Analýza potřeb studujících a vedoucích praxí

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Advertisements

Český systém kvality služeb Ministerstvo pro místní rozvoj ČR
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Vstup absolventů středních škol na trh práce
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Hodnocení
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
Projekt Podpora stáží a odborných aktivit při inovaci oblasti terciárního vzdělávání na DFJP a FEI Univerzity Pardubice CZ.1.07/2.4.00/ TENTO PROJEKT.
Projekt Inkluze – nová cesta vzdělávání OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost registrační číslo projektu CZ.1.07/1.2.02/ Závěrečná konference 16.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
LETNÍ ŠKOLA PRO TUTORY Monika Všetulová Centrum distančního vzdělávání Univerzity Palackého v Olomouci akademie distančního vzdělávání.
Problematika systému přípravy učitelů a stav výuky tělesné výchovy na vysokých školách Materiál pro 21. zasedání předsednictva Rady vysokých škol dne 20.
Problematika supervize pracovníků v sociálních službách
Didaktické prostředky
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Výstupy z Úvodního semináře
1 Zkušenosti s výukou dovedností z předmětů ELCP a IBT Simona Trávníčková
On-line forma výuky Cvičení z techniky a technického vzdělávání Zpracoval: Jan Drobný (209671)
Oprogram Vkonkurenceschopnost Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Inovace výuky veterinárních studijních programů v oblasti bezpečnosti.
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
MŠ DUHA Soběslav na cestě ke kvalitě ve vzdělávání Mgr. Krejčová Alena.
Technologie ročník, učební obory:strojní mechanik obráběč kovů
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Záměr založení 16. odborné sekce Rady kvality ČR „KVALITA V ENERGETICE“ Daniel Jarchovský, ČEZ, a. s. Praha,
Environmentální výchova a
Spolupráce škol a sociálních partnerů při tvorbě ŠVP a realizaci výuky Ing. Jana Trhlíková, NÚOV Brno, Projekt je financován Evroským sociálním.
MODERNÍ TRENDY V ŘÍZENÍ ŠKOL interaktivní program rozvoje pokročilých manažerských a personálních dovedností pro ředitele škol a školských zařízení a jejich.
PREZENTACE PRO ITP Ing. Miloslav ILEČEK, ITP pracoviště Jihlava , Velké Karlovice Institut Trhu Práce.
Projektová výuka. Úspěch projektu je závislý na dobrém naplánování a dobrém řízení v poměru 8:2.
MARKETINGOVÝ MIX.
Název příjemce: Základní škola Vyškov, Nádražní 5, příspěvková organizace Číslo a název operačního programu: CZ.1.07 OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Základní norma zdravotnických znalostí pro pedagogické pracovníky
1 Roman Kučera – VŠB – TUO Radka Najmanová - OU Michael Rada – VŠP Jiří Bolgáč – SLU 2.
Metodické vedení BDg PhDr. Jiří Král Praha 28. – Tento projekt je financován z ESF a státního rozpočtu ČR prostřednictvím.
1 RESPONSIBLE CARE Projekt „Adaptabilita a posílení konkurenceschopnosti chemického průmyslu ČR“ Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem.
Prezentace ITP ÚP Ústeckého kraje pro konferenci ITP ve Velkých Karlovicích Úřad práce v Chomutově – metodiky realizace postupových kroků v oblasti poradenství.
Modernizace výuky praktických dovedností studentů FZV a LF UP v Olomouci doc. PhDr. Jana Marečková, Ph.D. a kol. Tento projekt je spolufinancován Evropským.
Modul č. 2: Tutor DiV Kurz: Distanční minimum (kód skupiny DMPRA0509) Tutor: Mgr. Monika Všetulová Olomouc,
Závěrečné setkání Nové Dvory, 26. – Bc. Lucie Chládková Bc. Kristýna Juhová Mgr. Lenka Karbanová Bc. Markéta Kovářová Bc. Jana Vavříková.
1. Zkvalitnění služeb státních organizací pomocí strukturálních fondů příklad Technologické agentury ČR Marie Stehlíková vedoucí Projektové kanceláře.
„ WORKSHOP „Terénní sociální práce v sociálně vyloučených lokalitách Moravskoslezského kraje – práce se závislými klienty“ Vyhodnocení a shrnutí výstupů.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 SOZE Sdružení občanů zabývajících se emigranty Libor Studený
Naše zkušenosti a výsledky v dosavadní projektové činnosti v oblasti řešení problémů nezaměstnanosti a podpory uchazečů o zaměstnání uplatnit se na.
Sociální politika KVSOPO Jaro 2006 Katedra veřejné ekonomie Mirka Wildmannová 5. patro, místnost 523 Konzultační hodiny: úterý
Za akademický rok 2011/2012 prof. RNDr. Hana Kolářová, CSc. proděkanka LF UP.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Efektivní řízení lidských zdrojů a zavádění moderních metod řízení na Městském úřadu Bruntál CZ.1.04/4.1.01/
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
Alfa Human Service Alfa Human Service, I INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Přátelská školka CZ.1.07/1.2.00/ Výměna.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
„Podpora zaměstnanosti Litoměřicka“ CZ.1.04/3.3.05/ Projekt je financován z prostředků ESF prostřednictvím Operačního programu Lidské zdroje a.
Reg. č. projektu: CZ.1.07/2.3.00/ Název projektu: Měření výkonnosti Rozvoj lidských zdrojů v oblasti výzkumu měření a řízení výkonnosti podniků,
Analýza manažerských dovedností ve vybraném podniku
„Okna technickým oborům dokořán“
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Didaktické prostředky
Rozvoj týmové spolupráce prostřednictvím pohybových aktivit
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Domov pro osoby se zdravotním postižením
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Vztah řízení výkonu a pracovního hodnocení zaměstnanců ve vybraném.
PEDAGOGICKÉ VEDENÍ STUDENTŮ Garant: Mgr. Anna Krátká, Ph.D
Osobnost supervizora Jitka Navrátilová
Závěrečná konference projektu
EVROPSKÝ SOCIÁLNÍ FOND
Transkript prezentace:

