Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore."— Transkript prezentace:

1 ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore v únoru 2009. SEPA –individuální členství ECPCP-členství národních asociací, kdy se vlastně každý člen stává členem i ECPCP.

2 Důvod vzniku Snaha vytvořit v Evropě silnou organizaci pro primární péči, protože momentálně je pozice primárních pediatrů ohrožena -věk pediatrů-generační výměna -nezájem o specializaci -nejednotný systém postgraduálního vzdělávání a požadavků na vzdělání lékařů pečujících o dětskou populaci -různé formy péče o děti v primární linii

3 Cílem činnosti ECPCP je: 1. podporovat pediatrickou primární péči pomoci výzkumu, školení, pre a postgraduálních lékařských kurzů a dalším vzděláváním 2.hájit roli pediatrů jako lékařů primární péče pro děti a dorost, nejenom z pohledu praxe ale i z pohledu působení na vzdělávaní rodičů a sociální prostředí dítěte 3.podporovat kontakty a spolupráci mezi pediatry z různých národních asociací 4. úzce spolupracovat jako jednotná skupina s dalšími národními,evropskými a mezinárodními společnostmi 5.prosazovat standardy pro dobrou klinickou praxi v primární pediatrické péči

4 Současný stav K dnešnímu dni je v ECPCP přihlášených 12 národních asociací z Evropy. Delegáti z těchto asociací musí být vždy pediatry pracující v primární péči. Strukturu tvoří Výkonný výbor-/prezident, viceprezident, generální tajemník, pokladník/ Valná hromada- delegáti jmenovaní jednotlivými národními asociacemi s volebním hlasem,počet podle počtu členů asociace/ 1 delegát na 500 členů,další při počtu 501-1000,další 1001- 2000,další 2001-3500,další nad 3501/ Členský poplatek 1 Euro / 1 člen asociace.


Stáhnout ppt "ECPCP- European Confederation of Primary Care Paediatricians Organizace, která vznikla zánikem organizace SEPA- Societé européenne de pédiatrie ambulatiore."

Podobné prezentace


Reklamy Google