Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Občanské vybavení a služby Program rozvoje venkova ČR OSA III.
Advertisements

Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
SOCIÁLNÍ INTEGRACE V LIBERECKÉM KRAJI grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu České republiky na léta Priorita.
Opatření 2.3 OP RLZ „Posílení kapacit poskytovatelů sociálních služeb“ Globální grant.
Plán rozvoje sociálních služeb Milevsko Ing. Michaela Švehlová Tato akce byla financována Evropskou unií, státním rozpočtem České republiky a Jihočeským.
Podpora sociálního podnikání ze strukturálních fondů EU investiční podpora Výzva č. 8 Integrovaného operačního programu (IOP): investiční podpora neinvestiční.
Finanční možností svépomocných skupin
Opatření 2.3 JPD 3 „Posilnění kapacit poskytovatelů sociálních služeb v hlavním městě Praha“ Globální grant.
Základní informace o projektu Individuální projekt „Podpora sociálních služeb v Plzeňském kraji“
Opatření III.2.1 Obnova a rozvoj vesnic, občanské vybavení a služby Podopatření III Obnova a rozvoj vesnic Přerov, Hotel Fit Program rozvoje.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Opatření 3.2. – „Podpora sociální.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Opatření 3.2. – „Podpora sociální.
Společný regionální operační program (SROP) Grantové schéma v rámci priority 3 Rozvoj lidských zdrojů v regionech.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Krajský úřad Plzeňského kraje, Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Program pro podporu drobných podniků.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
1 Povinné přílohy přikládané k žádosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 1.Čestné prohlášení o bezdlužnosti 2. Rozpočet akce 2. Rozpočet akce 3. Podklady.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
1 Sociální integrace v Libereckém kraji grantové schéma v rámci Společného regionálního operačního programu.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Sekretariát Regionální rady soudržnosti Jihozápad Společný regionální operační program PRIORITA.
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Opatření 2.2. Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
Sekretariát Regionální Rady NUTS II Severovýchod Implementační jednotka Společného regionálního operačního programu.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Grantová schémata Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Seminář k 2. kolu výzvy.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském.
INTERREG IIIA ČR – Polsko Fond mikroprojektů regionu Silesia (Priorita 2, Opatření 2.2)
OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST Globální granty Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
01  PF02-12 Podprogram na podporu obnovy venkova  PF03-12 Podprogram podpory předprojektové přípravy projektů regenerace brownfields ve ZK  PF04-12.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Pracovní setkání středních škol k připravovanému individuálnímu projektu z OP VK Finanční příprava projektu 1.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Regionální operační program NUTS II Severovýchod Informační seminář pro Seminář Greenway Jizera , Mladá Boleslav.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele 2. výzva Krajský úřad Ústeckého kraje Ústí nad.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Ing. Sylva Sládečková, Magistrát města Ostravy, 11. dubna 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu z OP VK – oblast podpory 1.1 CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 10. dubna 2014.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Pardubický kraj.
Podpora sociálních služeb, komunitního života a sociálního bydlení
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Globální granty Ústeckého kraje Seminář pro žadatele v 1. výzvě Ústí nad Labem
Seminář pro žadatele výzev MAS Horní Pomoraví , Zábřeh
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Informace o výzvě pro školy
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Výzva k předkládání žádostí
ORR, Krajský úřad kraje Vysočina
Výzva k předkládání žádostí
Aktuální dotační příležitosti IROP
RP04-18 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín,
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Operační program Zaměstnanost
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU Oddělení grantových schémat Grantové schéma Plzeňského kraje Podpora sociální integrace v Plzeňském kraji 3. kolo výzvy 9. května 2006

 FINANCE 1/2  Forma podpory:  nevratná přímá pomoc (neinvestiční dotace)  Celkový objem podpory grantového schématu pro 3. kolo kolo výzvy je ,70 Kč  Minimální přípustná výše dotace na jednu akci je Kč  Maximální přípustná výše dotace na jednu akci je stanovena na 10 milionů Kč

 FINANCE 2/2 Výše dotace (podíl na celkových uznatelných nákladech) se liší vzhledem k oblasti podpory, na kterou je akce zaměřena a právní formě žadatele: Oblast podporyPrávní forma žadatele - obce - svazky obcí - zřizované organizace - Hospodářská komora NNO - Prevence - Odstraňování bariér - Zaměstnávání 90 %100 % - Komunitní plánování90 %

 PROPLÁCENÍ NÁKLADŮ  Etapa musí trvat minimálně 3 měsíce a minimální finanční objem etapy je stanoven na 150 tisíc Kč.  Na základě závěrečné zprávy a všech etapových zpráv je konečnému uživateli proplaceno max. 80 % celkové dotace.  Zbývajících 20 % dotace bude konečnému uživateli proplaceno poté, co bude Plzeňskému kraji schválena tzv. Souhrnná žádost o platbu, která bude obsahovat Závěrečnou zprávu konečného uživatele.

 ZPŮSOBILÍ ŽADATELÉ  obce;  svazky obcí;  organizace zřizované státem, obcemi či krajem;  nestátní neziskové organizace; (občanská sdružení, obecně prospěšné společnosti, církevní právnické osoby, nadace a nadační fondy);  Hospodářská komora ČR a její složky.

 CÍLOVÁ SKUPINA  dlouhodobě nezaměstnaní  ne plně gramotní  absolventi škol a mladiství bez praxe  občané bez kvalifikace nebo s nízkou kvalifikací  občané s omezenou schopností pohybu a orientace  národnostní a etnické menšiny  uprchlíci  občané vracející se z výkonu trestu odnětí svobody  drogově závislí  osoby bez přístřeší  děti a mládež ohrožené delikvencí  osoby ohrožené prostitucí  oběti násilí a osoby nemocné AIDS  matky po mateřské dovolené vracející se na trh práce

 PŘÍKLADY ZAMĚŘENÍ PROJEKTŮ 1/3  Způsobilé akce :  žádají oprávnění žadatelé  projekt je zaměřen na způsobilou cílovou skupinu  svým předmětem spadají do okruhu podporovaných aktivit

 PŘÍKLADY ZAMĚŘENÍ PROJEKTŮ 2/3  Okruhy podporovaných aktivit: (více v „Pokynech pro žadatele“ str. 7 – 8) Programy pro začleňování sociálně vyloučených osob, s důrazem na venkovské oblasti Reintegrační programy pro osoby vracející se z výkonu trestu Programy prevence sociálně patologických jevů Programy péče o osoby závislé na drogách Programy vzdělávání vedoucí k sociální integraci Střediska motivace, pracovní rehabilitace a doprovodu sociálně ohrožených osob (např. Kavárna a čajovna Kačaba)

 PŘÍKLADY ZAMĚŘENÍ PROJEKTŮ 3/3 Programy zpracování komunitních plánů a rozvoje občanské společnosti na místní úrovni (např. Komunitní plán na území Přešticka) Programy pro mládež od 15 do 25 let Podpora získávání základních sociálně profesních a společenských dovedností Intervenční programy ve prospěch skupin osob ohrožených sociální exkluzí Programy podporující optimální sladění rodinného a profesního života (např. Občanské sdružení Cedr) Programy vytváření místních partnerství a budování místních komunit Vzdělávací, kulturní a sociální programy pro zlepšení životních podmínek obyvatel obcí Programy pro mladistvé po opuštění školských zařízení pro ústavní výchovu Programy bezpečnosti obyvatel

 UZNATELNÉ NÁKLADY 1/2 Uznatelné náklady (podrobněji „Pokyny pro žadatele“ str ) :  osobní náklady;  cestovní náhrady;  náklady na nákup nového a použitého vybavení a zařízení (pouze drobný hmotný a nehmotný majetek) – PC sestava nesmí přesáhnout částku Kč, výdaje na nákup jedné položky nehmotného majetku nesmí přesáhnout částku Kč)  nájem, splátky operativního leasingu (max. 25 % celkových uznatelných nákladů - společně s předchozí odrážkou);  odpisy dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku

 UZNATELNÉ NÁKLADY 2/2  režijní výdaje (max. 7 % celkových uznatelných nákladů);  administrativní výdaje (výdaje na spotřební a provozní materiál);  výdaje na opravu a údržbu;  výdaje na nákup služeb (max. 49 % celkových uznatelných nákladů);  výdaje vyplývající přímo ze Smlouvy o financování akce;  výdaje na právní poradenství, notářské poplatky atp.;  výdaje na drobné stavební úpravy (max. 40 tis. na jednotlivý majetek – např. úprava pracovního místa);  výdaje na přímou podporu jednotlivců (max. 20% celkových uznatelných nákladů akce);  mzdové příspěvky pro cílové skupiny (do výše 75% mzdových nákladů na jedno pracovní místo)  DPH.

 JAK ODEVZDAT ŽÁDOST ?   Termín pro předkládání žádostí:  od do   Osobně na KÚPK, Odbor fondů a programů EU.   V zalepené obálce (PPŽ str. 20)

 OBSAH OBÁLKY Obálka se žádostí vždy obsahuje:  finálním uložení  CD (disketu) s formulářem žádosti vygenerovaným programem ELZA ve formátu.xml (k vygenerování formuláře dojde po jeho finálním uložení   3 paré vytištěné žádosti (1x podepsaný originál + 2x prostá kopie);   2 paré povinných i nepovinných příloh žádosti (1x originál nebo úředně ověřená kopie + 1x prostá kopie).   2 paré seznamu povinných i nepovinných příloh žádosti (1x podepsaný originál + 1x prostá kopie).

 POSTUP ADMINISTRACE ŽÁDOSTI Kontrola formálních náležitostí (dle kritérií - viz PPŽ str. 24) Kontrola přijatelnosti (dle kritérií - viz PPŽ str. 25) Hodnocení kvality akce (dle Hodnotící tabulky – PPŽ str ) Výběrová komise Rada Plzeňského kraje Zastupitelstvo Plzeňského kraje Podpis Smlouvy o financování akce (vzor smlouvy - viz příloha PPŽ č. 3)

Děkuji za pozornost Bc. Petra Kohoutová Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor fondů a programů EU