Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I8- 13. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I8- 13. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,"— Transkript prezentace:

1 INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I8- 13

2 ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika, respektive Praktikum z informatiky v 8. ročníku, oblast Informační a komunikační technologie. Doplněno o úkoly. Zaměřeno na práci s počítačem a využití informací z internetu. Materiál lze využít pro společnou práci ve třídě pomocí dataprojektoru nebo na interaktivní tabuli.

3 Vytváření zástupců POSTUP 1 Pravým tlačítkem myši na prázdné místo na ploše, přejděte na příkaz Novýa potom klepněte na příkaz zástupce. Klepněte na tlačítko Procházet. Vyhledejte program nebo soubor, ke kterému chcete vytvořit zástupce, klepněte na program nebo soubor, klepněte na tlačítko Otevříta potom klepněte na tlačítko Další. Zadejte název zástupce. Je-li na tlačítko Dokončit se zobrazí v dolní části dialogového okna, klepněte na něj. Je-li tlačítkoDalší se zobrazí v dolní části dialogového okna, klepněte na ni, klepněte na ikonu, kterou chcete použít pro zástupce a klepněte na tlačítko Dokončit.

4 Vytváření zástupců POSTUP 2 Klepněte na tlačítko Start, přejděte na příkaz programy a potom klepněte pravým tlačítkem myši program, který chcete vytvořit zástupce. Klepněte na příkaz vytvořit zástupce. Zástupce je nyní na konci seznamu programů. Například pokud chcete vytvořit zástupce aplikace Microsoft Word, chcete-li najít program, klepněte na tlačítko Start a přejděte na příkaz programy. Zástupce s názvem "Microsoft Word (2)" (bez uvozovek), nalezne v dolní části seznamu programů. Přetáhněte zástupce na plochu.

5 Plocha s vytvořenými zástupci

6 Zdroje obrázků: http://idoc.vsb.cz/miranda2/export/sites- root/idoc/cs/okruhy/cit/spc/cygwin/images/plocha-zastupci-po.gif


Stáhnout ppt "INFORMATIKA 8 Vytváření zástupců III2 – I8- 13. ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,"

Podobné prezentace


Reklamy Google