Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) Rekapitulace stavu projektů MSK a informace k nově vyhlášené výzvě Zpracoval:

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

Podprogram pro začínající včelaře Číslo podprogramu: PF
V ZDĚLÁVÁNÍM K VYŠŠÍ ADAPTABILITĚ ZAMĚSTNANCŮ SPOLEČNOSTI O.K. T EXTIL, S. R. O. CZ.1.04/1.1.02/
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Podpora mikroregionů v Královéhradeckém kraji Ing. Pavlína Trpkošová Krajský úřad Královéhradeckého kraje Odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu.
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Individuální projekt „Plánování sociálních.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Program semináře: 1)Úvod, obecné informace o JPD 2 a výzvách (Ing. Kateřina Vágnerová) 2)Informace o Prioritě 2 JPD 2 (Ing. Martin Škréta) 3)Elektronická.
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Globální granty Olomouckého kraje na léta Seminář k 1. výzvě k předkládání grantových projektů.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR OPERAČNÍ PROGRAM TECHNICKÁ POMOC Školení k Příručce pro žadatele a příjemce v OPTP
EGovernment Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica 1 Datum: Jednání implementátorů ORP Moravskoslezského kraje Zpracoval: Ing. Tomáš Vašica Datum: 20.
Lidské zdroje a zaměstnanost a státního rozpočtu ČR.
OPERAČNÍ PROGRAM PRAHA - ADAPTABILITA Nestátní neziskové organizace – partneři pro rozvoj PRAHA & EU INVESTUJEME DO VAŠÍ BUDOUCNOSTI MMR, STAROMĚSTSKÉ.
Možnosti strukturálních fondů EU – Služby v oblasti bezpečnosti, prevence a řešení rizik Hradec Králové, Ing. Miloš Ciniburk zástupce ředitele.
Smlouva o realizaci grantového projektu v rámci globálního grantu CZ.1.07/ Zvyšování kvality ve vzdělávání ve Středočeském kraji Operačního programu.
Integrovaný operační program – Administrace projektové žádosti a nejčastější chyby v projektových žádostech Ing. Lucie Vopěnková.
1 Způsob žádání o dotaci v rámci OP Lidské zdroje a zaměstnanost Prezentující Mgr. Petr Zavadil.
Implementace strategie prostřednictvím akčního plánu
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
1 Možnosti financování vzdělávacích programů pro zaměstnance v rámci OP LZZ Prezentující Ing. Lenka Piruchová.
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
Projekty na podporu cílů vzdělávací politiky ČR v kontextu Lisabonské strategie a dalších iniciativ EU Jana Švecová MŠMT odbor pro záležitosti EU 20.října.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje Ing. Tomáš Vašica Aktuální informace k výzvám a k postupu kraje.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
„ Finanční zprávou pro Akci 3 krok za krokem “. Základní finanční pravidla programu  Pravidla dána Příručkou pro Akci 3 a Rozhodnutím o poskytnutí dotace.
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Datum,místo. Národní program Phare část II Zaměření programu:  podpora podnikatelské infrastruktury (MMR) 
Program švýcarsko – české spolupráce Fond na přípravu projektů Ministerstvo financí - Národní koordinační jednotka (NKJ)
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Transformuje Kraj nebo kraj ?
Závěrečná konference k projektu
Stav příprav na SROP v krajích Příprava financování projektů internetizace knihoven ze strukturálních fondů Ústí nad Orlicí, 20. – Zdeněk Semorád.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Výzva č. 42 OP LZZ – Projekt Moravskoslezského kraje Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality Výzva č. 42 OP LZZ Zpracoval:
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. Závěrečná konference globálních grantů Operačního.
PODPORA SOCIÁLNÍHO PODNIKÁNÍ V RÁMCI OPZ – VÝZVA Č. 03_15_015 Veronika Pokorná, MPSV Praha,
Podporujeme Vaši budoucnostwww.esfcr.cz Seminář pro žadatele k výzvě OP LZZ č. C4 – Zvýšení kvality řízení a optimalizace chodu úřadů v.
Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Ústeckém kraji Most
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
Možné problematické body hodnocení projektových žádostí přijatých v rámci výzvy č. 36 k oblasti podpory 1.2 OP LZZ Ing. Milan Kvapil Odborný referent odboru.
Informační schůzka k 1.výzvě pro předkládání projektů pro roční program 2012 Evropského uprchlického fondu Praha 11. října 2012 Evropský uprchlický fond.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
I n v e s t i c e d o r o z v o j e v z d ě l á v á n í Globální granty jsou spolufinancovány Evropským sociální fondem a státním rozpočtem ČR. Operační.
1 Plánování sociálních služeb z pohledu MPSV Brno
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Oblast podpory 1. 3 Další vzdělávání pracovníků škol a školských zařízení v Ústeckém kraji II 2. Výzva 2. etapa globálních grantů Seminář pro žadatele.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Individuální projekt OP VVV
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Projekt „Posilování sociálního dialogu – prevence násilí na pracovišti“ Ing. Michael Tauš Hlavní manažer projektu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
Podstatné změny projektu Bc. Jana Hrazdilová Ing. Radek Rinn
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Operační program Lidské zdroje a zaměstnanost (2007 – 2013)
Transkript prezentace:

