Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Inovace předmětu Grafika na PC
Advertisements

Jak psát SOČ Seminář DDM Praha 6. ledna 2010 Lenka Krejčová Doplnil poznámkami: Č.Kodejška -Ne pouze kompilát -Vlastní projekt,
Redukce textů, obsahová analýza, anotace
Zpracovávání BP a DP Odborná praxe pro bakalářské studium
Základy informatiky Ing. Roman Danel, Ph.D.
JAK DOKONČIT A OBHÁJIT ZÁVĚREČNOU PRÁCI – I.
Zpracování seminárních a kvalifikačních prací
Zpracování ročníkových prací – letní semestr ROPR4 a KROP4 Ing. Martina Juříková, Ph.D.
METODIKA TVORBY ODBORNÉHO TEXTU
NÁZEV PRÁCE (musí být stručný, výstižný, měl by obsahovat jednoznačné výrazy a slovní spojení) Název školy Jméno autora, třída, místo a rok zpracování.
Závěrečná fáze výzkumu
Bakalářský seminář Úvod BP Závěr BP.
X13PMT 4. seminář Ing. Martin Molhanec, CSc. Garant předmětu ČVUT – FEL, K13113.
STŘEDOŠKOLSKÁ ODBORNÁ ČINNOST STRUKTURA PRÁCE. Práce mohou být vyhotoveny v následujících formách: teoretické řešení problému nebo úkolu, jež je zpracováno.
POSTUP PSANÍ ZPRÁVY. CÍL (Proč zprávu píšete ?) -1 POSKYTNUTÍ INFORMACÍ : spojeno s prezentací nějakých faktů nebo vysvětlením příkladů či konkrétních.
2005 Šablona eVŠKP - titulní list ÚVOD  Definice doporučené šablony  Soubor s přednastavenými styly, strukturou, designem  NEREÁLNÉ problémy.
Úvod do managementu 1. seminář
PŘÍPRAVA METODICKÉHO POKYNU REKTORA VŠSS KE ZPRACOVÁNÍ DIPLOMOVÝCH PRACÍ Zpracování diplomové bakalářské práce.
Jak napsat odbornou práci?
Zpracování ročníkových prací
Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2012.
Pokyny pro vypracování maturitní práce
Management a rozvoj obcí
Pokyny pro psaní bakalářské práce (BP)
JAK NAPSAT ZÁVĚREČNOU PRÁCI
Metodický kurz k Bakalářskému projektu 1 Diplomovému projektu 1
Koordinátoři ICT Organizační informace
Zpracování ročníkových prací – letní semestr ROPR2 a KROP2 Ing. Martina Juříková, Ph.D.
Jak psát projekt a bakalářskou práci. Termíny Dnes : Zadání projektu : odevzdání projektu : zveřejněn rozpis prezentací Týden
Seminární práce Postupy pro školní rok 2014/2015.
Ing. Zuzana Khendriche Trhlínová, ph.d.
Úvod do managementu 1. seminář
Zuzana khendriche trhlínová
SO – studijní opora podpora výuky BSe a DSe LS2012
Řešitel: Jméno Příjmení Spoluřešitel: Jméno Příjmení.
Semestrální práce Téma: Výběr problematiky z oblasti managementu (volné dle zájmu) Práce bude obsahovat - teoretické základy (tak jak je oblast problematiky.
Zpracování ročníkových prací – letní semestr ROPR4 a KROP4 Ing. Martina Juříková, Ph.D.
Absolventská práce.
Veřejné zdravotnictví 2. ročník
1. SETKÁNÍ Bakalářský seminář. Cíle bakalářského semináře Hlavní cíl: seznámit se strukturou a hlavními požadavky na BP Formální náležitosti zadání a.
Odborné a vědecké práce Brno 12. března Odborné a vědecké práce Zpráva o semestrálním projektu Závěrečná práce Bakalářská a diplomová práce Disertační.
Katedra managementu ŘÍZENÍ INOVACÍ A ZMĚN Ing. Patricia Jakešová
EKONOMICKÁ GEOGRAFIE seminář č. 3 Zadání seminárních prací - překlady.
Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiáluVY_32_INOVACE_21-18 Název školy Střední průmyslová škola stavební, České Budějovice, Resslova 2 AutorRNDr.
Případová studie Seminář 2014.
S využitím prezentací Mgr. Pavlíny Mazáčové, Ph.D.:  Jak napsat dobrý odborný článek  Tvorba odborného textu.
Struktura bakalářské práce
Postup při empirickém kvantitativním výzkumu
METODICKÝ SEMINÁŘ Psaní závěrečné práce STUDIJNÍ PROGRAM: U Č ITELSTVÍ VŠEOBECN Ě VZD Ě LÁVACÍCH P Ř EDM Ě T Ů.
Struktura bakalářské práce Seminář2013. Bakalářská práce jako - dokumentovaný výsledek studia oboru na VŠ součást SZZK (její obhajoba)
Diplomový seminář úvodní přednáška 11. května 2016 doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy 20.
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – II. přednáška Zásady a osnova DP Plán zpracování DP.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 6. ledna 2016.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Logistika a Supply Chain Management Úvodní seminář.
J AK PSÁT SEMINÁRNÍ PRÁCI. V ÝBĚR TÉMATU, VYHLEDÁNÍ ZDROJŮ Výběr tématu zvolit téma, které mne zajímá zvolit raději užší, specifické téma (příliš široká.
BAKALÁŘSKÁ PRÁCE A DŮLEŽITÉ INFORMACE. Bakalářská práce odborný text zpracovaný na téma dokladem toho, že student porozuměl teoretickým poznatkům Každá.
Bakalářská práce Zbyněk Svozil. Charakteristika bakalářské práce Bakalářská práce je v bakalářských studijních programech nejzávažnější písemnou prací,
Diplomový projekt pro studijní obor Finance – III.část.
1 Výsledky učení a novela zákona o VŠ seminář Impuls , AVU Tomáš Fliegl odbor vysokých škol, MŠMT.
Logistické procesy ve stavebnictví Autor diplomové práce: Bc. Lukáš Hlaváč Vedoucí diplomové práce: Ing. Terezie Vondráčková, Ph.D. České Budějovice, červen.
Seminář Bakalářská práce
Diplomový seminář úvodní přednáška
Závěrečné seminární práce 9. ročník 2016/2017
Zpracování ročníkových prací – letní semestr
Vzor individuální prezentace
Katedra výrobních strojů a konstruování - 340
Kurz 1FU191 Metodologický seminář
METODICKÝ A SUPERVIZNÍ SEMINÁŘ K PRAXI IV.
Samostatná odborná práce H/01 Podkovář a zemědělský kovář
Transkript prezentace:

Diplomový seminář pro studenty ITaM B. Miniberger LS 2013

Cíl semináře Seznámit studenty 1.r. mgr. oboru ITaM se základními dokumenty pro vypracování DP: Metodické pokyny BIVŠ pro ak. 2012/13, dostupné (po přihlášení do ISu) z: pokyny.pdf?fakulta=6110;obdobi=66;kod=MSMP;pred met= pokyny.pdf?fakulta=6110;obdobi=66;kod=MSMP;pred met=18835 Některé nedostatky při psaní DP v minulém roce. Diskuse

Některé nedostatky při psaní DP v minulých létech. Hodnocení formální stránky DP – Některé DP se vyznačují rozdíly v přesnosti a délce anotací, či počtu klíčových slov. – v některých DP z oboru ITM se objevují částečně slangové výrazy převzaté z odborné terminologie počeštěním anglických slov. – nevyváženost teoretické a aplikační části (teoretická přebírána z wikipedia, nebo internetu) – V malé míře se vyskytují citace z odborných periodik. Cizojazyčné zdroje jsou používány spíše výjimečně, většinou z přeložených originálů do češtiny

Některé nedostatky při psaní DP v minulém roce. Hodnocení obsahové stránky DP – U některých anotací a klíčových slov se kvalita anglického překladu vyznačuje malými syntaktickými nedostatky. – Definice cíle práce je obvykle v souladu se zadáním práce uvedena v úvodu. Občas je nevhodně umístěna na jeho začátek. Rozklad hlavního cíle na dílčí cíle se vyskytuje vzácně. – Metodika zpracování je obvykle vyjádřena textovým popisem postupu zpracování práce do jejího úvodu, v ojedinělých případech je popsána grafickými prostředky, příp. schématy, nebo diagramy. Spíše výjimečně se vyskytuje jako samostatná kapitola zahrnující i soubor metod a technik použitých v aplikační části práce pro splnění stanoveného cíle.

Některé nedostatky při psaní DP v minulém roce. Hodnocení obsahové stránky DP - pokračování – Teoretická část práce obvykle bývá zpracována na základě dostupných literárních pramenů, bez hlubšího osobního analytického rozboru, a bez provedení rešerší cizojazyčné literatury. – Aplikační část práce není vždy logicky uspořádaná podle metodických pokynů BIVŠ, (od řešení problému, až po návrh realizace, včetně eventuálního využití v praxi). – Závěr je převážně zaměřen na obecné shrnutí řešené problematiky v relevantních souvislostech, ale bez konkrétních podnětů na využití výsledků práce v praxi. – Není vždy dodržována zásada aby doprovodný text a firemní dokumentace byl uvedeny v příloze DP namísto v těle DP.

Plagiátorství se neodpouští !!! Pokud převezmete nějaký text, či obrázek, řádně jej ocitujte podle MP BIVŠ. U obrázků vždy uveďte autora, včetně vlastní osoby. V seznamu použité literatury jsou všechna citovaná díla seřazena podle abecedního pořadí příjmení autorů. Každá položka v seznamu musí mít pořadové číslo Na hřbetu DP musí být uvedeno: PŘÍJMENÍ JMÉNO NÁZEV PRÁCE

Per aspera ad astra (přes překážky ke hvězdám) S chutí do toho….. Steve Jobs: The journey is the reward (Již cesta je vaší odměnou)