SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Návrh komunitního plánu na rok
Advertisements

HANDI JOBS, občanské sdružení
TyfloCentrum ČR, obecně prospěšná společnost
Transformace sociálních služeb pro lidi s postižením
„Jekhetanes“ aneb spolu Sophia Dvořáková. KDO JSME? Šance pro Tebe je nestátní nezisková organizace. Šance pro Tebe působí v Pardubickém kraji, sídlo.
Přechod z ústavní do komunitní služby
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/ Mgr. Ilona Štorová AIVD ČR, o. s.
Psychopedie zabývá se klienty s mentální retardací, poruchami duševními (pervazivní vývojové poruchy, SPU a poruchy chování, schizofrenií, afektivními.
ZVYŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ MIMOŘÁDNĚ NADANÝCH DĚTÍ NA 1. STUPNI ZŠ
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Asociace energetického a elektrotechnického vzdělávání.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
ŠPP Školní poradenská pracoviště Moravskoslezského kraje - východisko, koncepce - krajská síť a organizační struktura - metodika - vzdělávání
APPN, o.s. Agentura pro neslyšící. Agenda: 1) Kdo jsme 2) Jaký je náš cíl 3) Naše projekty.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Místní akční skupiny a vzdělávání Horní Ředice
Implementace ECVET v České republice. HLAVNÍ ZÁSADY ECVET Nástroj k podporování mobility Využití v počátečním i dalším vzdělávání Podpoření stáží v ČR.
Čujkovova 31 Ostrava – Jih tel: tel:
Akademické centrum poradenství a supervize Nový subjekt mezi vysokoškolskými poradnami Vznik ACPS je součástí projektu „Zkvalitnění vzdělávání a odborné.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Strategie AGE MANAGEMENTu v české republice
I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
co je SOCIÁLNÍ PODNIKÁNÍ
Od 1. dubna 2011 je účinný zákon o Úřadu práce České republiky, kterým se mění struktura a řízení úřadů práce. Tolik citace z tisku, co to však znamená?
CRR ČR, Společný technický sekretariát, Olomouc, ul. Jeremenkova 40B, , | tel.: | fax: +420.
Mgr. Daniel Rychlik , Ostrava
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 hl. m. Praha Magistrát hl. m. Prahy, odbor zahraničních vztahů a fondů EU, oddělení.
Podpora procesu transformace pobytových sociálních služeb v MSK Úvodní konference k projektu Sanatoria Klimkovice.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
Záměrem Moravskoslezského kraje je provést systémovou změnu v poskytování sociálních služeb Závěrečná konference k projektu „Podpora transformace pobytových.
Podpora přírodovědného a technického vzdělávání na středních školách v JMK Integrovaná střední škola Sokolnice Registrační číslo projektuCZ.1.07/1.1.00/
Sociální zemědělství Nová možnost sociálního podnikání
Domov Trmice Za Humny 580 Gorkého 889
ÚVODNÍ KONFERENCE K PROBLEMATICE INTEGROVANÉHO VZDĚLÁVÁNÍ OSOB SE ZDRAVOTNÍM POSTIŽENÍM Olomouc 27. dubna 2006.
KAPITOLA 11: AKTIVNÍ BANKOVNÍ OBCHODY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business In České Budějovice.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
PRACOVNÍ SKUPINA VZDĚLÁVÁNÍ A ZAMĚSTNANOST 11. září 2015.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Datum: Zpracoval(a): Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Podpora transformace v.
Mezinárodní spolupráce Informace o změnách v systému sociálních služeb a o zahraniční spolupráci Kraje Vysočina.
Sdružení Práh Vzniklo v roce 1999 prostřednictvím projektu Matra II – holandského ministerstva zahraničí V roce 2000 členem sdružení se stává Psychiatrická.
MAS CÍNOVECKO o.p.s., organizační složka MAS CÍNOVECKO - LEADER Podpora sociální soudržnosti na území místního partnerství v programovém období
Krásná Lípa projekt Aktivizace rodin Volfová Hana (ASZ) Kolář Jan (místostarosta Krásné Lípy) Praha,
INTEGROVANÝ REGIONÁLNÍ OPERAČNÍ PROGRAM Ing. Lucie Veselá.
Integrace cizinců v Jihomoravském kraji Zasedání Rady pro rozvoj lidských zdrojů 21. září 2010.
Střednědobý plán rozvoje sociálních služeb v Ústeckém kraji na období konference Sociální služby v Ústeckém kraji Krajský úřad Ústeckého kraje.
PROJEKTY ZAMĚSTNANOSTI V REGIONU HRANICKO Ing. Marcela Tomášová 25. listopadu 2014 Nástroje podpory zaměstnanosti ve venkovských oblastech Olomouckého.
Projekt společenské odpovědnosti („PSO“) Mgr. Pavel Olšovský, KÚ MSK květen 2010.
Vytváření sítí dluhového poradenství 03/2014 Magda Besedová.
Občanské sdružení D.R.A.K. Oblačná 450/ Liberec 5
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Seminář pro žadatele o finanční podporu OP VVV – výzva Gramotnosti Praha, 9. února 2016 Mgr. Jakub Krátký.
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem. FINANČNÍ GRAMOTNOST ZADLUŽOVÁNÍ RODIN Spolek pro obnovu venkova Senát Parlamentu.
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Podpora dětí a mladých dospělých v Dětském domově Radost a jejich příprava na vstup do samostatného života Daniel Walbröl mezinárodní konferencE v rámci.
Projekt Sociální služby v Ústeckém kraji
Lenka Herčíková,
Individuální projekt OP VVV
Podpora vzniku a rozvoje sociálních podniků a chráněných pracovišť
Seminář pro výchovné poradce SŠ
Koncepce rozvoje sociálních služeb pro osoby se zdravotním postižením poskytovaných příspěvkovými organizacemi Zlínského kraje na období Luhačovice.
Program RP04-17 Podpora ekologických aktivit v kraji Zlín, leden 2017
Výzva k předkládání žádostí
Sociální zemědělství Venkov 2016 Litoměřice
Liberecký kraj a nestátní neziskové organizace
Prioritní osa 4 Spolupráce institucí a komunit
CENTRUM UZNÁVÁNÍ A CELOŽIVOTNÍHO UČENÍ OLOMOUCKÉHO KRAJE __________________________________________ Olomouc, Rooseveltova 79 Česká republika.
STRATEGIE AGE MANAGEMENTU V ČESKÉ REPUBLICE CZ.1.04/5.1.01/
XIV. ROČNÍK KRAJSKÉ KONFERENCE
CENTRUM NA PODPORU INTEGRACE CIZINCŮ
Transkript prezentace:

SOCIÁLNÍ DOPADY FINANČNÍ NEGRAMOTNOSTI U HANDICAPOVANÝCH OBČANŮ Mgr. Olga Rosenbergerová předsedkyně Asociace TRIGON místopředsedkyně pro projekty a fondy EU Asociace NNO v ČR Čtvrtá mezinárodní konference k finanční gramotnosti: Finanční gramotnost jako součást občanské gramotnosti Praha, 11. listopadu 2011

Asociace TRIGON (AT) vznikla v roce 2006 jako asociace subjektů za účelem realizace společných projektů při zachování principů dvojí identity. Poslání a cíle: Realizace obecně prospěšných projektů pro osoby s handicapem Spolupráce s mezinárodními organizacemi v oblasti integrace a podpory lidí s handicapem Podpora aktivního občanství a osvěta veřejnosti Hájení zájmů a práv osob se zdravotním postižením ASOCIACE TRIGON

AT je členem: Asociace NNO v MSK ARFIE - evropská síť partnerů činných v oblasti školení, výzkumu a poskytování kvalitních služeb pro postižené osoby se sídlem v Bruselu ATAE – Francie, Itálie, ČR Mezinárodní spolupráce: Partneři našich projektů: Ústav speciálněpedagogických studií, Pedagogická fakulta, Univerzita Palackého v Olomouci Ostravská univerzita v Ostravě Úřad práce – Krajská pobočka Ostrava Krajská hospodářská komora Fakultní nemocnice Ostrava Další: SPOLUPRÁCE

Centrum přípravy pro pracovní začlenění Podporované zaměstnávání Chráněné dílny Chráněné bydlení Rekvalifikační programy Vzdělávání sociálních pracovníků a pracovníků v sociálních službách Výměnné zahraniční stáže a studijní pobyty Mezinárodní prožitkové pobyty pro děti a mládež se specifickými problémy Volnočasové aktivity Evropské dny handicapu ČINNOSTI ASOCIACE TRIGON

PROMĚNÍME I VAŠE SNY VE SKUTEČNOST! INDIVIDUÁLNÍ PŘÍSTUP PRO KAŽDÉHO KLIENTA! PŮJČKY ŠITÉ NA MÍRU! POSKYTUJEME PRVOTŘÍDNÍ SLUŽBY! SLOGANY

Vzdělání: Učební obor truhlář Měsíční příjmy: částečný invalidní důchod 5 900,- Kč mzda z chráněné dílny 3 700,- Kč Měsíční výdaje: nájem za bydlení: 4 200,- Kč splátky bankovním ústavům: 5 635,- Kč Zůstatek: -235,- Kč JERONÝM

„Odměna za to, že se člověk vyzná je obrovská. A tresty za neznalost finanční ještě nikdy nebyly tak tvrdé.“ Niall Ferguson

OČEKÁVÁNÍ Poskytnutí služby – ne prodej produktu za každou cenu Vzdělání / Vědění

„Ctnostný člověk ví, co má cítit, to znamená cítit to, co daná situace vyžaduje, prožívat správný cit na základě správného podnětu, při správné příležitosti a ve správné míře.“ Roger Scruton

DĚKUJI ZA POZORNOST!