OCHRANA PRÁVA AUTORSKÉHO §§ 40 - 45. OCHRANA PRÁV OCHRANA PRÁV AUTORA, DO JEHOŽ PRÁV BYLO NEOPRÁVNĚNĚ ZASAŽENO, NEBO TAKOVÝ ZÁSAH HROZÍ OCHRANA PRÁV AUTORA,

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ohrožení a porušení všeobecného osobnostního práva
Advertisements

Obecné požadavky na výstavbu
Martin Kuba ministr průmyslu a obchodu VĚCNÝ ZÁMĚR NOVELY HORNÍHO ZÁKONA Rada vlády pro energetickou a surovinovou strategii Praha,
Kybernetické trestné činy v českém trestním zákoníku
Zákon č. 255/2012 Sb., o kontrole (kontrolní řád)
Licence Creative Commons včera dnes a zítra Poznámky k vystoupení na CC salonu Praha, 16. prosince 2011, HUB Petr Jansa Tuto prezentaci jste oprávněni.
Informativní schůzka k programu 1M Praha
Občanské právo - zásady
Elektronické informační zdroje a české právo Plzeň Elektronické informační zdroje II Česko-saská síť knihoven Vít Richter
Působnost soukromého práva na internetu1 Masarykova univerzita Právnická fakulta Pracovní skupina pro právo a informační technologie JUDr.
Aktuality. Novela knihovního zákona  Staré:  d) umožnění přístupu k vnějším informačním zdrojům, ke kterým má knihovna bezplatný přístup, pomocí telekomunikačního.
Název vzdělávacího materiálu Gymnázium a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Zlín Tematická oblastObčanské právo Datum vytvoření
Spektra zatížení Milan Růžička 1 Dynamická pevnost a životnost
Alena Paulová Zákon o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu 1.
AUTORSKÝ ZÁKON A ZPŘÍSTUPŇOVÁNÍ DIGITÁLNÍCH DOKUMENTŮ
Aktuální úkoly celní správy v oblasti práva duševního vlastnictví
Celní správa České republiky
Struktura stavebního zákona č. 183/2006 Sb. ČÁST PRVNÍ ÚVODNÍ USTANOVENÍ Předmět úpravy, Základní pojmy ČÁST DRUHÁ VÝKON VEŘEJNÉ SPRÁVY HLAVA I ÚVODNÍ.
Násobíme . 4 = = . 4 = = . 4 = = . 2 = 9 .
Novela zákona č. 38/1994 Sb. (zákon č. 220/2009 Sb.)
Mgr. Tomáš Šetina. Pracovněprávní vztahy  Dohoda o provedení práce, pracovní smlouva Dílo na objednávku § 61 aut. zák. Je-li dílo autorem vytvořené na.
JEDNÁNÍ (ZA) PODNIKATELE Iva Janíčková Výjezdní seminář z obchodního práva, ak. rok 2011/12.
Pořadové číslo projektu:CZ.1.07/1.4.00/ Šablona:VY_32_INOVACE_DUM51_10 Sada:VY_32_INOVACE_DUM51 Autor: Mgr. Jaroslav HASIL Ročník/předmět:6. – 9.ročník,
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 14. dubna 2014.
Tv a net Pravidla licencování IPTV Kam kráčí české telekom. sítě Srní
Úvod do předmětu Ius est ars boni et aequi. Právo je umění uplatňovat to, co je dobré a spravedlivé.. FEL ČVUT v Praze PRÁVO PRO PODNIKATELE II Mgr. František.
Obecná ustanovení © Vladimír Plecitý, Osobnost člověka = jedinečné spojení biologických, psychologických a společenských aspektů, přesněji hodnot.
Právní aspekty související s provozováním video služeb Internet Video Forum 2007 Josef Aujezdský, advokát.
PRÁVO AUTORSKÉ PRÁVO (AP) Centrum pro virtuální a moderní metody a formy vzdělávání na Obchodní akademii T.G. Masaryka, Kostelec nad Orlicí Mgr. Eva Šreibrová.
Elektronická spisová služba a zákon o ochraně osobních údajů
Subjekty a předmět všeobecného osobnostního práva © Vladimír Plecitý, 2011.
Služby letecké dopravy
Obsah autorského práva Obsahem práva autorského jsou ▪ Výlučná práva osobnostní ▪ Výlučná práva majetková Výlučná jsou proto, že za života autora nemohou.
