MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – 115270 podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Současný systém podpory
Advertisements

Co pro obce i kraje chystá Operační program Životní prostředí?
PF02-14 Podprogram na podporu obnovy venkova pro rok 2014
Aktuální informace k financování vodohospodářských projektů v působnosti Ministerstva zemědělství odboru vodovodů a kanalizací Připravil ing. Zdeněk Hledík.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
1 Možnosti financování projektů v oblasti vodohospodářské infrastruktury v ČR A. Programy spolufinancované z EU: 1. Operační program životního prostředí.
1 Struktura dotačních titulů Středočeského kraje pro rok 2014.
Finanční nástroje pro podporu stanic Lenka Tomášková AOPK ČR, Sekce ochrany přírody a krajiny, odbor zvláštní ochrany přírody Praha,
Operační program Životní prostředí 2007 – 2013 Prioritní osa 6 Michal Slezák Odbor ochrany přírody, odpadů a EV Úsek řízení projektů SFŽP ČR.
DOTACE MŠMT Investice 2011.
„Veterinární ekokodex“ Minimalizace a třídění odpadů, úspory energie, vody a zlepšení životního prostředí školy. Registrační číslo projektu: PF03-09/031.
Podpora podnikání a investic a EU v následujícím období Ing. Ondřej Votruba | ředitel Divize Investic Brno, 24. duben 2013.
OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE Program Prosperita
Programy v oblasti regionální politiky pro rok 2010 RNDr. Josef Postránecký.
Národní a regionální dotační tituly. Význam národních a regionálních dotačních titulů Jejich význam postupně klesá, pro mnohé subjekty přesto téměř nezbytné.
Spolupráce a podpora mikroregionů v rámci Jihočeského kraje Brno – ÚÚR
Informace o dotačních titulech Olomouckého kraje.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR Samostatné oddělení programu podpory venkova 20 let soutěže Vesnice roku a další regionální programy.
Povodňový informační systém Ing
Dotace obcím v oblasti vodního hospodářství z rozpočtu kraje Vysočina : 1.Fond Vysočiny - grantový program „Čistá voda 2008“ 2.Dotace na drobné vodohospodářské.
1 Dotační řízení 2015 Středočeské fondy. 2 1.Základní informace pro žadatele 2.Struktura dotačních titulů Tematické zadání Rozpočty Středočeských.
Snížení energetické náročnosti budov – SFŽP Základní škola - plášť Celkové náklady Kč ( ) Dotace < cca Kč Spoluúčast města.
1 Prioritní osa 2 Oblast podpory 2.2 Vysokoškolské vzdělávání 30. října 2008 Karolína Gondková Odbor vysokých škol Odbor vysokých škol.
Seminář V rámci projektu „Čisté povodí Svratky“ - Problematika zatížení vodních nádrží fosforem, zkušenosti s odstraňováním fosforu, možnosti.
Připravované výzvy Lucie Pudivítrová odbor fondů EU, MŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka „Stav financování vodohospodářských.
Vodohospodářská zařízení Šumperk, a.s.
OP ŽP Anna Limrová Samostatný odbor OP ŽP.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka Možnosti financování protipovodňových.
POV 2008 Navrhovaná podoba Programu obnovy venkova Olomouckého kraje V roce 2008.
Význam strategie EU pro Podunají v klíčových oblastech ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ Eva Kubešová Odbor Evropské unie a politiky životního prostředí 21. října 2011.
Sociální bydlení z pohledu investiční podpory
Operační program Životní prostředí
Registrace poskytovatelů sociálních služeb Odbor sociální péče a zdravotnictví MHMP.
Odbor kultury a památkové péče Oddělení kultury Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina pro poskytování dotací na podporu společenských a kulturních aktivit.
