ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba pro organizace zřízené Olomouckým krajem
Advertisements

Konference „Inovace a technologický transfer – výzva a příležitost pro Ústecký kraj“ 20. května května 2014, Ústí nad Labem
Produkce odpadů 2002 – 2007 obce ORP Šumperk
Územní dimenze a priority Olomouckého kraje
Hodnocení ekonomické úrovně mikroregionů v Jihomoravském kraji ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Brno, listopad 2007 Ing. Ludmila Rohrerová RNDr. Vladimíra Labounková.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Plán akcí oddělení cestovního ruchu odboru regionálního rozvoje krajského úřadu pro rok 2002.
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
5. a 6. listopadu 2007Vojtěch Zvěřina PRAHA ročník setkání uživatelů GEPRO a ATLAS.
KIPR Šumava první schůzka s ředitelem NSZM Ing. Petrem Švecem se uskutečnila na Modravě PS UR, akce komunitního plánování v šumavských.
Přednáška na téma Rozbor udržitelného rozvoje území a vyhodnocení vlivů vyhodnocení vlivů zásad územního rozvoje a územního plánu na udržitelný rozvoj.
Spolupráce na venkově a další rozvoj metody LEADER v JMK výstupy setkání zástupců MAS JMK Milotice
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Veřejné projednání P olitiky územního rozvoje ČR 2008 a Vyhodnocení vlivů PÚR ČR 2008 na udržitelný rozvoj území (včetně Zprávy o uplatňování PÚR ČR 2006)
Úloha ÚZPI v programu rozvoje venkova Ústav zemědělských a potravinářských informací.
KONCEPT ÚZEMNÍHO PLÁNU ODOLENA VODA pro veřejné projednání –
Regionální rozvojová agentura Egrensis „Partnerství pro budoucnost“ Karlovy Vary konference 14. – 15. června 2005.
Programové dokumenty mikroregionů jako faktor jejich rozvoje
Odborný seminář „APLIKACE STRATEGICKÉHO HODNOTÍCÍHO RÁMCE PRO STRATEGIE MÍSTNÍHO ROZVOJE V ČR“ Odborný seminář Praha 20. září 2010.
INSTITUT REGIONÁLNÍCH INFORMACÍ KARTOGRAFICKÉ VÝSTUPY VÝSLEDKŮ ZMAPOVÁNÍ REGIONÁLNÍCH DISPARIT 2000 – 2006 Koordinační schůzka k projektu – Poděbrady,
2. Národní konference o doporučených postupech , Olomouc Katalog klinických doporučených postupů – současný stav a možnosti využití Miroslav.
PORTÁL ÚZEMNÍHO PLÁNOVÁNÍ
Představení projektu Seminář k projektu Vliv změn světa práce na kvalitu života Ing. Lenka Svobodová VÚBP Praha, 25. září 2006.
Stavební zákon a územní plánování
Program 1. pracovního semináře Financování internetizace knihoven ze strukturálních fondů Havlíčkův Brod.
RIS JMK III Radim Kocourek Jihomoravské inovační centrum , Regionální inovační fórum, Praha.
OECD a finanční vzdělávání Stálá mise České republiky při OECD v Paříži Prof. Ing. Karel Dyba, CSc., velvyslanec Třetí mezinárodní konference k finanční.
Informační zdroje Ústavu územního rozvoje pro projektanty územních
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Informatizace veřejných knihoven Internet a veřejné knihovny jako informační centra měst a obcí PhDr. Ivana Štrossová Okresní knihovna Havlíčkův Brod.
STRATEGIE REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR PRO OBDOBÍ
Metodická podpora úprav RVP ZV
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Digitální mapa veřejné správy - Portál ÚAP MSK Zpracoval: Mgr. Tomáš Kupča Datum:
2. setkání pracovníků ORP v oblasti regionálního rozvoje v Královéhradeckém kraji se zástupci Královéhradeckého kraje a CEP 2. BLOK Centrum evropského.
Královéhradecký kraj Standardy VKIS v praxi Celostátní seminář knihovníků Pardubice 1. listopadu 2005 Eva Semrádová Studijní a vědecká knihovna v Hradci.
Udržitelnost z pohledu kvality územního rozvoje Konference k aktuálnímu stavu udržitelného rozvoje na místní úrovni Ministerstvo životního prostředí
9. Národní konferenci kvality ve veřejné správě, 2013, Brno.
Evropské fondy v kontextu rozvoje města Brna Marie ZEZŮLKOVÁ Kancelář strategie města.
1 Územně analytické podklady Územně analytické podklady Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení územního plánování Plzeň,
Bibliotheca Academica Zlín Ing. Jan Mach, Vysoká škola ekonomická v Praze Zpráva o činnosti komise Ing. Jan Mach Vysoká škola.
Nakladatelství CzechTourism Organizace cestovního ruchu v ČR Plánované aktivity 2012 Fórum cestovního ruchu listopadu 2011 Pardubice.
Český statistický úřad a zpracované regionální analýzy o Královéhradeckém kraji Ing. Ivana Dušková Český statistický úřad, Hradec Králové,Oddělení regionálních.
VZDĚLÁVÁNÍ ÚČASTNÍKŮ KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB VE SPRÁVNÍCH OBVODECH HL. MĚSTA PRAHY.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Statistika RF, výroční zpráva, kontrola plnění RF Vít RICHTER Národní knihovna ČR 23. dubna 2002 Brno.
Internet ve státní správě a samosprávě 2004 ÚTP a JPdÚPO Územně technické podklady a Jednotný postup digitálního zpracování územních plánů obcí pro GIS.
Strana 1 © Vema, a. s., 7. dubna 2015 Intranetová řešení v PIS DS -Personalis 2005.
Dlouhodobé uchovávání a zpřístupňování dokumentů v digitální podobě
Aktivity ÚÚR v oblasti rozvoje mikroregionů RNDr
Místní Agenda 21 podpora místní udržitelnosti Ing. arch. Marie Petrová Praha, 23. března 2012.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
REGIONÁLNÍ FUNKCE KNIHOVEN Pomoc nebo omezení ? Definice RF knihovny Funkce, v jejichž rámci krajská knihovna a další pověřené knihovny, poskytují základním.
Úvodní stránka - partner v digitálním světě Poskytování dat pro ÚAP úloha navazující na EMS.
? Územní (prostorové) plánování ÚP
Aktivity ÚÚR v oblasti rozvoje mikroregionů RNDr. Vladimíra Labounková Ústav územního rozvoje, Brno.
Václav Novák Mikroregiony kraje Vysočina Václav Novák.
Společnost pro regionální ekonomické poradenství Informační a metodická podpora: Informační a metodická podpora: duh
Portál územního plánování v praxi
Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování Územně analytické podklady obcí Třetí úplná aktualizace Porada OÚPSŘ KrÚ JMK s úřady územního plánování.
Podpora meziobecní spolupráce Prezentace výsledků dotazníkového šetření ORP Poděbrady.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
6. prosince 2007Vojtěch Zvěřina MISYS - ÚAP Prezentace na Krajském úřadě Jihomoravského kraje.
STRATEGII REGIONÁLNÍHO ROZVOJE ČR
Plán činnosti PS na rok 2009 Náměty na činnost PS
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
Závěrečná konference projektu
Územně analytické podklady Informace z metodické porady MMR s krajskými úřady ke 2. aktualizaci ÚAP obcí porada KrÚ JMK s ÚÚP JMK
Transkript prezentace:

