Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Drogy dnešní doby Študáci.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Drogy dnešní doby Študáci."— Transkript prezentace:

1 Drogy dnešní doby Študáci

2 O čem budeme řečnit? Úvod Lidé a technologie „Poprosím o lajk“
Prohibice „Co ta cigareta v puse?!“ Cukr na jídelním stole Boj

3 Úvod Látky, pod názvem drogy známe už od pradávna. Konopí, Kokaine
Heroin LSD… Dnes tento fenomén nepředstavují pouze, tyto omamné látky. Slovo droga dostává zcela jiný rozměr. Můžeme si položit otázku: „Dá se Kokaine porovnat s mobilním telefonem?“.

4 Opravdu na nich musíme trávit tolik času?
Lidé a technologie Mobily, počítače, notebooky, tablety, to vše nás obklopuje. Ovládáme my je? Nebo oni nás? Je to taková „zlodějina“, okrádají nás o čas. Takovou technologii používá každý z nás, má své světlé, ale zároveň i temné stránky. Opravdu na nich musíme trávit tolik času?

5 Máte facebook? Blbá otázka…
„Prosím o lajk“ Máte facebook? Blbá otázka… Co si budeme, ono toho je víc. Sociální sítě mají za úkol propojit lidi kolem sebe, ale tím se lidé zavazují. Nepropojují snad moc? Lidé žijí v internetovém světě, za honbou v počtu „lajků“ na své „profilce“, než aby své přátele pozvali na kus řeči. Mnoho uživatelů zveřejňuje na internetu i dost citlivé informace, či fotografie, mají pocit, že je to neškodné, ale opak je pravdou.

6 „Prohibice“ Slovo alkohol pochází z arabského AL-KAHAL, což znamená jemná substance. V jedné minutě v nás vyvolá pocit lásky, která se snadno může změnit v agresivitu a zuřivost. Závislými na jsou v České republice desítky tisíc lidí. Cedule „Zákaz prodeje návykových látek mladším 18 let“ je pase. Mladým chutná tvrdý alkohol A pijí proto, aby se bavili Není to jen o zábavě, ale mnohdy i kvůli psychickým problémům.

7 „Co ta cigareta v puse?!“ „Ministerstvo zdravotnictví varuje: Kouření způsobuje rakovinu“ Pro mladé tzv. zakázané ovoce, které rádi okusí. Říká se, že co cigareta, to o 11 minut života méně. 2 krabičky denně? Žádný problém. Pro některé je to dávka pro zahnání stresu, pro jiné je to prostě frajeřina.

8 Cukr na jídelním stole V Amsterodamu poukazují, že cukr je silně návykový a nebezpečný, a proto by měl obsahovat podobná varování jako krabička cigaret. Cukr ovlivňuje chuť a vytváří neodolatelnou touhu po dalším jídle. S cukrem je dále spojená obezita. Objevuje se všude, ale je jen na nás jak ho omezíme a budeme se snažit s ním bojovat. Vždycky je to v HLAVĚ.

9 Nebo se nechat vtáhnout do zákoutí temna?
Boj Boj je zcela individuální a na každém z nás záleží, jakou cestou se vydá a pro co bude žít. Být silný a přestat? Nebo se nechat vtáhnout do zákoutí temna? S mobil v ruce, a cigárem v puse se málo kdo posune dopředu. Život máme jen jeden, a je třeba si ho užít, každý po svém.

10 Zdroje jako-nejnebezpecnejsi-droga-dnesni-doby facebooku-jako-psychicka-porucha/ vislost

11 Vstříc lepším zítřkům!


Stáhnout ppt "Drogy dnešní doby Študáci."

Podobné prezentace


Reklamy Google