Ministerstvo životního prostředí Státní fond životního prostředí ČR zelená linka OPŽP – výroční konference Akcelerační.
Odbor dopravy a silničního hospodářství Krajského úřadu kraje Vysočina Pro rok 2008 vypsal ODSH dva dotační tituly: Zásady Zastupitelstva kraje Vysočina.
VÝROČNÍ KONFERENCE,,Operační program Rybářství příležitost pro produkční rybáře“
Podpora obnovy venkova podpora regionálního rozvoje v roce 2008.
Program rozvoje venkova aktuální stav implementace
Informace o plánování sítě sociálních služeb v Jihočeském kraji.
ROP: FINANCE PRO VÁŠ INVESTIČNÍ ZÁMĚR Výroční konference Regionálního operačního programu Střední Morava Olomouc, 2. září 2009.
Ing. Marcela Strakošová
Jana Hadravová Informace o realizaci globálních grantů Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost v Kraji Vysočina Jana Hadravová Oddělení.
Fluviální geomorfologie Zdeněk Máčka
1 Národní rozvojový program mobility pro všechny 7. dubna 2016 Oddělení investic MŠMT Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 7,
Nová dotace pro jednotky sborů dobrovolných hasičů obcí v roce MINISTERSTVO VNITRA ČESKÉ REPUBLIKY Brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba Generální ředitel.
Dotační program Podpora veřejně účelných aktivit seniorských a proseniorských organizací s celostátní působností Workshop Realizace politiky přípravy na.
Vodní hospodářství (2014–2016) Aleš Kendík náměstek pro řízení sekce vodního hospodářství
Jednání Kolegia pana radního K 21 v rámci KKS dne
Operační program Životní prostředí. 2 OPŽP – druhý největší operační program  Finanční nástroj pro čerpání prostředků z fondů Evropské unie  V letech.
Návrh rozpočtu Jihomoravského kraje na rok Východiska pro sestavení návrhu rozpočtu JMK na rok 2015  Návrh zákona o státním rozpočtu České republiky.
MINISTERSTVO PRO MÍSTNÍ ROZVOJ ČR 3. června 2014 Senát Parlamentu ČR SPOLEK PRO OBNOVU VENKOVA ČR.
Financování Národního programu GZ pro výživu a zemědělství 2016 Rada genetických zdrojů rostlin, VÚRV, Ing. Vlastimil Zedek, Ministerstvo zemědělství.
Projekt Bezpečí pro seniory Krajský úřad Plzeňského kraje Projekt Plzeňský kraj - bezpečný kraj 8. června 2011.
Speciální výslechové místnosti Mgr. Iva Fürbacherová Odbor prevence kriminality Ministerstvo vnitra ČR.
12. listopadu 2008Ing. Petra Zlámalová I N V E S T I C E D O R O Z V O J E V Z D Ě L Á V Á N Í Oblast podpory 2.3 Lidské zdroje ve výzkumu a vývoji Výzva.
Rozpočet přímých NIV na rok 2010 Porada ředitelů škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem 26. srpna 2010 KÚ Liberec.
Září 2008Ing. Luboš Dobiáš INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ Oblast podpory 1.1 Oblast podpory 1.2 Oblast podpory 1.3 Výzvy k předkládání žádostí Individuálních.
1 Dotační řízení na realizaci aktivit v oblasti primární prevence rizikového chování RVPPK Praha Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Národní dotační programy
Vyúčtování projektů nestátních neziskových organizací za rok 2016
Dotační Program Regenerace a podnikatelské využití brownfieldů
Seminář: Školství v regionu a jeho perspektivy – podprogram
Workshop Realizace politiky přípravy na stárnutí, Brno, 15. října 2015
Dotace obcím na zpracování územních plánů pro rok 2017
1. Workshop pořizovatelů a projektantů k územní studii krajiny Kofinancování územní studie krajiny z NPŽP Petra Kolářová Odbor obecné ochrany přírody.
Centrum pro regionální rozvoj České republiky Územní odbor IROP pro Kraj Vysočina prezentace v rámci semináře „Dotační příležitosti pro obce na rok.
Dotační příležitosti pro obce JMK
PROCES INVESTIC NĚKTERÉ ASPEKTY U VEŘEJNÉ SPRÁVY.
Transkript prezentace:

