Jištění kvality technologických procesů Doplněk ke kapitole 3. ZAŘÍZENÍ, systém ZAŘÍZENÍ, PROVOZ Návrh a realizace.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Černoch Michal Školoudová Lenka
Advertisements

Jištění kvality technologických procesů
Jištění kvality technologických procesů
Organizace a řízení výstavbových projektů v praxi
Projektové řízení Modul č.1.
DOMOVNÍ ROZVODY * přípojky nn *
Technická dokumentace
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování a řízení kariéry
Projektový management
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Útvar krizového řízení
CATERING.
Digitální učební materiál
Facility management ČSN EN
Value Engineering a Risk Management v přípravě dopravních staveb Ing. František Benč, Ph.D. Zajištění kvality projektu při snížení.
ÚČEL AUTOMATIZACE (c) Tralvex Yeap. All Rights Reserved.
Projekt – úkoly, zdroje, vazby úkolů, náklady Ing. Jiří Šilhán.
Management kontinuity činností organizace
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
3. Životní cyklus a procesy projektu
Geo-informační systémy
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
E M A S Workshop Pavel Růžička, MŽP Projekt „Environmentální řízení měst se zaměřením na energetický management“ Ústí nad Labem,
Význam odborné praxe v rámci vysokoškolského profesního vzdělávání
12. OPERATIVNÍ MANAGEMENT
LIDSKÉ ZDROJE A KVALITA Národní konference kvality ve veřejné správě Simeona Zikmundová Brno
VÝKON STÁTNÍHO POŽÁRNÍHO DOZORU
Obhajoba diplomové práce
Kvalifikovaných pracovních sil pro strojírenství Mynářová Lenka květen 2008 TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM FONDEM PRO REGIONÁLNÍ ROZVOJ A MINISTERSTVEM.
TECHNOLOGICKÁ STRUKTURA, JEJÍ PARAMETRY A ZNÁZORNĚNÍ
Podpora a rozvoj komunikační infrastruktury ISVS Ing. Lubomír Moravčík
Bakalářský studijní program Elektrotechnika Obor  Aplikovaná a komerční elektronika Oborová katedra  Katedra elektroniky.
Realizační tým ICZ duben 2005
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
Přednáška č. 1 Proces návrhu databáze
 P1 - Strategické plánování  P2 - Systém managementu jakosti a legislativy  P3 - Řízení informací  P4 – Audity.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
Projektové plánování.
Proces řízení kvality projektu Jaromír Štůsek
1 Řízení implementace IS a SS* Šablony. 2 Vzorové postupy.
Ztráty v podnicích Ztráty mohou dosáhnout objemu % z celkových tržeb Ztráty jsou příčinou, proč firma neobstojí v konkurenci Ztráty vyplývající.
Management - Organizování
6. Koncepce řízení projektů
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
IEC 61850: Soubor norem pro komunikaci v energetice
2. Životní cyklus a procesy projektu
Základy chemických technologií 2014 TECHNOLOGIE…..ANEB JAK SE CO DĚLÁ CHEMICKÁ TECHNOLOGIE - SOUBOR CHEMICKÝCH METOD A POSTUPŮ, KTERÝMI SE REALIZUJE PŘEMĚNA.
RNDr. Jana Kotovicová, Ph.D. MZLU v Brně prezidentka
Metodika řízení projektů
Dotační řízení MPSV Mgr. Petr Studenovský. Dotační řízení MPSV Setkání s poskytovateli sociálních služeb Jihočeského kraje k dotačnímu řízení Ministerstva.
5. VALIDACE procesů a zařízení
Dlouhodobá koncepce lokality JE Dukovany Petr Štulc 25.listopadu 2014 Seminář na téma: „MOŽNÉ SOCIOEKONOMICKÉ DOPADY V PŘÍPADĚ UKONČENÍ PROVOZU JE DUKOVANY,
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Anotace Materiál je určen pro 2. ročník studijního oboru PROVOZ A EKONOMIKA DOPRAVY, předmětu LOGISTIKA A OBSLUŽNÉ SYSTÉMY. Inovuje výuku použitím multimediálních.
Integrační a migrační projekty KIVS. 2 Definice: KIVS v ČR je prostředím pro efektivní, bezpečné, garantované a auditovatelné sdílení dat mezi Informačními.
» » CentroNet, a. s.
Digitální učební materiál Název projektu: Inovace vzdělávání na SPŠ a VOŠ PísekČíslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Škola: Střední průmyslová škola a.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Třídimenzionální radary Základní takticko-technické údaje radarů:
Rozumné a dosažitelné návrhy prvků společných zařízení
Jištění kvality technologických procesů
Zajištění kvality studijních programů
Investiční záměr Zlínského kraje Veřejné projednání obec Loučka
ŘEMESLO - TRADICE A BUDOUCNOST
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Sociální šetření a legislativa
Obnova HW (serverová část) v rámci systému NS-VIS projekt spolufinancovaný z ročního programu Fond pro vnější hranice (FVH)
Vzduchové clony DoorMaster Comfort C a D
Inovace bakalářského studijního oboru Aplikovaná chemie
Transkript prezentace:

Jištění kvality technologických procesů Doplněk ke kapitole 3. ZAŘÍZENÍ, systém ZAŘÍZENÍ, PROVOZ Návrh a realizace

Zařízení - Equipment Zařízení je prostředníkem mezi surovinami a konečným produktem. Suroviny — zařízení — produkt Zařízení resp. soubor zařízení či systém musí být správně navržen, instalován, provozován a ošetřován v souladu s návrhem.

Idea a realizace Mluvíme o zařízení, systému, souboru zařízení, utilitě nebo facilitě Každá akce ( změna nebo nová realizace) má být zahájena jasnou a promyšlenou představou co je cílem a jaké jsou základní požadavky ( kapacitní, SVP, EMS, bezpečnostní a další)

„V“ model

URS User Requirement Specification: Požadavky uživatele na zařízení Kapacitní a výkonové Designové SVP Ekologické Ochrana pracovníka Energetické Jiné normativní

„Comisioning“ a Kvalifikace DQ, IQ, OQ, PQ označují stupně kvalifikace a jsou v uvedené posloupnosti a provádějí se v rozsahu, který je níže uveden. V průběhu realizace probíhá průběžná kontrola instalace prvků a prostorových jednotek a potrubí, předávání a přebírání zařízení a komponent.