Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Výbory a pracovní skupiny

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Výbory a pracovní skupiny"— Transkript prezentace:

1 Výbory a pracovní skupiny
Rada vlády ČR pro bezpečnost silničního provozu

2 Výbory Rady vlády ČR pro BESIP
pro dopravní výchovu a osvětu, pro dopravně bezpečnostní legislativu, pro bezpečné pozemní komunikace a bezpečná vozidla, pro financování Národní strategie.

3 Hlavní poslání výborů Výbory:
plní úkoly uložené Radou nebo předsedou Rady, připravují podklady pro jednání Rady k dané problematice,  spolupracují s orgány samospráv na úrovni obcí, krajů a s odborníky z oblasti výzkumu, vývoje, odborných škol a dalších institucí a organizací,  zpracovávají pro jednání Rady návrhy dílčích i systémových opatření v oblasti politiky státu v oblasti bezpečnosti silničního provozu, předkládají Radě stanoviska a návrhy usnesení k dané problematice.

4 Výbor pro dopravní výchovu a osvětu
navrhuje konkrétní opatření v dané oblasti k naplňování přijaté Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, zejména: preventivním působením na všechny účastníky provozu na pozemních komunikacích výchovnými a vzdělávacími aktivitami, rozšířením informovanosti řidiče o možnostech nových technologií a jejich dopadu na bezpečnost.

5 Výbor pro dopravně bezpečnostní legislativu
Navrhuje konkrétní legislativní opatření a jiná související opatření ke zvýšení účinnosti zákona č. 361/2000 Sb., o silničním provozu, ve znění pozdějších předpisů a předpisů souvisejících, k naplňování přijaté Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, zejména v oblasti: legislativní podpory pro zkvalitnění výuky v autoškolách, zpřísnění legislativních postihů za nebezpečné a rizikové chování ohrožující ostatní účastníky, vymahatelnosti práva.

6 Výbor pro bezpečné pozemní k. a bezpečná vozidla
navrhuje konkrétní opatření v dané oblasti k naplňování přijaté Národní strategie bezpečnosti silničního provozu, zejména: ke zkvalitnění dopravního značení, vybavení komunikací a povrchových vlastností vozovek, postupné přestavbě silniční sítě na principech samovysvětlující a odpouštějící komunikace, definováním nejrizikovějších oblastí.

7 Výbor financování Národní strategie BESIP
Navrhuje konkrétní řešení vedoucí k naplňování přijaté Národní strategie bezpečnosti silničního provozu na pozemních komunikacích na období , zejména: nastavení způsobu financování, včetně konkrétních návrhů způsobu podílového financování.

8 Pracovní skupiny Rady vlády
Pracovní skupina pro centra bezpečné jízdy

9 Děkuji za pozornost


Stáhnout ppt "Výbory a pracovní skupiny"

Podobné prezentace


Reklamy Google