Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Spisová služba Ivana Šmídová
Advertisements

Jak dodržují veřejné instituce zákon č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím? Úkol pro předmět Svobodný přístup k informacím FFMU v Brně, Ústav.
INFORMAČNÍ SYSTÉMY EIA/SEA
Spisová služba a její vazba na datové schránky
PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA 2004 PRVNÍ ZASEDÁNÍ MONITOROVACÍHO VÝBORU RÁMCE PODPORY SPOLEČENSTVÍ 18. KVĚTNA.
Evropský sociální fond v kontextu politiky soudržnosti Ing. Světlana Navarová, vedoucí oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska Městský rok informatiky.
O samosprávě Pohádkový příběh tak, jak jsem je odposlechl z bájných vyprávění starců a vykoukal z prachem zapadaných kronik, doprovázený různými kejklemi.
Ing. Jana Popelková Národní vzdělávací fond Kongres výchovného poradenství, Pardubice, 25.–26. dubna 2006 Informační zdroje v poradenství.
Stavební zákon a územní plánování
CzechInvest Agentura pro podporu podnikání a investic
Téma : Veřejné zakázky Úvodní prezentace Ing. Renata Aulová
PODPORA SLUŽEB CESTOVNÍHO RUCHU PRO VEŘEJNÝ SEKTOR grantové schéma Libereckého kraje v rámci Společného regionálního operačního programu Priorita: 4. Rozvoj.
CzechInvest Karlovarský kraj Ing. Hana Nucová Regionální kancelář CzechInvestu pro Karlovarský kraj červen 2005.
Legislativa a dokumenty Informační systémy ve státní správě a samosprávě.
Analýza dopadu zákona č. 300/2008 Sb. do území JUDr. Kateřina Černá Ing. Václav Koudele.
Správa a distribuce dotací z fondů EU a státního rozpočtu ČR Tisková konference HVB Bank a České pojišťovny 3. října 2006.
ISSS 2005, Hradec Králové Zavádění elektronické podatelny, praktické zkušenosti Bc. Irena Rálišová, Město Sezemice Mgr. Tomáš Lechner, Triada spol. s r.
Rozvoj kvalifikované pracovní síly v ČR. Obsah prezentace Představení Agentury CzechInvest Regionální kanceláře Aktivity pro podporu rozvoje kvalifikované.
TEST 1. Může Skrblík Ječmenovi proplatit pokutový blok jako výdaj tábora – střediska? Proč? 2. Byly splněny podmínky pro blokové řízení? 3. Může se Baghíra.
Projekt 3.3 „Partnerství pro budoucnost“. Úvodní informace o projektu Projekt byl úspěšně předložen Karlovarským krajem v rámci výzvy SROP, priority 3.
Rozvoj kapacit dalšího profesního vzdělávání v Královéhradeckém kraji grantové schéma kraje pro období 2004 – 2006 Olga Zumrová.
Krajský úřad Libereckého kraje SEMINÁŘ Možnosti spolufinancování projektů ze strukturálních fondů Evropské unie prostřednictvím operačních programů.
RPS/CSF Technická pomoc RPS Ministerstvo pro Místní rozvoj ČR Odbor Rámce podpory Společenství.
15 let vývoje E-Governmentu v legislativě ČR Mgr. Tomáš Lechner Vysoká škola ekonomická v Praze Národohospodářská fakulta Katedra práva.
Návrh zákona o elektronických úkonech, osobních číslech a autorizované konverzi dokumentů Zdeněk Zajíček náměstek ministra vnitra Vladimír Smejkal Legislativní.
2006 Bleskové zpravodajství pomocí RSS/RDF/Atom – roční bilance Ing. Petr Palisa, Triada, spol. s r. o.
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu, Projekt Matra – Solón Solón Matra.
Řízení a koordinace politiky soudržnosti v České republice v období Ostravice Hotel Montér Ministerstvo pro místní rozvoj ČR.
Ministerstvo pro místní rozvoj Řídící orgán SROP a JPD Praha Rozvoj informačních a komunikačních technologií v regionech Ing. Zdeněk Vašák RP MMR NUTS.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A5 Nástroje informatiky pro získávání informací a jejich zpracování.
Elektronická publikace
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY PŘEDSTAVENÍ II. ETAPY PROJEKTU Ing. Břetislav Moc IBM Česká republika spol.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Základní informace Veřejná správa – činnost veřejnoprávní korporace spravující veřejné záležitosti ve veřejném zájmu financovaná z veřejných prostředků.
E-podpis ve veřejné správě ISSS Blízká budoucnost e-podpisu ve veřejné správě  Správní řád – správní orgány:  Přijímají podání s elektronickým.
Téma : Veřejná podpora Úvodní prezentace Ing. Ondřej Miffek Ostrava,
Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu Zavedli jsme systém environmentálního řízení a auditu IP „Podpora procesu transformace pobytových.
ManagerWeb.cz » 1 Právní rádce - leader na trhu právních informací Právní rádce je měsíčník informující o nových právních úpravách, poskytuje výklady a.
1 Elektronický podpis v ČR Bezpečnost IS/IT Jaroslav Malý.
STÁTNÍ INFORMAČNÍ POLITIKA E-Government a elektronický podpis Ing. Karel Březina ministr a předseda Rady vlády pro státní informační politiku.
SOLÓN elektronická publikace pro pracovníky veřejné správy a návštěvníky knihoven Vydavatel: Triada, spol. s r. o. Ing. Barbora.
Centrální elektronická podatelna a úřední deska ISSS 2006.
EUROCENTRUM LIBEREC Informace pro podnikatele Třída 1. máje Liberec 3 Telefon:
Portál veřejné správy © 2002 IBM Corporation ISSS 2003 Portál veřejné správy portal.gov.cz Ing. Dana Bérová
Specializovaná elektronická média pro veřejnou správu Solón Deník veřejné správy.
ISSS 2003 PORTÁL VEŘEJNÉ SPRÁVY Ing. Dana Bérová Ministerstvo informatiky.
Portál veřejné správy CS – Zákaznická řešení pro státní správu Ing. Vladimír Hořejší Ing. Jitka Novotná Ministerstvo informatiky.
Nevládní neziskové organizace pro HEN 4. Přednáška / seminář, Registrace občanského sdružení.
ZPŮSOBY FINANCOVÁNÍ A ZPOPLATNĚNÍ DOPRAVNÍ INFRASTRUKTURY Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích Institute of Technology And Business.
Posilování přeshraniční spolupráce v období MVDr. Stanislav Mišák náměstek hejtmana Zlínského kraje Konference , Zlín.
E-government - moderní podoba veřejné správy v České republice.
Královéhradecký kraj – podpora podnikání Ing. Michal Pultar Hradec Králové,
Regionální operační program regionu soudržnosti Střední Morava Nové podmínky administrace projektů Ing. Zdeněk Bogoč.
Integrovaný regionální operační program – obecný úvod, hodnocení Pardubice Ing. Markéta Kupcová Centrum pro regionální rozvoj České republiky.
Publicita v projektech spolufinancovaných z ESF/OP LZZ.
Vodohospodářské aktuality
Krajský úřad Ústeckého kraje 9. února 2009
VIKBA20_Elektronické informační zdroje Klára Zemanová, UČO
Mgr. Tomáš Lechner Triada, spol. s r. o.
Michal Šperling - EUREDIS
Informační zdroje české veřejné správy
Tvorba veřejných projektů – příklad Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost Mgr. Bc. David Póč Oddělení pro strategii a rozvoj/Katedra.
Setkání se starosty obcí Karlovarského kraje Téma: Novela stavebního zákona v oblasti územního plánování s účinností od VÝBĚR.
Publicita v projektech
Jednání PS Vzdělávání Mgr. Barbora Ledlová
Ing. Stanislava Správková
Ing. Rostislav Babarík Úloha a postavení Ministerstva informatiky ČR ve vztahu k územním samosprávám Ing. Rostislav.
Elektronická komunikace při zadávání veřejných zakázek Mgr. Jakub Váňa
LEGISLATIVNÍ DROBEČKY …plus něco navíc
Transkript prezentace:

Elektronická publikace Vydavatel: Triada, spol. s r.o. SOLÓN informační systém o veřejné správě Ing. Barbora Mertová

nejdůležitější informace ze státní správy a samosprávy: - právní předpisy - metodické pokyny - vybrané dotační tituly - základní dokumenty o Evropské unii - Zprávy Ministerstva financí - Věstníky Ministerstva pro místní rozvoj Informace jsou v rozsahu cca tiskových stran! SOLÓN SOLÓN obsahuje

- pracovníci obecních, městských a krajských úřadů - návštěvníci knihoven - podnikatelé, malé a střední firmy - studenti odborných škol SOLÓN SOLÓNA používají

SOLÓN je rozčleněn

Obsah SOLÓNA existuje také v tištěné podobě SOLÓN §

SOLÓN - přesný výraz - slova obsahující stejný základ - kombinace výrazů pomocí logických operátorů Vyhledávání v SOLÓNOVI

SOLÓN 4x ročně vychází aktualizovaná verze elektronické publikace Součástí každé aktualizace je tištěná brožura shrnující přehled všech novinek Aktualizace SOLÓNA

Všechny texty obsahují přímou vazbu na právní předpisy týkající se dané problematiky Praktické využití SOLÓNA SOLÓN

SOLÓN Orgány veřejné správy musí komunikovat elektronickou cestou, protože mají mít od POVINNĚ zvedenou elektronickou podatelnu… Praktické využití SOLÓNA

SOLÓN Solón obsahuje základní dokumenty týkající se této problematiky… - praktické návody jak si zřídit elektronický podpis - právní předpisy určující povinnost orgánů veřejné správy vést e-podatelnu Praktické využití SOLÓNA

SOLÓN Praktické využití SOLÓNA Solón obsahuje základní dokumenty týkající se této problematiky… - nový správní řád včetně výkladu, který nabyl účinnosti , a který kromě správního řízení obsahuje i zásady el. komunikace správních orgánů s okolím

Praktické využití SOLÓNA Solón obsahuje základní dokumenty týkající se této problematiky… - přehled kvalifikovaných certifikačních agentur

SOLÓN V rámci dotačních programů jednotlivých institucí je možné čerpat prostředky z různých fondů Informace o vybraných dotačních titulech: - strukturální fondy Evropské unie (Společný regionální OP, OP Infrastruktura, Iniciativy Společenství, Fond soudržnosti…) - dotační programy vybraných ministerstev Praktické využití SOLÓNA

SOLÓN Samostatnou součástí je detailně rozpracovaná Problematika energetických úspor - energeticky úsporné projekty - studie problematiky využití obnovitelných zdrojů energie - právní předpisy a dokumenty ČR, EU a OSN Praktické využití SOLÓNA

Publikace spolupracuje s Deníkem veřejné správy (denik.obce.cz) Obsahuje proto monitoring nejdůležitějších aktualit z DVS za jednotlivé měsíce Praktické využití SOLÓNA

Děkuji Vám za pozornost SOLÓN (c) TRIADA, spol. s r.o., Mertova