Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Maminka začne roztlačovat kočárek, který je v klidu na vodorovné podlaze. Tlačí ho stálou silou o velikosti 9 Newtonů, která má také vodorovný směr. Za.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Maminka začne roztlačovat kočárek, který je v klidu na vodorovné podlaze. Tlačí ho stálou silou o velikosti 9 Newtonů, která má také vodorovný směr. Za."— Transkript prezentace:

1 Maminka začne roztlačovat kočárek, který je v klidu na vodorovné podlaze. Tlačí ho stálou silou o velikosti 9 Newtonů, která má také vodorovný směr. Za dobu 6 sekund dosáhne kočárek rychlosti 1,8 m.s-1. Jaká je hmotnost kočárku? Zanedbejte třecí sílu a odporovou sílu vzduchu. Na hmotný bod v klidu o hmotnosti 2,5 tuny působí síla 5 kN po dobu 8 sekund. Určete jakou dráhu urazí hmotný bod za tuto dobu (8 s). Jakou bude mít velikost okamžité rychlosti na konci této dráhy? Určete rovněž s jak velkým zrychlením se hmotný bod pohyboval.


Stáhnout ppt "Maminka začne roztlačovat kočárek, který je v klidu na vodorovné podlaze. Tlačí ho stálou silou o velikosti 9 Newtonů, která má také vodorovný směr. Za."

Podobné prezentace


Reklamy Google