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) Rekapitulace stavu projektů MSK a informace k nově vyhlášené výzvě Zpracoval: Martin Puškáč Datum:

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč )Projekt Moravskoslezského kraje předložený do výzvy č. 40 (Zajištění vzdělávání v eGovernmentu) – rekapitulace stavu 2)Projekt Moravskoslezského kraje předložený do výzvy č. 42 (Rozvoj kompetencí strategického, procesního a projektového řízení a kvality) – rekapitulace stavu 3)Výzva č. 57 – informace o nově vyhlášené výzvě

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Role MSK v záležitostech OP LZZ Můžeme se s podělit o zkušenosti, avšak závazná stanoviska (včetně interpretace operačních manuálů a příruček) je oprávněn vydávát pouze Zprostředkující subjekt (MV), resp. Řídící orgán OP (MPSV).

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Projekt předložený do výzvy č. 40 Projekt předložen v polovině října doručena MSK výzva k dopracování žádosti. Podmínky hodnotící komise: 1) vyřadit kurzy, které IMS nemá akreditované (kurzy v přípravě) – snížit Osobní náklady o 1,2 mil. Kč Náprava: vypuštěny kurzy  Power Point  Administrativní bezpečnost a certifikační politika  Registr obyvatel  Registr osob  Registr práv a povinností

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Projekt předložený do výzvy č. 40 Sníženy úvazky členů realizačního týmu: -manažer vzdělávání – 0,5 → 0,35 -lektor – 1,40 → 0,88 -projektový manažer – 0,2 → 0,15 Jako náhrada za vyřazené kurzy byl rozšířen počet účastníků kurzů:  Word pro začátečníky  Excel pro začátečníky  Úvod do elektronických spisových služeb  Zaručený elektronický podpis (eGon)

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Projekt předložený do výzvy č. 40 Po akreditaci „vyřazených“ kurzů ze strany IMS požádá MSK o podstatnou změnu Rozhodnutí o poskytnutí dotace. 2) Zkrácení položky „Audit“ ( Kč → Kč) 3) Zkrácení položky „Učebnice a knihy“ ( Kč → Kč) 4) Bližší specifikace položek „Školící materiály“ a „Publicita projektu“ 5) Bližší specifikace cílové skupiny (doplněn přehled pozic) 6) Úprava indikátoru „Počet podpořených organizací“ na 1 7) Upřesnění způsobu stanovení MI a naplňování v realizaci

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Projekt předložený do výzvy č. 40 Celkem rozpočet krácen z Kč na Kč, avšak monitorovací indikátory ponechány na původních hodnotách.

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Projekt předložený do výzvy č. 40 Úpravy projektu byly akceptovány a vydáno OSF MV Rozhodnutí o poskytnutí dotace. Rozhodnutí dosud nebylo ze strany MSK akceptováno, neboť v rozporu s výzvou obsahuje formulaci: „Příjemce dotace je povinen zajistit 15% prostředků poskytnutých ze státního rozpočtu na část národního spolufinancování.“ MV na chybnou formulaci upozorněno, problém dosud nevyřešen.

