Komunikace – internet (e-mail) Bohumil Bareš. Komunikace Dorozumívání – nejčastějším způsobem takové komunikace bývá lidská řeč a písmo. Podle prostředku.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Komunikace – telefonování
Advertisements

VY_32_INOVACE_50_Internet_ II. Autor : Trýzna Stanislav Školní rok : 2011/2012 Určeno pro : šestý ročník Předmět: informatika Téma : základní orientace.
Střední odborné učiliště Liběchov Boží Voda Liběchov Registrační číslo projektu: CZ.1.07/1.5.00/ Šablona: I/2 Inovace a zkvalitnění výuky.
Elektronická učebnice - II
Komunikace Aktivita č.1: Člověk a svět práce Prezentace č. 6
Moderní škola 2011, CZ.1.07/1.4.00/ Informační a komunikační technologie Internet Datová schránka VY_32_INOVACE_06 Sada 12 Základní škola T. G.
Zpracoval: Mgr. Tomáš Rajnoha
Princip fungování pošty Vnitřní členění zpráv Protokoly
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Základní pojmy v informatice –II.
DIGITÁLNÍ UČEBNÍ MATERIÁL Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Název projektuEU peníze středním školám Masarykova OA Jičín Název školyMASARYKOVA OBCHODNÍ.
VY_32_INOVACE_14 - CHEMICKÝ PRVEK A PSP
Gymnázium, Broumov, Hradební 218 Tematická oblast: Informační a komunikační technologie Číslo materiálu: EU Název: Elektronická pošta Autor: Mgr.
Ukládání dat, a spam INTERNET Ukládání dat, a spam.
Komunikace.
VY_32_INOVACE_In 6.,7.04 Složka - operace se složkami Anotace: V prezentaci se žák seznámí se složkou, jejím vytvořením a nastavením. Žák si v průběhu.
Označení materiálu: VY_32_INOVACE_RUBMO_ESTETIKA_20 Název materiálu: Reklama Tematická oblast: Estetika, 1. ročník Anotace: Prezentace slouží k výkladu.
Tento výukový materiál vznikl v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost 1. KŠPA Kladno, s. r. o., Holandská 2531, Kladno,
– pokročilejším funkce. Seznam Ukládání do adresáře.
Elektronická komunikace
Co jsou to multimédia Bohumil Bareš.
Co je to Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické systémy. K širokému rozšíření u.
ANOTACEPrezentace obsahuje informace o elektronické komunikaci, využití u. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci si vytvoří ovou.
Komunikace a její využití v řízení
Informace a Internet Bohumil Bareš. Informace V nejobecnějším smyslu je informace chápána jako údaj o reálném prostředí, o jeho stavu a procesech v něm.
PŘÍJEM INFORMACÍ 1 Učební materiál vznikl v rámci projektu INFORMACE – INSPIRACE – INOVACE, který je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním.
NÁZEV ŠKOLY: Základní škola Javorník, okres Jeseník REDIZO: NÁZEV: VY_32_INOVACE_385_Odeslání u AUTOR: Ivana Mikulenková ROČNÍK, DATUM:
Autor:Ing. Pavel Brož Předmět/vzdělávací oblast:Informační a komunikační technologie Tematická oblast:Práce se standardním aplikačním programovým vybavením.
Internet– přenos dat Bohumil Bareš. Přenos dat – pomocí E-meilu 2 Jak vidíte k e-meilu můžete přiložit různé soubory, jako je obrázek, pdf soubor, prezentaci.
Komunikace – internet (chat, skype) Bohumil Bareš.
Základní škola Kpt. Jasioka, Havířov-Pr. Suchá Vzdělávací oblast: Člověk a jeho svět Název: VĚCI V ČASE Autor: Mgr. Irena Tomicová výukový materiál zpracován.
Internet ale velmi výrazně slouží i pro komunikaci, přičemž jednoznačně nejpoužívanějším komunikačním prvkem je . Význam slova lze přeložit.
Základní pojmy v informatice –II.
Služby internetu obr.: 1. WEB  WWW – (World Wide Web), také pouze zkráceně web v doslovném překladu "světová rozsáhlá síť“, neboli celosvětová síť 
Elektronická pošta Název školy
ANOTACE Prezentace obsahuje informace o etickém chování při elektronické komunikace a nebezpečí při elektronické komunikaci. Druh učebního materiáluDUM.
Elektronická pošta Pokročilé nastavení. Práce se skupinou Kontakty Zvolíme možnost Kontakty.
INFORMATIKA 7 Odstavec V. III2 - I ANOTACE Materiál obsahuje prezentaci ve formátu Microsoft PowerPoint (.ppt) pro učivo v předmětu Informatika,
Vypracovala: Mgr. Hana Toflová Dne: ICT2/1/3/18.
VY_32_INOVACE_08/3/1 Náměty pro výuku výchovy k občanství v 6. – 9. ročníku Komunikace Mgr. Luboš Horký Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno.
Psaní adres Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Dana Haviarová. Dostupné z Metodického portálu ISSN:
Název materiálu: Bluetooth Jméno autora: Mgr. Petr Ivánek Vytvořen: leden 2012 Vzdělávací obor: Člověk a svět práce (předmět Využití digitálních technologií)
INTERNET INFORMATIKA 5. TŘÍDA. Internet si volně můžeme vyložit jako sít, která vzájemně propojuje počítače po celém světě. Někdy se také internet označuje.
14. Informace vládnou sv ě tu Úloha ICT p ř i ř ízení podniku rb.
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1
KURZ ZÁKLADY PRÁCE S POČÍTAČEM 1 Kontakty Autor: Mgr. Aleš Kozák.
VY_I/2_INOVACE_70_ Miroslav Kaňok. OBSAH Způsoby práce s em Příklad registrace Příjem pošty Odeslání pošty Úkoly.
Elektronická pošta Informatika 5. třída.
Co to je? je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. Lze ho udělat např. u seznam.cz, centrum.cz,
 nejvíce využívaná služba internetu založená na www stránkách  poskytuje virtuální informační prostor, přístupný pomocí prohlížeče  výhodou www stránek.
Elektronická pošta, zkráceně (zkráceně také mail) je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.
Kristýna Vejplachová  = elektronická pošta  Je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy.  ové.
Název školy Střední škola hotelová a služeb Kroměříž Číslo projektuCZ.1.07/1.5.00/ Autor Ing. Zdenek Laski Název šablonyVY_32_INOVACE INF Název.
Základní škola a mateřská škola Lázně Kynžvart Autor: Mgr. Petra Šandová Název: VY_32_INOVACE_5B_INF3_17_Obsah ové zprávy Téma: Obsah ové zprávy.
Jak funguje a jak jej používat?. Co to je? O je elektronická pošta, tj. způsob odesílání a přijímání zpráv pomocí počítače a sítě (místní.
PRACOVNÍ PLOCHA Vasyl Lutsak.
TISKOPISY JEDNODUCHÉ KOMUNIKAČNÍ ŽÁNRY
Organizace elektronické pošty v Gmailu
Přejmenování, mazání, kopírovaní, přesun, vysypání koše
Zástupce Zástupce souboru (anglicky file shortcut) je v informatice typ souboru používaný v systému Microsoft Windows. Umožňuje odkazovat na data, která.
KOMUNIKACE Zápis do sešitu
Název školy Základní škola praktická Rožnov pod Radhoštěm
Číslo projektu CZ.1.07/1.4.00/ Název sady materiálů
Číslo projektu: CZ.1.07/1.4.00/ Název DUM: Programy pro komunikaci
Informační a komunikační technologie
Číslo projektu OP VK Název projektu Moderní škola Název školy
Elektronická pošta.
Základní škola a Mateřská škola, Baška, p. o. Baška 137, Baška
Škola: SŠ, ZŠ a MŠ Karviná Autor: Bc.Balonová Soňa
Název školy Základní škola Šumvald, okres Olomouc Číslo projektu
Transkript prezentace:

