Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu provozovatele a zpracovatele Jiří Krejča DEZA, a.s. Valašské Meziříčí 24. února 2004.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Obecné požadavky na výstavbu
Advertisements

Digitální výukový materiál zpracovaný v rámci projektu „EU peníze školám“ Projekt:CZ.1.07/1.5.00/ „SŠHL Frýdlant.moderní školy“ Škola:Střední škola.
Podpora KVET v novele zákona o hospodaření energií
Nová zelená úsporám 2013 možnosti využití výrobků f. DAFE-PLAST.
Nařízení vlády č. 352/2002 Sb., kterým se stanoví emisní limity a další podmínky provozování spalovacích stacionárních zdrojů znečišťování ovzduší.
POSUZOVÁNÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ V ČESKÉ REPUBLICE Zákon č. 100/2001 Sb. Posuzování vlivů na životní prostředí podléhají v zákoně vymezené záměry.
Odstraňování staveb, terénních úprav a zařízení
Stavební úřady Obecné stavební úřady Ministerstvo pro místní rozvoj (ústřední správní úřad ve věcech stavebního řádu) krajský úřad, Magistrát hlavního.
ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov ČVUT v Praze Fakulta stavební Katedra technických zařízení budov Energetický audit VYHLÁŠKA.
Nástroje územního plánování
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky Právo na informace o životním prostředí.
EIA – význam procesu s ohledem na navazující řízení Dana Kučová EIA – význam procesu při realizaci záměrů s ohledem na navazující řízení Zpracovala.
Nástroje územního plánování Přípravné Územně plánovací podklady územně analytické podklady územní studie Plánovací Politika územního rozvoje Územně plánovací.
Integrovaný registr znečištění Ing. Jiří Jungmann Výzkumný ústav maltovin Praha s. r. o.
Integrovaný registr znečišťování Platná právní úprava Ing. Bc. Jan Maršák, Ph.D. Odbor integrované prevence a IRZ Ministerstvo životního prostředí.
Můžou nás vybagrovat? Lukáš Matějka Arnika – Centrum pro podporu občanů StreetRadio, Praha října 2011.
Nový zákon o ochraně ovzduší. Schválen Poslaneckou sněmovnou ČR dne 10. února 2012 Projednán Senátem ČR dne 15. března 2012 a vrácen Poslanecké sněmovně.
METODIKA VSTUPNÍHO HODNOCENÍ Základní přehled. Aktuální výzvy OPŽP Josef Pikálek Liberec.
Pohled Moravskoslezského kraje na „Energeticky nezávislý kraj“ Ing
Tento produkt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky EIA Cesta k environmentálnímu stavitelství (průběh)
ADMINISTRATIVNÍ NÁSTROJE V NOVÉM ZÁKONĚ O OCHRANĚ OVZDUŠÍ JUDr. Michal Bernard MŽP ČR, odbor ochrany ovzdu ší Seminář Návrh nového zákona o ochraně ovzduší.
Úpravy Kodexu PS a DS Aktualizace žádostí FVE a VTE Materiál na jednání kulatého stolu dne
Požadavky na vypracování rozptylových studií
Pohled zadavatele na energetický audit ve velkém průmyslovém podniku Ing. Petr Matuszek Brno
Energetický audit ve velkém průmyslovém podniku z pohledu zadavatele Ing. Petr Matuszek Seminář AEM Brno
Agentura Integrované Prevence (IPPC) založena v dubnu začleněním do ČEÚ (§5) Cíl: odborná podpora státní správy, průmyslu a veřejnosti při implementaci.
KONFERENCE PROTIPOVODŇOVÁ OCHRANA – PREZENTACE VÝSLEDKŮ PILOTNÍHO PROJEKTU „ATLAS LABE NA ÚZEMÍ KRÁLOVÉHRADECKÉHO KRAJE“ Projekt je spolufinancován Evropskou.
Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu agentury CENIA.
AEM, Praha Ing. Ladislav Špaček, CSc.1 IPPC Role Ministerstva průmyslu a obchodu. Systém výměny informací o nejlepších dostupných technikách.
Integrovaná prevence a omezování znečištění (IPPC) v České republice
1 Zkušenosti Agentury integrované prevence za rok 2003 ČEÚ – AIP Kodaňská 10 Praha
1 Problémy s aplikací zákona č. 76/2002 Sb. o integrované prevenci z pohledu ČIŽP Ing. Antonín Kroupa Česká inspekce životního prostředí – ředitelství.
Propojení zákona o integrované prevenci a zákona o hospodaření energií Ing. František Plecháč Státní energetická inspekce.
Mgr. Magdaléna Peterková
VAZBY MEZI ÚZEMNÍMI ENERGETICKÝMI KONCEPCEMI A UŽIVATELI ENERGIE.
1 Aktualizovaná SEK a prosazení zásad SEK do energetické legislativy ČR Česká energetika v kontextu energetiky Evropské unie Konference AEM – Poděbrady.
Integrovaná prevence 26. dubna Osnova přednášky úvodní poznámky cíl integrovaného rozhodování principy základní pojmy právní úprava integrované.
Integrovaná prevence. Integrovaná prevence – prameny, cíle a předmět Prameny právní úpravy: –Směrnice Rady 96/61/EC o integrované prevenci a omezování.
Právo životního prostředí II. Úvodní přednáška
1 Účast veřejnosti v procesech dle složkových předpisů práva životního prostředí Jitka Bělohradová.
STAVEBNÍ ZÁKON Účinnost k Předpisy Zákon č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění zákona č. 68/2007.
Administrativní nástroje, integrovaná prevence, sankční nástroje 11. března 2009.
Prevence v právu životního prostředí Jana Dudová.
JUDr. Jana Tkáčiková, PhD..  Listina základních práva a svobod  Zákon č. 17/1992 Sb., o životním prostředí  Občanský zákoník §§ 415 an.  Zákon č.
Právní režim nakládání s odpady
Praha 8. září 2015 NOVELA STAVEBNÍHO ZÁKONA Žofínské fórum.
PLÁN ODPADOVÉHO HOSPODÁŘSTVÍ KARLOVARSKÉHO KRAJE 2016 – 2025 Vyhodnocení koncepce z hlediska vlivů na životní prostředí a veřejné zdraví Mgr. Alena Kubešová,
ŽIVELNÍ POHROMY A PROVOZNÍ HAVÁRIE Název opory – Direktivy SEVESO, zákon o prevenci závažných havárií a jejich význam Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost.
Správní řízení Vendula Povolná Ekologický právní servis Září 2007.
Zákon č. 76/2002 Sb. ze dne 5. února 2002 o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů.
Strana 1 INTEGROVANÉ VERSUS SLOŽKOVÉ POVOLOVÁNÍ Adéla Švachulová Ministerstvo životního prostředí Oddělení IPPC Integrated and Planned Enforcement of Environmental.
Ostravice, Obsah přednášky Průmyslové činnosti v režimu IPPC v MSK Monitoring emisí látek znečišťujících ovzduší Prezentace výsledků monitoringu.
Ústí nad Labem 4/2009 Ing. Jaromír Vachta
Zákon č. 76/2002 Sb. ze dne 5. února 2002 o integrované prevenci a omezování znečištění, o integrovaném registru znečišťování a o změně některých zákonů.
Směrnice o IPPC Úvod do filosofie
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Odbor životního prostředí MHMP
Nový zákon o ochraně ovzduší
Zákon č. 100/2001 Sb. ze dne 20. února 2001 o posuzování vlivů na životní prostředí Ústí nad Labem 3/ Ing. Jaromír Vachta.
INTEGROVANÉ POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC: NEJLEPŠÍ POSTUPY
Zákon č. 100/2001 Sb. ze dne 20. února 2001 o posuzování vlivů na životní prostředí Ústí nad Labem 4/ Ing. Jaromír Vachta.
Ústí nad Labem 4/2008 Ing. Jaromír Vachta
Podpora provozu sekundárních DeNOx opatření
FILOSOFIE A PROCES INTEGROVANÉHO POVOLOVÁNÍ SMĚRNICE IPPC
Integrovaná prevence a omezování znečisťování (IPPC)
Stavební právo.
Registr spaloven odpadů
Legislativní otázky (část 2) Mgr. Hana Nenutilová Ing. Jan Slavík, Ph
Inspekční činnost ČIŽP v rámci integrované prevence
Stavební legislativa – možnosti zefektivnění přípravy staveb
Transkript prezentace:

Zkušenosti z aplikace zákona o integrované prevenci z pohledu provozovatele a zpracovatele Jiří Krejča DEZA, a.s. Valašské Meziříčí 24. února 2004

Obsah přednášky základní technologické údaje zdrojů tepla DEZA, a.s. investiční záměr rekonstrukce energetického bloku příprava na podání žádosti integrovaného povolení průběh řízení o vydání integrovaného povolení vydání integrovaného povolení k rekonstrukci zdrojů tepla a důsledky z toho vyplývající,

Základní technologické údaje zdrojů tepla DEZA, a.s. (1) TEPLÁRNA příkon parametry rok uvedení do provozu Parní kotel č MW 375 o C, 3,8 MPa 1962 Parní kotel č MW 375 o C, 3,8 MPa 1963 Parní kotel č MW 375 o C, 3,8 MPa 1963 Parní kotel č MW 375 o C, 3,8 MPa 1994 Parní kotel č MW 375 o C, 3,8 MPa 1995

Základní technologické údaje zdrojů tepla DEZA, a.s. (2) Výtopna TAILGAS: příkon parametry rok uvedení do provozu Parní kotel č.7 54 MW 400 o C, 4,0 MPa 1982 (1996) Parní kotel č.8 27 MW 400 o C, 4,0 MPa 1972 (1995) Parní kotel č.9 27 MW 400 o C, 4,0 MPa 1972 (1997) Ostatní zdroje tepla: Spalovna pev. odpadů 8 MW 400 o C, 4,0 MPa 1995 Využití reakčního tepla 15 MW 350 o C, 4,0 MPa 2003

Výroba tepla v letech (GJ/rok)

Emise v letech (t/rok) Nárůst emisí v roce 2003 způsobem vyšší výrobou tepla

Investiční záměr rekonstrukce energetického bloku Náhrada stávajících dvou kotlů č. 1 a t/hod., které byly do provozu uvedeny v roce 1962 a 1963 jedním kotlem 50 t/hod. s vyšší účinností, který by pokryl výkyvy ve spotřebě tepla v letních měsících.

Předpokládané přínosy Od rekonstrukce zdrojů tepla očekáváme:  zvýšení účinnosti a tím snížení množství emisí,  snížení příkonu zdroje,  zkvalitnění spalovacího procesu a tím další snížení emisí vzniklých spalováním,  zvýšení bezpečnosti provozu,  snížení počtu provozních poruch,

Časový sled při pracích na získání integrovaného povolení (1)  příprava podkladů k žádosti o integrované povolení  předání žádosti na Krajský úřad  doplnění žádosti, požadavek Krajského úřadu  doplnění žádosti  vyvěšení na úřední desky a vyjádření správních úřadů  rozhodnutí o vydání integrovaného povolení

Příprava podkladů k žádosti o integrované povolení (1) Vlastní žádost o vydání integrovaného povolení obsahuje: - identifikace provozovatele zařízení, - informace vztahující se k vydání IP, - informace vztahující se ke změně vydaného IP, - popis zařízení a s ním přímo spojených činností, - stručné netechnické shrnutí údajů uvedených v žádosti, - popis surovin a pomocných materiálů, dalších látek a energií, které se budou používat a jím budou produkovány, - suroviny včetně vody, pomocné látky, jejich vlastnosti, zdroje, použití, - emise a jejich zdroje, další vlivy ze zařízení, - charakteristika stavu a ovlivnění dotčeného území, - popis dosavadních nebo uvažovaných opatření k předcházení vzniku, úpravě, využívání či odstraňování odpadů, - popis dosavadních a uvažovaných opatření k měření a monitorování emisí,

Příprava podkladů k žádosti o integrované povolení (2) - popis dalších plánovaných opatření k zajištění plnění povinností preventivního charakteru, - návrh závazných podmínek provozu zařízení a jejich časové plnění, - rozhodnutí, stanoviska, vyjádření a souhlasy, - další podklady, - seznam použitých zkratek, - závěr Přílohy k žádosti: - celkem 22 příloh

Časový sled při pracích na získání integrovaného povolení (2)  příprava podkladů k žádosti o integrované povolení  předání žádosti na Krajský úřad  protože žádost nebyla úplná KÚ požádal o doplnění  doplnění žádosti  vyvěšení na úřední desky a vyjádření správních úřadů  rozhodnutí o vydání integrovaného povolení

Vyvěšení na úřední desky a vyjádření správních orgánů Účastníci řízení: adresát Zlínský kraj Město Valašské Meziříčí Příslušné správní úřady: Městský úřad V. M., stavební úřad, Městský úřad V. M., odbor životního prostředí, Krajský úřad, odbor životního prostředí, Krajský hygienik, ČIŽP OI Olomouc, oddělení ochrany vod, ČIŽP OI Ostrava, oddělení ochrany ovzduší, Odborně způsobilá osoba: ČEU, Agentura integrované prevence, Praha

Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení (1) Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení obdržela DEZA, a. s. dne s tím, že v něm bylo stanoveno: doposud platné provozně technické parametry u parních kotlů spalujících koncový plyn z výroby sazí byly nahrazeny obecně platnými emisními limity dle vyhlášky MŽP č. 356/ 2002, opatření k vyloučení rizik možného znečištění ŽP po ukončení činnosti, dalších jedenáct podmínek zajišťujících ochranu zdraví člověka a životního prostředí při nakládání s odpady, dalších devět podmínek zajišťujících ochranu zdraví člověka a životního prostředí z hlediska ochrany ovzduší, další zvláštní podmínky, které nesouvisí s rekonstrukcí kotelního bloku, podmínky pro hospodárné využití surovin a energie,

Rozhodnutí o vydání integrovaného povolení (2) opatření pro předcházení havárií a omezování jejich následků, postupy pro provoz týkající se situací odlišných od podmínek běžného provozu, způsob monitorování emisí a přenosů, včetně specifikace metodiky měření, postup vyhodnocování plnění podmínek integrovaného povolení, podmínky uvedené ve stanovisku příslušného orgánu ochrany veřejného zdraví, podmínky pro hospodárné využití surovin a energie.

Děkuji za pozornost