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Projekt předložený do výzvy č. 42 Projekt předložen na konci listopadu Dne doručena MSK výzva k dopracování žádosti. Podmínky hodnotící komise: 1)Přesun položek vztahujících se ke klíčové aktivitě „Strategické plánování“ z kapitoly Zařízení a vybavení do kapitoly Nákup služeb a celkové snížení položek o 600 tis. Kč 2)Snížení položky Publicita projektu ( Kč → Kč)

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Projekt předložený do výzvy č. 42 3)Snížení položky Kancelářský balík Office 2007 (ne OEM) ( Kč za jednotku → Kč za jednotku, celkem snížení položky o Kč) 4)Snížení osobních nákladů o 40% ( Kč → Kč) 5)Snížení položky „Procesní analýza“ ( Kč → Kč) 6)Snížení položky „Realizace zadávacích řízení“ ( Kč → Kč)

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Projekt předložený do výzvy č. 42 7)Zrušení položky „Členský příspěvek Společnosti pro projektové řízení“ ( Kč za jednotku → 0 Kč) 8)Snížení kapitoly Místní kancelář o 50% ( Kč → Kč) 9)Vysvětlit způsob stanovení monitorovacích indikátorů a prokazování naplňování v průběhu realizace, stanovit způsob doložení úspěšnosti podpořených osob a stanovit podmínky pro získání osvědčení

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Projekt předložený do výzvy č )Upřesnit cílovou skupinu ve vztahu ke klíčovým aktivitám 11)Konkretizovat dokumenty zpracovávané v rámci klíčové aktivity „Strategické plánování“, aby bylo možné posoudit přiměřenost ceny za zpracování dokumentů/analýz (forma průzkumu, velikost skupiny respondentů, hloubka zpracování, způsob schválení a implementace)

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Projekt předložený do výzvy č. 42 Celkem rozpočet krácen z Kč na Kč. Monitorovací indikátory sníženy.

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Výzva č. 57 -Výzva v rámci globálního grantu Smart Administration pro kraje a obce -Výzva zaměřena na řízení lidských zdrojů -Vyhlášení výzvy Předkládání žádostí do vyčerpání prostředků na výzvu, maximálně však do Alokace 800 mil. Kč -Možno podávat projekty v objemu 1 – 10 mil. Kč -Náklady na externí služby max. 60% přímých výdajů

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Výzva č. 57 -Vyhlášeno jako grantové projekty → režim nepřímých nákladů (% nepřímých nákladů dle objemu projektu – 18, 16 nebo 14%) -Není umožněno partnerství s jiným úřadem -Maximální doba trvání 24 měsíců -Výdaje jsou způsobilé až po vydání rozhodnutí -Výdaje spadající pod křížové financování nejsou v této výzvě způsobilé -Semináře pro žadatele: Praha (registrace do 22. 1), Brno (registrace do ) – více viz

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Výzva č. 57 Oblasti aktivit projektu: -Vzdělávání zaměstnanců, zejména personalistů a vedoucích pracovníků daného úřadu v následujících oblastech: tvorba metodik personálního řízení, hodnocení výkonnosti zaměstnanců, katalog prací, tvorba organizačních řádů a popisů pracovních činností, metody odměňování, metody zjišťování vzdělávacích potřeb zaměstnanců, tvorba plánu vzdělávání zaměstnanců, průzkumy spokojenosti zaměstnanců apod. -Nastavení interního systému vzdělávání, včetně tvorby pilotních vzdělávacích kurzů a znalostních databází -Realizace potřebných kroků zaměřených na optimalizaci a zefektivnění řízení a rozvoje lidských zdrojů. Tato oblast bude kopírovat především oblasti, které jsou uvedeny v první odrážce, tedy v oblasti vzdělávání personalistů a vedoucích pracovníků -Realizace opatření zaměřených na optimalizaci úřadů v oblasti řízení a rozvoje lidských zdrojů, což spočívá především v realizaci personálních auditů, analýzách vzdělávacích potřeb, zpracování kompetenčních modelů apod.

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Martin Puškáč Výzva č. 57 Oblasti aktivit projektu: -Realizace výše uvedených oblastí a realizace opatření na jejich zlepšování -Personální audity včetně návrhu optimalizace úřadu v oblasti řízení lidských zdrojů -Optimalizace úřadu v oblasti řízení lidských zdrojů Nepodporované aktivity: -Realizace zahraniční pracovní cesty -Vzdělávání v oblasti IT -Jazykové vzdělávání 1 žadatel může podat více projektů

Výzvy z OP LZZ (40, 42/53, 57) - rekapitulace Děkuji za pozornost Martin Puškáč Moravskoslezský kraj – Krajský úřad odbor evropských projektů tel.: