Www.caat.cz.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Kancelář Rady vlády pro záležitosti romské komunity při Úřadu vlády Agentura pro odstraňování sociálního vyloučení v romských lokalitách České Budějovice.
Advertisements

Spolupráce se vzdělávacími institucemi. Projekt iYouth – Modely integrace a prevence sociálního vyloučení: podpora migrantské mládeže je spolufinancován.
Vzdělávání pro konkurenceschopnost Obecně Řídícím orgánem je MŠMT Řídícím orgánem je MŠMT Založen na principu partnerství Založen na principu partnerství.
Základní škola, Brno, Štolcova 16
Aktivity Ústeckého kraje v rámci implementace RIS ÚK.
PREZENTACE KA 7 KONFERENCE PROJEKTU ITP ITP Ing. Jaromír Čáp, Národní vzdělávací fond, o.p.s. Velké Karlovice, Institut Trhu Práce.
„Výzkum, vývoj a inovace ve statistikách a analýzách“ 20. dubna 2012 Aktuality z oblasti analýz pro politiku výzkumu, vývoje a inovací Michal Pazour.
Výzkum (pedagogického zhodnocení) volného času
Představení bakalářských oborů – Uchazeči NÁRODOHOSPODÁŘSKÁ FAKULTA.
KULATÝ STŮL PRO STUDENTY FBI VŠB-TUO “Safety AGENT“ Posilování partnerství v oblasti bezpečnosti průmyslu r.č. CZ.1.07/2.4.00/ , Podnikatelský.
JPD 3 Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha.
Mechanismy evaluace kulturních služeb
Vytvoření a podpora Lokálního partnerství pro sociálně vyloučenou lokalitu Přichystalova 70 Sdružení Podané ruce, o.s.
Evropský sociální fond a podpora zaměstnávání
Spolupráce lokálních institucí Seminář Komunitní role veřejných knihoven ZLÍN
PRESENTACE SOCIÁLNÍCH SLUŽEB A SOCIÁLNÍ PRÁCE V O.S. ESTER PRO ROK ČLENĚNÍ PROGRAMŮ: PROGRAMY SE ZÁKONA Č. 108/2006 SB. (SOCIÁLNÍ SLUŽBY)
Evropská strategie zaměstnanosti a víceúrovňové vládnutí – sen nebo skutečnost? Milena Jabůrková, Ondřej Mátl a Gabriela Nováková Zpráva zpracována pro.
Katedra sociální politiky a sociální práce Centrum praktických a evaluačních studií SLUŽBY PRO ORGANIZACE CEPRES Centrum praktických a.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Rozvoj sociálních služeb v Moravskoslezském kraji Vize Moravskoslezského kraje: Partnerstvím zadavatelů.
Datum: Zpracovali: Tomáš Hirt, Daniel Hůle, Ladislav Toušek Analýza potřebnosti služeb sociální prevence v Plzeňském kraji Zadavatel:
Středisko integrace menšin Opava Husova
Příprava a realizace kroků k využití strukturálních fondů EU v období 2007 – 13 Jiří Čunek 1.místopředseda vlády a ministr pro místní rozvoj.
Vzdělávací projekty pro města a obce Ing. Jarmila Modrá Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy ČR 7. prosince 2006.
Podpora přípravy projektů NNO pro příští programovací období 2007 – 13 Chceme zpracovat takové projekty NNO, jejichž cíle jsou společné více organizacím.
Projekt Brno-Zdravé město přínos občanům v rámci veřejné správy
AGENTURA V ROCE Agentura pro sociální začleňování v romských lokalitách  schválen usnesením vlády č. 85/2008  pilotní fáze 2008 – 2010  odbor.
Šíření povědomí o Evropské strategii zaměstnanosti Národní vzdělávací fond PhDr. Miroslava Kopicová.
Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková, MŠMT Pardubice, 2.dubna 2004 Využívání pomoci z Evropského sociálního fondu Barbora Hošková,
Mgr. Štěpánka Vojtěchovská
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce Ing. Petra Murycová, oddělení Evropské unie, MPSV.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
ÚTVAR TRANSFERU TECHNOLOGIÍ Praxe centra pro transfer technologií Pomoc komerčnímu uplatnění poznatků vznikajících na VUT v Brně Seminář k třetí roli VŠ.
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Síť služeb pro ohrožené děti a rodiny
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
KARIÉRNÍ SYSTÉM A PREGRADUÁLNÍ PŘÍPRAVA BUDOUCÍCH PEDAGOGŮ Mgr. Václav Víška, Ph.D.
Prezentace společnosti GOLFER s.r.o Konference Partnerství pro budoucnost – CÍLOVÝ SYSTÉM ŘÍZENÍ MÍSTNÍHO ROZVOJE STRATEGIE A PROJEKTY.
1 Analýza nabídky a poptávky po dalším profesním vzdělávání v Královéhradeckém kraji Jaroslava Mikulecká Univerzita Hradec Králové.
Podpora projektům EU SF aneb kvalitní podpora pro kvalitní projekty Ing. Jan Knyttl
Projekt Ohrožené děti a mládež ve Zlínském kraji
Kvalitativní výzkum v pedagogických vědách: posílení profesních kompetencí absolventů Opera č ní program Rozvoj lidských zdroj ů Evropský sociální fond.
1 Visegrad, Norské fondy, veřejná výběrová řízení Mgr. Iva Minaříková.
Strategie regionu, obce. Strategický plán rozvoje Má úzký vztah k územnímu plánu Měl by být flexibilní, slaďuje představy subjektů Vymezeny perspektivní.
1 DÍLČÍ ANALÝZY SOCIÁLNÍCH SLUŽEB NA ÚZEMÍ STATUTÁRNÍHO MĚSTA LIBEREC LB plán s.r.o., Liberec JEDNÁNÍ ŘPS A KOMISE ZDRAVOTNÍ A SOCIÁLNÍ 19. května 2015.
Role koordinačních skupin komunitního plánování v prorodinné politice Konference k zahájení projektu „Od analýz ke koordinaci sociálních služeb v Děčíně“
Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2011 setkání RRLZ,
RODINNÁ POLITIKA Rodinná politika na úrovni krajů a obcí, Metodické „doporučení“ MPSV ČR, 2008) souhrn aktivit a opatření za účelem podpory rodiny podpora.
„JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ KONFERENCE „JAK NA SPOLEČNÉ VZDĚLÁVÁNÍ“ Karlovy Vary 8. Února 2016.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
Sekce fondů Evropské unie (Sekce 8) Hlavní náplň Zajištění činností Řídicího orgánu operačních programů spolufinancovaných z ESF (OP LZZ a OPZ), Zprostředkujících.
„OBCE SOBĚ“ „ Systémová podpora rozvoje meziobecní spolupráce v ČR v rámci území správních obvodů obcí s rozšířenou působností“
Interreg Rakousko - ČR/ Oddělení projektové podpory1 Interreg V-A Rakousko – Česká republika.
Informační a poradenské centrum ZČU Informační a poradenské centrum ZČU Komplexní služby v oblasti studijního, psychologického, právního, sociálního a.
Pracovní schůzka aktérů integrace - příprava navazujícího projektu „Jihomoravské regionální centrum na podporu integrace cizinců 2010“ 30. září 2009 EVROPSKÝ.
Koncepce účinnější podpory umění Ministerstvo kultury 4. dubna 2007 Marta Smolíková.
Sociální práce v roce 2012 Bc. Ivana Vedralová. Od Úřad práce ČR převezme:  Činnosti, které přímo souvisejí s řízením, rozhodováním a výplatou.
Centrum empirických výzkumů Fakulta veřejných politik Slezská univerzita v Opavě doc. PhDr. et PhDr. Martin Kaleja, Ph.D. 3. září 2015, Opava.
Aktualizace Strategie udržitelného rozvoje ČR
Regionální inovační strategie Libereckého kraje
Kvalita-Inkluze-Poradenství-Rozvoj (KIPR)
PhDr. Radek Suda, odbor sociálních služeb a sociální práce, MPSV
Místní plán inkluze + OP VVV
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Řízení rizik podvodů pro období 2014–2020
Strategie regionu, obce
The Ministry for Regional Development of the Czech Republic (MRD)
Informace o Programu švýcarsko-české spolupráce
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
I. Dvořák Zahajovací setkání
Transkript prezentace:

www.caat.cz

Aplikovaná sociální antropologie, NNO a veřejná politika Centrum aplikované antropologie a terénního výzkumu při Katedře antropologie FF ZČU Aplikovaná sociální antropologie, NNO a veřejná politika Reflexe výzkumných projektů CAAT Tomáš Hirt, Ph.D.

Aplikovaná sociální antropologie (ASA) ASA = subdisciplína antropologie, která se zabývá možnostmi využití antropologického poznání při řízení procesů sociokulturní změny cílem ASA je „zlepšit sociální, ekonomické a technologické podmínky“ znevýhodněných populací (G. Foster) typická orientace ASA: „lokální komunity“ v kontextu „třetího světa“, ve kterých je z různých důvodů nízká „kvalita života“ od 2. sv. války se ASA stále výrazněji orientuje i na znevýhodněné „komunity“ v prostředí komplexních společností

Tematické zaměření ASA způsoby obživy (zemědělství, lov, řemeslná výroba...) zdraví a lékařský servis bydlení vzdělávání sociální podpora a sociální služby komunitní rozvoj

„čistá“ vs. aplikovaná antropologie Theory building („čistá“, akademická, teoretická antropologie) Theory using (aplikovaná antropologie) (škála dle A. Ervina, 1999) navrhování konkrétních opatření na základě výzkumných závěrů implemen-tace a administra-ce rozvojových programů výzkum sociálních témat „policy analysis“ teoretická studia

Rozlišení z hlediska výsledku „čistá“ antropologie „čistá“ věda obecně – nové teorie, hypotézy či generalizace – rozšiřování teoretického zázemí, pokračování výzkumu, kumulace vědění „čistá antr.“ – hypotézy a generalizace o společnosti (společnostech), kultuře (kulturách) a lidském jednání aplikovaná antropologie apl. věda obecně: aplikace výsledků vědeckého bádání v oblasti „služby“ lidem (např. aplikace nových technologií) aplikovaná antropologie: výsledkem jsou praktická data, která jsou využívána v rámci programů směřujících ke změně lidského jednání

Rozlišení z hlediska zadavatele „čistá“ antropologie univerzitní pracoviště vědecké granty podpora vědy a „základního“ výzkumu aplikovaná antropologie státní a lokální instituce (např. resortní ministerstva, krajské úřady, obce) soukromé firmy nevládní organizace „nadnárodní“ instituce (EU, OSN)

Teoretická a metodologická východiska ASA ASA čerpá z „teoretické“ antropologie (výzkumné metody, základní konceptuální východiska: kultura, holismus, zúčastněné pozorování…) ASA nedisponuje autonomním teoretickým zázemím, konceptuálními pravidly a metodologií, má slabou institucionální infrastrukturu výraz ASA referuje spíše k ROLI, kterou na sebe antropologové berou v rámci prakticky orientovaných programů a projektů typické role: výzkumník – konzultant – školitel

Kritiky ASA politická (ideologická) epistemologická akademická (aplikovaná) antropologie přisluhovala kolonialismu, kapitalismu a liberalismu (z pozic marxismu a multikulturalismu) epistemologická kritická antropologie (antropologické zkoumání diskurzivních praktik antropologie: dekonstrukce konceptuálních schémat, pojmů a postupů – kultura, etnografie, „orientalismus“, „krize reprezentace“) akademická profesionalismus x angažmá (věda má být hodnotově a zájmově neutrální, objektivismus) ASA nemá vlastní institucionální a teoretické zázemí metodologická rychlovýzkumy etická porušování principu kulturního (etického) relativismu; odklon od etických kodexů – princip nezasahování

Institucionální zakotvení a personál CAAT organizační struktura ZČU v Plzni (právní subjektivita) Filozofická fakulta Katedra antropologických a historických věd (KSA) CAAT personál vyučující na KSA doktorandi externí spolupracovníci studenti finanční zdroje zakázky mimoakademických subjektů

Tematická orientace CAAT sociální exkluze, marginalizace a chudoba migrace a situace migrantů v ČR kultura tzv. romských osad na Slovensku a její transformace v kontextu migrace do urbánního prostředí sociální a politická integrace znevýhodněných populací/jednotlivců/rodin sociální služby a komunitní rozvoj delikventní jednání a kriminalita (související se sociálním vyloučením) pocit bezpečí a strachu z kriminality

„Nabídka“ CAAT analýzy potřeb (needs assessment ) analýzy veřejných politik a praxí (policy analysis) situační a případové analýzy znevýhodněných či sociálně vyloučených populací a cizineckých „komunit“ nebo imigrantských sociálních sítí analýzy pocitu bezpečí občanů (fear of crime) analýzy kriminálního jednání (resp. sociálních souvislostí kriminálního jednání) analýzy dokumentů (mediální, vzdělávací, politické texty – obsahová a diskurzivní analýza) evaluace programů zakázková školení různých profesních skupin vytváření metodických a výukových materiálů konzultace

Zadavatelé projektů CAAT NNO: 4 Státní správa: 6 (MPSV, MV, MŠMT) Samospráva: 8 (6 obce, 2 kraj) „Nadnárodní“ či „mezivládní“ organizace: 2 Akademická instituce: 1 Evropská unie: 2 (1 přímo, 1 v rámci OP LZZ) Komerční subjekt: 0

Institucionální spolupráce CAAT Zadavatelé zadavatelů (přenos zájmů a konceptuálních schémat; vztah vědy a NNO nelze myslet odděleně od dalších institucionálních vztahů a kontextů) EU – ministerstvo – NNO – CAAT EU – ministerstvo – CAAT EU – ministerstvo – obec – CAAT EU – kraj – CAAT ministerstvo – fakulta – CAAT Partnerství CAAT – NNO CAAT – nositel, NNO – partner (2 projekty) NNO – nositel, CAAT – partner (2 projekty)

Vyjednávání a realizace projektů Fáze (projektový cyklus + role, které v jeho rámci antropologové zaujímají) oslovení (první kontakt CAAT a zadavatele) vyjednávání zakázky a příprava projektu realizace projektu (např. výzkumu) výstupy implementace (evaluace)

Oslovení, první kontakt Ze strany zadavatele: výběrové (poptávkové) řízení konzultace analytických potřeb zadavatele (zadavatel nemá jasnou představu, co chce) Ze strany CAAT distribuce nabídky (PR)

Vyjednání obsahu zakázky a příprava projektové dokumentace Limity zadavatele termín finance konceptualizace zájmy (předjímání výsledku) Limity dodavatele konceptualizace, teoretická východiska (event. konceptualizace partnera – NNO) profesní etika (ochrana informátorů, zacházení s výstupy) realizovatelnost (metodologie)

Realizace projektu výzkumný tým expertní skupina (pracovníci dodavatele, partnera, externí experti, zástupce zadavatele) navržení teoretických východisek a metodologických postupů nábor spolupracovníků (studenti) školení výzkumníků, tazatelů (ve spolupráci se zadavatelem) výzkumné práce, koordinace interpretace dat a vytváření výstupu (etické závazky výzkumníků)

Výstupy výzkumná zpráva (veřejná x neveřejná, kdo a jak s výstupem zachází, prezentace, medializace výstupů – ze strany dodavatele nebo zadavatele) doporučení (vypracovaná ve spolupráci se zadavatelem, facilitace pracovní skupiny) otázka pokračování výzkumných prací blblblblblblblblblb

Implementace navazující aktivity (vzdělávací, plánovací, implementační) splynutí výzkumné a rozvojové akce vztah výstupů k NNO

Závěry prolínání vědeckého, nevládního a politického pole není jednoznačně institucionálně regulováno dialogické ustavování institucionálních vztahů a principů spolupráce etická dilemata odborné a politické rozepře