1. Veřejná soutěž ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích Programu na podporu zdravotnického aplikovaného výzkumu a vývoje na léta 2015 – 2022

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Národní program udržitelnosti I
Advertisements

Nový program MZe - dvoustupňová veřejná soutěž
Realizace projektů v praxi program OMEGA Praha.
Ing. Karel Havlíček – ředitel odboru příspěvkových programů
Výukový program: Obchodní akademie Název programu: Dlouhodobý majetek – pojem, členění Vypracoval : Ing. Jana Šustrová Projekt Anglicky v odborných předmětech,
Výzkumné projekty MPO řešené v r na ZČU náležitosti účetních dokladů na ZČU u projektů se samostatným bankovním účtem.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR. Finanční aspekty projektů šablon.
1 Informativní schůzka k předkládání návrhů výzkumných záměrů s termínem zahájení od 1. ledna 2005 Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Praha,
1 I. informativní schůzka k předkládání návrhů projektů do programu Výzkumná centra Praha, 1. března 2004.
Psaní grantové přihlášky Postdoktorandský projekt)
CZ.1.07/2.3.00/ Excelence doktorského studia na AF MENDELU pro navazující evropskou vědecko-výzkumnou kariéru Operační program: Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Aktuální úkoly MŠMT Odbor programů výzkumu a vývoje 2009.
Připraveno v rámci projektu „Projektové financování vysokých škol“ podpořeného FRVŠ pod číslem 72/2011
Postupy pro zadávání zakázek při pořizování zboží, služeb či stavebních prací z prostředků finanční podpory OP VK.
Uznatelné výdaje v projektech podpořených ze strukturálních fondů EU v administraci NROS Vyúčtování globálních grantů.
Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Odborná sekce Rady kvality ČR „Kvalita v průmyslu a stavebnictví“ Poradenské služby v programech Operačního programu Podnikání a inovace 5. ledna 2009.
PROHLUBOVÁNÍ VZDĚLÁVÁNÍ LÉKAŘŮ IPVZ Plzeň České Budějovice.
1 Dotace MPSV jako zdroj financování zaměstnanců v sociálních službách Praha, květen 2014 Mgr. Antonín Shejbal Odbor sociálních služeb.
GRANTOVÝ SYSTÉM MČ Praha 21 ZMĚNY ŽÁDOST VYÚČTOVÁNÍ ÚJEZD NAD LESY 7. LEDNA 2012.
Grantová agentura ČR Veřejná soutěž GAČR - podávání projektů se začátkem řešení v roce 2013  Termín zaslání pdf verze FINAL na fakultu je
Pro MAS projekty (období 2007 – 2013) Státní zemědělský intervenční fond, Ministerstvo zemědělství.
Ing. Jan Škoda Biotechnologický ústav AV ČR, v. v. i. Vzdělávací program pro THS.
Směrnice Rady Libereckého kraje č. 3/2006 k zadávání veřejných zakázek Libereckým krajem a jím zřizovanými příspěvkovými organizacemi Liberec, 9. dubna.
ČINNOST PŘÍSTROJOVÉ KOMISE
Způsobilé výdaje poskytovatelů sociálních služeb pro Individuální projekt Pardubického kraje na sociální služby.
Název školy: Střední průmyslová škola, Ostrava – Vítkovice,příspěvková organizace Autor: Ing. Andrea Modrovská Datum: 3. dubna 2012 Název: VY_32_INOVACE_7.3.7.
12. února 2009, ČVUT Pravidla dofinancování projektů ze zdrojů MŠMT Kateřina Slavíková Technologické centrum AV ČR
Praktický postup přípravy projektů Internetizace knihoven na krajích Michal Šperling Euredis, a. s. Dne:
Tyto projekty jsou spolufinancovány Evropským sociálním fondem státním rozpočtem České republiky 1 „Vzdělávejte se!“ Ing. Blanka Švorcová vedoucí Odboru.
Povinné přílohy žádosti pro 4. výzvu k předkládání projektů v JPD 2 Mgr. Jakub Benda Magistrát hl. m. Prahy Odbor zahraničních vztahů a fondů EU Oddělení.
Grantové programy Odboru školství, mládeže a sportu KrÚ pro rok 2008: Sportoviště 2008 Jednorázové akce 2008.
