Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
MS Office PowerPoint 2007 pro pokročilé – praktický kurz
Advertisements

Studentská inovace praxí Jana Mina ř íková, 5. NŠ-NJ.
Jak vytvořit dobrou prezentaci
Název: Než začneme s prezentací VY_inovace_32_VT6789_10 Oblast: Výpočetní technika Stručná anotace: Soubor základních pravidel, které by si každý měl uvědomit.
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
Elektronické prezentace Jiří Fejfar Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí - na závěr (pokud je nutno.
INFORMATIKA 8 MS Word III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive.
Veronika Lexová. - Obrázek slouží k pestřejšímu vzhledu dokumentu. Dále aby zobrazoval nějaký děj nějaké věci (např: na internetových stránkách fotky.
MS Office PowerPoint 2007 Ing. Jaroslav Parma.
1 Úvodní snímek slouží pro počáteční orientaci a jako návěští pro hypertextové odkazy. Při použití jako předlohy jej uživatel odstraní.
Obrázky poskytla firma Complex,
ÚPRAVA PREZENTACE předmětová komise VYT SPŠ Karviná.
PŘÍPRAVA A POSTUP PŘI TVORBĚ PREZENTACE
Power Point– úvod Ing. Bohumil Bareš.
INFORMATIKA 8 Úpravy pracovní plochy III2 – I8- 11.
Jak na Prezentace? Power Point ZŠ Jiráskova Benešov
E-learning ve výuce na SŠ
INFORMATIKA 9 Využití multimédií
Databázové systémy Přednáška č. 6 Proces návrhu databáze.
PUBLICISTICKÝ STYL = NOVINÁŘSKÝ. Internetové zpravodajství – např Úkol : prohlédněte.
Anotace Prezentace, která se zabývá otáčivými účinky síly. Autor Mgr. Michal Gruber Jazyk Čeština Očekávaný výstup Žáci umí vysvětlit pojem kladkostroj.
Zásady správné prezentace
INFORMATIKA 9 MS PowerPoint
IDENTIFIKÁTOR MATERIÁLU: EU
Název a adresa školy: Střední odborné učiliště stavební, Opava, příspěvková organizace, Boženy Němcové 22/2309, Opava Název operačního programu:OP.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.18 PowerPoint - Zásady pro zpracování počítačové prezentace Anotace: Žák se seznámí se zásadami zpracování počítačové prezentace.
Název školy Základní škola Domažlice, Komenského 17 Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název projektu „EU Peníze školám ZŠ Domažlice“ Číslo a název.
Autor:Mgr. Iveta Semencová Předmět/vzdělávací oblast:Matematika Tematická oblast:Funkce a její průběh, rovnice a nerovnice Funkce Ročník:1.-2. Datum vytvoření:srpen.
VY_32_INOVACE_Čj-Sl 6.,7.01 Anotace: Prezentace obsahuje stručnou definici inzerátu, jeho hlavní znaky a funkci. V závěru je cvičení, na kterém si žáci.
2. změňte logo na pozadí předlohy snímku ze zelené bubliny na usměvavé sluníčko Procvičování prezentace 1. Klepnutím a přepisem vložte libovolný nadpis.
INFORMATIKA 7 Úprava dokumentu III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Účinná prezentace doc. PhDr. Růžena Lukášová, CSc.
INFORMATIKA 8 Skenování a tisk III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Elektronická prezentace Alžběta Srnová Brno Prezentace obsahuje Úvodní snímek Obsah - může být na druhém snímku Snímky Shrnutí– na závěr (pokud je nutno.
Zadání samostatné práce SP3 Historie počítačů. CÍL a Úkol Vyhledat informace na internetu Téma je Historie počítačů Napište referát na minimálně 1stranu.
INFORMATIKA 8 Multifunkční zařízení III2 – I8- 06.
PREZENTAČNÍ DOVEDNOSTI
Prezentační manažery (PM), prezentace pojmy VY_32_INOVACE_7C11.
Název školyStřední odborná škola a Gymnázium Staré Město Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ AutorMgr. Zdeňka Šupková Název šablonyIII/2.
Práce s daty – aplikace II.
INFORMATIKA 7 Jak má vypadat textový dokument III2 - I7- 16.
Výukový software - přehled, komparace Jiří Tesař.
INFORMATIKA 9 MS Excel IV. III2 – I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Jak prezentovat Dana Hlaváčková.
DIDAKTIKA FYZIKY I. 7 Fyzikální učebnice
Světový den výživy – 16. říjen
Teorie a metod. výchovy ke zdraví 2
Název: Internet DUM:VY_32_INOVACE_VII_3_11 Šablona číslo: VII.Sada číslo: 3.Pořadové číslo DUM:11. Autor:Mgr. Milan Žižka.
Projekt „ Vzdělávání dotykem“ CZ.1.07/1.3.00/ DIDAKTIKA ODBORNÝCH PŘEDMĚTŮ S ICT Autor: Mgr. Vendulka Vorlová.
PowerPoint zásady tvorby prezentací Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Svitavy Ditta Kukaňová.
ZÁKLADNÍ ŠKOLA, MATEŘSKÁ ŠKOLA, ŠKOLNÍ JÍDELNA A ŠKOLNÍ DRUŽINA BOUZOV, PŘÍSPĚVKOVÁ ORGANIZACE Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost, č.OP.
ŠkolaZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň AutorMgr.Radka Škulaviková ČísloVY_32_Inovace_3443 NázevZákladní novinářské žánry Téma hodinyZákladní novinářské.
ČÍSLO PROJEKTU : CZ.1.07/1.4.00/ NÁZEV : VY_32_INOVACE_10_07_F9_Hanak AUTOR : Ing. Roman Hanák TÉMA : Vedení elektrického proudu Základní škola.
Grafické programy - opakování
Název školy: ZŠ Bor, okres Tachov, příspěvková organizace Autor: Mgr
Obědy ve Školní jídelně 5.A 2016/2017
Číslo projektu školy CZ.1.07/1.5.00/
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Dolní Benešov, příspěvková organizace
CO DĚLÁ TRUHLÁŘ?.
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Obsah, rozsah a kritéria hodnocení prezentace
Dotazník. Dotazník Může být v písemné nebo elektronické podobě Může být předán osobně Může být součástí balení výrobku, v obchodě, příloha novin, časopisů.
Název školy: Svobodná základní škola, o. p. s
Škola ZŠ Třeboň, Sokolská 296, Třeboň Autor Mgr.Radka Škulaviková
Prezentace a obhajoba zadaného tématu
Jak si připravit prezentaci
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
SLOHOVÉ ÚTVARY očekávané pro zadání maturitní písemné práce
SIPVZ – úvodní modul P ICT a změny ve výuce (2 h) metodické poznámky.
Transkript prezentace:

Jak sestavit referát „Kuchařka“ pro žáky

Při práci nad zadaným úkolem získáš nové znalosti o tématu zopakuješ si to, co víš procvičíš se v tvorbě mediálního sdělení učíš se hledat informace a posuzovat jejich kvalitu učíš se pracovat s informacemi

Správně vytvořený referát svým obsahem odpovídá zadanému úkolu (tématu) není ani moc dlouhý ani moc krátký dokážeš vysvětlit všechny pojmy a cizí slova, která použiješ pokud se v referátu objeví jméno nějaké osobnosti, víš, o kom mluvíš Tvůj referát je srozumitelný a má logickou návaznost jednotlivých částí referát obsahuje příklady z praxe (pokud existují), které pomáhají vysvětlit a lépe pochopit zadání

Prostředky pro tvorbu referátu zdroje informací – literatura, internet, časopisy, …. technika – počítač a jeho periferie další pomůcky – papír, nůžky, lepidlo, …

Jak referát prezentovat elektronicky – Word, PowerPoint, …… plakátem

Základní informace, které musí referát obsahovat název referátu jméno autora (autorů) školní rok, kdy je práce sestavena zdroje, odkud jsi čerpal(a) informace

Pravidla pro správnou prezentaci referátu Elektronická prezentce připravený text doplněný obrázky, animacemi, … vhodně zvolený program – Word, PowerPoint využití dataprojektoru pro prezentaci

Pravidla pro správnou prezentaci referátu Prezentace pomocí plakátu text psaný čitelně rukou nebo nalepené výstřižky, doplněno obrázky, grafy, … vhodně volené barvy zajímavé grafické prvky, členění plochy, …

Pravidla pro správnou prezentaci referátu Jak by měl vystupovat mluvčí? má samostatný komentář, kterým doplňuje uvedené informace vše může doplnit pomůckami, ukázkami, jednoduchým pokusem … umí odpovědět na kladené otázky