Analýza potřeb studujících a vedoucích praxí KATEDRA SOCIÁLNÍ PRÁCE ZSF OU 2007

Prezentace z výzkumu realizovaného v rámci projektu: „Zvýšení připravenosti studujících sociální práce na měnící se požadavky a potřeby budoucích zaměstnavatelů pomocí kvalitnějšího vzdělávání v oblasti odborné praxe studujících.“ Tento projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Realizační tým Koordinace výzkumu: Mgr. Jana Kahánková Metodické konzultace: Mgr. Klára Janoušková, M.A. Sběr dat: Mgr. Bohuslava Durčáková, Mgr. Jana Kahánková, Mgr. Antonín Liška Zpracování analýzy z výzkumu u studujících: Mgr. Jana Kahánková Zpracování analýzy z výzkumu u vedoucích praxí: Mgr. Klára Janoušková M.A. Konzultace k obsahové části: PhDr. Alice Gójová, PhD., Mgr. Věra Holasová, Mgr. Dana Nedělníková

Obecné záměry výzkumu Zvyšování kvality praktické přípravy prostřednictvím zpětných vazeb praktiků a studujících Posílení vědomí důležitosti praktické přípravy studujících Start k navázání hlubší diskuze směrem k praktické přípravě

Základní cíl výzkumu Hodnocení současného stavu praxí a návrhy inovací z pohledu vedoucích praxí a studujících

Oblasti výzkumu představa kvalitní praxe překážky při výkonu kvalitní praxe vzájemná očekávání hodnocení v systému praxí návrhy inovací

Design výzkumu Cílová skupina: studující a vedoucí praxí Strategie výzkumu: kvalitativní Sběr dat: listopad – prosinec 2006 - 29 individuálních rozhovorů s vedoucími praxí ze státních a nestátních neziskových organizací v Ostravě - 11 skupinových rozhovorů se studujícími 2.- 5.r. (93 studujících)

Představa kvalitní praxe studující poznat co nejlépe náplň sociální práce možnost vykonávat samostatnou práci pouze „dívat se“ mi vyhovuje praxe jako zaměstnání na praxi jsem přínosem

Představa kvalitní praxe vedoucí praxí poznání činností, jež spadají do agendy sociální práce umožnění nácviku modelových situací pro samostatnou práci s klienty možnost samostatné, různorodé práce poznání „nezáživných“ aktivit je rovněž důležité

