Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Advertisements

Squash Radka Uchytilová, 6.A.
Beach rugby
Hry třetího tisíciletí
Monika Kuřová ZŠ. A. Jiráska
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012
Státní symboly České Republiky
2 MECHANIKA 2.1 Kinematika popisuje pohyb.
Tenis Menu.
Markéta Jelínková Zš Spořilov 2012
PLÁŽOVÝ VOLEJBAL.
Badminton Absolventská práce
Přehazovaná je míčová hra, která nahrazuje klasický volejbal a současně je k němu vhodnou průpravou. PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.CÍL HRY: - účelem.
Tenis – hra 21. století Kryštof Jirků, březen 2011.
HrušCup 2008 – pravidla kroket 1. Hrací plocha 1. Hrací plocha Terén kam je možno umístit branky a kolíky - trávník, hřiště, antuka, les. Hráč při hře.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Digitalizace výuky Příjemce
Hledáme nové talenty od věku 5-10 let.
ČLOVĚK JAKO OBČAN V DEMOKRATICKÉM STÁTĚ STÁTNÍ SYMBOLY
Ultimate Frisbee „létat je tak snadné“.
Moje první Prezentace!!.
Pravidla „Upravená verze“ (Zpracováno pro použití v soutěžích řízených PVS)
Kopaná - pravidla hrací plocha má tvar obdélníku, délka hřiště je 90 – 120 m, šířka je 45 – 90 m hrací plocha je vyznačena bílými čarami, středová čára.
Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2013
RINGO PRAVIDLA HRY ZŠ HORŠOVSKÝ TÝN 1.Cíl hry:
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
RINGO 1.
STOLNÍ TENIS.
Stolní tenis.
CURLING.
Basketbalová pravidla
PRAVIDLA VOLEJBALU pro malé sportovce
SQUASH „uzavřený sport“
VOLEJBAL 1.
Orbis pictus 21. století Tato prezentace byla vytvořena v rámci projektu.
Aneb sportem ke zdraví.  Je individuální olympijský raketový sport.. Při hře dva protivníci odpalují přes síť pomocí rakety opeřený míček a snaží se.
Vzájemná poloha dvou kružnic
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Lední hokej Je kolektivní hra. Jde o jeden z nejrychlejších sportů na světě. Hraje se na 3 třetiny po 20 minutách. Na hru dohlížejí 2 hlavní rozhodčí.
Beach tenis.
Stolní tenis.
BADMINTON.
BADMINTON.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Vodorovný vrh VY_32_INOVACE_ února 2013
TENIS Mgr. Jan Charousek Liberec Historie tenisu  Hry s odrážením míče rukou, dřevěnou pálkou nebo raketou mají původ ve starověku. K nejznámějším.
NÁZEV ŠKOLY: Gymnázium Lovosice, Sady pionýrů 600/6 ČÍSLO PROJEKTU: CZ.1.07/1.5.00/ NÁZEV MATERIÁLU: VY_32_INOVACE_4C_20_Vědomostní soutěž TÉMA.
Ročník:2.. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Sportovní hry Téma: Volejbal Jméno autora: Mgr. Renata Kynzlová Vytvořeno dne: 15. září 2012.
Indiaca Ročník: 4. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh: Netradiční sportovní hry Téma: Indiaca - pravidla Jméno autora: Mgr. Tomáš Vacek Vytvořeno.
 Materiál je určen pro první vyučovací hodinu tělesné výchovy tříd 3. ročníku středních škol a čtyřletých gymnázií, dále pro 7. ročník osmiletých gymnázií.
Elektronické učební materiály - … stupeň Předmět Autor: Mgr. Roman Havlíček Elektronické učební materiály – II. stupeň Tělesná výchova 1.1 Badminton CLICK.
2.10 Goniometrické funkce ostrého úhlu ve slovních úlohách 2 GONIOMETRIE Mgr. Petra Toboříková, Ph.D. VOŠZ a SZŠ Hradec Králové, Komenského 234.
Pravidla volejbalu, rozhodčí
Vypracoval: Jirka Veselý
BADMINTON.
Speedminton Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova
Ročník:  2. Vzdělávací obor:  Tělesná výchova Tematický okruh:
TENIS.
Číslo projektu Číslo materiálu název školy Autor Tematický celek
Faustball Ročník: 1. Vzdělávací obor: Tělesná výchova Tematický okruh:
Odbíjená – základní pravidla
Absolventská práce Žáka 9.ročníku
Mgr. Jan Charousek Liberec 2018
Interaktivní prezentace pravidel
Maminka začne roztlačovat kočárek, který je v klidu na vodorovné podlaze. Tlačí ho stálou silou o velikosti 9 Newtonů, která má také vodorovný směr. Za.
Tenis
Curling Noblesa na ledu….
Transkript prezentace:

Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012 Badminton Luboš Charvát KTV FPE ZČU v Plzni 2012

DVOREC vymezen čarami širokými 40 mm nejlépe bílé nebo žluté Všechny čáry jsou součástí pole, které vymezují.

