Struktura vlastnictví 100%. Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Správní právo Pojem správního práva.
Advertisements

Veřejná moc a veřejná správa
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Komplexní inovace výuky práva pro moderní společnost
Moc výkonná ii VY_32_INOVACE_ 08 - Moc výkonná II.
Vzdělávací materiál vytvořený v projektu OP VK Název školy:Gymnázium, Zábřeh, náměstí Osvobození 20 Číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu:Zlepšení.
registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/
Veřejná správa – úvod.
Základy státní správy Veřejná správa. Stát  Musí mít politickou autoritu, prostřednictvím kterých realizuje státní moc  Státní moc je nezávislá, uskutečňovaná.
Organizace sociální správy
Financování politických stran a regulace politických kampaní 6. října 2011 Mgr. Karolína Peake místopředsedkyně vlády 1. místopředsedkyně strany Věci veřejné.
Státní energetická inspekce Vliv novely energetického zákona na činnost Státní energetické inspekce Ing. Petr Holoubek Žofín
Vyjednání Národního strategického referenčního rámce a operačních programů na období 2007 – 2013 Jiří Čunek 1. místopředseda vlády a ministr pro místní.
Kontrola veřejné správy
Právo v Evropě Pavel Šuranský. Jsme občany ČR a zároveň i EU Plynou nám z toho nějaké výhody? Vyplývají z toho pro nás nějaké povinnosti nebo negativní.
Regulační prostředí Mediální právo České republiky.
Samostatnost centrální banky. Samostatnost = nezávislost na vládě – je upravena zákonem CB musí respektovat aktuální ekonomickou situaci a celkovou hospodářskou.
Moc soudní Pavel Šuranský.
Tři hlavní orgány Evropský parlament - hlas občanů Hans-Gert Pöttering
Televizní vysílání v České republice
Vypracovaly: Gabriela Janečková Radka Janků
Krajské zřízení Přednáška M. Horáková.
Správní právo MOST FBI Správní právo Orgány obcí a krajů
Zákon o obcích č.128/2000 Sb..
Občanský a družstevní sektor. překrývání sociální ekonomiky státu s občanským sektorem /nejsou totožné/ České organizace občanského sektoru občanská sdružení.
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
Územní samospráva Kraje
Obecní zřízení N SP1 Přednáška M. Horáková. Rozsah problematiky 1/2 Základní právní úprava Obec Druhy obcí Základ obce Působnost obcí Oprávnění obce vydávat.
Strategie a správa akciových společností – Corporate Governance
Tento materiál byl vytvořen v rámci projektu Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost. SADA č.22 Identifikátor: VY_32_INOVACE_SADA22 _ VkO.
1 Rozhodování o vysokých školách MVD023K Rozhodovací procesy na úrovni vysokých škol.
Česká národní banka.
Exekutiva a justice VkO 9.
Státní správa.
Novela energetického zákona z pohledu ERÚ Ing. Blahoslav Němeček místopředseda a ředitel sekce regulace.
ČÍSLO PROJEKTU:CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV PROJEKTU:ICT ve výuce OZNAČENÍ MATERIÁLU:VY_32_INOVACE_EKO_95 ROČNÍK: 4. VZDĚLÁVACÍ OBOR:65-42-M/01 HOTELNICTVÍ.
PROJEKT SYSTÉMU ŘÍZENÍ PODNIKU PS 2014 / 2015 SPRÁVNÍ FUNKCE Ladislav Blažek.
Organizace veřejné správy
Územní samospráva Obce
STÁTNÍ PODNIK.
Svobodný přístup k informacím 21. října 2005 V.Jurmanová Volemanová.
Postavení Nejvyššího kontrolního úřadu v rámci systému státní správy České republiky Jeho význam, fungování a systém kontrol.
Kontrola veřejné správy - Nejvyšším kontrolním úřadem - orgány státního zastupitelství - soudy (přehled) Olga Pouperová.
Stát Tříprvková teorie –G. Jelinnek Území Obyvatelstvo
Přednáška Evropská Studia 2006 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Hlavní orgány v EU Monika Matysová.
Přednáška Evropská Studia 2008 JUDr. Kateřina Ronovská, Ph.D.
Působnost Ministerstva spravedlnosti a správa státního zastupitelství JUDr. Jaroslav Picha.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor:Ing. Jana Kadlecová Název materiálu: VY_32_INOVACE_9_CLOVEK_A_PRAVO_05.
Územní správa a samospráva RNDr. Oldřich Hájek, Ph.D.
Právní ochrana, soudnictví, soustava soudů v ČR. Soudnictví  činnost nezávislých soudů jako státních orgánů  řeší konkrétní případy na základě stanovených.
MAS Brdy – Vltava Komunitně vedený místní rozvoj.
Zákon č. 561/2004 Sb. (školský zákon) vyjmenovává pravomoci zřizovatele, ředitele a školské rady Zřizovatel vydává zřizovací listinu školy; rozhoduje o.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
MOC SOUDNÍ Název školy: Základní škola Karla Klíče Hostinné Autor: Mgr. Helena Baculáková Název: VY_32_INOVACE_01_B_15_MOC SOUDNÍ Téma: OBČANSKÁ VÝCHOVA.
ZŠ Brno, Řehořova 3 Já a společnost Výchova k občanství ročník III
SPRÁVNÍ ORGÁNY OBCE Mgr. Michal Oblouk.
Neziskový sektor. Neziskový sektor Cílem neziskových organizací je uspokojení řady lidských potřeb: Ochrana lidských práv Ochrana přírodního prostředí.
Multimediální prezentace vzdělávacích oblastí ŠVP
Organizace veřejné správy
NKÚ, ČNB, Veřejný ochránce práv a Úřad pro ochranu osobních údajů
Autor: Mgr.Renata Viktorinová
ČÍSLO PROJEKTU ČÍSLO MATERIÁLU NÁZEV ŠKOLY AUTOR TÉMATICKÝ CELEK
Kdo rozhoduje v ČR Základní škola a mateřská škola Nesovice, příspěvková organizace; CZ.1.07/1.4.00/ Inovace a zkvalitnění výuky prostřednictvím.
zřízen Upraven : - zákonem č. 458/2000 Sb. o podmínkách podnikání a o výkonu státní správy v energetických odvětvích - zákon č. 406/2000.
Výbor pro audit ing. Bohuslav Poduška, CIA, CRMA
Sociální práce TEĎ a TADY II
Veřejný ochránce práv.
Právní forma příspěvkových organizací v evropském kontextu
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Struktura vlastnictví 100%

