EAPRASnet je součástí EAP European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Ludvík Eger, FEK ZČU v Plzni
Advertisements

Markéta Kadlecová: Evropské sítě NNO Evropské sítě NNO Zapojení českých sítí do nich Markéta Kadlecová Síťování nejen genderových NNO 24. ledna 2008.
Co je to EAP? EAP existuje na podporu zdraví dětí a mladistvých Evropě. Snaží se zdokonalovat standardy v postgraduální výuce, službách v ambulancích,ve.
SPOLUPRÁCE ZDRAVÝCH MĚST A ZDRAVÝCH ŠKOL Chrudim, 17. května 2005.
1 Projekty 7. RP Petra Martináková, MSc RP – chystané výzvy Představení – Petra Martináková, MSc –Finanční manažerka projektu OP VK „Právo do praxe,
Evropský týden kvality, Praha, AKREDITACE ORDINACÍ VŠEOBECNÝCH PRAKTICKÝCH LÉKAŘŮ V ČESKÉ REPUBLICE MUDr. Mgr. Petr Struk Doc. MUDr. Bohumil.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Akreditační standardy pro primární péči Bohumil Seifert Setkání auditorů
Poskytování informací krajskými odbory ÚZIS ČR
OMC Pracovní expertní skupina
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
MOBILITY VĚDECKÝCH PRACOVNÍKŮ A PRACOVNIC Mgr. Libor Daněk Odbor mezinárodní spolupráce ve výzkumu a vývoji MŠMT 2. prosince 2010.
Příprava novely Sněm Rady vysokých škol.
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Luhačovice ČAS a mezinárodní organizace sester
ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore.
CULTIVATE: Evropská informační síť pro oblast kulturního dědictví Vít Richter Národní knihovna ČR Olomouc, listopad 2001.
SEVEROATLANTICKÁ ALIANCE
Romana Zabořilová ZŠ Jenišovice VY_32_INOVACE_012.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Evropský den jazyků pohlednic pro Evropu.
OMC Pracovní skupina pro součinnost ve vzdělávání, zejména uměleckém.
Prezentace Centra MU pro klinicky orientovaný výzkum kvality života (CEQOL) Marek Blatný PSU AV ČR & PSU FF MU Tomáš Kepák KDO FN Brno & LF MU Brno, 21.
Rada VŠ - Komise pro přípravu učitelů řešení problematiky strukturovaného studia učitelství - šetření na vysokých školách.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Mezinárodní výzkum dospělých Programme for the International Assessment of Adult Competencies První zjištění z výzkumu OECD PIAAC MŠMT, Tento.
PŘÍLEŽITOSTI V MEZINÁRODNÍM DOBROVOLNICTVÍ během ERD Eurocentrum Praha, Robin Ujfaluši, ředitel INEX-SDA.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Praha, funded by eContentPlus Vítáme účastníky Národní konference o znovuvyužití informací veřejného sektoru v České republice.
Strana 1 Projekt Reflex Flexibilní odborníci ve společnosti znalostí Nové požadavky na terciární vzdělávání v Evropě Jan Koucký Středisko vzdělávací politiky.
Předsednictvo RVŠ dne Vladimír Kebo Informace o Kulatém stolu SPD a RVŠ dne
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
The Calimera Project is funded under the European Commission, IST Programme The Calimera Project is funded under the European Commission,
Technologické Inovační Centrum Akční plán RIS ZK – aktivity TIC Lenka Kostelníková Seminář „Inovace a technologie v rozvoji regionů“, Brno
Projekt GINIE - role a přínosy CAGI při vytváření Evropské geoinformační sítě.
Česká asociace sester Pracovní skupina pro kvalitu
EVROPSKÁ UNIE.
- strategie pro harmonizaci politik otevřeného přístupu v Evropském výzkumném prostoru Mgr. Daniela Tkačíková Ústřední knihovna VŠB-Technická univerzita.
SPARC EUROPE V ČR Lenka Němečková Ústřední knihovna ČVUT.
Kapitola 13: Evropské bankovnictví, Evropská centrální banka
Zasedání uspořádané k oficiálnímu zahájení činnosti Českého centra pro mobilitu Datum konání: Místo konání: budova AV ČR, Národní 3, Praha.
Etika a realita Jana Vojtíšková Ústav všeobecného lékařství 1. LF UK Praha Praktická lékařka Praha.
OČKOVÁNÍ – vzdělávání PLDD MUDr.Alena Šebková, PLDD, předsedkyně OSPDL ČLS JEP Parlamentní seminář, duben 2015.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Péče o pacienty s cerebrovaskulárním onemocněním v ČR.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Titul. Vladimír Mikulík. Slezské gymnázium, Opava, příspěvková organizace. Vzdělávací.
Středisko podpory poradenských služeb Národní vzdělávací fond, o.p.s. Opletalova Praha 1 Ing. Zuzana Freibergová
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
Česká koncepce oboru ošetřovatelství.  Vychází z: - Koncepce ošetřovatelství České republiky z roku 1998, - respektuje doporučení: Organizace spojených.
THE GRASSROOTS WOMEN´S INTERNATIONAL ACADEMY SÍŤ MATEŘSKÝCH CENTER o.s. Pečeť kvality Rut Kolínská
Zdravotnické systémy - 1 Zdravotnické systémy Pro zajištění zdravotní péče vytváří státy v oblasti organizace zdravotnictví určitou soustavu zdravotnických.
Primární pediatrie-Evropa a ČR MUDr. Gabriela Kubátová OSPDL ČLS JEP Praha červen 2015.
Projekt Jihlava Zdravé město.  město Jihlava je členem Národní sítě Zdravých měst ČR od června 2007  politikem zodpovědným za PZM a MA21 je náměstkyně.
ESPON – Identifikace územních aspektů informační společnosti
Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.
Pakt stability a růstu EVSE Šárka Horáková.
Mgr. Tereza Brumovská, M.Sc.
TTnet (Training of Trainers Network)
Úspěchy českého předsednictví v oblasti zdravotnictví
SPOLEČNOST VĚDECKOTECHNICKÝCH PARKŮ ČR, z.s.
Národní diabetologický program (NDP)
Pomáháme vaší firmě inovovat a růst
Vybrané právní aspekty podnikání v digitálním věku
O nás Univerzita s TRADICÍ – založena 1999
VY_32_INOVACE_07_Zeměpis_8.ročník 15_Evropská unie, NATO
NATO Severoatlantická aliance.
Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Školení ve standardu dokumentace
Evropská unie VY_32_Inovace_07KR-7
Transkript prezentace:

EAPRASnet je součástí EAP European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí European Academy of Paediatric Research in Ambulatory Setting network Evropská akademie výzkumu v síti pediatrických ambulancí

Jaké je poslání EAPRASnet? Zlepšit zdraví dětí a zvýšit kvalitu praxe primární péče prováděním mezinárodně spolupracujícího prakticky založeného výzkumu.

Jaké jsou cíle EAPRASnet? 1.ustanovit strukturu a proces sledování kvality primární péče a její efektivitu 2.poskytování výzkumných zkušeností velkým skupinám praktiků v primární péči 3.šíření výsledků studie pediatrům a jiným lékařům primární pediatrické péče, společnostem veřejného zdravotnictví a společnostem formulujícím směrnice, standardy a doporučení, aby tak mohla jednat podle těchto informací

Co chce EAPRASnet dělat? Lékaři a výzkumníci pracují společně na vytváření otázek výzkumu, navrhují studijní materiály a protokoly, získávají fondy na výzkum, sbírají studijní data, analyzují shromážděna data a publikují výsledky.Tato spolupráce je prováděná pomoci národních členů EAP a podporovaných národních EAPRAS členů.

V čem spočívá činnost spolupracovníků? Od EAPRASnet praktiků se požaduje vyplňování dotazníků, která poskytnou data k dokumentaci demografických charakteristik a zkušeností. Nežádá se účast na všech studiích, očekává se ale, že budou v síti aktivní tím, že se účastní často.

Současný stav činnosti EAPRASnet První informace k založení akademie podle vzoru AAP ROS /Americká akademie/ byly na zasedání meetingu EAP v prosinci 2008 v Bruselu. Byla nám představena Úkolová skupina. Na tomto zasedání byli národní delegáti, kteří se stali národními koordinátory EAPRASnet vyzváni k sestavení sítě spolupracujících praktiků v daném státě náborem a na základě posléze zaslaného dotazníku. V dubnu 2009 na zasedání EAP v Portu byl již uvedena prezentace se zpracovanými údaji z těchto dotazníků. V květnu byly rozeslány dotazníky na téma“ Odmítání očkování v ordinacích primární pediatrické péče.“

EAPRASnet -úkolová skupina je to skupina, která organizovala a koordinovala základní nábor a tvorbu sítě spolupracovníků z řad primárních pediatrů a stojí v čele akademie Dr. Stefano del Torso - Itálie Dr.Zachi Grossman - Izrael Dr. Javier Diez Domingo - Španělsko Dr. Alf Nicholson - Irsko Andreas Gerber - Německo Anna Drabik - Německo Richard C.Wasserman - USA Na meetingu EAP v Portu v dubnu 2009 byla vytvořena ještě skupina ze 4 národních koordinátorů, která bude v užší spolupráci s úkolovou skupinou: Dr. Francoise Bovet - Švýcarsko Dr. Ferenc Kádar - Maďarsko Dr. Margerita Zeher Župančic - Slovinsko Dr. Gabriela Kubátová - Česká republika