Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63"— Transkript prezentace:

1 Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63
Člověk I. Občanská výchova NATO – 8.,9. ročník Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63

2 Mgr. Radoslava Hubáčková
NÁZEV: NATO AUTOR: Mgr. Radoslava Hubáčková ANOTACE DATUM PILOTÁŽE: Vysvětlení zkratky NATO, kdy aliance vznikla, kolik má členů, cíl její činnosti VZDĚLÁVACÍ PŘEDMĚT: (VE KTERÉM BYL MATERIÁL ODUČEN) Občanská výchova OČEKÁVANÝ VÝSTUP: Znát význam členství v NATO a základní údaje o alianci TYPICKÁ VĚKOVÁ SKUPINA: 8.-9. ročník zšpr Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

3 NATO North Atlantic Treaty Organization Severoatlantická aliance
český název: Severoatlantická aliance Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

4 Historie Datum vzniku: 1949 Sídlo: Brusel Počet členů: 26
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

5 Členové Vstup České republiky : 12. března 1999 Členové: Belgie Litva
Bulharsko Lotyšsko Portugalsko Česká republika Lucembursko Rumunsko Dánsko Maďarsko Řecko Estonsko Německo Slovensko Francie Nizozemsko Slovinsko Island Norsko Spojené království Itálie Polsko Španělsko Kanada Spojené státy americké Turecko Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

6 Účel Cílem Severoatlantické Aliance již od jejího založení je zajistit bezpečnost všem svým členům. Dnes, po skončení rozdělené Evropy, je Aliance připravena spolupracovat na zajištění bezpečnosti v celé Evropě. Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

7 Spolupráce Aliance také změnila svoje politické a vojenské složení tak, aby je bylo možné využít při řešení krizových i mírových úkolů ve spolupráci se státy, které nejsou členy NATO, ale také s dalšími mezinárodními organizacemi  Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

8 Dostupné z Metodického portálu www. rvp
Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.

9 Odkazy a citace Zdroje: Z vlastní tvorby autora Ilustrace: Otevřená galerie Microsoft Office Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým v Praze.


Stáhnout ppt "Základní škola, Hořice, Husova 11 VY_32_INOVACE 2_63"

Podobné prezentace


Reklamy Google