Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Advertisements

Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Kariérové poradenství
Magistrát města Mostu Radniční 1/ Most IČ: DIČ: CZ Národní konference kvality 2014 Hradec Králové Kompetence.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
M O R A V S K O S L E Z S K Ý K R A J 1 Konference „k projektu Moderní metody profesního vzdělávání“ Martina Volná Krajský úřad Moravskoslezského kraje.
Informační schůzka ŠANCE – před - po 1. výzvě.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
Mgr. Josef Slovák člen Rady Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Celoživotní učení – Kroměříž 2010 Systémové aktivity Zlínského kraje.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Aktuálně k Operačnímu programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost výzva k předkládání individuálních projektů ostatních.
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
Aktivity v rámci projektu „Zvýšení kvality řízení na Krajském úřadu Plzeňského kraje” Seminář pro věcně příslušné zaměstnance a zastupitele PK Strategie.
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
PREZENTUJÍCÍ Hodnocením ke zvyšování kvality vzdělávacích služeb středních škol v kraji Vysočina Mgr. Miroslav Pech.
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.3.00/ Příjemce podpory: Vysočina Education Partner projektu: Kraj Vysočina Rozpočet projektu: ca ,- Kč.
KURIKULUM S Podpora plošného zavádění školních vzdělávacích programů v odborném vzdělávání.
Název kapitoly Název podkapitoly Text Operační program Výzkum, vývoj a vzdělávání Seminář pro žadatele IROP.
Ředitel Název operačního programu: OP VK Název prioritní osy: Počáteční vzdělávání Název oblasti podpory: Další vzdělávání pracovníků škol a školských.
CELOSTÁTNÍ SEMINÁŘ ŘEDITELŮ STŘEDNÍCH PRŮMYSLOVÝCH ŠKOL Pozlovice,
Úvodní konference projektu Kreativní a kompetentní učitel CZ.1.07/1.3.06/ Třeboň, 7. září 2010.
Projekt „Inovace vzdělávacího programu Inovace vzdělávacího programu VOŠS Ostrava a rozšíření o kombinovanou formu vzdělávání Mgr. Michaela Holaňová.
Ředitel - manažer učící se organizace KA3. Účastníci 6 ředitelů ZŠ a SŠ v Kraji Vysočina.
Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných krajem
Analýza potřeb v území Pardubického kraje Pracovní tým k platformě Kariéra a celoživotní vzdělávání Podpora kompetencí k podnikavosti, iniciativě a kreativitě.
KRAJSKÝ AKČNÍ PLÁN ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Martina Vojtěchová
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
Kritéria pro zvyšování nenárokových složek platu pedagogů v roce 2009 Nenárokové složky platu - osobní příplatek (§ 131 ZP) - osobní příplatek (§ 131 ZP)
STŘED O.S. CENTRUM PREVENCE A POMOCI Projekt podpořený z OP VK – IP oblast podpory 1.2.
Strategické řízení a plánování
Místní Akční Plán rozvoje vzdělávání
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
ZPRÁVA O STAVU RESORTU Alena Losová členka Rady Libereckého kraje
Krajský akční plán vzdělávání Středočeského kraje
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Implementace kariérního systému - IMKA
KVALITA rozvojový program kraje
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
Výzva k předkládání žádostí
Komplexní systém hodnocení
Cesta rozvoje středních škol v Jihomoravském kraji
Vyhlášení 3. výzvy předkladatelům grantových projektů k předkládání projektových žádostí o finanční podporu z Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost,
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) Celostátní seminář ředitelů středních průmyslových škol.
Strategické řízení a plánování ve školách a v územích
Hlavní manažér SP Kvalita I
AUTOEVALUACE CESTA KE KVALITĚ
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
NOVÉ FORMY VÝUKY VE ŠKOLÁCH JMK
Podpora začínajících učitelů ze strany ředitele školy Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO) reg. číslo projektu: CZ /0.0/0.0/17_052/
Krajský akční plán rozvoje vzdělávání v JčK
Od MAP I k MAP II v Plzeňském kraji
Model intenzivní podpory
Intenzivní podpora škol
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Téma Polytechnické vzdělávání a Infrastruktura
Transkript prezentace:

Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem Projekt CESTA KE KVALITĚ ~ Zlín, 20. říjen 2009

Zvyšování kvality vzdělávacího procesu Management škol Metody evaluace škol Přijímací řízení Motivace pedagogů