Smluvní vztahy a registrace Jaroslav Žákovčík Praha
Aplikace VT v hospodářské praxi licence, autorské právo
Horizontální témata EU
1 Práva související s právem autorským  Práva výkonného umělce (tvůrčí, § 67 a násl AutZ )  Právo výrobce zvukového záznamu (netvůrčí, § 75 a násl. )
UŽITÍ DÍLA § 12. (4) Právem dílo užít je a) právo na rozmnožování díla (§ 13), b) právo na rozšiřování originálu nebo rozmnoženiny díla (§ 14), c) právo.
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Osobní údaje při registraci domén Praha září 2007 Mgr. Martina Šnajderová, DiS. Úřad pro ochranu osobních údajů.
Doc. JUDr. Radim Boháč, Ph.D. katedra finančního práva a finanční vědy PF UK 10. prosince 2014.
Část 4 Hlava II, Díl 2, oddíl 5 NOZ §§
Přiměřenost ve veřejné správě. Obtížnost problému přiměřenost = vztah mezi prostředky a cílem zásada přiměřenosti ve veřejné správě je všeobecně uznávaná.
ZÁKON č.17/1992 Sb. o životním prostředí Životním prostředím je vše, co vytváří přirozené podmínky existence organismů včetně člověka a je předpokladem.
Kontrola veřejné správy I.
Informační systémy z hlediska Obchodního práva
Registr územní identifikace, adres a nemovitostí Jeden ze základních registrů – zákon 111/2009 Sb., o základních registrech V RÚIAN jsou pro celou veřejnou.
, ISSS, Hradec Králové Právo na informace a autorská práva – hledání rovnováhy Martin Svoboda Státní technická knihovna, Praha
Osnova k právní úpravě odpadového hospodářství
Informační bezpečnost jako rámec ochrany osobních údajů v orgánech veřejné správy Hradec Králové
LICENČNÍ SMLOUVY V DIVADLE Zpracováno s využitím habilitační práce doc. JUDr. Jiřího Srstky „Autorské právo v divadle“ JUDr. Lenka Valová DIFA JAMU 2007.
PRÁVO VÝROBCE ZVUKOVÉHO ZÁZNAMU K JEHO ZÁZNAMU §§
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Směrem k jednotnému digitálnímu trhu - harmonizace práv duševního vlastnictví JUDr. Jiří Čermák Baker & McKenzie, v.o.s., advokátní kancelář 12. září 2012.
AEB_34 Právní rámec archeologického výzkumu Aktuální změny v legislativě v důsledku přijetí nového občanského zákoníku.
Autorské právo Licenční smlouva autorská JUDr. E. Kadlecová ZS 2011/12.
Právní režim nakládání s odpady
Projekt MŠMTEU peníze středním školám Název projektu školyICT do života školy Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ ŠablonaIII/2 Sada34 AnotaceNový.
„Autorská práva související s používáním fotografií, obrázků a map“ Mgr. Karel Švercl, právník Odboru rozvoje, fondů EU, cestovního ruchu a sportu Krajského.
Firemní data mimo firmu: z pohledu zákoníku práce JUDr. Josef Donát, LLM, ROWAN LEGAL ISSS 2014, Hradec Králové.
PREZENTUJÍCÍ Registry ve veřejné správě Mgr. David Marek
SAFETY 2017 Význam a zásady fyzické bezpečnosti při ochraně (nejen) utajovaných informací. Hradec Králové duben
Havarijní plán kraje.
e-PK aktuální stav služeb DDS
Charakteristika veřejné obchodní společnosti
STAVEBNÍ DOZOR Stavební úřady vykonávají soustavný dozor nad zajišťováním ochrany veřejných zájmů, ochrany práv a oprávněných zájmů právnických a fyzických.
Vnější systémová charakteristika finančního práva
Právní aspekty zpřístupňování otevřeného vzdělávání
Obecné nařízení o ochraně osobních údajů
Licence Creative Commons včera dnes a zítra
Transkript prezentace:

OCHRANA PRÁVA AUTORSKÉHO §§

OCHRANA PRÁV OCHRANA PRÁV AUTORA, DO JEHOŽ PRÁV BYLO NEOPRÁVNĚNĚ ZASAŽENO, NEBO TAKOVÝ ZÁSAH HROZÍ OCHRANA PRÁV AUTORA, DO JEHOŽ PRÁV BYLO NEOPRÁVNĚNĚ ZASAŽENO, NEBO TAKOVÝ ZÁSAH HROZÍ OCHRANY SE MŮŽE DOMÁHAT NEJEN AUTOR, ALE I: OCHRANY SE MŮŽE DOMÁHAT NEJEN AUTOR, ALE I: - OSOBA, KTERÁ ZÍSKALA VÝHRADNÍ OPRÁVNĚNÍ LICENČNÍ SMLOUVOU ČI CESTOU KOLEKTIVNÍ SPRÁVY - OSOBA, KTERÁ ZÍSKALA VÝHRADNÍ OPRÁVNĚNÍ LICENČNÍ SMLOUVOU ČI CESTOU KOLEKTIVNÍ SPRÁVY - DĚDICOVÉ - DĚDICOVÉ PŘESNÉ STANOVENÍ INFORMAČNÍCH POVINNOSTÍ CELNÍCH ORGÁNŮ PŘESNÉ STANOVENÍ INFORMAČNÍCH POVINNOSTÍ CELNÍCH ORGÁNŮ DEFINOVÁNÍ ZVLÁŠTNÍCH ZPŮSOBŮ NEOPRÁVNĚNÝCH ZÁSAHŮ: DEFINOVÁNÍ ZVLÁŠTNÍCH ZPŮSOBŮ NEOPRÁVNĚNÝCH ZÁSAHŮ: - VÝROBA VIRŮ A TECHNICKÝCH ŠKŮDCŮ - VÝROBA VIRŮ A TECHNICKÝCH ŠKŮDCŮ - ODSTRANĚNÍ ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ O IDENTIFIKACI DÍLA A PRÁV K NĚMU - ODSTRANĚNÍ ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ O IDENTIFIKACI DÍLA A PRÁV K NĚMU - OCHRANA NÁZVU A VNĚJŠÍ ÚPRAVY - OCHRANA NÁZVU A VNĚJŠÍ ÚPRAVY

PRÁVA AUTORA, DO JEHOŽ PRÁV BYLO NEOPRÁVNĚNĚ ZASAŽENO, NEBO TAKOVÝ ZÁSAH HROZÍ..\ASPI\ doc..\ASPI\ doc..\ASPI\ doc

OSOBY OPRÁVNĚNÉ DOMÁHAT SE OCHRANY Autor Autor + osoby uvedené v..\ASPI\ doc + osoby uvedené v..\ASPI\ doc..\ASPI\ doc

PŘESNÉ STANOVENÍ INFORMAČNÍCH POVINNOSTÍ CELNÍCH ORGÁNŮ..\ASPI\ doc..\ASPI\ doc..\ASPI\ doc

DEFINOVÁNÍ ZVLÁŠTNÍCH ZPŮSOBŮ NEOPRÁVNĚNÝCH ZÁSAHŮ - VÝROBA VIRŮ A TECHNICKÝCH ŠKŮDCŮ - ODSTRANĚNÍ ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ O - VÝROBA VIRŮ A TECHNICKÝCH ŠKŮDCŮ - ODSTRANĚNÍ ELEKTRONICKÝCH INFORMACÍ O IDENTIFIKACI DÍLA A PRÁV K NĚMU IDENTIFIKACI DÍLA A PRÁV K NĚMU - OCHRANA NÁZVU A VNĚJŠÍ ÚPRAVY - OCHRANA NÁZVU A VNĚJŠÍ ÚPRAVY..\ASPI\121.2.doc..\ASPI\121.2.doc..\ASPI\121.2.doc