IPRM Náchoda – problémová zóna u nemocnice Seminář k 1. výzvě Města Náchoda pro podporovanou aktivitu 5.2b Regenerace bytových domů
Grantová agentura ČR Projekty na podporu Excelence v základním výzkumu Ing. Šárka Dvořáková, Ph.D.
Naklady a jejich členění
Projekty SIPVZ 2005 Rozbor kritických momentů v přípravě projektů SIPVZ.
Seminář o praktických otázkách týkajících se nové veřejné soutěže ve výzkumu, vývoji a inovacích VES 2015 Kongresový sál Hotelu ILF, Praha,
1 Centralizovaný rozvojový program 2017 a Institucionální program Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Karmelitská 529/5, Praha.
Zařízení kapitola rozpočtu 3 Jiří Haken 1.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Pravidla pro zadávání zakázek v IOP Závazné postupy pro zadávání veřejných zakázek spolufinancovaných ze zdrojů.
VES 2015: základní informace, změny oproti IGA VEŘEJNÁ SOUTĚŽ VE VÝZKUMU, VÝVOJI A INOVACÍCH.
Informační seminář pro uchazeče ve veřejné soutěži v roce 2015 o podporu na projekty výzkumu a vývoje v programu Komplexní udržitelné systémy v zemědělství.
Státní zemědělský intervenční fond. PGRLF 2016 Pokyny pro poskytování podpory a formulář žádosti o podporu – na internetový stránkách v.
Informační schůzka k podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu JMK v souladu s ustanovením § 105 zákona č.108/2006 Sb., o sociálních službách
Česko-norský výzkumný program. Uzávěrka přijímání návrhů projektů: 14:00 hod Uzávěrka přijímání návrhů projektů na UTB: (nutno.
AKTUÁLNÍ INFORMACE INTERNÍ GRANTOVÉ AGENTURY MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („IGA MZ“) 2. ročník národní konference Biomedicínský výzkum s podporou evropských.
AKTUÁLNÍ INFORMACE MINISTERSTVA ZDRAVOTNICTVÍ („MZ“) – „Bílý dům“ Mgr. Aleš Kapucián Oddělení vědy a výzkumu (odbor VLP/1)
Seminář pro příjemce podpory z OP VK Smlouvy + náležitosti.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část Zákon č. 137/2006 Sb., o veřejných zakázkách Metodický pokyn pro zadávání veřejných zakázek (Příloha.
Dotační možnosti pro výzkumníky aktuální i plánované Miloslava Náplavová Lektor projektu Mendelova univerzita v Brně Projektové centrum.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Veřejné zakázky.
Interní grantová soutěž 2017 (IGS 2017) Základní informace Mgr. Galina Cimová, CSc.
Finanční část. Seminář pro žadatele, výzvy Předaplikační výzkum a Předaplikační výzkum pro ITI.
Síť sociálních služeb Ústeckého kraje
■■ ■■ Zlínský kraj Program RP18-17 na úpravu lyžařských běžeckých tras ve Zlínském kraji Katarína KOŇAŘÍKOVÁ Odbor strategického rozvoje kraje.
Poskytovatel Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy Schválení programu 2. května 2016 Předmět podpory Projekt, který může mít charakter mezinárodní.
Pravidla pro zadávání zakázek v OP LZZ zvláštní část
Ing. Martina Dvořáková ředitelka odboru výzkumu a vývoje MK
NÁVRAT Informativní seminář 7. října
Oblast intervence 3.2 Integrovaného operačního programu
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Možnosti financování studentských projektů Grantovou agenturou Univerzity Karlovy Mgr. Alena Tůmová, Ph.D.
Implementace KAP v Jihočeském kraji I
Modul „Ekonomika“ Modul „Formuláře“
Program na podporu lesních ekosystémů
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Podpora vybraných druhů sociálních služeb ve Středočeském kraji II
Výzva č. 7 PRV MAS Česká Kanada o.p.s.
Výzva č. 3 MAS Nad Prahou – IROP – Místa setkávání a řešení krizí
Transkript prezentace:

1. Veřejná soutěž ve výzkumu, experimentálním vývoji a inovacích Programu na podporu zdravotnického aplikovaného výzkumu a vývoje na léta 2015 –

Veřejná soutěž začíná:27.června Soutěžní lhůta: 28.června 2014 – 1.září 2014; 23:59 hodin Hodnotící lhůta: 2.září 2014 – 31.března Zahájení řešení projektu: 1. května 2015 Ukončení projektu: Doba trvání projektu:44 měsíců ( – ) 56 měsíců ( – ) - nutno odůvodnit.

PROJEKT:  může obsahovat nezbytné činnosti základního výzkumu, pokud na ně navazují činnosti aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje  podíl základního výzkumu max. 20% činností  minimálně 80% činností návrhu projektu musí tvořit aplikovaný výzkum a experimentální vývoj  spolunavrhovatel musí být VŽDY, pokud je součástí projektu poskytování zdravotní péče apod.; LF UP nemá oprávnění k této činnosti, není zdravotnickým zařízením  NELZE OBEJÍT FAKTURACÍ !!!

FORMULÁŘE NÁVRHU PROJEKTU: Webová aplikace GRIS: HELPDESK – AZV Po registraci a přihlášení do aplikace se nabízí „Uživatelská příručka“. Do každého projektu nutno přidat uživatele „GrantoveOddeleniLFUP“ jako „project editor“, aby pracovníci DLF mohli do projektu vstupovat.

Část A základní identifikační údaje a abstrakt a cíle projektu  uvedení chybného rodného čísla nebo chybného IČ je důvodem pro vyřazení návrhu projektu  označení hodnotícího panelu – pouze JEDEN; VYJÍMEČNĚ možno uvést další hodnotící panel, označit projekt jako „mezioborový“, zdůvodnit  doba řešení v letech - 44 měsíců zaokr. 4 roky; 56 měsíců zaokr. 5 let  zahájení řešení projektu  zařazení návrhu projektu do konkrétní kategorie výzkumu

Část B finanční prostředky Rozpis finančních položek v členění:  osobní náklady (mzdy, sociální a zdravotní pojištění, sociální fond)  ostatní provozní náklady(materiální náklady,cestovné, služby, režie)  náklady na pořízení dlouhodobého majetku (investice) Zdůvodnění finančních položek:  v českém jazyce  podrobně pouze pro první rok řešení, popř. zdůvodnit významné navýšení nákladů v dalších letech  každá nákladová položka musí být specifikována a zdůvodněna vč. uvedení využití

Osobní náklady: (mzdy popř. odměny vč. odvodů; DPP, DPČ)  úvazek vč. pohyblivých složek mzdy do výše max. 100% úvazku za všechny projekty MZ ČR  odměna (max. 100 tis. Kč za všechny projekty MZ ČR) lze pouze s dofinancováním z rozpočtů ústavů/klinik (podmínkou pro úhradu řádné nebo mimořádné odměny je úvazek na projektu hrazený ze zdrojů uchazeče!!!!) ; uvést jen odměny, bez úvazku NENÍ možné  dohody o provedení práce (max. 300 hodin/rok u UP; do 10 tis. Kč/měs. bez SZP)  dohody o pracovní činnosti (SZP)  odvody: sociální a zdravotní pojištění (SZP) 34 %; sociální fond 1%  pokud je v projektu uveden student, lze nahradit pouze a jen studentem

Náklady na pořízení dlouhodobého hmotného a nehmotného majetku (INVESTIC):  přístroje, stroje, zařízení, apod., jejichž cena je vyšší než ,00 Kč vč. DPH  software nad ,- Kč vč. DPH  lze požadovat zcela výjimečně u velmi významných a náročných projektů s dobou řešení 56 měsíců (5 let)  pouze pro pracoviště v budovách LF UP (ÚMTM, Dostavba, TÚ)  podrobná specifikace, zdůvodnění potřebnosti !!! Přísnější kritéria při posuzování návrhu projektu a při kontrole řešení projektu. Požadavky musí být schváleny vedením LF UP. Návrhy na zařazení investic do projektu nutno doručit na DLF do tajemnici Ing. Janě Valíkové, kl

Ostatní provozní náklady:  podrobný rozpis materiálních nákladů (spotřeba kancelářského a laboratorního materiálu, pořízení drobného hmotného majetku, odborná literatura)  - nelze zahrnout náklady na běžné vybavení pracoviště (PC, notebooky, tiskárny, apod.)  cestovné vzniklé výhradně v přímé souvislosti s řešením projektu - pro první rok max. 80 tis. Kč - v dalších letech max. 150 tis. Kč.  služby a nemateriální náklady (opravy a udržování majetku využívaného při řešení projektu, software do 60 tis. Kč vč. DPH, publikační a ediční poplatky, výkony spojů, kurzové ztráty, klinické a experimentální studie, KONFERENČNÍ POPLATKY)  doplňkové (režijní) náklady – 20% ze součtu ostatních provozních nákladů a osobních nákladů

Část C zdůvodnění návrhu projektu v anglickém jazyce příloha ve formátu PDF max. velikost 3 MB max. rozsah 10 stran formátu A4 s použitím písma o velikosti 11 bodů a řádkování 1 předpokládané celkové počty výsledků

Budou podporovány pouze ty projekty, které odůvodněně předpokládají dosažení alespoň jednoho hlavního a jednoho vedlejšího výsledku výzkumu a vývoje. Za hlavní výsledek se považuje : užitný vzor, průmyslový vzor prototyp, funkční vzorek recenzovaný odborný článek certifikovaná metodika, léčebný postup, specializované mapy patent software poloprovoz, ověřené technologie Za vedlejší výsledek se považuje : odborná kniha kapitola v odborné knize článek ve sborníku

Část D bibliografie – údaje o navrhovateli a spolunavrhovatelích strukturovaný odborný životopis navrhovatele a spolunavrhovatele v anglickém jazyce a výčet činností za posledních 5 let v oboru příloha ve formátu PDF max. velikost 1 MB max. rozsah 2 strany formátu A4 s použitím písma o velikosti 11 bodů při řádkování 1 (popř. další maximálně dvě strany na každého spolunavrhovatele) bibliografie

Část E informace o dalších projektech navrhovatele a spolunavrhovatelů řešených s veřejnou podporou podle zákona č. 130/2002 Sb. projekty za uplynulé tři roky, na jejichž řešení se navrhovatel nebo spolunavrhovatelé podíleli/podílejí a v jaké roli (navrhovatel/řešitel, spolunavrhovatel/spoluřešitel, odborný spolupracovník) informace o žádostech, které navrhovatel nebo spolunavrhovatelé podávají přehled o hodnocení projektů MZ ČR ukončených v posledních třech letech, na kterých se navrhovatel, resp. spolunavrhovatel podílel jako řešitel, spoluřešitel nebo odborný spolupracovník.

PŘÍLOHY: čestné prohlášení k prokázání způsobilosti za UP zajistí RUP; za spoluuchazeče zajistí navrhovatel (originál nebo úředně ověřené kopie) výpis z evidence Rejstříků trestů za UP RUP; za spoluuchazeče zajistí navrhovatel dokument upravující vztah projektu k pravidlům SÚKL  scan povolení nebo žádosti zaslané na SÚKL - navrhovatel  čestné prohlášení, že stanovisko SÚKL není třeba – DLF scan informovaného souhlasu pacienta – navrhovatel scan vyjádření etické komise – DLF

scan platného schváleného projektu pokusů se stanovisky odborné komise uživatelského zařízení, žádost na resortní komisi (prof. Večeřa, kl. 2553) doložení spolufinancování z jiných zdrojů čestným prohlášením uchazeče – DLF, RUP návrh smlouvy o spolupráci mezi uchazečem a navrhovanými dalšími účastníky – DLF „Motivační účinek“; pouze v případě spolupráce s podnikem ostatní (GMO, transplantační zákon) seznam písemných příloh.

Termín pro předložení podkladů pro etickou komisi vč. informovaného souhlasu pacienta bude uveřejněn po zasedání etické komise (předpokládá se, že zasedání EK proběhne v termínu 18. – ). V případě projektu předpokládajícího experimentální práci se zvířaty nutno kontaktovat Prof. MUDr. Rostislava Večeřu, Ph.D. – Ústav farmakologie, kl

Podání návrhu projektu:  návrh projektu bude po finalizaci opatřen kvalifikovaným systémovým certifikátem aplikace, nesmí již být nijak upravován  datovou schránkou se doručuje pouze návrh projektu vytvořený aplikací po zaškrtnutí volby „byla zkontrolována úplnosti a správnost údajů“ s označením FINAL  vygenerovaný projekt s označením FINAL zašle navrhovatel mailem na adresu a povinně v kopii na adresu  projekty datovou schránkou zasílá pouze RUP  ukončení podávání návrhů projektů na LF – po zasedání etické komise, termín bude upřesněn a zveřejněn.

Konzultace DLF: Oddělení VaV: Ing. Petra Zmrzlíková, kl Ekonomické oddělení: Bc. Lenka Látalová, kl Martina Vičíková, kl