MAS Královská stezka o.p.s. Byla vybrána k realizaci strategie SPL v programu LEADER Mezi 32 vybraných z 96 přihlášených.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Postup při zpracování projektu do PRV 27. – Mgr. Michal Jarolímek.
Advertisements

Možnosti dotací a grantů pro CR v roce • Projektová dokumentace • Souhlas stavebního úřadu • Vyřešené majetkové vztahy k nemovitostem • Prostředky.
1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení a služby 3) Ochrana kulturního dědictví 4) Investice do lesů 1) Obnova a rozvoj vesnic 2) Občanské vybavení.
Sídlo místní akční skupiny: Maleč 48 (okres Havlíčkův Brod)
Představení Fichí I. Výzvy (2008/VYZ – 1) MAS sv. Jana z Nepomuku Místní akční skupina sv. Jana z Nepomuku.
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Přehled fichí Budujeme region se společnou budoucností Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Školení členů i nečlenů– 4. Výzva MAS MAS Královská stezka o.p.s.
Dotační příležitosti.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
MAS Krajina srdce …a péče o krajinu.  Fiche č. 3: Zlepšení estetického vzhledu obcí  Podpořeno 23 projektů v intravilánu obcí  Zaměření projektů: -
1. Ochrana kulturního dědictví Obnova a rozvoj vesnic Občanské vybavení a služby Investice do lesů 2.
Jak žádat o dotace z programu Leader?
Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí Valné shromáždění Chotěvice, Zpráva o činnosti Sekretariátu.
Region Jihozápad bude mít v letech k dispozici téměř 18 miliard korun na podporu investičních projektů Dostupnost center -
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
21. dubna 2008 Výbor pro strategii a rozvoj STRATEGICKÝ PLÁN OBCE LIBČANY.
Školení MAS Podhůří Železných hor o.p.s. k 2. výzvě v roce 2011 Přednášející: Jiří Zápotočný, ředitel o. p. s. Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Vymezení Fiche Podpora podnikání v oblasti cestovního ruchu.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Místní akční skupina SPOLEČNÁ CESTA Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Program rozvoje venkova ČR OSA III
Prioritní osa 2 Rozvoj cestovního ruchu výstavba, technické zhodnocení turistické infrastruktury (např.: kongresových či lázeňských center, sportovně rekreačních.
Program rozvoje venkova ČR na období Olomouc Šumperk
Luhačovské Zálesí, o.p.s. Prezentace společnosti.
Opatření (Fiche) SPL Budoucnost založená na tradici Návrh opatření pro Výzvy roku 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova Evropa investuje do.
Volnočasové projekty a EU financování
Mgr. Alena Lehmannová Nýrsko PROGRAMY PODPORY EKOLOGICKY ŠETRNÝ CESTOVNÍ RUCH, OCHRANA ŽP.
3. VÝZVA MAS LUHAČOVSKÉ ZÁLESÍ. Fiche 2: Rozvoj drobného a malého podnikání Hlavní opatření III.1.2. – Podpora a zakládání podniků a jejich rozvoje Cíl.
„Budujeme region se společnou budoucností“ realizace programu Leader Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Venkov a zemědělství po vstupu do EU Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.Doc. RNDr. Antonín Věžník, CSc.
Zdroje financování – vybrané oblasti pro obce + Dispoziční fond Ing. Zdeňka Škarková, RRA Vysočina.
 POTENCIÁLNÍ ROZVOJOVÉ MOŽNOSTI VYSOČINY Pobytová turistika v ekologicky nezatížené přírodě Městská kulturně-poznávací turistika.
„Budujeme region se společnou budoucností“ „Budujeme region se společnou budoucností“ realizace SP LEADER Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova:
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Národní síť Místních akčních skupin České republiky, o.s. Litoměřice Ing. Jiří Krist.
Program rozvoje venkova ČESKÉ REPUBLIKY na období 2007 – 2013.
III.1.1. Diverzifikace činností nezemědělské povahy opatření je zaměřeno na realizaci jednotlivých aktivit ve venkovských oblastech v rámci diverzifikace.
JIHOČESKÁ HOSPODÁŘSKÁ KOMORA Další možnosti podpor ROADSHOW Možnosti podpor pro podnikatele v období dubna – 15. května 2015.
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
Sdružení obcí Jablunkovska Jablunkov; 26. června 2015 Připravenost na nové plánovací období.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Regionální operační programy V rámci cíle Konvergence je pro období je připraveno celkem 7 regionálních operačních programům (ROP) určených pro.
Místní akční skupina Lanškrounsko, z.s. Nám. J. M. Marků Lanškroun
MAS ORLICKO a podpora cestovní ruchu. Co je MAS ORLICKO MAS - Místní akční skupina (z ang. „Local Action Group – LAG“) Nezisková organizace – občanské.
PROJEKTY SPOLUPRÁCE Velichovky, 22. června 2009 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Strategie komunitně vedeného místního rozvoje MAS Podřipsko Cestovní ruch.
Pavel Rada Regionální rozvojová agentura Východní Moravy Tento projekt je spolufinancován Evropskou unií Dotace pro neziskové organizace z EU.
Osa III.  cíl: zvýšení kvality života ve venkovských oblastech a diverzifikace hospodářství venkova  představuje 16,93 % alokace PRV (cca 2,59 mld.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje do venkovských oblastí.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
Seminář pro žadatele Výzva MAS č. 2 PRV
Region spokojeného života pro všechny
Prioritní osa 2 Interreg V-A Česká republika – Polsko Společný sekretariát, Hálkova 2, Olomouc
Možnosti financování obnov památek 2017 Ing. Alena Pospíšilová
RSK, KÚ Ústeckého kraje.
Seminář pro žadatele Výzva č. 1 PRV
Program rozvoje venkova 2007 – 2013 – Osa III
MAS Lípa pro venkov z.s. Monitoring a evaluace
Místní akční plán rozvoje vzdělávání v území ORP Rychnov nad Kněžnou
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA (PRV)
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Výsledky projednávání
Fiche 5 – Relax v lese Článek 25 Neproduktivní investice v lesích
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA
Transkript prezentace:

MAS Královská stezka o.p.s. Byla vybrána k realizaci strategie SPL v programu LEADER Mezi 32 vybraných z 96 přihlášených

Předepsané aktivity: MAS ve vztahu k programu LEADER připravuje podmínky pro příjem projektů školí potenciální žadatele pomáhá poradensky žadatelům při psaní projektů přijímá projekty kontroluje projekty předává projekty na SZIF i nadále slouží žadatelům jako poradenské místo tyto aktivity jsou bezplatné pro žadatele z území MAS

Další aktivity Aktivity MAS mimo Leader Píše projekty Konzultuje projekty Připravuje projekty spolupráce Poradenské místo pro Zelená úsporám?? Informační centrum pro turisty v budoucnu První 2 aktivity zpoplatněny 4 aktivita v jednání s SFŽP

Jiné činnosti MAS se účastní konferencí Mze MAS je v NS MAS a spolupodílí se na krajské a republikové radě MAS prezentuje Region v ČR i zahraničí MAS může žádat o jiné dotace a může dále pomáhat v rozvoji regionu

MAS bude mít přiděleny finance na každý rok 2009 zhruba 7,1 mil.Kč zhruba 3,5 mil. Kč na rok 2009 na projekty 5,7 mil. Kč A 1,4 mil. Kč na zařízení a chod na projekty 2,8 mil. na projekty A 0,7 mil. Kč na chod

Na finance je 100% dotace Co platí MAS? Nejprve vše ze svého a pak je to MAS 3 krát do roka proplaceno (leden, květen, říjen) MAS musí sehnat peníze (zhruba 1 mil.Kč) Kde vzít peníze? Úvěr nebo půjčka od člena? Úroky nelze zahrnout do dotace Pokud MAS částku nevyčerpá?Peníze se vrátí do EU a MAS může být až sankciována, že neplní svou funkci

Provoz MAS MAS bude mít 2 zaměstnance+účetní Manažer Charouzek Administrativní pracovník Účetní Průša Kancelář MAS – Habry OÚ Školení 3 místa (např. Habry, Vilémov, H.Krupá, bude se měnit) Informace budou na www a v novinách

Kontakty na MAS Tel.: ICQ: Skype:kralovska_stezka Česká pošta: MAS KS, Habry 66, Osobně: Habry OÚ