Komunikace – internet ( ) Bohumil Bareš

Komunikace Dorozumívání – nejčastějším způsobem takové komunikace bývá lidská řeč a písmo. Podle prostředku komunikace: ▫verbální komunikace – slovní komunikace, tedy komunikace slovem či písmem ▫neverbální komunikace - dorozumívání beze slov (např. mimika, haptika, gestikulace atd.) ▫Vizuální komunikace – komunikace prostřednictvím vizuálních médií (tiskoviny, Internet, reklamní po utače, orientační tabule, dopravní značení, tištěné ovládací prvky…) zejména v oblasti grafického a informačního designu. 2

Elektronická pošta, zkráceně je způsob odesílání, doručování a přijímání zpráv přes elektronické komunikační systémy. ové služby se poprvé rozšířily mezi veřejnost až díky vzniku jedné z prvních volných ových služeb Hotmail v roce Tu po jejím celosvětovém úspěchu zakoupila firma Microsoft a později vznikly i další nyní známé služby. 3

Postup při posílání a přijímání 4

Levá část meilu 5 Vlevo máme základní tlačítka a složky ▫Nová zpráva – napsaní zprávy ▫Odeslané – zde vidíme odeslané zprávy ▫Rozepsané – zde jsou nedopsané zprávy ▫Archiv – zprávy, které si chceme uchovat ▫Spam – nevyžádaná pošta ▫Koš – smazaná pošta – je třeba vysypávat ▫Označené –označíme si důležité zprávy ▫Složky – můžeme si vytvořit vlastní složky – například úkoly od žáků ▫Kontakty – zde můžete mít e-meily na kamarády

si můžeme nastavit dle vlastních představ 6

Přijatý e-meil 7 Po otevření můžeme e-meil, přeposlat někomu dál, odpovědět jen tomu, kdo Vám e-meil poslal nebo odpovědět všem komu odesilatel zprávu poslal Tlačítko Přesunout – třeba do Archívu, Označit – důležité zprávy, Smazat – dáme e-meil do koše a Spam – neotvírejte neznámé e-meily (nevyžádanou poštu)

Zdroje: _gnangarra.jpg _Ericsson_Phone.jpg %A2%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0 %BE%D0%BD_1.jpg utoMusTelephoneCandlestick.jpg 8