Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Prezentace se nahrává, počkejte prosím

Kůň a švestky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace.

Podobné prezentace


Prezentace na téma: "Kůň a švestky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace."— Transkript prezentace:

1 Kůň a švestky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace Vzdělávací obor: Český jazyk – Literatura Výukový materiál obsahuje úkoly k textu. Autorem materiálu a všech jeho částí, není-li uvedeno jinak, je Mgr. Martina Kadlčková. Tvorba materiálu je financována z ESF a státního rozpočtu ČR.

2 Kůň a švestky 1. Na návštěvu se nemá chodit s prázdnýma rukama. Co to znamená? 2. Jaké dárky se dávali dříve a jaké dnes?

3 3. Co všechno lze ze švestek vyrobit?
4. Napiš osnovu příběhu. 1. 2. 3. 4. 5.

4 5. Nahraď slovo vyzunkl. 6. Co znamená, když se o někom řekne, že byl sťatý? Je toto slovo spisovné? Jak se takový člověk chová? Jaká rizika má tento stav?

5 7. S čím si spletl dveře od maštale. 8. Lákal ho nejsladšími slovy
7. S čím si spletl dveře od maštale? 8. Lákal ho nejsladšími slovy. Která to mohla být? 9. Jak se asi chovali lidé, když se chovali jako animálové?

6 10. Najdi přirovnání ke zvířatům. 11
10. Najdi přirovnání ke zvířatům. 11. Bylo mamince líto, že kůň lehl na švestky?

7 12. Jednalo se o bajku. Odpověď zdůvodni. 13
12. Jednalo se o bajku? Odpověď zdůvodni. 13. Jak by se jmenovala vesnice, jejíž název by měl něco společného se švestkami?

8 Zdroje: ZEMANOVÁ, D.: Čtení bez cenzury. Praha: FORTUNA, ISBN


Stáhnout ppt "Kůň a švestky Zpracovala: Mgr. Martina Kadlčková Duben 2013 Výukový materiál je určen pro žáky 6. ročníku. Vzdělávací oblast: Jazyk a jazyková komunikace."

Podobné prezentace


Reklamy Google