmar Šťastná.
Zásady zdravého stravování. ZPRACOVAL Mgr. Alena Jakubcová ŠKOLA ZŠ Bor, Školní 440, , příspěvková organizace TÉMA Umění, kultura, sport, zdraví,
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Milan Urbášek Dostupné z Název školy: ZÁKLADNÍ ŠKOLA Přáslavice.
Zdravá výživa Ch_078_Zdravá výživa Autor: Ing. Mariana Mrázková Škola: Základní škola Slušovice, okres Zlín, příspěvková organizace Registrační číslo projektu:
Metodická komise OSÚ-ZL Cvičitel lyžování © 2010.
Kvalitní potraviny - kvalitní život CZ.1.07/1.1.00/
Základní škola, Moravský Krumlov, náměstí Klášterní 134, okres Znojmo, příspěvková organizace VY_32_INOVACE_04_PR_ZÁKLADNÍ SLOŽKY POTRAVY.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Bc. Martina Jeřábková Název materiálu:
Zásady zdravé výživy Autor: Bc. Balonová Soňa. Výživa – patří k důležitým činitelům, které ovlivňují zdraví člověka. Způsob stravování je nedílnou součástí.
ZŠ a MŠ Kateřinice, okres Vsetín projekt č. CZ.1.07/1.4.00/ Č. DUMu VY_32_INOVACE_03_03_Člověk a zdraví Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět -
Potrava
VY_32_INOVACE_Luk_II_08 Živiny Název projektu: OP VK Registrační číslo: CZ.1.07/1.4.00/ OP Vzdělání pro konkurenceschopnost 1.4. Zlepšení.
Anotace Výukový program pro žáky 8. ročníku na 2. stupni ZŠ. Téma: Přeměna látek a energií - výživa. Možnost využití: interaktivní tabule.
PEČUJEME O ZDRAVÍ VY_32_INOVACE_II-C-14. Výživa - rostlinná, živočišná (živiny, vitamíny, jídelníček) Obranyschopnost - nemoc, úraz, imunita Pohyb a aktivita.
Zdravý životní styl Mgr. Prchalová Zdeňka SŠ, ZŠ a MŠ, Karviná Určeno pro 7. tř. ZŠS.
PÉČE O ZDRAVÍ Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
Pravidelný pitný režim! Pohyb na čerstvém vzduchu!
Látky tvořící naše tělo Název projektu: OP VK
Všechna neocitovaná díla jsou dílem autora.
Název školy Základní škola a mateřská škola, Jetřichov, okres Náchod
NÁZEV ŠKOLY: ZŠ Brandýs n. L. – Stará Boleslav, Školní 291
Potrava člověka Úkol: Na obrázku jsou některé zdroje živin, rozděl je na zdroje cukrů, tuků a bílkovin.
Žít zdravě Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, HLAVNÍ 193,
VY_32_INOVACE_1/20A-ICT/PE/ON
Zásady správné výživy Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Lydie Klementová. Dostupné z Metodického portálu
Název školy: ZŠ a MŠ T. G. Masaryka Fulnek Autor: Mgr. Dagmar Šaflová
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL
DUM / VYDMUCHOV / POLIAČÍKOVÁ/ JAZYK A JAZYKOVÁ KOMUNIKACE/ 027
Název školy: Základní škola a mateřská škola Domažlice , Msgre B
ZDRAVÁ VÝŽIVA III/2 Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím ICT
AUTOR: Blanka Petlánová
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 9_17
Transkript prezentace:

VY_32_INOVACE_04_ Přírodověda pro 4. ročník ZDRAVÝ ŽIVOTNÍ STYL ZŠ a MŠ Vikýřovice, okres Šumperk Registrační číslo projektu: CZ1.07/1.4.00/21.1.1981 Mgr. Jitka Brzobohatá Anotace: Seznámení se zásadami zdravého životního stylu a zdravé výživy Odzkoušeno: 24.10. 2011

Zdravý životní styl 1) Nekuřte! Naše zdraví je z 80% dlouhodobě závislé na našem životním stylu (strava, pohyb, odpočinek, optimismus,...). Zbývajících 20% připadá na dědičnost, životní prostředí a zdravotnickou péči. 1) Nekuřte! 2) Pravidelně sportujte, cvičte, mějte radost z pohybu. 3) Dodržujte zásady správné výživy (zdravá výživa = přiměřená, pestrá, vyvážená). 4) Udržujte si zdravou tělesnou hmotnost. 5) Nepijte alkohol. 6) Dopřejte svému tělu dostatek odpočinku (relaxace, spánek). 7) Buďte optimističtí. 8) Obklopujte se pozitivními lidmi, usmívejte se na ně, udržujte si dobré rodinné a přátelské vztahy. 9) Vyvarujte se působení škodlivých látek a obecně rizikovým faktorům. 10) Pečujte o sebe, plňte si své sny.

Zásady zdravé výživy

Přiraď správně 1 litr obsahuje 108 gramů CUKRU (27 kostek cukru) Obsahují příliš mnoho oleje (často přepáleného) a několikanásobně vyšší množství energie než původní surovina Obsahují často velké množství tuku a soli.

Obsahuje velké množství vitaminů, minerálů, vody a vlákniny. Jejich pravidelná konzumace přispívá ke vzniku zubního kazu. Tyto potraviny jsou zdrojem živočišných bílkovin.

Z rostlinné potravy obsahují nejvíce bílkovin. Obsahuje vysoké množství SOLI Obsahují vitamin D a jod (pro správný růst, vývoj kostí a správnou funkci mozku).

Které nápoje nejsou pro Tebe vhodné ? Klikni. Které nápoje si občas můžeme dopřát? Klikni. Který nápoj je nejzdravější? Klikni.