1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
FAKULTA ŽIVOTNÍHO PROSTŘEDÍ
Advertisements

Fakulta veterinární hygieny a ekologie
Společný regionální operační program Priorita 1 Regionální podpora podnikání Opatření 1.1 Podpora podnikání ve vybraných regionech Priorita 2 Regionální.
Katedra ekonomiky, manažerství a humanitních věd Baví vás práce s lidmi, chcete rozhodovat o nových projektech a řídit jejich realizaci? Chcete-li být.
Fakulta bezpečnostního inženýrství VŠB–TUO
Studijní program Stavební inženýrství
Obor S - Informační systémy ve stavebnictví
1 Tisková konference TOP březen 2010 Za účasti: Karla Schwarzenberga, Petra Gazdíka, Bedřicha Moldana, Karla Turečka a Jiřího Olivy.
USMĚRŇOVÁNÍ KONCEPCE A OBSAHU EKONOMICKÉHO VZDĚLÁVÁNÍ NA TECHNICKÝCH UČEBNÍCH A STUDIJNÍCH OBORECH ©prof. Ing. Ondřej Asztalos, CSc.
Den otevřených dveří na Národohospodářské fakultě pro obor Národní hospodářství 5. ledna 2013.
Držitel certifikátu kvality ISO 9001 a ISO
Výstupy projektu Ing. Marek Vochozka, MBA, Ph.D.
Obor Podnikání – délka vzdělání tohoto oboru je 2 roky dosažené vzdělání: střední vzdělání ukončené maturitní zkouškou forma tohoto vzdělání je denní studium.
INOVACE V PODNIKU Inovace předmětu v rámci studijního oboru
Učebnice Ekologie a ochrana životního prostředí
Projekty mobilit programu Leonardo da Vinci 2002 ___________________ PhDr. Helena Úlovcová
Institut environmentálního inženýrství 546
KATEDRA PODNIKOHOSPODÁŘSKÁ 152
Magisterský obor Ekonomika a řízení elektrotechniky a energetiky.
R VY a Aplikovaná informatika Aplikovaná informatika Prezentace studijních oborů 2013.
Vysoká škola technická a ekonomická v Českých Budějovicích VŠTE BEZ BARIÉR Registrační číslo: CZ.1.07/2.2.00/ Číslo a název oblasti podpory: Oblast.
Workshop na téma: „Dej svým nápadům šanci“ Technologické inovační centrum s.r.o.
Pomozme lidem učit se a uplatnit se PLUUS (OP RLZ 3.2) ( RNDr. Vladimír Krajčík, Ph.D. PaedDr. Jiří Mezuláník, CSc. Vysoká.
OBOR ENERGETICKÉ INŽENÝRSTVÍ
Budoucnost profesí Budoucnost profesí – pohled za obzor Ing. Jiří Braňka Národní observatoř zaměstnanosti a vzdělávání.
Podpora inovací prostřednictvím spolupráce VŠ s podniky Ing. Eva Bosáková, CSc.
Vysoké školy a Národní politika výzkumu a vývoje a její realizace Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy.
Systém dalšího vzdělávání pracovníků výzkumu a vývoje v MS kraji a jeho realizace Projekt A6 Rozpočet a plánování tvorby projektů a jejich následná realizace.
VEŘEJNÁ EKONOMIKA A SPRÁVA
Jednotný programový dokument pro Cíl 3 regionu NUTS 2 hlavní město Praha Podpora inovací Oddělení řízení a implementace JPD 3, MPSV Ing. Světlana.
Program – TRH PRACOVNÍCH PŘÍLEŽITOSTÍ Zahájení doc. Ing. Pavel Ryant, Ph.D. (proděkan AF MENDELU) Doktorské studium na Agronomické.
Právo životního prostředí JUDr. Jana Dudová, Ph.D.
1 Opatření 4.1 JPD3 Zvýšení adaptability zaměstnavatelů a zaměstnanců na změny ekonomických a technologických podmínek jako podpora konkurenceschopnosti.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU Výsledky řešení: Ostrava doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc.
Studijní program EKONOMIKA A MANAGEMENT. Charakteristika studijního programu „Účetnictví a daně“ Ekonomika a management Studijní obor je nabízen v rámci.
Financování ochrany životního prostředí Jana Soukopová.
Opava Modulární systém studijních programů na vysokých školách v Moravskoslezském kraji a jeho realizace OP RLZ Opatření 3.2 Registrační číslo.
Modulární systém výuky na VŠP, a.s. CÍL = kvalitní, evropské a moderní studijní programy a obory Renáta Nešporková.
Jan Hercik Katedra geografie Přírodovědecká fakulta UP v Olomouci DOPRAVNÍ POLITIKA A DOPRAVNÍ PLÁNOVÁNÍ.
K O N F E R E N C E Ministerstva průmyslu a obchodu ČR OPERAČNÍ PROGRAM PODNIKÁNÍ A INOVACE 2007 – 2013 téměř sto miliard korun pro konkurenceschopné české.
INOVACE STUDIJNÍCH PROGRAMŮ STROJNÍCH OBORŮ JAKO ODEZVA NA KVALITATIVNÍ POŽADAVKY PRŮMYSLU doc. Ing. Josef NOVÁK, CSc. VŠB-TU Ostrava.
Navazující magisterský obor STAVEBNÍ MANAGEMENT. Potřeba manažerských dovedností Řídí cca polovina absolventů % (podle doby ukončení studia) Vedoucí.
1 Inovace vzdělávacího procesu založeného na získávání kompetencí prostřednictvím výstupů z učení ve studijních oborech PODNIKÁNÍ
Podniková ekonomika Podnik a životní prostředí. Environmentální složka podnikového managementu, formy dobrovolné environmentální aktivity podniku, principy.
Konkurenceschopnost chemického průmyslu ČR Praha, 6. května 2010 © 2010 Ministerstvo průmyslu a obchodu.
Magisterský studijní program N 6208 Ekonomika a management Obor Management a marketing.
Stručná prezentace Vysoké školy sociálně-správní v Havířově.
Vysoká škola polytechnická Jihlava – veřejná vysoká škola (vznikla v červnu 2004 na základě zákona č. 375/2004 Sb.) – neuniverzitní vysoká škola (celosemestrální.
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně Se sídlem v Uherském Hradišti, Studentské nám
STRATEGICKÝ PLÁN ROZVOJE STATUTÁRNÍHO MĚSTA JIHLAVY DO ROKU 2020 VYHODNOCENÍ VLIVŮ NA ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ A SOUSTAVU NATURA 2000.
IPS Informační a poradenské středisko pro volbu povolání a změnu zaměstnání Ing. Ivana Šatrová.
Jednodušší cesta k dotacím v novém programovém období Místní akční skupina Rakovnicko.
Vysoká škola sociálně správní, Havířov. jedna z nejmladších soukromých vysokých škol v ČR státní souhlas od listopadu 2007 výuka zahájena v září 2008.
Seminář k doktorskému studijnímu programu Zlín.
Přednáška Akce: Přednášející: Ing. Zdeněk Čežík | Konzultant managementu a podnikových procesů | TFM Výzvy Facility managera.
Povolání, které je uplatnitelné v každé době … Program: Hospodářská politika a správa Obor: Účetnictví a daně.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Název projektu: Inovace magisterského studijního programu Fakulty ekonomiky a managementu Registrační.
Zahájení doktorského studia oborů Řízení a ekonomika podniku Ekonomická informatika
Katedra elektrotechniky
Příjemce Vysoká škola báňská – Technická univerzita Ostrava
TVIP 2017 Institut environmentálního inženýrství
Technické znalectví a pojišťovnictví
Prioritní osa 2 Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj OPERAČNÍ PROGRAM VZDĚLÁVÁNÍ PRO KONKURENCESCHOPNOST PhDr. Kateřina Pösingerová, CSc.
Ekologická politika EU
Digitální učební materiál
ČVUT v PRAZE Fakulta dopravní ÚSTAV LETECKÉ DOPRAVY PROFIL STUDENTA
Studijní obor Management sportu
Technologická agentura
Aplikovaná elektronika
Transkript prezentace:

1 Vážení studenti, vítejte v atraktivním studijním oboru Podnikání a management v životním prostředí

Cíle studijního oboru: pochopení základních přírodních zákonitostí, základy ekologie, ochrana přírody a krajiny, ochrana ŽP a legislativa, odpadové hospodářství a zpracování odpadů, ochrana vod a půdy, ochrana ovzduší, průmyslové technologie a ŽP, ekomanagement a hodnocení vlivu na ŽP, ekonomické aspekty ochrany ŽP, informační zdroje pro ŽP, inovační aktivity v oblasti ŽP, =>V modulární skladbě pro zvládnutí jednotlivých rolí podnikatele. 2

3 Kdo Vás bude učit? Jen Ti nejlepší z nejlepších a to jsou: prof. Ing. Vítězslav Zamarský, CSc. prof. Ing. Miroslav Kaloč, CSc. prof. Ing. Miloslav Herčík, CSc. doc. Ing. Jan Vymětal, CSc. Ing. Vítězslav Dobeš, CSc. Ing. Jiří Fiedor, Ph.D. - vedoucí katedry PMŽP - externí pracovník

Jaké bude Vaše uplatnění? Motivovaný absolvent může: najít uplatnění v odborných a řídících funkcích ve sféře malého a středního podnikání, bude schopen založit a provozovat podnik, orientovaný na oblast životního prostředí, se uplatnit v devisní sféře, ve státní správě, vykonávat profesi samostatného podnikatele. 4

5 Zde se otevírá velká šance pro všechny, kdo využijí svých podnikatelských dovedností a znalostí na projektech revitalizace průmyslové krajiny, do kterých se investují miliardy korun a budou se řešit po desetiletí.

6 „Silná ekonomika vyžaduje zdravé životní prostředí a zdravé životní prostředí vyžaduje silnou ekonomiku“ Komise pro integraci ekonomiky a životního prostředí OECD

7 Vyberte si obor PMŽP Dá Vám šanci na uplatnění v perspektivních projektech a profesích. Chopte se této šance !!