Seminář pro administrátory programu SOMOPRO. V 1V 2V 3V 4 Žadatelé32315270 Oprávnění žadatelé 30 4867 Granty13141214 Požadovaná finanční výše (mil. €)

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Doporučení pro přípravu žádosti;
Advertisements

INFORMACE Z XII. ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU OP VK KONANÉHO 13/12/2013 pro předsednictvo RVŠ – 23/1/2014 na základě materiálů MV OP VK zpracovala Ivana.
Projekt Moravian Science Centre Brno Mgr. Lukáš Richter
Realizace projektů v praxi program OMEGA Praha.
Projekt Svazu na podporu meziobecní spolupráce v ČR Projektový tým Svaz měst a obcí ČR Ostrava, 04. listopadu 2013.
MONITOROVACÍ ZPRÁVY v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
MONITOROVACÍ ZPRÁVA Tyto globální granty jsou spolufinancovány ESF a státním rozpočtem ČR.
UDRŽITELNOST v OP VK Seminář pro příjemce v rámci globálních grantů Olomouckého kraje Olomouc, 20. a 21. dubna 2009.
Systém kontrol realizovaných u příjemců Ing. Lukáš Brabenec 25. září 2013.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
Doporučení pro přípravu žádosti a Bilaterální fond na programové úrovni – opatření „B“ Ministerstvo financí Seminář pro žadatele v rámci programu CZ06,
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic NÁRODNÍ DIALOG KE KLASTROVÝM KONCEPCÍM Martina Froňková Praha,
Ukončení realizace projektů
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Projekt „Zvyšování projektové absorpční kapacity Jihomoravského kraje“ realizovaný v rámci opatření 3.3. Společného regionálního operačního programu Konference.
Role CRR ČR v rámci administrace Výzvy č. 23
Průvodce podáním žádosti do ROP JV Listopad 2012 Evropská unie Evropský fond pro regionální rozvoj Investice do vaší budoucnosti.
Seminář pro administrátory programu SOMOPRO II Finanční část.
Fond partnerství alokace 3 mil.CHF (včetně 15% spolufinancování MF) zahájení 2.Q 2009 ukončení31. květen 2013 zprostředkovatel MF - CZP
1 Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST října 2008 Mgr. Kateřina Bučková.
Seminář pro příjemce Ing. Jana Šůchová NVF. Phare 2003 RLZ Zprávy projektu: -Měsíční přehledy aktivit -Čtvrtletní technická zpráva -Čtvrtletní finanční.
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Jednání Pracovní skupiny
Evropský sociální fond - jedinečná příležitost k financování rozvoje lidských zdrojů ve výzkumu a vývoji Projekt Centrum manažerských dovedností ve vědě.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
CRR ČR pobočka Olomouc 1 pobočka CRR ČR pro NUTS II Střední Morava se sídlem v Olomouci Centrum pro regionální.
Závěrečná monitorovací zpráva a její zpracování v Benefitu.
Phare 2003 RLZ Financování květen 2005 regionální informativní semináře.
Hradec Králové. -Vyplňuje se prostřednictvím aplikace Benefit7 ( zadost.cz) – elektronická MZ. zadost.cz -Přílohy k MZ se přikládají.
Grantové schéma Phare 2003 Rozvoj lidských zdrojů Seminář pro auditory Část finanční Praha, 15. března 2006 Ing. Kateřina Auerveková
OPPS ČR-PR Operační program přeshraniční spolupráce Česká republika-Polská republika Seminář pro žadatele Zpracovala: Jana Bartošková.
Představení Zprostředkovatele a partnera programu Martina Bečvářová Praha (květen 2015)
Seminář pro žadatele o finanční podporu – OP VVV CORSO IIa, Křižíkova 34, Praha 8, konferenční sál, 4.patro Ing. Tomáš Jeřábek.
III. Finanční řízení Ing. Michal Čech. Obsah Způsobilé výdaje Rozpočet projektu Osobní výdaje Vykazování výdajů Hodnotící kritéria Finanční milníky 2.
1 Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecné informace k finanční části seminář pro žadatele – 3. výzva
Základní fakta Celková částka pro ZŠ a SŠ v republice (mimo hl. město) mil Kč Minimální částka na jeden projekt: 15 mil. Kč Maximální výše podpory.
PROGRAM ROZVOJE VENKOVA ČR Obecná část Pravidel – změny oproti Pravidlům období
Projektové řízení Dana Diváková. Po podpisu smlouvy První schůzka realizačního týmu  Rozdělení rolí  Zhodnocení realizace aktivit při zkrácení rozpočtu.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ERDF pro vysoké školy Mgr. Stanislava Podolková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva ESF výzva pro vysoké školy Mgr. Helena Hořáková Praha, duben 2016.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Excelentní výzkum Mgr. Helena Hořáková Praha, 17. února 2016.
Operační program Podnikání a inovace pro konkurenceschopnost Kateřina Čočková, regionální projektová manažerka.
UNIVERZITNÍ INSTITUT SEMINÁŘ K OP VK VÝZVA 2.2 – VYSOKOŠKOLSKÉ VZDĚLÁVÁNÍ DOPORUČENÍ PRO PŘÍPRAVU PROJEKTŮ Zlín, budova VTP, 1. července 2009.
1 TATO PREZENTACE JE FINANCOVÁNA EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Operační program Vzdělávání.
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Přerov Podmínky pro dopracování projektu (problémy, rizika)
Závěrečná zpráva o realizaci IPRM PRAHA.
Centrum pro regionální rozvoj ČR Vinohradská 46, Praha 2 | tel.: | fax: | | Příprava.
Pracovní porada ekonomů neškolských příspěvkových organizací
Monitorovací zprávy projektů realizovaných v OP LZZ z hlediska obsahu Seminář pro příjemce.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost OBECNÉ INFORMACE (seminář pro žadatele – 2. výzva, 2. GG PO 1)
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Kontroly na místě a nesrovnalosti projektů realizovaných v OP LZZ
Nové Výzvy Národního programu životní prostředí Vazba na PZKO
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků Praha, 20. července 2017.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV výzva Mezinárodní mobilita výzkumných pracovníků – MSCA -IF Praha, 25. července 2017.
PROGRAMY PŘÍMÉ PODPORY V ROCE 2017
PODPORA NABÍDKY DALŠÍHO VZDĚLÁVÁNÍ V LIBERECKÉM KRAJI MONITOROVÁNÍ PROJEKTŮ SEMINÁŘ PRO PŘÍJEMCE 5. května 2010.
Monitorování realizace projektu, věcná část monitorovací zprávy
Představení Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Bilaterální fond na programové úrovni opatření „B“
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Věcná část řízení projektu (seminář pro příjemce – 1. a 2. výzva)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK
Seminář pro administrátory
Výzvy k předkládání žádostí o podporu MAS Podhorácko - IROP
IROP – Obnova památek kulturního dědictví Šternberk,
Dotace obcím na zpracování územních plánů 2018 Roman Seitl, OÚPSŘ JMK
Transkript prezentace:

Seminář pro administrátory programu SOMOPRO

V 1V 2V 3V 4 Žadatelé Oprávnění žadatelé Granty Požadovaná finanční výše (mil. €) 4,83,69,212,4 SoMoPro – všechny 4 výzvy

Shrnutí S I – prezentované výstupy VýstupyPočet Počet článků v impaktovaných periodikách96 Počet článků v neimpaktových periodikách43 Počet dalších výstupů (TV rozhovory, vstupy v rozhlase, rozhovory, postery, příspěvky na konf. a další) 151 Počet podaných patentových přihlášek1 Počet stipendistů, kteří po skončení programu získali trvalé zaměstnání v JMK 13 Počet projektových manažerů v Bruselu, kteří se za dobu trvání programu vyměnili 5

Zhodnocení programu SOMOPRO II z pohledu JCMM všechny projekty v programu SOMOPRO II zahájeny a v běhu celkem 26 projektů (MU a VUT) některé projekty 3. výzvy v průběhu 2014 odevzdaly 1. periodickou zprávu realizace programu bez vážných problémů JCMM převážně řešilo podání nepodstatných a podstatných změn v projektu

Plán aktivit 1 Q / 2015 – organizace „Dne SoMoPro“ za účasti vědců (na JMK) JCMM bude kontaktovat vědce za účelem přípravy podkladových materiálů (brožura, fotografie, účast,…) v případě, že by byl zájem, možno zorganizovat „sdružovací“ akci (9/2014 návštěva vily Tugendhat, Brno – Černá Pole)

Hodnocení průběžných zpráv „co je psáno, to je dáno“ – pracovní plán, výstupy a aktivity jsou pro příjemce dotace závazné! popis projektu je součástí dotační smlouvy části B1, B4 a B5 odchylky od plánu/nemožnost splnit některou část projektu nutno hlásit dopředu (ne reportovat zpětně!!!)

Publicita publicita definována v příručce v kapitolách 5 a 11 v případě, že publicitu nejde plnit – viz postup dle čl. 5.2

Hodnocení průb. zpráv - nedostatky články do vědeckých časopisů, sborníků: „ Projekt je financován z programu SoMoPro II. Výzkum vedoucí k těmto výsledkům… 5.9 „…tento materiál odráží pouze postoje autora a EU není odpovědná za jakékoli možné použití informací obsažených v takovém materiálu.

Upozornění na čerpání RCC RCC je nutné čerpat v souvislosti s projektem u některých projektů RCC čerpáno v malé míře Za způsobilé výdaje se považují výhradně výdaje splňující kumulativně všechny následující podmínky: a) jsou skutečné, odůvodněné a řádně prokázané, b) jsou vynaloženy příjemcem, c) jsou pro realizaci projektu nezbytné,