PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
EU PENÍZE ŠKOLÁM Učíme se pro život 2010 – 2013 reg. č. CZ 1.07/1.4.00/
Advertisements

Základní škola, Matice školské 3, České Budějovice
Projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem ČR.
Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/ Podpora profesního rozvoje učitelů v počátečním vzdělávání CZ.1.07/1.3.00/
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ
POLYTECHNICKÁ VÝCHOVA A VZDĚLÁVÁNÍ V MŠ
TENTO PROJEKT JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY VZDĚLÁVÁNÍ V OBLASTI KOMUNITNÍHO PLÁNOVÁNÍ SOCIÁLNÍCH SLUŽEB.
Cesta k modernímu vzdělávání
VÍTÁME VÁS KA 02 ODBORNÉ SEMINÁŘE PRO VEDOUCÍ PRACOVNÍKY.
ZPŮSOBY KOMUNIKACE V PROJEKTU
PROFESNÍ ROZVOJ PEDAGOGŮ PŘEDŠKOLNÍHO VZDĚLÁVÁNÍ,,MATEŘINKY‘‘ CZ.1.07/1.3.42/ Tento projekt je financován ESF a státním rozpočtem ČR.
Jak se peče chleba Lenka Hůnová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky. 2.
KA 02 - Mentoring Ing. Jiří Pešan manažer KA 02. Mentoring Hlavním cílem této aktivity je zajistit škole a jejím pedagogům metodickou a technickou podporu.
HRAJEME SI NA CUKRÁŘKU. KDO JE CUKRÁŘKA? PROJEKT CZ.1.07/1.3.00/ JE SPOLUFINANCOVÁN EVROPSKÝM SOCIÁLNÍM FONDEM A STÁTNÍM ROZPOČTEM ČESKÉ REPUBLIKY.
CO POTŘEBUJE FOTBALISTA Bc. Tereza Michalcová. Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České.
INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE Modernizací a inovací výuky k rozvoji klíčových kompetencí žáků Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.1.06/ Poskytovatel.
1 LETNÍ ŠKOLA MATERIÁLOVÉHO INŽENÝRSTVÍ – SUPMAT - Podpora vzdělávání pracovníků center pokročilých stavebních materiálů (CZ.1.07/2.3.00/ )
Jak se peče chleba IV. Lenka Hůnová. Výrobky z mouky Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jak se peče chleba III. Lenka Hůnová. Co potřebuji k pečení Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem.
Jsem chlapec – čím budu? DŮLEŽITÁ POVOLÁNÍ. Kdo jsem? – co ke své práci potřebuji Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním.
NAKRESLI ŠŇŮRU K ELEKTRICKÉMU SPOTŘEBIČI Elektřina pomáhá, ale pozor.
PRAVIDLA V MŠ – HRA NA AUTA Ivana Šůsová. Seřaď podle rychlosti Projekt CZ.1.07/1.3.00/ je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
VÝROBA VELIKONOČNÍHO PŘÁNÍ JE TU JARO. Jarní velikonoční kuřátko 2.
VŠICHNI MÁME STEJNOU CESTU
Kumuč – kutík - kulík.
Pozornost, soustředěnost, paměť
O Koblížkovi JAZYK A ŘEČ.
Paměť, pozornost, Sociabilita
Úvodní seminář Klíčová aktivita č. 3
Jak vznikají křížaly Jana Šonková.
Rozhledna Marta Strnadová.
Co nepatří do dárku Vnímání.
Jak se chovat v divadle Radka Knotková 1.
Oheň, jak ho vidí děti. ZDRAVÍ, BEZPEČÍ.
Pravidla ve školce – správné chování v MŠ
Pomůcky k pohybu Eva Kovářová 1.
Najdi obrázky, které nepatří do skupiny
Najdi obrázky, které nepatří do skupiny
ZVÍŘATA VE VODĚ, NA ZEMI A VE VZDUCHU
VELIKONOČNÍ POMLÁZKA NÁVOD.
Prostorová orientace,vnímání, počet
Stavitelé českých hradů
Nářadí – velikost, počet
Na stavbě stroje.
Co se přírodě nelíbí.
Tvorba a zveřejňování e-publikací na Masarykově univerzitě
Lodička Bc. Miloslava Vavříková
Důležitá telefonní čísla
Jak se upravit do divadla
Poznáváme nástroje NA ZAHRADĚ.
FARMA DOMÁCÍ ZVÍŘATA.
Co nepatří do stáje VnímánÍ.
poznatky, orientace ve známém prostředí
Bylinková zahrádka IV. – Počítání
Strom, kdopak tu žije příroda.
Kolik svíček na dort vnímání.
Poznávací schopnosti - nářadí
Barevné pastelky Pavlína Berková.
Bc. Miloslava Vavříková
Orientace v řadě.
Elektřina pomáhá, ale pozor!!!
Orientace v řadě pracujeme v kuchyni.
POVOLÁNÍ Složky integrovaného záchranného systému
JITEX – Jak vznikne tričko?
Sázíme brambory do řádku
Bludiště.
Co vznikne z vlny? Michaela Soukupová.
Mícháme barvy vnímání.
Roční období – znaky, svátky a tradice
ZEMĚ, VODA, VZDUCH Příroda.
Transkript prezentace:

PŘEDSTAVENÍ PROJEKTU „JAK CO FUNGUJE?“ KA 02 odborné semináře pro vedoucí pracovníky Mgr. Jitka Schovancová Lektor Lenka Kurtevová

A jak to tedy bude fungovat?

