Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Nejčastější chyby při kontrole žádosti o dotaci 9. výzva IOP - Komunikační infrastruktura veřejné správy Ing. Jana Břicháčková.
Komunitární program PROGRESS
SEMINÁŘ PRO ŽADATELE Integrovaný plán rozvoje města Český Těšín „Revitalizace významně postižené městské části SVIBICE“ DOBRÝ DEN!
Brno 7. ledna 2010 Seminář pro předkladatele projektů do Integrovaného plánu rozvoje města Brna Postup předkládání projektů.
Oprávněné výdaje projektů Olomouc Ing. Vlastimil Outlý Národní vzdělávací fond, o.p.s.
Povinné přílohy žádosti pro 3. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Kateřina Vágnerová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor fondů EU, oddělení pro implementaci.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Informační systém Benefit7+
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Krátké představení aktuálních výzev pro NNO zaměřených na podporu zaměstnanosti (3.3 a 2.1 OP LZZ) Seminář pro NNO Rumburk,
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Hodnocení projektů Ing. Vlastimil Outlý, NVF, o.p.s. Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.
Program švýcarsko-české spolupráce Předkládání záměru projektu Konečný termín k předkládání projektových záměrů: ve 14:00 Místo předkládání.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Seminář pro žadatele OPPS ČR-PR 2007 – 2013 Zpracovala: Bc. Jana Bartošková Datum: 25. října 2010.
Povinné přílohy žádosti pro 5. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Ing. Johana Chalupová Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU.
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
Program Iniciativy Společenství INTERREG IIIA Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2004 – 2006 ŽÁDOST O PODPORU Krajský úřad Plzeňského kraje Odbor.
Komunitární program PROGRESS Jitka Zukalová, MPSV, oddělení Evropské unie.
Praktické rady a zkušenosti jak vytvořit RP, jak připravit program RP Eva Bosáková Národní kancelář EQUAL.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
1 INTEGROVANÝ PLÁN ROZVOJE MĚSTA Děčín – Staré Město Připravte se na výzvu!
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část obsahová Praha, 15. března 2006 Ing. Jarmila Modrá Národní vzdělávací.
ŽÁDOST Program přeshraniční spolupráce ČR-Bavorsko
Strategie příprav obcí, mikroregionů a dalších subjektů na zpracování projektů Mgr. Michal Jarolímek Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
 ELEKTRONICKÁ ŽÁDOST ELZA Speciální verze pro 2. kolo výzvy → ke stažení na webových stránkách Plzeňského kraje.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Program EU pro zaměstnanost a sociální inovace (EaSI)
EHP a Norské fondy Fond pro bilaterální spolupráci na národní úrovni Vlastimil Vaněk Ministerstvo financí ČR.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM (IROP) - možnost získání FINANČNÍ PODPORY pro pořízení územně plánovacích dokumentů - alokace 46 mil. EUR 1.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Prioritní osa 3 – Udržitelné využívání.
Postup pro aktualizaci sítě sociálních služeb v Olomouckém kraji Pracovní setkání Olomouc
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
Lenka Kšanová (Praha, duben 2016) Výzva dodatkových aktivit- finanční část.
Operační program přeshraniční spolupráce Slovenská republika – Česká republika Centrum pro regionální rozvoj Infobod Zlín.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
CÍL 3 OP PŘESHRANIČNÍ SPOLUPRÁCE ČESKÁ REPUBLIKA - BAVORSKO Cheb Krajský úřad Karlovarského kraje Odbor regionálního rozvoje Oddělení přeshraničních.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Tato prezentace je spolufinancována Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Pracovní workshop pro příjemce 1. výzva 2. GG oblast.
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016) Výzva Dodatečných aktivit.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Seminář pro žadatele k Výzvě IROP (2017) – Bezpečnost dopravy a cyklostezky v regionu MAS Moravská cesta 21. Března 2017, Příkazy.
Pracovní workshop pro příjemce 2. výzva 2. GG oblast podpory 1. 1, 1
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
Besip Zlínského kraje Zlín,
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Dočasná síť sociálních služeb v Jihomoravském kraji od roku 2017
Postup hodnocení a výběru projektových žádostí
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Interreg DANUBE Program nadnárodní spolupráce
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Lenka Kšanová, Marta Mlejnková (Praha, duben 2016)
Program švýcarsko-české spolupráce Zlín
Příprava malého projektu - 2. část Předložení MP, žádost a přílohy
Komunitární program PROGRESS
Seminář pro žadatele SOCIÁLNÍ BYDLENÍ
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva dodatkových aktivit- finanční část
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

Zpracování záměru projektu a jeho příloh Ing. Hana Kuželková, NVF, o.p.s.