ÚSTAV ÚZEMNÍHO ROZVOJE Robert Veselý Seminář „Jsou možné inovace v mikroregionech?“ Brno, 28. listopadu 2011 Monitoring mikroregionů a další výstupy činnosti Ústavu územního rozvoje využitelné mikroregiony

Mikroregiony ČR Hlavní činnosti 2 1. Monitoring mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů On-line systém Evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů (iMR) 2. Metodická práce s mikroregiony -modelové práce na úrovni Jihomoravského kraje (2001 – 2006) -spolupráce s krajskými úřady na problematice mikroregionů, pořádání seminářů 3. Metodická příručka pro zpracování rozvojových dokumentů mikroregionů - Regionální politika - Mikroregiony ČR Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Monitoring mikroregionů a jejich RD Základní informace 3 od roku 2000 v roce 2006 založen informační systém / registr GIS mikroregionů ČR on-line systém – Evidence mikroregionů a jejich rozvojových dokumentů – iMR údaje v databázi mikroregionů jsou on-line aktualizovány samotnými pracovníky mikroregionů pasport mikroregionu odkaz na www stránky mikroregionu mapový server Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Monitoring mikroregionů a jejich RD On-line systém – Evidence mikroregionů 4 Registr mikroregionů Pasport mikroregionu Systém iMR – úvodní strana a pasport mikroregionů s podrobnými údaji Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Monitoring mikroregionů a jejich RD Grafické výstupy z monitoringu mikroregionů ČR 5 Průměrný počet obcí na jeden mikroregion Mikroregiony v České republice - kartogram Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Monitoring mikroregionů a jejich RD Grafické výstupy z monitoringu mikroregionů ČR 6 Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Monitoring mikroregionů a jejich RD Datové výstupy z monitoringu mikroregionů ČR 7 Počet obcí, které jsou členy mikroregionů Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Monitoring mikroregionů a jejich RD Datové výstupy z monitoringu mikroregionů ČR 8 Mikroregiony v krajích ČR podle počtu obyvatel Mikroregiony v krajích ČR podle výměry Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Modelové práce na úrovni JmK Metodická příručka pro zpracování SRD Mk 9 Od roku 2001 do roku 2006 bylo zpracováno množství modelových prací a doporučení, která jsou využitelná i v dalších krajích ČR: Hodnocení ekonomické úrovně mikroregionů JmK, podklad pro Katalog mikroregionů JmK, Hodnocení vývoje mikroregionů v letech , Vymezení a hodnocení středisek průmyslu a služeb v JmK, jejich vztah k mikroregionům, Zhodnocení přirozené soudržnosti současně existujících mikroregionů s důrazem na vyhodnocení nodálních mikroregionů s přirozenou spádovostí. Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Semináře pro zástupce mikroregionů a KÚ Základní informace 10 od roku 2007, společně s MMR náplň seminářů: −představení mikroregionů a jejich atraktivit −prezentace přístupů k řešení problémů mikroregiony −odborný program Brno (2007, 2008), Pardubice (2009), Havlíčkův Brod (2010) Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Semináře pro zástupce mikroregionů a KÚ Seminář 2011 – Březová u Sokolova 11 Seminář k mikroregionům 2011 Terénní exkurze Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Publikační činnost ÚÚR 12 Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Publikační činnost ÚÚR Řada VESNICE, časopis U&ÚR 13 Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Metodická a konzultační činnost Konzultační středisko, Metodiky ke SZ a prováděcím vyhláškám 14 Konzultační středisko Metodiky a metodická doporučení ke stavebnímu zákonu a prováděcím vyhláškám Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Informační systémy, monitorování dat Portály 15 Portál územního plánování Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011 Slovník územního plánování

Cestovní ruch 16 Cestovní ruch a kulturní dědictví Soubor podkladů pro nové produkty cestovního ruchu. Potenciál cestovního ruchu Problematika inovací v mikroregionech, Pardubice, 21. listopadu 2011

Děkuji za pozornost