Klíčové aktivity - KA ? 10-11 10-11 11-01 01-05 06 KA01 KA02 KA03 KA04 tvorba metodik KA02 odborné semináře pro vedoucí pracovníky KA03 vzdělávání pedagogů: práce s ICT KA04 vzdělávání pedagogů: polytechnická výchova KA05 vzdělávání pedagogů: moderní formy interaktivní výchovy KA06 sdílení zkušeností a materiálů KA07 závěrečný odborný seminář a evaluace průběžně 10-11 10-11 11-01 01-05 průběžně 06 KA01 – práce s ICT, polytechnické vzdělávání, vzdělávání pedagogů v moderních formách interaktivní výuky, odborné semináře pro vedoucí pracovníky ?

Jak budeme realizovat KA odborné semináře webináře samostatná práce sdílení materiálů workshopy komunikace společně

Lidé v projektu materinky.dumy.cz vedoucí pracovníci MŠ vyučující MŠ hlavní projektový tým lektoři odborní garanti metodici materinky.dumy.cz vedoucí pracovníci MŠ vyučující MŠ

Lidé v projektu Realizační tým Manažer projektu Finanční manažer Odborní garanti jednotlivých KA Ing. Radka Heinzová Barbara Javůrková Ing. Petra Pokorná Marek Fiala Ing. Bc. Petra Řezáčová Ing. Rudolf Chadim Metodici Mgr. Kristýna Krupková Bc. Vlasta Tesařová Manažer projektu Ing. Gabriela Hošková Finanční manažer Ing. Petra Pokorná Metodik ICT Jaroslav Kettner Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Lidé v projektu lektoři Lenka Kurtevová Mgr. Jitka Schovancová lkurtevova@boxed.cz Mgr. Jitka Schovancová jschovancova@boxed.cz Ing. Bc. Petra Řezáčová prezacova@boxed.cz Ing. Lenka Bartušková lbartuskova@boxed.cz Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

Semináře - vedoucí pracovníci MŠ odborné semináře webinář závěrečný seminář Webinář – úvod do projektu Webinář – autorská práva a sdílení materiálů 4 +1

Semináře – vyučující MŠ Základy práce s interaktivní technikou Seminář Polytechnická výchova v MŠ Webinář Moderní formy interaktivní výuky S: tvorba interaktivních materiálů S: práce s interaktivní technikou S: zapojení interaktivních materiálů do výuky Webinář 1. – autorská práva a sdílení materiálů Webinář 2. – diskuze nad tvorbou materiálů, dotazy, nejasnosti, sdílení nápadů a námětů ! termíny

Interaktivní výukové materiály Cíl a výstup Pedagog Technika Interaktivní výukové materiály 800

Technika, se kterou budeme pracovat Dotyková obrazovka Notebook KUMUČ

Ukázka výukového materiálu Co nepatří do interaktivního řešení?

Interaktivní řešení v MŠ? Materiály z projektu Vzdělávací programy pro MŠ Internet jako zdroj Práce s fotografií, videem Materiály z projektu ano

Vlastní zdroje Inspirace a zdroje www.dumy.cz Vzdělávací aplikace Různé weby Vlastní zdroje autorská práva

Kufřík Moderního UČitele KUMUČ Kufřík Moderního UČitele workshop

Integrované bloky JÁ, TY, MY a bezpečnost a lidové tradice a dovednosti a vnímání a lidé kolem nás a svět hmyzu, ryb a zvířat

Témata JÁ, TY, MY a bezpečnost Doprava Hory, voda, oheň, hluk Úrazy Nebezpečné předměty Jedy a omamné látky Cizí lidé Nepředvídatelné situace Hory, voda, oheň, hluk Nebezpečná zvířata První pomoc Záchranné složky asi říct, že to není konečné

Ukázka výstupu ze školení VÝUKOVÝ MATERIÁL VYUŽITÍ KUMUČ METODICKÝ LIST

Jsme vám k dispozici pro dotazy Děkujeme za pozornost Jsme vám k dispozici pro dotazy Mgr. Jitka Schovancová jschovancova@boxed.cz Lenka Kurtevová lkurtevova@boxed.cz Projekt CZ.1.07/1.3.00/48.0075 je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.