Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMATIKA 8 Úpravy pracovní plochy III2 – I8- 11.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMATIKA 8 Úpravy pracovní plochy III2 – I8- 11."— Transkript prezentace:

1 INFORMATIKA 8 Úpravy pracovní plochy III2 – I8- 11

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive Praktikum z informatiky v 8. ročníku, oblast Informační a komunikační technologie. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s počítačem a využití informací z internetu. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě pomocí dataprojektoru nebo na interaktivní tabuli.

3 Pracovní plocha počítače Správným rozvržením pracovní plochy se dokážete vyhnout později i obtěžujícím otázkám. Je také důležité, dát do výbavy počítače správné aplikace, které jsou kvalitní a pro začátečníka dobře použitelné.

4 Postup Systémové ikony (Tento počítač a diskové jednotky) jsou umístěny v levé horní části obrazovky, uživatel-začátečník je příliš nevyužije. Adresáře jsou v levé dolní části. Jelikož nejsou využívány denně, nemusí být na očích. Ikonka Koše je standardně v pravé dolní části. Navíc začátečník se pokusí něco vymazat až po maximálně roce používání - kromě e-mailů. Ikonky, které bude uživatel využívat často, jsou na středu obrazovky.

5 Ukázka pracovní plochy počítače

6 Úkol: Seřaď ikony na své ploše dle návodného postupu.

7 Zdroje obrázků: http://www.linuxexpres.cz/uploads/blog/baran/logmein/5.png


Stáhnout ppt "INFORMATIKA 8 Úpravy pracovní plochy III2 – I8- 11."

Podobné prezentace


Reklamy Google