Projekt CESTA KE KVALITĚ Hodnocení ředitelů škol a školských zařízení Systém hodnocení ředitelů příspěvkových organizací zřizovaných Zlínským krajem Personální strategie Zlínského kraje 2008 – 2010 Komplexnost hodnocení Nastavení kompetenčních profilů ředitelů Porovnání kompetencí ředitelů s profilem (Development centrum)

Projekt CESTA KE KVALITĚ Hodnocení ředitelů škol a školských zařízení Výstupy hodnocení Nastavení individuální rozvojových plánů ředitelů Zvýšení manažerských znalostí a dovedností Individuální projekt ZVYŠOVÁNÍ KOMPETENCÍ ŘÍDÍCÍCH PRACOVNÍKŮ ŠKOL A ŠKOLSKÝCH ZAŘÍZENÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI Cíl: zvyšování kompetencí řídících pracovníků podporou systému dalšího vzdělávání Cílová skupina: 57 řídících pracovníků středních škol a školských zařízení ve Zlínském kraji Vytvoření manažerského vzdělávacího programu (▪ strategické řízení ▪ řízení lidských zdrojů ▪ řízení změn ▪ útvarové a procesní řízení ▪ finance a finanční řízení, controlling) Absolvování vzdělávacího programu v rozsahu 12 dnů

Projekt CESTA KE KVALITĚ Hodnocení ředitelů škol a školských zařízení Hodnotící pohovor – osobní interview Rozdělení škol a školských zařízení do dvou skupin Společná a odlišná kriteria pro obě skupiny Zavedení váhových koeficientů (zohledňují typ školy) Struktura hodnocení Osobní prezentace výsledků školy zástupcům zřizovatele Společné definování strategických cílů a záměrů Zástupcům zřizovatele poskytuje - celkový přehled o stavu, vývoji a rizicích v jednotlivých školách - podklady pro úpravy platů a odměn - podklady pro další rozvoj jednotlivých manažerů

Projekt CESTA KE KVALITĚ Metody evaluace škol Individuální projekt ZAVÁDĚNÍ EVALUAČNÍCH NÁSTROJŮ PRO ZLEPŠOVÁNÍ KVALITY VZDĚLÁVÁNÍ VE ZLÍNSKÉM KRAJI Cíl – zavedení systému hodnocení škol ve Zlínském kraji zřizovatelem Cílové skupiny – vedoucí pracovníci škol, pracovníci škol a žáci škol Pilotní ověření vhodných evaluačních a poradenských nástrojů a jejich následná implementace do praxe škol a školských zařízení Sjednocený systém evaluací pro srovnání výstupů vzdělávacího procesu Nástroj pro podporu trvalého zvyšování kvality počátečního vzdělávání na středních školách

Projekt CESTA KE KVALITĚ Přijímací řízení Testování žáků 9. ročníků ZŠ a adekvátních ročníků víceletých gymnázií a zjišťování dalších informací s cílem přispět k optimalizaci volby střední školy Sběr informací souvisejících s volbou střední školy Doprovodná osvětová a metodická činnost Dotazníkové šetření Zpracování výsledků testování a jejich analýza pro objednatele Školní rok 2006-2007 – zapojení 66 % škol Školní rok 2007-2008 a 2008-2009 – zapojení 100 % škol Jednotné přijímací zkoušky na všechny střední školy ve ZK

Projekt CESTA KE KVALITĚ Motivace pedagogů Zlepšení kompetencí pedagogů - motivace ke kvalitě vzdělávání Vzdělávání pedagogů středních škol ve Zlínském kraji v projektovém řízení (Střední odborná škola Otrokovice) Další vzdělávání pracovníků ve školách a školských zařízeních ve Zlínském kraji (Obchodní akademie a VOŠ Valašské Meziříčí) Učící se škola (Střední průmyslová škola Uherský Brod) Projektové vyučování odborných předmětů a předmětu praxe na středních odborných školách ve Zlínském kraji (Střední škola průmyslová a hotelová Uherské Hradiště) Zvyšování profesních kompetencí pedagogických pracovníků škol a školských zařízení Zlínského kraje (Střední odborná škola Otrokovice) Propojení odborného školství s praxí (Střední průmyslová škola Uherský Brod)

DĚKUJI VÁM ZA POZORNOST Mgr. Josef Slovák člen Rady Zlínského kraje pro oblast školství, mládeže a sportu