Překážky při výkonu kvalitní praxe studující studující vykonávají jinou náplň práce než sociální práce nevyjasněná práva studujících na praxi vedoucí praxí neví, co se studujícími dělat studující neví, co dělat na praxi nedostatečná motivace studujících pro praxi nejistota při výkonu samostatné práce studující vnímáni jako zátěž chybějící znalosti pro praxi u nižších ročníků – např. o příspěvcích a dávkách, komunikaci pátek jako méně vhodný den pro výkon praxe problémy ve vztahu s vedoucí praxe

Překážky při výkonu kvalitní praxe vedoucí příliš mnoho studujících nejasná role vedoucích praxí nedostatek informací o tom, co mají studující na praxi plnit pátek jako méně vhodný den praxe různé interpretace zákonů ve vztahu k působení studujících na praxi časová vytíženost vedoucích stísněné prostory nedostatečné technické vybavení problémy ve vztahu se studujícím

Očekávání studujících k vedoucím praxí nejlépe kvalifikace v sociální práci, ale mnohdy důležitější ochota studující na praxi vést znalosti o požadavcích katedry pozitivní přístup k praktikujícím partnerský přístup, důvěra pozitivní přístup k oboru vstřícné jednání a komunikace od vedoucího studující získá zpětnou vazbu úkolování studujících dbá na dodržování pravidel, např. docházky

Představa o vedoucím praxí vedoucí praxí komunikativnost, ochota, empatie schopnost předávat pracovní zkušenosti dlouholetá pracovní zkušenost

Očekávání vedoucích praxe ke studujícím studující by měl být pomocí měl by být aktivní a se zájmem základní lidská slušnost pokora spolehlivost v mlčenlivosti a dochvilnosti komunikativnost základní znalosti pro dané zařízení přátelský přístup

Hodnocení v systému praxí studující Hodnocení výkonu studujících na praxi vítané zpětné vazby, slovní hodnocení v průběhu praxe zejména v případě samostatné práce známkování jako méně vhodná forma hodnocení písemné hodnocení ano, ale musí být věrohodné, sloužit nejlépe pouze pro potřeby studujících písemné hodnocení pro katedru má význam, pokud má sloužit jako kontrola, např. dodržování docházky Hodnocení pracovišť studujícími Návrh hodnotit pracoviště praxí s motivem možnosti vybrat si kvalitní praxi

Hodnocení v systému praxí vedoucí praxí Hodnocení výkonu studujících na praxi preference slovního hodnocení, které představuje menší časové nároky, než hodnocení psané hodnocení by mělo sloužit ke rozvoji studujících, má být konstruktivní známkování jako méně vhodný způsob hodnocení závěrečné hodnocení může sloužit pro rozvoj studujícího, případně jako reference pro budoucího zaměstnavatele pomohly by případně formuláře formou osnovy, nestandardizované, na co se v hodnocení zaměřit

Navrhované inovace studující zavedení exkurzí vytvoření sítě specializovaných pracovišť studijní opory pro vedoucí praxí a studující (manuály, informace na web) i jiný den než pátek pro výkon praxe občasné přednášky praktiků z praxe na půdě katedry

Navrhované inovace vedoucí praxí větší propojenost výuky a praxe exkurze v nižších ročnících i jiný den než pátek pro výkon praxe

Co by vedoucím praxí dále pomohlo? ocenění vedení praxí zvýšení motivace studujících lepší komunikace s univerzitou vytvoření manuálu pro vedení praxí - rozpracovaná struktura studia - pokyny a doporučení, jak vést studující - jasný výklad zákonů, které ovlivňují výkon praxe

Témata z výzkumu k řešení pro pracovní skupiny Cíle praxe: jejich realizace v praxi Příprava studujících před nástupem na praxi Nevyjasněnost práv a povinností studujících, nevyjasněná role vedoucích praxí Nedostatečné informace k náplni praxe Vytvoření sítě specializovaných pracovišť Jednodenní exkurze Nedostatečné nástroje komunikace mezi katedrou a vedoucími praxí Hodnocení v systému praxí

DĚKUJEME ZA POZORNOST Podněty, dotazy, připomínky k analýze, zasílejte, prosím, na: Jana.Kahankova@osu.cz