Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Činnost AKVŠ v roce 2012 Marta Machytková Bibliotheca academica 2012
Advertisements

CEBRE Česká podnikatelská reprezentace při EU
let TRINS Ukázka zásahu jednotky HZS Karlovy Vary při úniku chemické látky z cisterny Střední odborná škola logistická a střední odborné.
Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s.
Asociace bezpečnostních poradců
4. železniční balíček 1.
ECVET v Programu celoživotního učení
Spotřebitelský poradní výbor a spotřebitelské organizace
mimořádná Valná hromada SPŘ Praha 1 Zpráva komise k tvorbě Stanov SPŘ Složení komise: Ing. Jan Doležal Ing. Jaromír Pitaš Ing. Jaroslav Švec.
Ostrava, BA-CPVŠK 2007 Bibliotheca academica – CPVŠK 2007 Proč změna zavedené značky… A co obsah? Iva Prochásková, Univerzita Pardubice.
Finanční možností svépomocných skupin
Činnost Celostátní sítě pro venkov v České republice.
Nové právní předpisy v oblasti rostlinolékařského vzdělávání Seminář MZe
Specializační vzdělávání na lékařských fakultách Pavel Dlouhý.
Zpráva o činnosti za rok 2011 Valná hromada MAS Šluknovsko Hotel Slavie, Horní Podluží
Projekt č. 310 Evropská konkurenceschopnost pražské podnikatelské samosprávy Střední podnikatelský stav Ing. Martina Holíková ,
Integrovaný dopravní systém
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Celostátní síť pro venkov
STRATEGIE KOMORY PODNIKŮ KOMERČNÍ BEZPEČNOSTI ČR 2014/2015.
Z pohledu studentů.  Obory jsou koncipované pro vzdělávání odborníků pro dopravní praxi  Znalosti evropského dopravního systému  Znalosti dopravního.
Setkání členů SPIS 13. června 2007 Sahara Café.
Hospodářská komora hlavního města Prahy Partnerství je součást zdravého podnikání Prezentace pro Městskou část Praha 13.
Národní tým expertů ECVET Národní tým expertů ECVET Šíření a podpora evropského nástroje pro zvýšení kvality mobilit ECVET a jeho zavádění.
Podpora poskytování dalšího vzdělávání v Pardubickém kraji reg.č.: CZ.1.07/3.2.13/ Představení projektu Ing. Petra Semeráková, manažerka projektu.
Česká asociace adiktologů
Zelený kruh – střešní organizace českých ekologických NNO Alena Dodoková Kateřina Ptáčková.
Asociace výzkumných organizací Asociace výzkumných organizací – činnost a poskytované služby Ing. Václav Neumajer výkonný předseda Asociace výzkumných.
Celostátní síť pro venkov. Obsah  Cíle, nástroje a zásady Sítě  Organizační zajištění Sítě  Tématické pracovní skupiny  Kontaktní místa Sítě  Informační.
JEDEN CÍL, SPOLEČNÁ CESTA Ministerstvo vnitra České republiky & Ministerstvo vnitra Ing. Jaroslav Svoboda
Připravované kroky v oblasti elektronizace zdravotnictví 25.února 2013 IKEM, Praha.
Obnova vozového parku v České republice
Valná hromada ČESKÁ SPOLEČNOST AKTUÁRŮ.
Představení klubu manažerů
S POLUPRÁCE SE SOCIÁLNÍMI PARTNERY OTROKOVICE,
Ing. Dan Ťok, prezident ČPU Gas Business Breakfast Praha, 9. prosince 2005 Nová role České plynárenské unie na otevřeném trhu s plynem.
Příprava České republiky na výkon předsednictví v Radě Evropské unie leden – červen 2009.
Kongresové dny Brno 2010 Asociace výchovných poradců / - založena v červnu 2005 jako Asociace školských poradců díky spolupráci s časopisem.
KANCELÁŘ CZELO: PARTNER ČESKÉHO VaVaI V BRUSELU ANNA VOSEČKOVÁ.
Zajištění bezpečnosti potravin v České republice
Drážní úřad v resortu dopravy Konference technologická platforma Interoperabilita železniční infrastruktury Drážní úřad – Rail Authority.
Obsah Letiště Praha – Ruzyně Základní informace o ČSA
Informační systém BOZP v ČR (IS BOZP)
Účel a cíle zřízení TPS z pohledu MZe Praha Ing. Pavel Sekáč, Ministerstvo zemědělství Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova: Evropa investuje.
