Autoevaluace Vlastní hodnocení školy ve Střední škole Horní Bříza.

Slides:



Advertisements
Podobné prezentace
ŽÁK SE SPECIÁLNÍMI VZDĚLÁVACÍMI POTŘEBAMI Z HLEDISKA LEGISLATIVY
Advertisements

POSPOLU Podpora spolupráce škol a firem se zaměřením na odborné vzdělávání v praxi T. Vencovská.
Podpora dostupnosti a kvality sociálních služeb v Pardubickém kraji Úvodní seminář k projektu Pardubice
Autoevaluace školy Základní škola a Mateřská škola Karla Klostermanna Železná Ruda, p.o. Zahradní Železná Ruda Ctirad Drahorád, ředitel školy.
Vlastní hodnocení školy
Autoevaluace ZŠ Krčín Mgr. Monika Nováková. Úvod Autoevaluace vychází z vyhlášky č. 15/2005 Sb., kterou se stanoví náležitosti dlouhodobých záměrů, výročních.
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Vzdělávání, kvalifikace, rozvoj
ŘÍZENÍ LIDSKÝCH ZDROJŮ Plánování a řízení kariéry
Monitor Projekt Gymnázia Nymburk podpořený z prostředků ESF.
RVP a jejich transformace do školních vzdělávacích programů 1. díl Tvorba a ověřování pilotních školních vzdělávacích programů na vybraných SOŠ a SOU Projekt.
Autoevaluace školy a zřizovatel Má škola sdělovat výsledky autoevaluace svému zřizovateli?
AUTOEVALUACE neboli VLASTNÍ HODNOCENÍ MŠ Martina Kupcová.
Autoevaluace škol v Moravskoslezském kraji
Systém kurikulárních dokumentů
Hodnocení škol a školských zařízení
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOL A HODNOCENÍ ČŠI
Výsledky výzkumu ve vzdělávacích institucích doc. Ing. Josef Vaculík, CSc. Ing. Petr Urbanec Univerzita Pardubice.
Přístup k vlastnímu hodnocení ze strany ČŠI
ZŠ KUNRATICE ZÁSTUPCE ŘEDITELE PRO ROZVOJ KVALITY PEDAGOGICKÉ PRÁCE MgA. Bc. Olga Králová Foto školy.
SCHOLA SERVIS od roku 2006 realizovala celkem 9 projektů financovaných fondy Evropské unie 8 projektů úspěšně ukončila, jeden je od roku 2012 v realizaci.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY z pohledu ČŠI "Cesta ke kvalitě"
ČŠI a vlastní hodnocení školy
Vlastní hodnocení školy
Rozvoj Národní soustavy kvalifikací podporující propojení počátečního a dalšího vzdělávání Systémový projekt (NSK – Národní Soustava Kvalifikací)
Rámec kvalifikací VŠ vzdělávání Tomáš Fliegl, Odbor VŠ, MŠMT
1 Evropský zemědělský fond pro rozvoj venkova : Evropa investuje do venkovských oblastí „ Kdo za to může – kompletní vzdělávání pro přípravu a realizací.
VLASTNÍ HODNOCENÍ Z POHLEDU SLOUČENÉ ZŠ A MŠ
Úvod do managementu 1. seminář
„ VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY “ Základní škola, Liberec, Lesní 575/12
Konference projektu Cesta ke kvalitě
Nabídka základním školám MSK v roce 2006 Krajské zařízení pro další vzdělávání pedagogických pracovníků a informační centrum, Nový Jičín, příspěvková organizace.
Inspekční hodnocení ŠVP víceletá gymnázia podle RVP ZV (víceletá gymnázia podle RVP G čtyřletá gymnázia podle RVP G) Mgr. Zdenka Spalová, Karlovarský inspektorát.
Projekt Statutárního města Jihlavy - Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava
Podpůrná a vyrovnávací opatření v inkluzivní škole
Zkušenosti se zavedením hodnocení zaměstnanců Vetropack Moravia Glass a.s. Kyjov Ing. Křižková Lenka Vedoucí mezd a personalistiky Ostrava
Autoevaluace na SZŠ a VOŠZdr. Liberec vyhláška č.15/2005 Sb. na naší škole od roku 2006 tříletý cyklus ošetřeno směrnicí ředitelky školy výchozí dokument.
Evaluace a kvalita služeb v programech prevence, léčby a resocializace drogových závislostí (propojení se systémem sběru dat) Mgr. Lenka Šťastná.
Každá (základní) škola má mít přehled o svých vzdělávacích výsledcích.
Vlastní hodnocení školy a školní vzdělávací program
Vlastní hodnocení školy
Základní škola a Mateřská škola Stařeč, okres Třebíč
Hodnocení škol a ředitelů zřizovatelem – Zlínským krajem
Střední škola umělecká a řemeslná PROJEKT EVA. 10 oblastí hodnocení: 1.Cíle a jejich dosahování, ŠVP, základní dokumenty 2.Vnitřní pravidla života ve.
Osnova kurzu – modulu A3 PŘÍPRAVA PROJEKTU
RNDr. Jana Sýkorová SOŠ a SOU technické, Třemošnice, Sportovní 322
PŘÍSTUP K VLASTNÍMU HODNOCENÍ ZE STRANY ZŘIZOVATELE ŠKOLY konference projektu „Cesta ke kvalitě“ 4. listopadu 2009 Hotel v Klášterní.
VLASTNÍ HODNOCENÍ ŠKOLY Zdeněk Hrkal Karlovy Vary, 12. listopadu 2009 Po každé dobré činnosti je radost z práce odměnou dvojnásobnou. (Euripides)
KARIÉRNÍ SYSTÉM ŘEDITELŮ
Autoevaluace školy RNDr. Irena Přádná Gymnázium F. X. Šaldy Liberec 2007
Sněm RVŠ1 Přehled činnosti Předsednictva RVŠ za období červen – listopad 2009 (3 řádná zasedání: , a )
Rámcové a školní vzdělávací programy
Speciální školství v roce 2006 (a věřme, že i v dalších letech) Jiří Pilař
 Školská legislativa J. Šťáva katedra pedagogiky
1 Evaluace a hodnocení EvaluaceAutoevaluace ©. 2 EVALUACE /Autoevaluace EVALUACE vyjadřuje souhrnně teorii, metodologii a praxi veškerého hodnocení nejrůznějších.
Vlastní hodnocení školy KA 03/5 Metodická setkávání „Vzdělávací tržiště“ Mgr. Pavlína Karlová.
Kariérní systém učitelů PhDr. Jitka Miklová, MŠMT
Porada ředitelů škol a školských zařízení Mgr. Ivana Přichystalová zástupkyně ředitelky Jihomoravského inspektorátu ČŠI Brno, 26. a 27. srpna 2015.
Systémová podpora procesů transformace systému péče o ohrožené děti a rodiny Klíčové aktivity realizované v Pardubickém kraji Pardubice, dne
ÚVOD Legislativní vymezení činnosti ČŠI § 173 – 176 Zákona č. 561/2004 Sb., o předškolním, základním, středním odborném a jiném vzdělávání (školský zákon)
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost Oblast podpory 1.1 – Zvyšování kvality ve vzdělávání.
Právní okénko Porada s řediteli škol a školských zařízení zřizovaných Libereckým krajem Kořenov 25. – 26. září 2014.
Projekt ESF Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality Jihlava, Michal Uhlař 1Vlastním hodnocením ke zvyšování kvality.
9. Tvorba individuálního plánu
Analýza potřeb škol Většina škol rozvíjí inkluzívní vzdělávání prostřednictvím činností spadajících do základní nebo mírně pokročilé úrovně. Inkluzívní.
Základní vzdělávání a další …
Praha, 1. – ročník mezinárodní konference k profesnímu rozvoji pedagogických pracovníků Profesní rozvoj pedagogů.
Operační program Vzdělávání pro konkurenceschopnost
První zkušenosti s evaluací
Setkání s řediteli zapojených škol KIPR
Systém podpory profesního rozvoje učitelů a ředitelů (SYPO)
Transkript prezentace:

Autoevaluace Vlastní hodnocení školy ve Střední škole Horní Bříza

Přehled oborů vzdělání Výtvarné zpracování keramiky a porcelánu Uměleckořemeslné zpracování kamene a keramiky Keramik – keramička Zámečník Elektrikář Obkladač Kamnář Montér suchých staveb Keramické práce Elektrotechnická výroba

Vlastní hodnocení školy vychází z platné legislativy, bylo zavedeno školským zákonem a vyhláškou č. 15/ 2005 Sb. V první části jsou především hodnoceny koncepční záměry školy.

Pro vlastní hodnocení školy byl využit model vypracovaný Metodickým a evaluačním centrem Ostravské univerzity Hodnotí se šest oblastí, které jsou dále členěny do podoblastí Podoblasti se skládají z ukazatelů Boduje se každý ukazatel samostatně Hodnocení ukazatelů tvoří souhrnné hodnocení podoblasti Celkové hodnocení oblasti se pak skládá z hodnocení jednotlivých podoblastí U každé podoblasti jsou uvedeny možnosti ověření a také návrhy opatření, které povedou ke zlepšení výsledků

Příklady hodnocení Oblast - Podmínky ke vzdělání Podoblast - Lidské zdroje Ukazatele - např. - Přehled o pedagogických a nepedagogických pracovnících - Kvalifikace učitelů - Kvalifikace výchovných poradců a speciálního pedagoga

Oblasti hodnocení 1. Podmínky ke vzdělání 2. Průběh vzdělání 3. Kultura školy 4. Řízení školy 5. Výsledky vzdělávání 6. Výsledky práce školy vzhledem k podmínkám vzdělání a ekonomickým zdrojům

Systém hodnocení Klíč k hodnocení ukazatelů hodnoceníbodySlovní vyjádření Velmi dobrá4Stav ve škole odpovídá 95 % % popisu slovního hodnocení pro přidělení čtyř bodů. Dobrá3Stav ve škole odpovídá 85 % - 94 % popisu slovního hodnocení odpovídajícího čtyřem přiděleným bodům (Některé aspekty nejsou zcela splněny.) Vyhovující2Stav ve škole odpovídá 75 % - 84 % popisu slovního hodnocení odpovídajícího čtyřem přiděleným bodům – minimálním standardům kvality. Nevyhovující1Stav ve škole neodpovídá ani minimálním standardům kvality – je pod 75 %. NehodnocenoXStav tohoto ukazatele na škole není možno hodnotit, ukazatel není relevantní.

hodnoceníbodySlovní vyjádření Velmi dobrá4Úroveň alespoň 60 % ukazatelů v dané podoblasti je velmi dobrá, úroveň max. 30 % je dobrá. Dobrá3Úroveň alespoň 60 % ukazatelů v dané podoblasti je dobrá, úroveň max. 30 % je vyhovující. Vyhovující2Úroveň alespoň 60 % ukazatelů v dané podoblasti je vyhovující, úroveň max. 30 % je nevyhovující. Nevyhovující1Úroveň alespoň 60 % ukazatelů v dané podoblasti je nevyhovující. NehodnocenoXPodoblast nebyla hodnocena. Klíč k hodnocení podoblastí Systém hodnocení

Postup vlastního hodnocení školy 1. Příprava a) seznámení všech zaměstnanců s legislativním rámcem pro vlastní hodnocení školy, jeho cílem a vlastním procesem hodnocení b) sestavení týmu c) stanovení harmonogramu d) vlastní hodnocení školy 2. Realizace vlastního hodnocení školy 3. Projednání celkových výsledků na pedagogické radě na počátku školního roku a jejich předložení školské radě.

Závěry vlastního hodnocení jsou zapracovány do plánu práce na další školní rok, event. do koncepčních plánů na 5 let. Je také východiskem ŠVP.

Děkuji za pozornost. Mgr. Ivana Škreňová Střední škola, Horní Bříza, U Klubu Horní Bříza Tel. : ,