Parlament Vláda Nadační trust Správní rada Vzdělávací společnost Správa Švédského rozhlasu (SRF) Rozhlasová služba ve městě Kirnu (Rikab) Správní rada Švédský rozhlas Správní rada Švédská televize Je vlastníkem společností veřejné služby, jmenuje členy jejich správních rad. Jmenuje vedení Nadačního trustu Parlament stanovuje pravidla veřejnoprávního vysílání a výši licenčních poplatků. Navrhuje zakládací listinu, určuje podmínky financování a jmenuje předsedy správních rad. Monitoruje výkon veřejnoprávních služeb. Je jmenována vládou. Švédská komise pro vysílání Politické instituce Veřejnoprávní služba Nezávislý regulační úřad Dceřiná společnost, vybírá licenční poplatky Dceřiná společnost, vybavení a služby Organizační schéma

Švédský rozhlas Švédská televize Vzdělávací společnost Správní rada Správní část Nadace Švédská komise pro vysílání Vláda Parlament Stanovuje pravidla vysílání a poplatky. reprezentuje všechny parlamentní strany – předseda + 12 členů správní rady.  Vydává obecná rozhodnutí ohledně programové skladby a navrhuje změny a zlepšení. V komisi jsou odborníci, kteří jsou oprávněni posuzovat zákony.  Vláda uděluje povolení k provozu nových kanálů.

Úkoly Rady Nadačního trustu Prosazuje a zajišťuje nezávislost a integritu vysílacích společností („nárazník“ proti politickým tlakům). Jmenuje členy správních rad tří veřejnoprávních společností. Schvaluje výroční zprávy a rozhoduje o účetní závěrce Švédského rozhlasu, Švédské televize a Švédské vzdělávací společnosti.

Kdo je v radě Nadačního trustu? Jeden předseda 12 členů Všechny jmenuje vláda – po konzultaci se všemi parlamentními stranami.

Nezávislost a integrita - přináší důvěryhodnost a důvěru lidí Pouze Švédský rozhlas může rozhodovat o tom, jaké pořady bude vysílat. Podle základních směrnic má být program řízen svobodně a nezávisle. Vládní organizace a jiné zájmové skupiny nejsou oprávněny kontrolovat obsah programu předtím, než je odvysílán.

Kdo je ve správní radě Švédského rozhlasu? Předseda a jeden zástupce – jmenovaní vládou 5 radních a jeden zástupce - jmenovaní Nadačním trustem Generální ředitel Švédského rozhlasu 2 představitelé zaměstnanců a jejich dva zástupci

Role Správní rady Švédského rozhlasu Jmenuje generálního ředitele. Rozhoduje o dlouhodobé ekonomické strategii. Dohlíží na to, aby společnost byla dobře řízena a efektivně uspořádána. Rozhoduje o nejdůležitějších záležitostech a stanoviscích.

Komise pro vysílání Státní úřad kontrolující rozhlasové a televizní programy – přísně na bázi „ex post facto“. Úkol: dohlíží na to, aby byl programový obsah v souladu se zákonnými ustanoveními, které regulují vysílání, a s licencemi udělenými vládou.