Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary 9. 9. 2013.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Stáže pro mladé zájemce o zaměstnání Představení projektu
Advertisements

Programy na podporu zaměstnanosti podporované strukturálními fondy EU.
Další profesní vzdělávání, realizované prostřednictvím úřadu práce
Dotační program ŠKOLICÍ STŘEDISKA
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
OP LZZ - Rozvoj kvalifikační úrovně a kompetencí pracovníků v cestovním ruchu Individuální projekt pro CzechTourism.
„Vzdělávejte se pro růst v Ústeckém kraji II“
Výzva č. 31 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.4 Partnerství a sítě Mgr. Martina Jedličková.
MOŽNOSTI FINANCOVÁNÍ ASITENTŮ V PŘEDŠKOLNÍCH ZAŘÍZENÍCH V PRAZE
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Příležitost dělá(t) zaměstnance
Plánovaný rozvoj služeb
SOCIÁLNÍ SLUŽBY V ČR.
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
Podpora sociálního podnikání ve stávajícím období a příprava na období 2014+
Představení společnosti MARLIN, s. r. o
EU a investice do lidských zdrojů Úřad práce v Liberci Oddělení implementace projektů ESF.
Vzdělávejte se pro růst v Jihočeském kraji reg. č. CZ /1. 1
PEČOVATELSKÉ CENTUM PRAHA 7 Pečovatelské centrum Praha 7 Realizace systému profesního vzdělávání v Pečovatelském centru Praha 7.
Projekt „Vzdělávejte se pro růst v Olomouckém kraji II. “ CZ /1
Úřad práce ČR – Krajská pobočka v Pardubicích
„Školení je šance“ Seminář pro zaměstnavatele 30. června 2009.
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Sociální služby 2. ročník Studijní obor: Sociální činnost
Výukový materiál zpracován v rámci oblasti podpory 1.5 „EU peníze středním školám“ Název školy Obchodní akademie a Hotelová škola Havlíčkův Brod Název.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
PODPOROVANÉ AKTIVITY PROJEKTŮ Programu švýcarsko-české spolupráce
Podpora podnikání ze SF EU OP Podnikání inovace Globální cíl: zvýšit do konce programovacího období konkurenceschopnost české ekonomiky a.
Vzdělání a vzdělanost a podpora zaměstnanosti
Seminář pro žadatele OP LZZ Výzva pro předkládání GP 1.1 – Adaptabilita zaměstnanců sdružení.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Mechanismus finanční podpory sociálních služeb formou vyrovnávací platby 1.
Individuální projekty MZ Globální granty Porada hlavních sester ČR Lékařský dům.
Aktivity související s psychiatrickou péčí podporované z Operačního programu Zaměstnanost a Integrovaného regionálního operačního programu.
Úřad práce České republiky Krajská pobočka v Ústí nad Labem Dvořákova 1609/18 Ústí nad Labem-centrum Ústí nad Labem
Seminář pro žadatele OP LZZ – Zvýšení adaptability zaměstnanců podniků v profesních oborových a odvětvových sdruženích 6.února 2009 Praha.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Setkání s ASZ a NNO
Výzva č. 126 investiční priority 1.2 OPZ.  Pilotní ověření péče o nejmenší děti v mikrojeslích v ČR (mimo hl. m. Prahu)  Číslo výzvy: 03_16_126  Investiční.
Seminář pro žadatele OP LZZ - Mezinárodní spolupráce: Shrnutí, doporučení, diskuse 29. červenec 2008 Praha.
Výzva č. 32 – školení pro žadatele OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 2.1 Vyšší odborné vzdělávání Mgr. Martina Jedličková.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Strukturální fondy – nové možnosti, nové zkušenosti… Ing. Radim Konečný
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4. patro 22. července 2015 Mgr. Zuzana Slimáková.
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Výzva OP VVV 02_16_032 Budování kapacit pro rozvoj škol II.
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 3.2. Podpora nabídky dalšího vzdělávání 3.výzva Ústí n.L TATO PREZENTACE.
Výzva k předkládání žádostí
INTEGROVANÝ OPERAČNÍ PROGRAM pro období 2007–2013 Oblast intervence 3
Výzva k předkládání žádostí
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Aktuální dotační příležitosti IROP
V rámci Operačního programu Zaměstnanost
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Seminář k 2. výzvě OPZ Prorodinná opatření
Transkript prezentace:

Vzdělávejte se pro růst v Karlovarském kraji II seminář pro zaměstnavatele Karlovy Vary

Zvýšení úrovně odborných znalostí, dovedností a kompetencí zaměstnanců a zaměstnavatelů vybraných ekonomických činností v kraji.  Zvýšení kompetencí, odborných znalostí a dovedností zaměstnanců v ekonomických činnostech, ve kterých lze bezprostředně nebo v nejbližším období očekávat růst poptávky po pracovní síle v regionu.  Podpora podniků v odvětvích s předpokladem růstu v Karlovarském kraji.  Podpora restrukturalizace na úrovni regionu a podpora tvorby pracovních míst.

Zaměstnavatelé: Podnikatelské subjekty - pro účely tohoto projektu se podnikatelským subjektem rozumí právnická osoba založená za účelem podnikání, tj. obchodní společnost nebo výrobní nebo spotřební družstvo, a dále osoba samostatně výdělečně činná. Zaměstnavatelé – poskytovatelé služeb sociální péče ambulantní a terénní formy (osobní asistence, pečovatelská služba, podpora samostatného bydlení, odlehčovací služby, centra denní služeb, denní stacionáře, chráněné bydlení) s registrací dle zákona č. 108/2006 Sb., sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů, vzdělávací zařízení/instituce akreditovaná dle zákona č. 108/2006 Sb., o sociálních službách, ve znění pozdějších předpisů. Nestátní neziskové organizace mohou být cílovou skupinou tohoto projektu pouze za předpokladu, že jejich hlavním předmětem činnosti je působnost v odvětví sekce Q Zdravotní a sociální péče (pouze ambulantní nebo terénní služby 88.10);

Do cílové skupiny této výzvy nespadají: 1. školy (tj. veřejné i soukromé základní, střední, vysoké aj. školy) a školská zařízení a jejich pracovníci, kteří jsou cílovou skupinou příslušných prioritních os OP VK. Cílovou skupinou rovněž nejsou vzdělávací a poradenské instituce, a jejich pracovníci; 2. veřejná správa a místní samospráva a její zaměstnanci 3. instituce služeb zaměstnanosti, spolupracující organizace a jejich pracovníci, zadavatelé, poskytovatelé a další subjekty působící v oblasti sociálního začleňování/ sociálních služeb, s výjimkou subjektů poskytujících služby sociální péče ambulantní nebo terénní formy; 5. organizace nebo zaměstnanci provozoven na území hlavního města Prahy; 6. zaměstnanci, kteří nejsou státními příslušníky členských zemí EU nebo nemají trvalý pobyt na území ČR.

Příspěvek na vzdělávací aktivity Vzdělávací aktivity v rámci projektu musí souviset s podporovanými odvětvími CZ-NACE V rámci věcného hodnocení žádosti posoudí ÚP ČR účelnost vzdělávání ve vztahu ke konkrétním zaměstnancům a podporovaným ekonomickým činnostem Současná pracovní pozice zapojených zaměstnanců nemusí souviset s podporovanými obory Důraz na odborné vzdělávání Možné i obecné (tzv. „soft skills“) Pouze prezenční formou (e-learning není možný)

Vzdělávací aktivita Může být realizována: 1) Interním lektorem podmínkou je sepsaná pracovní smlouva s popisem pracovní činnosti na pozici interního lektora starší 3 měsíců pracovní úvazek může být i poloviční

2) Dodavatelsky Profesní vzdělávání zaměstnanců s důrazem na odborné vzdělávání a ) zařízením s akreditovaným vzdělávacím programem, b) zařízením se vzdělávacím programem podle zvláštního právního předpisu (například vyhláška č. 77/1965 Sb., o výcviku, způsobilosti a registraci obsluh stavebních strojů, normy a předpisy pro oblast svařování a další), c) školou v rámci oboru vzdělání, který má zapsaný v rejstříku škol a školských zařízení nebo vysoká škola s akreditovaným studijním programem. Odborná jazyková výuka související s pracovní činností, kterou pracovník v rámci firmy vykonává nebo bude vykonávat a související s některou z podporovaných ekonomických činností. Další profesní vzdělávání zaměstnanců dle konkrétních potřeb zaměstnavatelů, včetně přípravy na konkrétní náplň práce pro konkrétní pracovní pozici, včetně tzv. „soft skills“, které nelze realizovat dle bodu a). O těchto případech rozhoduje ÚP ČR na základě posouzení konkrétní situace. Zaměstnavatel ve své žádosti odůvodní potřebu tohoto vzdělávání pro zaměstnance a firmu.

Vzdělávací aktivity možné od , max. do Délka vzdělávací aktivity max. 18 měsíců

Poskytnutí příspěvku – Veřejná podpora: V režimu „de minimis“ až 100% vynaložených nákladů V režimu blokové výjimky 25% způsobilých nákladů u specifického vzdělávání a 60% způsobilých nákladů u obecného vzdělávání Viz. příručka Veřejná podpora a podpora de minimis v OP LZZ, která je dostupná na Náklady na vzdělávací aktivity se účtují po ukončení vzdělávací aktivity. Úhrada mzdových nákladů (max Kč/ měs.) – měsíčně zpětně.

nenároková předkládání na pracoviště ÚP Sokolov či ÚP Cheb 1.Vytipování zaměstnanců vzdělávacích potřeb 2.Průzkum cenové nabídky vzdělávacích institucí 3.Vyplnění žádosti + přílohy Žádost o poskytnutí příspěvku

Povinné přílohy žádosti Čestné prohlášení zaměstnavatele o přijaté podpoře Čestné prohlášení o velikosti podniku Čestné prohlášení o příspěvcích v rámci projektu Vlastní popis podniku na lokálním trhu práce dle rozhodujících kritérií Doklad o zřízení účtu u peněžního ústavu Potvrzení o bezdlužnosti zaměstnavatele (FÚ, CÚ, OSSZ a ZP) Právní forma zaměstnavatele (originál nebo úředně ověřenou kopii) Seznam zaměstnanců navržených ke vzdělávací aktivitě

Kontaktní osoby František Belbl tel.: Bc. Tereza Bolváriová tel.: Ing. Alžběta Orálková tel.: Petra Nováčková tel.: