Už zase skáču přes kaluže

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je PhDr. Bohumila Fillová. ANOTACE Soubor seznamuje žáky s pověstí o vzniku názvu vesnice.
Advertisements

Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Divadlo Semafor Divadlo Semafor VY_32_INOVACE_ČJ-L 8.,9.14.
Předložky s, z Český jazyk, 5. ročník VY_32_INOVACE_131, 7. sada, ČJ2
Výukový materiál zpracován v rámci projektu EU peníze školám
Jméno autora: Mgr. Barbora Jášová Datum vytvoření: Číslo DUMu: VY_32_INOVACE_16_CJL_2 Ročník: II. Český jazyk a literatura Vzdělávací oblast:
Výukový materiál zpracován v rámci projektu
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou R. Fulghuma…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Vznik samostatné ČSR Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Hana Zimová. Vytvořeno dne Nový začátek (New start)
Číslo v digitálním archivu školy
Anotace: Prezentace představuje básníky 19. st. - Goetha, Puškina
Metodický list ZŠ a MŠ TGM Bílovec Pořadové číslo:
EU - 07 – 24 Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Petr Skalský. Materiál vznikl v rámci projektu EU peníze školám.
Italská renesanční literatura I Mgr. Ludmila Růžičková Střední průmyslová škola, Mladá Boleslav, Havlíčkova 456 CZ.1.07/1.5.00/ MODERNIZACE VÝUKY.
Identifikátor materiálu: EU – Anotace Žák se seznámí s životem a tvorbou F. Gellnera…. Autor Tomáš Krsek Jazyk Čeština Očekávaný výstup Seznámí.
Obohacování slovní zásoby Zpracovala: Mgr
ANOTACEPrezentace obsahuje základní informace o internetu, o historii a možnostech prohlížení internetu. Druh učebního materiáluDUM Očekávané výstupy Žáci.
Život jako leporelo, registrační číslo CZ.1.07/1.4.00/
Cestopis Zpracovala: Mgr
ŠkolaZákladní škola Zlín, Nová cesta 268, příspěvková organizace Vzdělávací oblastČlověk a příroda Vzdělávací oborFyzika 7 Tematický okruhSvětelné jevy.
Měření fyzikálních veličin – Měření délky
Spojovací výrazy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Květen 2013
Léčivé rostliny VY_32_INOVACE_332, 17. sada, SP Svět práce, 6. ročník
Elektromagnetické jevy
Dopis Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Úvaha Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013
Číslovky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 20123Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Měření fyzikálních veličin – Měření hmotnosti
Řekněte „oook“! Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.03 Název pro školu: EU ČJ 03 II Název materiálu: Jaroslav Hašek Autor: Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací.
Vyplňování jednoduchých tiskopisů Zpracovala: Mgr
Kréta Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Únor 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Člověk a společnost Vzdělávací obor:
Pohádka Zpracovala: Mgr
Název Balada o Tristanovi a Isoldě Předmět, ročník
Puzzle – jehličnaté stromy
Podstatná jména - opakování Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková.
FANTASTICKÁ LITERATURA
PRAŽSKÁ NĚMECKÁ LITERATURA
Metodický list Pořadové číslo:VY_32_INOVACE_I.A.15 Název pro školu:EU ČJ 15 II Název materiálu:Božena Němcová Autor:Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací obor:Český.
Obrazy útvarů souměrně sdružených podle osy souměrnosti
Kočičí hrádek Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Březen 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Ing. Jana Homolková ANOTACE Prezentace zpracovává téma Pražský hrad. Prezentace je určena.
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Karolína Beranová Projekt MŠMT ČREU PENÍZE ŠKOLÁM Číslo projektuCZ.1.07/1.4.00/
Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR. Václav.
Inzerát Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Říjen 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
V.HUGO – CHRÁM MATKY BOŽÍ V PAŘÍŽI
Líčení Zpracovala: Mgr
Anotace: Prezentace seznamuje s autory světové literatury V. Hugo. Žáci řeší úkoly. Vzdělávací oblast: Český jazyk a literatura Autor: PaedDr. Kajetána.
Metodický list Pořadové číslo: VY_32_INOVACE_I.A.13 Název pro školu: EU ČJ 13 II Název materiálu: Karel Hynek Mácha Autor: Mgr. Barbora Baránková Vzdělávací.
ČLOVĚK – NAŠE TĚLO Pracovní listy
PYTHAGOROVA VĚTA PŘÍKLADY
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
VÝUKOVÝ MATERIÁL ZPRACOVÁN V RÁMCI PROJEKTU EU PENÍZE ŠKOLÁM
Čím chci být Zpracovala: Mgr
Božena Němcová – povídka Karla
Spisovatelé dětské literatury Český jazyk a literatura 1. období Očekávaný výstup: žák se seznamuje s životem a dílem spisovatele, porovnává své dosavadní.
Půdní typy Obr. 1 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem.
Charakteristika Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Listopad 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Mgr. Jakub Karásek ZŠ Liberec, Na Výběžku 118, p. o. Vytvořeno: prosinec 2012 EU peníze školám CZ 1.07./1.4.00/ STŘEDNÍ EVROPA NĚMECKO 8. třída.
KRUŽNICE KRUH Dostupné z Metodického portálu ISSN:  , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným ústavem pedagogickým.
Smyslová ústrojí člověka
KRAJE ČR mapky Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Věra Fišerová. Dostupné z Metodického portálu ISSN: ,
Hra k zopakování a procvičení učiva ( Test znalostí) Podobnost Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního.
What Time Is It? – Part 2 Dostupné z Metodického portálu ISSN: , financovaného z ESF a státního rozpočtu ČR. Provozováno Výzkumným.
Epos Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Září 2012 Výukový materiál je určen pro žáky 8. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací.
Popis postavy Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Leden 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
Kůň a švestky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.
AUTOR: Kateřina Křížová NÁZEV: VY_32_INOVACE_03_04
Úvaha II Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013
Čj literatura − VI. ročník
Transkript prezentace:

Už zase skáču přes kaluže Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk – Literatura Výukový materiál obsahuje úkoly k textu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

Už zase skáču přes kaluže Očekávání… 1. O čem podle Tebe bude ukázka? 2. Jaký bude hlavní hrdina? 3. Kde se bude děj odehrávat? 4. O čem bys dnes chtěl(a) číst?

Po přečtení ukázky… Vyhledej ve slovníku slovo handicap. Znáš někoho s handicapem? Co znamenají tyto symboly? 4. Uměl bys pomoct člověku s handicapem? 5. Vyhledej na internetu informaci o nemoci hlavního hrdiny.

Úkoly k textu Najdeme v textu jméno hlavního hrdiny? Hlavní hrdina si rozdělil do různých typů své pády a způsoby chůze. Napadne Tě činnost, která by se dala také podobně charakterizovat? Co hlavní hrdina dělá, když nechce, aby se rozplakal?

4. Jak na hlavního hrdinu reagovali sousedé, když viděli, jak projevuje radost ze života? 5. Koho hlavní hrdina obdivoval? 6. Kdo byla podle Tebe Megy? 7. Co se hlavnímu hrdinovi líbilo na zvířatech?

ANO x NE 1. Podle knihy Alana Marshalla byl natočen stejnojmenný film. 2. Hlavní hrdina měl mnohem více vyvinuté dolní končetiny. 3. Do školy začal hlavní hrdina chodit pěšky a cítil se úplně vyčerpaný. 4. Hlavní hrdina byl agresivní. 5. Autor vypráví příběh, který sám prožil. 6. Hlavní hrdina nesnáší týrání zvířat.

Zdroje http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Handicapped.svg [cit. 1.4.2013] http://www.letajicilide.cz/jak-se-zachovat MĚCHUROVÁ, A. – ŽÁČEK, J. – HANZOVÁ, M.: Čítanka pro 6. ročník ZŠ a pro primu osmiletého gymnázia. 1. vyd. Havlíčkův Brod: FRAGMENT, 1997. ISBN 80-7200-121-3