Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_060317 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Charakteristika zásob
Advertisements

Účtování prodeje materiálu
Opravné položky k zásobám
Základní finanční výkazy
Účetní závěrka ÚČETNÍ ZÁVĚRKA OBSAHUJE: Rozvahu Výkaz ziků a ztrát
Vypracoval: Rychtaříková Eva Materiál: VY_32_INOVACE_ 478
ÚČETNÍ KNIHY listopad 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070118
Číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: Moderní škola Autor: Ing. Petr Benda Název materiálu: Daně z příjmů právnických osob Označení materiálu:
EKONOMICKÝ A FINANČNÍ KOMENTÁŘ KOLOBĚHU I. Hodnota a)interní - celková hodnota nákladů b) externí - cena získaná za prodané výrobky a zboží
V ýukový materiál byl zpracován v rámci projektu OPVK 1.5 EU peníze školám registrační číslo projektu:CZ.1.07/1.5.00/ Autor: Autor: MSc. Marcela.
Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
ÚČTOVÁNÍ NA ROZVAHOVÝCH ÚČTECH
Finanční řízení podniku
SYNTETICKÁ A ANALYTICKÁ
VÝNOSY, NÁKLADY, VÝSLEDEK HOSPODAŘENÍ
Projekt: CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB PŘI POŘÍZENÍ prosinec 2012VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková,
Daň z přidané hodnoty a její účtování
FINANČNÍ PLÁNOVÁNÍ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví.
OCEŇOVÁNÍ ZÁSOB PŘI VYSKLADNĚNÍ – CVIČENÍ březen 2014VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka.
Říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední.
ÚČETNÍ DOKLADY září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070103
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
ÚČTOVÁNÍ ZÁSOB ZPŮSOBEM B prosinec 2012VY_52_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing.
Gymnázium, Obchodní akademie a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky Hodonín Závěrka ve fiktivní firmě.
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE126 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
ODPISY DLOUHODOBÉHO MAJETKU Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Zuzana Mikulová. Střední škola hotelnictví a služeb a.
Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší.
Bankovní systém říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana.
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
MAGICKÝ ČTYŘÚHELNÍK květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060210
OPOTŘEBENÍ A ODPISOVÁNÍ DLOUHODOBÉHO MAJETKU
MAJETEK PODNIKU září 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070106
Úvěrové služby bank říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana.
ROZVAHA říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070108
Základy účetnictví Ladislav Šiška.
HOSPODÁŘSKÝ CYKLUS květen 2013 VY_32_INOVACE_EKO_060203
Šablona:III/2č. materiálu: VY_32_INOVACE_UCE122 Jméno autora:Ing. Alena Urešová Třída/ročník:4. r. Datum vytvoření: Výukový materiál zpracován.
ODPISY DLOUHODOBÉHO MAJETKU ROVNOMĚRNÉ
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Střední odborná škola a Střední odborné učiliště Horky nad Jizerou 35 Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Předmět: Účetnictví Ročník: 2.
EVIDENCE PŘÍJMŮ A VÝDAJŮ
– soutěž PODNIKOVÉ ČINNOSTI Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola.
VÝKAZ ZISKU A ZTRÁTY (VZZ)
* HOSPODAŘENÍ PODNIKU 2 Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví.
VÝSLEDKOVÉ ÚČTY říjen 2012 VY_32_INOVACE_UCE_070113
Autory materiálu a všech jeho č ástí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. St ř ední škola hotelnictví a slu ž eb.
NÁKLADY, VÝNOSY, HOSPODÁŘSKÝ VÝSLEDEK II.
Autorkou materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing.Jindra Germaničová. Obchodní akademie a Střední odborná škola logistická, Opava, příspěvková.
HOSPODAŘENÍ PODNIKU listopad 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060106
ÚČTOVÁNÍ NA VÝSLEDKOVÝCH ÚČTECH
Finanční analýza říjen 2012 VY_32_INOVACE_EKO_060318
Červen 2013VY_32_INOVACE_UCE_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Jitka Honková, Ing. Martina Palyzová a Ing. Marek.
Majetek podniku a zdroje financování
Lenka Zahradníčková
Zdroj: KOVANICOVÁ, D. Abeceda účetních znalostí pro každého.
Rozvahové a výsledkové účty
EduCom Projekt Educom Tento projekt je financován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR Tento materiál vznikl jako součást.
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1110Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek a DPFO Téma: Základ daně podle §
Finanční výkazy obchodních společností
INFORMAČNÍ ZDROJE FINANČNÍ ANALÝZY
Označení materiálu : VY_32_INOVACE_EKO_1151Ročník:4. Vzdělávací obor: Ekonomika Tematický okruh: Hospodářský výsledek, daň z příjmu a účetní závěrka Téma:
Výroční zpráva o hospodaření UTB za rok Výroční zpráva o hospodaření zasedání AS Hospodářský výsledek UTB 2012 Hlavní činnost v.
Registrační číslo: CZ.1.07/1.5.00/ Název projektu: EU peníze středním školám Gymnázium a Střední odborná škola, Podbořany, příspěvková organizace.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Ústav podnikové strategie Autor práce: Jana Svitáková, UČO: Vedoucí práce: Ing. Romana.
Obchodní akademie, Střední odborná škola a Jazyková škola s právem státní jazykové zkoušky, Hradec Králové Autor: Ing. Petra Kábrtová Máchová Název materiálu:
Číslo projektu CZ.1.07/1.5.00/ Číslo materiálu
EVIDENCE VÝNOSŮ A NÁKLADŮ V ÚČETNICTVÍ
Transkript prezentace:

říjen 2012VY_32_INOVACE_EKO_ Autory materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, jsou Ing. Dana Gebauerová a Ing. Romana Venclíková. Střední škola hotelnictví a služeb a Vyšší odborná škola, Opava, příspěvková organizace. Materiál byl vytvořen v rámci projektu OP VK 1.5 – EU peníze středním školám, registrační číslo CZ.1.07/1.5.00/

Je účetní výkaz.Má předepsanou formální úpravu (MF).Je součástí účetní závěrky. Obsahuje údaje o nákladech, výnosech a výsledku hospodaření firmy. Je uspořádán stupňovitě, aby bylo možno získat informace o zdrojích tvorby výsledku hospodaření a vyčíslit:

1. Provozní výsledek hospodaření. provozní výnosy – provozní náklady 2. Finanční výsledek hospodaření. finanční výnosy – finanční náklady 3.Výsledek hospodaření za běžnou činnost. provozní VH + finanční VH – daň z příjmu za běžnou činnost 4.Mimořádný výsledek hospodaření. mimořádné výnosy – mimořádné náklady – daň z příjmu 5.Výsledek hospodaření za účetní období. VH za běžnou činnost + mimořádný VH – daň z příjmu

Pro potřeby finanční analýzy sestavila restaurace přehled nejdůležitějších položek výkazu zisku a ztráty za poslední dvě účetní období: (údaje jsou uvedeny v tis. Kč) Položky výsledovky Účetní období I. obdobíII. období Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb Spotřeba materiálu Služby Přidaná hodnota Mzdové náklady Náklady na sociální zabezpečení Osobní náklady - Daně a poplatky Odpisy DNM A DHM160 Provozní náklady Provozní výsledek hospodaření Výpočet IVýpočet II

Položky výsledovky Účetní období I. obdobíII. období Výnosy z krátkodobého FM00 Náklady finančního majetku5040 Finanční výsledek hospodaření Výsledek hospodaření před zdaněním Daň z příjmu (19%) Výsledek hospodaření po zdanění – 40– Výsledek hospodaření běžného účetního období po zdanění musí být shodný jak v rozvaze, tak i ve výkazu zisku a ztráty. Výpočet IVýpočet II

Výpočet jednotlivých položek: I. období Přidaná hodnotatržby – spotřeba materiálu - služby Osobní nákladymzdy + náklady na sociální zabezpečení Provozní nákladyspotřeba materiálu a služby + osobní náklady + daně + odpisy Provozní VHprovozní výnosy – provozní náklady Finanční VHfinanční výnosy – finanční náklady VH před zdaněnímprovozní VH + finanční VH (zaokrouhleno na tisíce Kč dolů) Daň z příjmuVH před zdaněním x sazba daně z příjmu PO Výsledek hospodaření po zdanění VH před zdaněním - daň z příjmu PO = – 300 – 157 = = = 450 = = = – = 593 = 0 – 50 = – 50 = (– 50) = 543 = ,19 = 103 = 543 – 103 = 440 VH I. období VH I. období, 2. str.

Výpočet jednotlivých položek: II. období Přidaná hodnotatržby – spotřeba materiálu - služby Osobní nákladymzdy + náklady na sociální zabezpečení Provozní nákladyspotřeba materiálu a služby + osobní náklady + daně + odpisy Provozní VHprovozní výnosy – provozní náklady Finanční VHfinanční výnosy – finanční náklady VH před zdaněnímprovozní VH + finanční VH (zaokrouhleno na tisíce Kč dolů) Daň z příjmuVH před zdaněním x sazba daně z příjmu PO Výsledek hospodaření po zdanění VH před zdaněním - daň z příjmu PO = – 450 – 187 = = = 650 = = = – = 553 = 0 – 40 = – 40 = (– 40) = 513 = ,19 = 98 = 513 – 98 = 415 VH II. období VH II. období, 2. str.