Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
© Radek Maca Státní informační politika ve vzdělávání SIPVZ w w w. e - g r a m. c z ICT plán školy možný přístup k jeho zpracování odbor 55 SIPVZ MŠMT.
Vlastní hodnocení školy
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
Diagnostika vnitřních podmínek výuky
AUTOEVALUACE ŠKOLY AUTOEVALUACE UČITELE Může to být cesta ke kvalitě?
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Hodnocení školy zřizovatelem
Hodnocení škol a školských zařízení
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Mgr. Jana Palanská.
Vzájemná hospitační činnost
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Střední škola stavební Jihlava Sociální partnerství zpracoval : PhDr. Pavel Toman únor 2011.
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Vlastní hodnocení školy
Didaktické prostředky
INKLUZÍVNÍ VZDĚLÁVÁNÍ ŽÁKŮ SE SVP
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Gymnázium, základní škola a mateřská škola Mánesova Sokolov
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
„Umět a znát, abychom si v životě věděli rady“
Základní škola a mateřská škola Třebíč, Na Kopcích 342
Nová závěrečná zkouška ve spolupráci škol a firem POSPOLU Olga Kofroňová, NÚV
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Vlastní hodnocení školy
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
PROJEKT HUMAN STEP Výroční konference NTS F,
Střední školství a trh práce Akční program podpory odborného školství.
vlastní hodnocení školy
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
PLÁNOVÁNÍ CELOROČNÍ VÝUKOVÉ AKTIVITY UČITELE EKONOMICKÝCH PŘEDMĚTŮ
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
Vzdělávání odborníků ze škol zapojených v projektu RŠPP
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Školní speciální pedagog. Diagnostika speciálních vzdělávacích potřeb žáka Provádění, event. zajištění krátkodobé i dlouhodobé individuální práce se žákem.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc. katedra pedagogiky tel učitelství odborného výcviku a praxe.
Řízení výchovných a vzdělávacích institucí PaedDr. J. Šťáva, CSc
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST ŠABLONY PRO STŘEDNÍ ŠKOLY I ZLEPŠOVÁNÍ PODMÍNEK PRO VZDĚLÁVÁNÍ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH I 21. října 2011.
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
ZŠ ZACHAR, Kroměříž Z D R A V Á Š K O L A.  Prostředí školy  Věcné  Sociální  Organizační  Zdravé učení  Smysluplnost  Možnost výběru, přiměřenost.
VÝSTUPY Z DOTAZNÍKOVÉHO ŠETŘENÍ POTŘEB MATEŘSKÝCH ŠKOL A ZÁKLADNÍCH ŠKOL pro ORP ŠUMPER Mgr. Ivana Hanáková.
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
Školský zákon ve vztahu k zákonným zástupcům (pro ředitele málotřídní školy) Zákon č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním, vyšším odborném.
Soutěže talentované mládeže KURZ - FINANČNÍ ŘÍZENÍ ŠKOLY v rámci projektu ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ VEDOUCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ LIBERECKÉHO.
Dokumentace školy Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Liberec 12. prosince 2013 Mgr. Karel Bárta.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
NZZ – Nová závěrečná zkouška IPN Dana Kočková, NÚOV MŠMT,
MAP – Místní akční plán ORP RK
Třídní učitelé: 1.O (osmileté studium) – Mgr. Jan Palkovič 1. S (šestileté studium) - Mgr. Václava Šnokhousová (čtyřleté studium) - Mgr. Ilona Nová.
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Šablony OP VVV a podpora nadání
ZÁKLADNÍ VZDĚLÁVÁNÍ Průběh ZV RVP ZV.
Didaktické prostředky
Společenská odpovědnost a školy
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
PO IV na 2.stupni z pohledu školy.
Liberecký inspektorát ČŠI
KVALITA VZDĚLÁVACÍCH SLUŽEB
IMPLEMENTACE KRAJSKÉHO AKČNÍHO PLÁNU
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Setkání kariérových poradců
Střední škola železniční, technická a služeb, Šumperk
Vítejte na třetí místní konferenci
Transkript prezentace:

Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA

10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve škole 3.Materiální a společenské podmínky vzdělávání 4.Průběh vzdělávání, metody výuky, přístup pedagogů 5.Výsledky vzdělávání, výchovné problémy 6.Řízení školy a personalistika 7.Materiální a společenské podmínky pro práci pedagogů 8.Ekonomická situace školy 9.Spolupráce školy s okolím 10.Ostatní

1.Cíle školy a jejich dosahování, školní vzdělávací programy, základní dokumenty -dosahování cílů, školní vzdělávací programy a jejich naplnění, koncepce rozvoje školy, roční výchovně vzdělávací plán, výroční zpráva 2. Vnitřní pravidla života ve škole -školní řád, klasifikační řád, stipendijní řád, směrnice, příkazy a pokyny týkající se organizace práce žáků i pedagogů ve škole

3. Materiální a společenské podmínky vzdělávání -prostředí školy, klima třídy a školy z pohledu žáků, sebehodnocení žáků 4. Průběh vzdělávání, metody výuky, přístup pedagogů -hodnota vzdělání přidaná studiem na škole, tvořivost žáků a pedagogů

5. Výsledky vzdělávání, výchovné problémy -výsledky klasifikace běžného roku, závěrečných zkoušek, maturitních zkoušek, tvořivost žáků, řešení výchovných problémů, omluvená a neomluvená absence 6. Řízení školy a personalistika -hospitace a hodnocení pedagogů, aprobovanost a její využití, další vzdělávání pedagogů, sebehodnocení pedagogů

7. Materiální a společenské podmínky k práci učitelů - dostupnost pomůcek a vybavení, klima školy z hlediska zaměstnanců, spolupráce pedagogů při řešení výchovných a vzdělávacích problémů, činnost metodických a předmětových komisí, aktivita pedagogů 8. Ekonomická situace školy - zdroje a jejich využívání, materiální a společenské podmínky pro práci nepedagogických pracovníků školy, doplňková činnost a využívání tohoto zdroje

9. Spolupráce školy s okolím - partneři školy: zřizovatel, rodiče, pracoviště odborného výcviku, státní instituce, veřejnost, mimovýukové aktivity školy 10. Ostatní - zapojení školy do mezinárodních projektů, vlastní projektová činnost, umístění žáků v soutěžích, prezentace školy na veřejnosti

Vlastní zjišťování údajů: Dotazníky: pro žáky, pro pedagogické i nepedagogické zaměstnance školy, pro rodiče Klasifikace v závěru školního roku (na vysvědčení) Klasifikace maturitních a závěrečných zkoušek Klasifikace srovnávacích EVA-prověrek Skutečné hodnoty omluvené a neomluvené absence Řešené výchovné problémy a účinnost přijatých opatření

Časový postup zpracování: Duben – sběr dat pomocí dotazníků, projektové činnosti školy Květen – EVA prověrky, vyhodnocení mimovýukové činnosti a spolupráce s partnery školy Červen – klasifikace maturitních a závěrečných zkoušek Červenec – klasifikace na výročních vysvědčeních, absence, řešení výchovných problémů Srpen – zadání údajů pro PC zpracování Září – doplnění výsledků opravných a doplňkových zkoušek, opravných maturitních a závěrečných zkoušek Říjen – sestavení závěrečné zprávy, projednání ve školské radě a v pedagogické radě

Dobré zkušenosti: - zpracování systému za aktivní účasti téměř všech pracovníků školy (pedagogů i nepedagogů) - zapojení všech pedagogů do vlastního hodnocení, zapojení rodičů a sociálních partnerů školy do hodnocení - motivace k lepším výkonům a k aktivitě v dalším období - zpracování v aplikaci EXCEL - matematické vyjádření získaných údajů (převod na procenta) - meziroční srovnání získaných údajů