Předkládání záměru projektu (1) Konečný termín pro předložení záměrů projektů, včetně povinných příloh: 18. srpna 2010 do 16:00 hod. Místo a způsob předložení: - osobně (na podatelnu MPSV ČR) - poštou (na adresu: Ministerstvo práce a sociálních věcí, Odbor EU a mezinárodní spolupráce, Na Poříčním právu 376/1, Praha 2) Pozor ! – V případě zaslání poštou rozhoduje datum doručení, nikoli datum podání poštovní přepravě !!!!

Předkládání záměru projektu (2) Záměr projektu musí být předložen: v českém jazyce na předepsaném Formuláři pro zpracování záměru ve 3 tištěných vyhotoveních, a to v 1 originále a 2 kopiích (označených: Kopie 1, Kopie 2) v elektronické verzi (2 CD označená identifikací projektu) Každý výtisk a každé CD musí obsahovat záměr projektu a všechny povinné a nepovinné přílohy. Záměr je předložen v 1 zalepené obálce/balíku. Požadované informace, které musí být uvedeny na obálce/balíku jsou uvedeny ve výzvě (str. 5).

Základní požadavky na záměry projektů v souladu s podporovanými typy projektů Cíle 3 prioritní obl. 1.1 činnosti a aktivity ve veřejném zájmu v souladu s národními rozvojovými plány a prioritami sektorových a/nebo regionálních strategií v souladu s pravidly poskytování veřejné podpory vyloučení duplicity financování ze strukturálních fondů zajištěna následná udržitelnost projektu reálný časový a věcný harmonogram projektu zajištěno předfinancování a spolufinancování z veřejných nebo jiných zdrojů zajištěno veřejné výběrové řízení v souladu s platnou legislativou ČR a specifickými požadavky Programu švýcarsko-české spolupráce

Formulář pro zpracování záměru projektu Záměr musí být zpracován do předepsaného formuláře (ke stažení na webových stránkách MPSV: 1.Základní informace 2.Žadatel (kontaktní informace, popis žadatele, zkušenosti s projekty, partneři) 3.Popis projektu (popis projektu, soulad s regionální/ sektorovou strategií, aktivity a harmonogram, cílová skupina, analýza rizik, udržitelnost projektu) 4.Organizace a řízení projektu 5.Rozpočet a financování 6.Horizontální otázky 7.Připravenost projektu (stávající stav, žádost o grant z Fondu na přípravu projektů) 8.Publicita (popis aktivit a plán publicity)  V textu formuláře jsou u každého bodu vysvětlivky  Formulář musí být vyplněn ve všech částech !!!

Povinné přílohy záměru projektu 1.Doklad o právní subjektivitě (netýká se institucí státní a veřejné správy) 2.Prohlášení o spolufinancování (vzorový formulář) 3.Indikativní rozpočet (vzorový formulář) 4.Čestné prohlášení o duplicitě financování (vzorový formulář) 5.Čestné prohlášení o vlastnictví (pokud je relevantní) 6.Prohlášení o partnerství (pokud je relevantní) 7.Umístění projektu (mapa) – katastrální mapa, situační plánek 8.Územní rozhodnutí/územní souhlas (pokud je relevantní – kopie)  Nedodání povinných příloh má za následek vyloučení z procesu hodnocení

Poskytování informací (1) Bezplatně, po celou dobu přípravy záměrů až do 14 dnů před konečným termínem pro předložení (tj. do 4. srpna 2010) Dotazy písemně (poštou, em, faxem) Ústní a telefonické informace nejsou závazné Odpověď zpravidla do 7 kalendářních dnů Odpovědi na kladené otázky budou průběžně zveřejňovány na stránkách MPSV ( Prezentace ze seminářů budou také ke stažení na stránkách MPSV

Poskytování informací (2) Dotazy zasílejte: em na adresy: a Faxem: Poštou: MPSV, Odbor EU a mezinárodní spolupráce, Na Poříčním právu 376/1, Praha 2 k rukám Ing. Petry Murycové

Kontakty: Technická asistence MPSV pro Program švýcarsko-české spolupráce: Národní vzdělávací fond, o.p.s. Ing. Vlastimil Outlý, vedoucí úseku Evropské rozvojové spolupráce Tel: Ing. Hana Kuželková, projektová manažerka Tel:

Děkuji za pozornost