Příběh planety Země aneb pátrání přímo detektivní vedoucí až do pradávné, prastaré, praminulosti - pravěku, prahor a jiných prapodivností, které se odehrálo.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Mateřská škola POHÁDKA,Zábřeh ČESKÁ REPUBLIKA „PROSTŘEDÍ,VE KTERÉM ŽIJEME“
Advertisements

• V posledním víkendu o prázdninách jsme jeli do Českého Krumlova.
Navštivte hlavní město České republiky
Kamarádi :o) :o).
Pěkně vyčertěné Vánoce na skanzenu 2009 přímo v nepřímém přenosu.
Jak jsme točili na „KOMPOST“ Pozn: KOMPOST = COMP-OST, multimediální soutěž.
Den Země Dvaadvacátého dubna lidé na celém světě opět oslaví Den Země - svátek naší modré planety. Svátek to není příliš starý, daly mu vzniknout studentské.
 Pod záštitou: Ústeckého kraje.  ZÁKLADNÍ ŠKOLA ÚSTÍ NAD LABEM, MÍROVÁ 2734/4, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE PROJEKT ÚSTECKÉHO KRAJE: EKO-ECHO - Kouty krajiny.
Song Presentations. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Spekulace: proč je letošní zima tak teplá ….? aneb pohled na rozložení tlakového pole na konci roku 2013 a v první dekádě ledna 2014 Jacek KERUM, ÚFA AVČRSeminář.
Ten, ta, to II Fill in the blanks with the appropriate forms of ten. Vzor: Proč potřebuješ ___ knihy? Proč potřebuješ ty knihy? *Taken from Review Lesson.
Projektový týden v primě Projektový týden v primě.
Zbyněk Podhradský Reflexe aneb Jak to vidím já.
S Jindřichem na běžkách Meluzína v Rudném v lednu 2010.
TA NAŠE Z POČERNIC. Skupina +/- takhle vypadajících lidí.
Za rok už budu školák!!! 14.ZŠ ROZMARÝNOVÁ MOST.
V této dopravní soutěži prověříme vaše znalosti, které jste zatím získali a které dodržujete když se pohybujete venku a to nejenom na kole. Vašim úkolem.
Všechno se to začalo odehrávat už hodně, hodně dávno, kdy nebylo nic. Jen černo černá tma, která obklopovala velký vesmír. A pak se to stalo! Narazili.
Soutěž v ZOO Autor: Vojta Rod. Pár slov na začátek… Jako už poněkolikáté já a parta dalších lidí z naší školy jsme jeli na soutěž do ZOO Ostrava. Po tom.
Karlova Studánka – 1.7. Sbíráme se, snad někam pojedeme.
TEREZÍN – HORA ŘÍP 20.KVĚTNA Čekání na autobus se trošičku protáhlo, naštěstí to byl poslední zádrhel.
Nedostatek času pro nás už neexistuje. Každý člověk má jenom tolik minut, hodin a dní kolik jich využije.
A karneval může začít! A karneval může začít!. Cen bylo mnoho!
Pro ty co mám ráda Lidé přicházejí do našich životů z nějakého DŮVODU, na určité OBDOBÍ anebo na CELÝ ŽIVOT. Když je budeme umět rozlišovat, tak budeme.
Pohádkové hlášky Václava Faltuse
Periodizace dějin 6. ročník.
H R Á T K Y S P Ř Í R O D O U. Gymnázium Rýmařov připravilo zábavnou soutěž s ekologickou tematikou plnou zajímavých úkolů pro třídy všech škol v našem.
VY_32_INOVACE_19_ Čtení slabik – pohádka (SADA ČÍSLO 1)
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Vše co nebylo dosud známo o mužích! Vytvořila: Marcela Holečková.
Meluzínští borci na Borči 26. a 27. února V pátek se nás 5 hrdinů sešlo u Radka a Lenka s Martinou a Mirkou šly nasát atmosféru Šimánkovy cestovatelské.
Den Země 2006 Zpráva třídy 6. A, aneb jak jsme Den Země prožili my.
Lyže, slunce, pohodička Rudné koncem února 2011  Letos nám s akcí na lyžích viry a diplomky pořádně zavířili. První termín musel být úplně zrušený a druhého.
Moje třída.
Stará čínská moudrost (s hudbou) Jedna starší čínská žena měla dvě velké hliněné nádoby. Visely na obou koncích váhadla, které nosila zavěšené na ramenou.
Ohlédnutí za třetí třídou. Kdopak to ťuká na dveře? No jo, měsíc září je tady. Máme novou třídu, v prvním patře. Tady půjde učení samo.
Z CHUDÉ OBCE „MOLENBURKU,“ ZALO Ž ENÉ P Ř ED 290 TI LÉTY, VYROSTLA KRÁSNÁ OBEC VYSO Č ANY.
Stará čínská moudrost Zapni hudbu.
Už 4. ročník běžkování se starostou – bez starostí Rudné 27. – 29. ledna 2012.
MELUZÍŇÁČEK PODZIMNÍČEK Srbská Kamenice 25. – 30. října 2011 výřad malošů i velkošů na bukové houpajdě pod Mariinou vyhlídkou Jonáš, Eliška, Mirďa, Saša,
Mé studium na 4.ZŠ v Chebu Michaela Bernardová.
PREZENTACE O čtyřech letech učení fyziky na této škole očima Karla Kratochvíla & Martina Hortvíka.
Stafoušek minizpěvohra
Osmák degu.
Projekt – Sluneční soustava PLANETA MARS
Spišská Nová Ves Kulturní a sportovní vyžití. Kulturní vyžití, aneb divadlo forever… Pro případ, že nevyznáváte zrovna dunící prostory diskoték, nebo.
Vědomostní kvíz Medvídka Pú Zde vložte obrázek dostupný z Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li.
Kurz pro výchovné poradce Právní rámec výkonu poradenské činnosti
Bramboračka 11 01:11 14/04/2017 Prcek.
Námitky Karel Jarušek, Fit Academy
Rešovské vodopády účastníků, 22 km.
Konverzace: Popište někoho!. Kdo je tady? Kdo má domácí úkol?
Příběh o budoucnosti lidstva Já si například myslím že v roce 2696 bude náš svět strašně znečištěný, ale vyspělý.
Trocha nostalgie pro ženy a snad i pro muže - pamatujete si to ještě ? Já docela jo věcí, které byly dříve lepší.
Na výletě v Bruselu Alena Rampová Mateřská škola Kličkova vila Příbram.
9 LET PROŽITÝCH NA ZÁKLADNÍ ŠKOLE. 1. TŘÍDA Všechno začalo jednou ráno, když nás rodiče poprvé dovedli do školy. Tím dnem začala naše devítiletá docházka.
15 věcí, které byly kdysi lepší... A našlo by se jich jistě i víc... A našlo by se jich jistě i víc...
 Kde: chata Radost, Plasnice, Orlické hory  Kdy: 12. –  Účast: 28 žáků  Inspirace: publikace Michal Dubec, Adaptační (stmelovací) soustředění.
HÁDANKY.
Trocha nostalgie pro ženy a snad i pro muže - pamatujete si to ještě ?
„ Z pohádky do pohádky“ Projekt ŠD Medvědi, Pejsci, Zajíčci leden 2012
ZAMYŠLENÍ - DISKUSE Člověk žije ve společnosti druhých lidí. V životě se můžeme dostat do situace, kdy na umění domluvit se a spolupracovat bude závislé.
Snad vás pobavím stejně, jako ty obrázky mne!
Honza v Turecku - Yalova
V bříšku těhotné ženy byla dvě miminka.
Drogy dnešní doby Študáci.
Děti jsou DAR... jak je MILOVAT ?!?
Autor.Pigo.Pavel Polách
Ach ty naše krásné ženy.
Snad vás pobavím stejně, jako ty obrázky mne!
Transkript prezentace:

Příběh planety Země aneb pátrání přímo detektivní vedoucí až do pradávné, prastaré, praminulosti - pravěku, prahor a jiných prapodivností, které se odehrálo v sobotu 16. ledna 2010 kde jinde než v Národním muzeu v Praze

Hele, Národní muzeum, to je ta velká budova za zadkem koně svatého Václava na Václaváku, že jo?

... ale jen co se vejde dovnitř, tak je člověk omámený prostředím - obklopí ho panovníci, vědci, umělci … přestane klást „blbé“ otázky a začne vést odborné debaty …

Byli jsme v těch úvodních debatách zřejmě tak dobří, že Lenka usoudila, že nás vyfotografuje jako oživlé „busty“. Předpokládá totiž, že se z některých nadějných Meluzínů stane v budoucnu elita národa a obohatí tudíž zdejší Pantheon… Ferrymu s Kájou a Veverkou by to tam určitě dost slušelo

… ale než se tak stane, musíme ujít ještě pořádný kus cesty. Meluzíňata za odborného dohledu velkých Meluzínských poradců plní zapeklité úkoly … tady odpovídají na otázky o planetě Zemi, sluneční soustavě a vulkanismu …

Archaikum, proterozoikum, karbon, neogén, holocén… „první hory“, „druhé hory“ … „čtvrté hory“ … ten vývoj života na zemi byla fakt pěkná selanka – jako v té pohádce Za devatero horami …

… no za devatero horami byly přeci Krušné hory a v nich v období křídy žilo Schyzotermium – moc pěkné, velké zvířátko – žádná kopýtka, ale pracky s drápama jako medvěd … klika, že už je holocén …

Odborní poradci se s Meluzíňatama občas i docela pěkně zapotili – to když třeba Johanka měla za úkol zjistit jak je to s těma tektonickýma deskama na Islandu – úkol nebyl nad její síly, jen nad její výšku

Úkolů bylo hafo, ale naše bádání se už pomalu chýlí ke konci. Ještě poslední úsměvy na rozloučenou …

… a památeční fotografie s meteoritem do meluzínského alba

Pátráním vyčerpaní detektivové nakonec zasedli k předlouhému stolu v pizzerii a než nám donesli dlabanec tak jsme stihli zhodnotit, že ty holky byly fakt dost dobré. A tak si zasloužily za svůj výkon nejen diplom, ale i energeticky bohatou medaili

… a co bylo dál? Zatímco v pátek jsme byli v divadle Minor na Klapzubově jedenáctce (pro nezasvěcené podotýkám, že to není pivo, ale fotbalový tým pana Klapzuby), v sobotu bylo na řadě kino podle přání – někdo byl na Avatarovi, někdo na Žabákovi a princezně a někdo na Sherlocku Holmesovi – ale všichni byli spokojení Zatímco v pátek jsme byli v divadle Minor na Klapzubově jedenáctce (pro nezasvěcené podotýkám, že to není pivo, ale fotbalový tým pana Klapzuby), v sobotu bylo na řadě kino podle přání – někdo byl na Avatarovi, někdo na Žabákovi a princezně a někdo na Sherlocku Holmesovi – ale všichni byli spokojení Úplně nakonec velikánské poděkování a pusu Lence a Michalovi za poskytnutý azyl a některým z nás a za skvělý servis. Dííííky Úplně nakonec velikánské poděkování a pusu Lence a Michalovi za poskytnutý azyl a některým z nás a za skvělý servis. Dííííky