Na co půjde žádat? Fiche – podporované aktivity, na které mohou žadatelé žádat o dotaci Vždy ve výzvě budou vyvěšeny na www Fiche podporované v daném kole

Obce - budování a obnova místních komunikací III. a IV. třídy, zejména pro vodu propustných komunikací (s výjimkou cyklostezek), jejich součástí a příslušenství - budování a obnova sítí technické infrastruktury - parkové úpravy, nákup a výsadba veřejné zeleně v zastavěném území obce (intravilánu), - nákup techniky pro údržbu zeleně v souvislosti s projektem - stavební obnova, případně nová výstavba ploch a úprava veřejných prostranství - stavební obnova, případně nová výstavba pěších stezek, lyžařských tras, hipostezek a související infrastruktury - nákup strojů, technologie, zařízení, vybavení v souvislosti s projektem - nákup a výsadba veřejné zeleně, parkové úpravy v obci, nákup nezbytné techniky pro údržbu zeleně v obcích

Obce II Podpora je zaměřena na zajištění zázemí pro aktivity místních společenských, kulturních, zájmových a sportovních organizací a spolků a církví a jejich organizací, které přispívají k zachování tradic a upevňují lokální identitu a mezilidské vztahy. Preferovány budou aktivity podporující toleranci a soužití různých národnostích, věkových, náboženských a zájmových skupin obyvatelstva. Podporovány budou projekty zaměřené na vypracování studií nebo programů a na investice spojené s udržováním, obnovou a zhodnocováním nebo využitím kulturního dědictví venkova, jako například kulturních památek (s výjimkou památek UNESCO, národních kulturních památek nebo kulturních památek, již využívaných pro účely služeb cestovního ruchu - ubytování, kongresové využití), památkově významných území, kulturních prvků vesnic a venkovské krajiny, včetně historických parků, zahrad a alejí. Podporováno bude také vytvoření muzeí a stálých výstavních expozic.

Podnikatelé Tvorba pěších a lyžařských tras, pěších stezek a hippostezek Rekonstrukce turistických ubytoven, penzionů Úprava a rekonstrukce budov pro agroturistiku Zařízení půjčovny sportovních potřeb

Zemědělci Stavební obnova a výstavba zemědělských provozů pro živočišnou a rostlinnou výrobu Obnova a výstavba pastevních areálů Obnova a výstavba manipulačních ploch Obnova a výstavba provozoven Technologie a vybavení provozoven Obnova a výstavba kombinovaných provozoven pro zemědělskou a přidruženou výrobu

Zemědělství II - nákup strojního vybavení pro diverzifikace činnosti zemědělských subjektů - výstavba a rekonstrukce hospodářských budov pro diverzifikaci činnosti zemědělských subjektů - výstavba, rekonstrukce a vybavení drobných výroben a podpora zpracování místních produktů (zavádění povinných hygienických standardů) - zřizování a vybavení prodejen místních produktů a podpora přímého prodeje - propagace, inzerce a reklama místních produktů a služeb na regionální, národní i mezinárodní úrovni včetně účasti na prezentačních akcích a jejich pořádání (veletrhy, výstavy, ochutnávky, semináře, …) včetně překladů a tlumočení - marketingové známky, ochranné známky a průmyslové vzory

Lesníci Výstavby a opravy lesních cest a souvisejících objektů, budování retenčních nádrží, usměrňování turistické návštěvnosti v lesích, budování turistických stezek, budování objektů pro turistické využití a objektů souvisejících s bezpečností pro turisty, údržba lesů Obměny stávající mechanizace za mechanizaci výrazně příznivější k ŽP a tedy hospodaření bez negativních dopadů na ŽP. Dále jde o úpravy provozoven a obměny technologií a také o obměny technologií vytápění za ekologicky šetrné (na spalování biomasy) a na pořížení technologie na výrobu pelet.

NNO - odborné vzdělávání - informační činnost - sportoviště - semináře - exkurze Cílem projektů realizovaných v rámci fiche je rozšíření nabídky vzdělávání a informování osob v oblasti zakládání a rozvoje mikropodniků, venkovského cestovního ruchu, obnovy a rozvoje vesnic, občanského vybavení a služeb a ochrany a rozvoje kulturního dědictví.