MŽP Likvidace škod po živelních pohromách – podprogram „MŽP Povodně 2013“ Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP

Obsah prezentace 1.Seznámení s programem Likvidace škod 2.Podprogram „MŽP Povodně 2013“ 3.Administrace 4.Financování 5.Žadatelé VD Jordán

Program Likvidace škod po živelních pohromách titul podléhá schválení Ministerstva financí, schváleno 24. června 2014 Směrnice MŽP č. 8/2014 pro poskytování finančních prostředků v rámci programu „MŽP Likvidace škod po živelních pohromách“, podprogramu „MŽP Povodně 2013“ schválena 3. září 2014 Program v současnosti zahrnuji 3 podprogramy:  Podprogram MŽP Povodně 2010  Podprogram MŽP Povodně 2013  Podprogram X Přívalové srážky JMK 2014

Podprogram „MŽP Povodně 2013“ vztahuje se na likvidaci škod po povodních v sedmi krajích*, kde byl v červnu 2013 vyhlášen stav nouze a nebezpečí dotační titul má následující cíle: 1.Rekonstrukce a opravy čistíren odpadních vod 2.Dekontaminace půdy 3.Dekontaminace zdrojů povrchových a podzemních vod 4.Obnova migrační prostupnosti a ekologické stability krajiny 5.Obnova přirozené funkce vodních toků 6.Odstranění škod na majetku státu ve správě resortních organizací MŽP podprogram vznikl na základě § 4 odst. 3 zákona č. 12/2002 Sb. (o státní pomoci při obnově postižené živelní pohromou), po předložení strategických dokumentů vládě ke schválení * Liberecký, Jihočeský, Plzeňský, Ústecký, Středočeský, Královehradecký kraj a hlavní město Praha

Administrace podprogramu OOV MŽP – správce programu SFŽP ČR – administrátor programu nyní probíhá věcné hodnocení investičních záměrů, odborní hodnotitelé jsou:  odbor ochrany vod MŽP (cíle 1 a 3)  AOPK ČR (cíle 4 a 5)  ČGS (sesuvy a skalní řícení v rámci cíle 4)  odbor odbor environmentálních rizik a ekologických škod proces rozdělen do 2 kroků:  1. Registrace akce (ukončeno k 3. říjnu 2014)  2. Rozhodnutí o poskytnutí dotace (realizace do 31. prosince 2015) k registrováno 100 žádostí

Administrace podprogramu Obr. 1 Jednotlivé kroky administrace podprogramu mezi žadatelem, administrátorem, odborným hodnotitelem a správcem podprogramu v 1. kroku (obdoba u 2. kroku a ZVA)

Financování podprogramu finančními prostředky určeny vládou jako finanční pomoc státu a jsou poskytovány:  systémové dotace z kapitoly MŽP (max. 80 % u externistů a až 100 % u resortních organizací)  vlastní zdroje žadatelů (min. 20 %) na základě Usnesení vlády č. 845 ze dne 6. listopadu 2013 o změně Usnesení vlády č. 580 bude kapitola 315 MŽP posílena celkem o Kč na realizaci těchto cílů zatím od MF přidělená částka:  Kč (za rok 2013, přesun i do roku 2014)  Kč na rok 2014  v roce 2015 se bude žádat cca o Kč

v podprogramu „MŽP Povodně 2013“:  Město Tábor – Sanace havárie svahu – úsek pod sladovnou, dotace Kč (již RoPD)  Město Tábor – Stabilizace návodního svahu hráze rybníka Jordán, dotace Kč (RA) Žadatelé VD Jordán

Děkuji za pozornost Mgr. Sabina Hamanová oddělení ochrany před povodněmi OOV MŽP