Síť Horní okraj sítě je vzdálen od povrchu dvorce 1,524 metru uprostřed dvorce a 1,55 metru nad postranními čarami Síť musí být zhotovena z jemné šňůry tmavé barvy a jednotné síly s oky o velikosti od 15 do 20 mm.

Míček Péřový míček 16 per, od 62 do 70 mm, Míček musí být o hmotnosti mezi od 4,74 do 5,50 gramů. Nepéřový míček ve srovnání s peřím, jsou však přijatelné odchylky až do 10 %.

Raketa Raketa se skládá z rámu, který nesmí přesáhnout celkovou délku 680 mm a šířku 230 mm

Zápas 2 vítězné sety do 21 bodů Za stavu 20:20 strana, která první dosáhne dvoubodového vedení Za stavu 29:29 strana, která získá 30. bod, vyhraje set. Strana, která zvítězila v předchozím setu, podává v následujícím setu jako první. Hráči mění strany: po skončení prvního setu, před začátkem třetího setu (pokud se hraje), a ve třetím setu, když jedna ze stran poprvé dosáhne 11 bodů.

PODÁNÍ podávající i přijímající hráč musí stát uvnitř protilehlých polí pro podání, aniž se dotýkají čar ohraničujících tato pole pro podání, některá část obou chodidel jak podávajícího tak přijímajícího hráče se musí dotýkat podlahy dvorce celý míček musí být pod úrovní pasu podávajícího hráče hřídelka rakety podávajícího hráče musí v okamžiku zásahu míčku směřovat směrem dolů při pokusu o podání podávající nesmí minout míček.

DVOUHRA Hráči musí podávat - ze svého pohledu - z pravého pole pro podání, a přijímat v pravém poli pro podání, pokud podávající hráč ještě nebodoval nebo dosáhl sudý počet bodů v tomto setu. Hráči musí podávat - ze svého pohledu - z levého pole pro podání, a přijímat v levém poli pro podání, pokud podávající hráč dosáhl lichý počet bodu v tomto setu. http://www.youtube.com/watch?v=IFSmeVVOYIE

ČTYŘHRA V jakémkoliv setu se právo podávat předává v tomto sledu: z prvního podávajícího, jenž začal podávat na začátku setu z pravého podávacího pole na spoluhráče počátečního přijímajícího. Podání se provádí z levého podávacího pole. na spoluhráče počátečního podávajícího na počátečního přijímajícího na počátečního podávajícího a tak dále. http://www.youtube.com/watch?v=o2ywdoiBV0Q

Držení rakety, technika úderu Držení rakety a taktika podle Petra Koukala Technika úderů Interaktivní průvodce badmintonu

Instituce Český badmintonový svaz Pravidla badmintonu

Zajímavosti Neuvěřitelné údery hráčů Fan shot – nice shot Badminton Trick Shots by Jonas Rasmussen Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

Zajímavosti Trikové údery http://www.badmintonweb.cz/pojd_sem_kam_jdes_finty_a_zakryvane_udery_v_praxi.htm Trikové údery v horším podání Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.

Zápasy Badminton. Benátky nad Jizerou 15. 10. 2009. Petr Koukal - Simon Santoso v exhibičním zápase. Plná verze celého zápasu ( 45 minut ). Finals - MS - Lin Dan vs Lee Chong Wei - 2013 BWF World Championships Finálový zápas - singl muži. Petr Koukal - Jakub Bitman / 21:17, 21:15. Most 3. 2. 2013 Sdělte stručný přehled prezentace. Popište hlavní záměr prezentace a v čem spočívá její důležitost. Uveďte každé z hlavních témat. Aby se posluchači dokázali v prezentaci orientovat, můžete tento snímek s přehledem opakovat během celé prezentace vždy se zdůrazněním konkrétního tématu, které se chystáte probírat jako další.