Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT."— Transkript prezentace:

1 Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT nabízí v rámci oboru Fyzikální inženýrství, je určeno pro denní bakalářské a navazující magisterské studium. Zaměření je koncipováno tak, aby se jeho absolvent: Dokázal hladce zapojit do mezinárodního výzkumu termojaderné fúze, Mohl se aktivně zúčastnit rozhodovacích procesů a bezpečnostních posouzení v souvislosti s využíváním termojaderné fúze. Absolventi zaměření budou vybaveni širokými matematicko-fyzikálními vědomostmi, které budou schopni aplikovat při řešení technických, technologických, výzkumných a vědeckých problémů spojených s problematikou termojaderné fúze na národní i mezinárodní úrovni. Naši studenti budou mít řadu možností prohlubovat své praktické dovednosti jak na počítačích, tak v laboratořích, včetně praxe v Akademii věd ČR či v zahraničí. Pěstovat se bude tvůrčí myšlení a schopnost spolupráce. Obsah Studia Tři stěžejní součásti: teorie experimentální fyzika fúze technika fúzních zařízení Mezinárodní spolupráce V oboru termojaderné fúze vzniká pod záštitou Euratomu síť evropských univerzit, které budou spolupracovat při výuce. FJFI ČVUT mezi ně patří. Kromě toho naši studenti budou splňovat kritéria k účasti na programech Erasmus Mundus (Fusion-EP) či k účasti na chystaných programech pro postgraduální (PhD) studium. Vybrané předměty: elektrodynamika úvod do termojaderné fúze fyzika plazmatu - úvod - praktika - teorie stavba a vlastnosti materiálů atomová a molekulová fyzika tokamaky a ITER inerciální fúze technika termojaderných zařízení modelování plazmatu diagnostika plazmatu odborné semináře, exkurze atd. Společný evropský experiment JET – schéma systému dálkové údržby Kde se dozvědět více Více o novém zaměření naleznete na našich webových stránkách Kontakt: Ing. Vojtěch Svoboda, CSc. Katedra fyziky FJFI ČVUT Břehová 7 , Praha 1 Tel:  296, S ohledem na rozšiřování spolupráce se zahraničními univerzitami uvažuje FJFI ČVUT o výuce pokročilých předmětů v angličtině. Uplatnění absolventů Evropská Unie je hnacím motorem fúzního výzkumu, a Česká republika má jako její člen otevřené dveře do všech společných fúzních projektů. Na těch je možné pracovat buď přímo, nebo z domova. V naší zemi bude schopné odborníky potřebovat kterýkoli ze členů Asociace Euratom-IPP.CR. Vzhledem k povaze zaměření budou absolventi vybaveni tak, že obstojí i v obecných výzkumných a technicko-organizačních rolích, a to jak ve státem garantovaných programech, tak v moderním průmyslu.


Stáhnout ppt "Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT Nabízíme nové studijní zaměření Fyzika a technika termojaderné fúze Nové studijní zaměření, které FJFI ČVUT."

Podobné prezentace


Reklamy Google