ČESKÉ INOVAČNÍ PARTNERSTVÍ Jaromír Volf.  sdružuje 68 zájmových společností a 5 regionálních Domů techniky, které pokrývají většinu oborů dle číselníku.
INSPIRE Stav a výhled.
Číslo projektu: CZ / /0316 Název projektu: Poradenské a informační centrum pro malé a střední podniky Žadatel: Vzdělávací institut Partner:Hospodářská.
 V souladu s Koncepcí vzdělávání v oblasti krizového řízení, schválenou usnesením Bezpečnostní rady státu ze dne 16. listopadu 2004 č. 14 a Plánem hlavních.
Ing. Petr Horský, Předseda Rady České parkovací asociace z.s.p.o.
Sdružení automobilových dopravců Role ČESMADU BOHEMIA v oblasti silničních přeprav chemikálií a dodržování bezpečnostních a kvalitativních parametrů v souladu.
Transportní informační a nehodový systém
KONTAKTNÍ SEMINÁŘ Programu CZ11 Public Health Inititatives Iniciativy v oblasti veřejného zdraví Fond bilaterální spolupráce Opatření A.
Standardy psychosociální krizové pomoci a spolupráce zaměřené na průběh a výsledek plk. PhDr. Zuzana Vrbová, kpt. Mgr. Martina Čapková MV - generální ředitelství.
Roční souhrnná zpráva o výsledcích kontrolních akcí provedených inspekcí práce za rok 2012 Mgr. Ing. Rudolf Hahn generální inspektor.
Národní politika BOZP a příprava Národního akčního programu BOZP pro období konference Společně bezpečně v EU – Partnerství v prevenci rizik.
Představení podnikatelských aktivit v regionu. Kdo jsme: RHK Brno je samostatným právním subjektem v rámci sítě HK ČR. Byla zřízena na základě Zákona.
Evropský sociální fond Praha & EU: Investujeme do vaší budoucnosti Bezpečnostní poradci pro ADR Předmět: Technologie silniční nákladní dopravy - cvičení.
Společná strategie - projektové aktivity JMK a TTSK Seminář pro žadatele z JMK , Hodonín.
Domněnka Pavla Pěnkavy Na počátku:  jak se identifikovat  jak se sdružovat  jak na sobě pracovat  jak se posilovat  jak se chránit  jak se prezentovat.
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Akademie Hasičského záchranného sboru České republiky
Osvědčení o bezpečnosti provozovatele dráhy a osvědčení dopravce
Výbory a pracovní skupiny
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Sociální práce TEĎ a TADY II
„Zavřít dveře nestačí…“
Problematika registrace OPM a předávání dat na CDS OTE
Ing. Jiří Kolář, Ph.D., ředitel Drážního úřadu
společensky významných objektů v zónách havarijního plánování
Transkript prezentace:

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vznik Asociace bezpečnostních poradců a znalců spolu s vydáním prvních osvědčení bezpečnostních poradců se začalo uvažovat o jejich možném zastřešení první schůzka ustavujícího výboru se uskutečnila 17.4.2003 v Luhačovicích ustavující výbor měl 8 členů dne 17.9.2003 pořádalo Ministerstvo dopravy v Praze setkání odborníků z oblasti přeprav nebezpečných věcí v železniční dopravě Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vznik Asociace bezpečnostních poradců a znalců v rámci tohoto setkání byla poprvé představena odborné veřejnosti Asociace bezpečnostních poradců a znalců (ABPZ) Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Cíle Asociace bezpečnostních poradců a znalců podpora a zastupování společných zájmů bezpečnostních poradců pro přepravu nebezpečných věcí a udržet vzájemný kontakt mezi nimi zajistit možnost setkávání, koordinace a výměny informací mezi poradci a ve vztahu k dalším sdružením, úřadům a institucím zachovat a rozvíjet dosažené znalosti problematiky bezpečnosti přeprav Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Cíle Asociace bezpečnostních poradců a znalců přispět k vyšší úrovni bezpečnosti při přepravách nebezpečných věcí v rámci státu, jakož i v rámci společné evropské budoucnosti, zejména v oblasti železniční dopravy participovat na přípravách materiálů pro mezinárodní jednání jakož i na přípravách vnitrostátních právních předpisů souvisejících s nebezpečnými věcmi, šířit obecné povědomí o nebezpečích a rizicích souvisejících s přepravou nebezpečných věcí Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Cíle Asociace bezpečnostních poradců a znalců podporovat realizaci činností, které jsou v zájmu Asociace, ale které nelze efektivně vykonávat samostatnými členy (normalizace, informatika, prognózy, studie, poradenství atd.) Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ 5.5.2004 – Česká Třebová seminář „Nehody a mimořádné události při přepravách nebezpečných věcí“ účast: Drážní inspekce, Hasičský záchranný sbor, TRINS (Transportní informační a nehodový systém), ministerstvo dopravy řešení a likvidace nehod a mimořádných událostí, prevence, informační systémy, ukázky techniky Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ 12.10.2004 – DKV Pardubice „Setkání odborníků v oblasti přeprav nebezpečných věcí po železnici “ Cisternové vozy pro převoz nebezpečných věcí tříd 2, 3 a 8 Cisternový kontejner Školící cisternový vůz ÖBB Představení firem Esenvex, Kommerz, Unipetrol Doprava Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ 19.5.2005 – Ryko Děčín seminář „Údržba a opravy cisternových vozů v praxi“ účast: Drážní úřad, Railtest, Ministerstvo dopravy dokumentace cisternových vozů, opravy a údržba, rekonstrukce, posuzování shodnosti s typem, zkoušky těsnosti armatur, čištění, označování, interoperabilita exkurze – prostory RYKO a.s. Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ 12.10.2005 – IMET Praha seminář „Obalová technika v praxi“ přednášky společnosti IMET (pověřená zkušebna obalů pro balení nebezpečných věcí) přednášky společností zabývajících se výrobou obalů pro balení nebezpečných věcí přednáška zástupce Ministerstva dopravy exkurze – zkušebna obalů Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ 13.9.2007 – Pentar Horní Slavkov seminář „Konstrukce, výpočet, výroba a zkoušení železničních cisteren v praxi“ – certifikovaná společnost pro výrobu nádob železničních cisteren Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Vzdělávací akce pořádané ABPZ 20.11.2007 - Kralupy n/Vltavou „Likvidace nehodových událostí v drážní dopravě“ prověření součinnosti a předávání informací mezi společnostmi KAUČUK, a.s. (dispečink, HZS KAUČUK, a.s.), žst. Kralupy nad Vltavou, HZS ČD a.s. Kralupy nad Vltavou a UNIPETROL DOPRAVA, s.r.o. formou cvičení prezentování sytému TRINS Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Internetová prezentace ABPZ internetová prezentace na www.dgsa-rid.cz informování členů, laické i odborné veřejnosti prezentace partnerských organizací Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Prezentace ABPZ - informační bulletiny informování členů o dění v ABPZ, změnách v legislativě, plánovaných akcích jsou vydávány nepravidelně v závislosti na obsahu Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

ABPZ: vydávání předpisu RID RID 2005 ve znění platném od 1.1.2005 – A4 RID 2007 ve znění platném od 1.1.2007 – B5 Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. Spolupráce Ministerstvo dopravy a Drážní úřad účast ve zkušební komisi zkoušek pro získání nebo prodloužení platnosti osvědčení bezpečnostního poradce účast ve výboru RID – výbor se zabývá návrhem změn do příštích vydání předpisu RID zástupce ministerstva dopravy se pravidelně zúčastňuje zasedání výkonného výboru ABP Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. Spolupráce Další subjekty: výměna informací se Sdružením pronajímatelů vozů (SPV) začlenění znalců (6) do ABPZ Sdružení polských bezpečnostních poradců DVI – provádění zkoušek a atestačních zkoušek Dekra – předpis RID Časopis „Nebezpečný náklad“ Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. Provoz ABPZ celkem 95 členů / cca 240 osvědčení výkonný výbor se nezměnil od zakládajícího, pouze + 2 členové složení: zástupci národního dopravce, velkých podniků, školící organizace i externích bezpečnostních poradců schůzky výkonného výboru, 1x ročně valná hromada Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Valná hromada ABPZ 2007 – Rožnov p. R. Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Valná hromada ABPZ 2007 – exkurze DEZA Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. Kontakt ABPZ www: www.dgsa-rid.cz email: dgsa@seznam.cz kontaktní adresa: Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. P.O.BOX 17 530 04 Pardubice 4 Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz

Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. Děkuji za pozornost. Asociace bezpečnostních poradců a znalců, o.s. www.dgsa-rid.cz dgsa@seznam.cz